Oisko ehdotuksia uunilohen maustamiseen??

  • Viestiketjun aloittaja voodoo
  • Ensimmäinen viesti
Eilen painin saman ongelman kans ja löysin netistä semmoisen ohjeen, missä puristettiin kaksi valksopulin kynttä voin sekaan ja nypittiin sinne. Eka lohen päälle suolaa, sitruunapippuria tai mitä mausteita haluaakin ja sit laittaa niitä valkosipulivoinokkareita päälle. Oli tosi hyvää. En oo itse ennen hoksannu yhdistää lohta ja valkosipulia :)
 
vieras
- sitruuna
- valkosipuli
- smetana
- creme fraiche
- tilli
- ruohosipuli
- sitruuna-, valko- tai mustapippuri
- merisuola
- aurajuusto
- mustapekkajuusto
- sitruunamelissa
 
Meimi
*Kermaviiliä,juustoraastetta,tilliä,sitruunamehua,suolaa,valkopippuria/mustapippuria ja aavistus kalalientä(knorrin normaalia ei vähärasv/vähäsuolaista) eikä sitä kalalientä/kalafondia tartte paljoa lorauttaa:DD.
 
kiitos
Alkuperäinen kirjoittaja Naw2012:
Mä laitan ihan vaan suolaa, pippuria, sitruunamehua, tilliä sekä usein myös fenkolin siemeniä.
Kiitos vinkistä:-! Tykkään kovasti fenkoliteestä, mut enpä ole sitä kalamausteena tiennyt käytettävän. Tarviiko edes tuota sitruunaa tai viherpippuria (meillä pippurina) sillloin?

Lipstikka sopii oikein hyvin kans, mut suolassa ei saa olla E536, koska se on syanidia. Siksi juuri Maldonia on käytetty - ja maun vuoksi nykyään. Lipstikkahan on sellaista yrttisilppua:
http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/lipstikka.html
 

Yhteistyössä