Oletko ottanut rotavirusrokotteen vauvalle? Syitä olla ottamatta?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "vieras", 03.11.2013.

 1. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Pitäisi tehdä päätös otammeko lapselle rotarokotteen. Yritän punnita hyötyjä ja haittoja.

  Kertokaa kokemuksistanne!
   
  #1
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Olen ottanut rokotuksen kaikille kolmelle. Rokotteesta ei ole ollut mitään ongelmia.
  Kaverin lapsi oli sairaalahoidossa rotaviruksen takia.
   
  #2
 3. HippuTAR

  HippuTAR Vieras

  En ottanut. Mutulla mennään noitten rokotteiden kans. (rota ainoa jota ei oo otettu)
   
  #3
 4. tf

  tf Vieras

  No tämä ei varmaan helpota päätöstäsi, mutta meidän keskosten suolistotaudin sairastaneelle pojalle ei voitu antaa rotarokotetta. Pelkkä rokote olisi voinut olla vaarallinen. Myös rotavirusta pitäisi välttää pari ensimmäistä vuotta...se onkin haastavampaa, mm. tarhaan ei voi viedä tämän takia. Esikoinen on rokotettu vauvana. Siinä ei ollut mitään ongelmia.
   
  #4
 5. Sairastuttuani Pandemrix-rokotteen jälkeen autoimmuunisairaukseen aloin tutkimaan rokotteita, ja järkytyin tiedoistani. En ikikuuna olisi ottanut rokotetta itse jos olisin tiennyt mitä kaikkea rokotteisiin laitetaan. HPV-rokotetta halutaan antaa nyt nuorille, ja se on erittäin huolestuttavaa.
  Eräät tahot ovat huolestuneitä siitä, että rokotteet liittyisivät laajempaan suunnitelmaan jossa maapallon populaatiota yritetään estää lisääntymästä, ja näiden rokotteiden vaikutuksesta esim. lisääntymiskyvyn heikkenemiseen on keskusteltu paljon.

  En enää ota yhtään rokotetta, enkä antaisi lapsillekaan. Tosin, en omaa lapsia koska sairaus jonka sain rokotteen jälkeen on tehnyt minusta lapsettoman.

  Kerää tietoa eri lähteistä ja mieti omalla järjelläsi mikä on parasta. Ei kannata luottaa pelkkään yhden lääkärin arvioon tai mututuntumaan.
   
  #5
 6. "alkup."

  "alkup." Vieras

  En haluaisi ottaa rotarokotetta lapselle.
  Pelkään vain minkälainen meteli siitä nousee neuvolassa, jos jätämme sen ottamatta...
   
  #6
 7. HippuTAR

  HippuTAR Vieras

  [QUOTE="alkup.";29170245]En haluaisi ottaa rotarokotetta lapselle.
  Pelkään vain minkälainen meteli siitä nousee neuvolassa, jos jätämme sen ottamatta...[/QUOTE]

  Ei mulle ainakaan mitää erikoista sanottu. Mä sanoin ettei oteta ja se oli ihan ok.
   
  #7
 8. [QUOTE="alkup.";29170245]En haluaisi ottaa rotarokotetta lapselle.
  Pelkään vain minkälainen meteli siitä nousee neuvolassa, jos jätämme sen ottamatta...[/QUOTE]

  Joo, niin minunkin työpaikalla oli kamala meteli kun jotkut eivät suostuneet ottamaan possuflunssarokotetta kun "voitte sairastuttaa lapset, voi kamalaa, ja lapset voivat kuolla teidän vuoksenne". Meille tuli oikein esitelmöimään lääkefirman edustaja joka vakuutti että lääke on turvallinen, ja että on kaikkien etu että otamme rokotteen.

  No, nyt ollaan sitten loppuelämän lääkityksellä, elimistö hajalla, mielenterveys myöskin järkkynyt. Mitään yhteyttähän rokotteeseen ei voi todistaa, ja jos voisikin niin lääkefirma on laillisin sopimuksin irtisanoutunut vastuusta. Autoimmuunisairaudet voivat puhjeta ajan kanssa, ja niiden oireisiin sopeutuu, tajuamatta että on kyseessä sairaus.

  Mietin että maksoiko minulle perheenperustamisen, tämä maailmanlaajuinen koe-eläin testi?

  Minulle saa tulla neuvolantäti tai hoitsut aukomaan päätä ihan miten vaan, en luota enää kehenkään vaan hankin itse tietoa ja päätän tekemisistäni.
   
  #8
 9. dera

  dera Vieras

  No mikä teitä vaivaa?
   
  #9
 10. "tämä"

  "tämä" Vieras

  Ilmeisesti suolistotukoksen riski on rota- rokotuksen oireena. Sitten olen ymmärrätänyt että täysimetys suojaa myös taudilta hyvin.
   
  #10
 11. lääkäri

  lääkäri Vieras

  en ole ottanut, jos tauti iskee vien lapsen sairaalaan.
   
  #11
 12. leijona-76

  leijona-76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2007
  Viestejä:
  2 124
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei otettu eikä lapsella sitä tautia ole ollutkaan.
   
  #12
 13. leijona-76

  leijona-76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2007
  Viestejä:
  2 124
  Saadut tykkäykset:
  1
  [QUOTE="alkup.";29170245]En haluaisi ottaa rotarokotetta lapselle.
  Pelkään vain minkälainen meteli siitä nousee neuvolassa, jos jätämme sen ottamatta...[/QUOTE]

  Ei mullekaan mitää sanottu. Neuvottiin vain miten rokotteet saa jos haluaa.
   
  #13
 14. "Vieras"

  "Vieras" Vieras


  Saako kysyämikä sinulla on? Itse otin myös kyseisen rokotteen odotusaikana. Pian lapsen syntymän jälkeen aloimme yrittää toista lasta jota ei alkanut kuulumaan. Tutkimuksissa selvisi munasolujen puutos jonka lääkäri arveli joko johtuvan esim. autoimmuuni sairaudesta. Itselle silloin heräsi epäilys rokotteen mahdollisesta vaikutuksesta munasolujen puutokseen koska esikoisen alkuun saattamisessa ei ollut ongelmia.
   
  #14
 15. Otin

  Otin Vieras

  Ensimmäisen annoksen siis. Voinko tehdä niin ettei tehostetta annetakkaan?
   
  #15
 16. HopeaToffee

  HopeaToffee Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2012
  Viestejä:
  21 275
  Saadut tykkäykset:
  6 295
  Olen ottanut. Ei ole mitään syytä jättää väliin. Kauhea tauti, muistan kun pikkusisko sairastui siihen vauvana, vaikka oli täysimetyksellä.
   
  #16
 17. viisas

  viisas Vieras

  Ei otettu. Ei olla otettu muitakaan rokotuksia. Neuvolassa ei sanottu mitään.
   
  #17
 18. [QUOTE="Vieras";29170561]Saako kysyämikä sinulla on? Itse otin myös kyseisen rokotteen odotusaikana. Pian lapsen syntymän jälkeen aloimme yrittää toista lasta jota ei alkanut kuulumaan. Tutkimuksissa selvisi munasolujen puutos jonka lääkäri arveli joko johtuvan esim. autoimmuuni sairaudesta. Itselle silloin heräsi epäilys rokotteen mahdollisesta vaikutuksesta munasolujen puutokseen koska esikoisen alkuun saattamisessa ei ollut ongelmia.[/QUOTE]

  En halua kertoa sen tarkemmin, mutta minulla juurikin ongelma on etten ovuloi. Samoin minulla testataan vielä tällä hetkellä mistä sairaus on mahdollisesti peräisin, ja liittyykö siihen kortisoli.

  Rokotehan sisältää mm. elohopeaa ja polysorbaatti 80:a. Asiaa puolustellaan että ruuassakin näitä ainesosia on, mutta rokote on siksi erilainen, että siinä on yhdistelmä sellaisia aineosia joita ei luonnostaan esiinny yhdessä, ja siksi niiden vaikutukset ihmisen elimistölle arvaamattomia.

  Polysorbaatti 80 heikentää immuunijärjestelmää, ja rottakokeissa sen todettiin tekevän rotista lisääntymiskyvyttömiä.
  Suomessa rokotetta haluttiin antaa erityisesti raskaana oleville. Joidenkin lähteiden mukaan rokote aiheutti merkittävästi keskenmenoja.

  Myös se miten rokotetta kiirehdittiin ja painostettiin valtion sekä amerikkalaisten lääkeyhtiöiden toimesta, on vähintäänkin outoa. Kyse on kuitenkin vain eräästä muodosta influenssaa, jonka normaali immuunijärjestelmä selättää.

  Kyseessä oli Suomen historian yksi häpeällisin tapahtuma, jossa ajettiin ihmiset osallistumaan sairaaseen tieteelliseen kokeeseen, jonka seurauksista vaietaan. Ainoastaan narkolepsian tapauksessa tulokset olivat niin silmiinpistävät ettei siitä voitu vaieta. Autoimmuunisairaudet kuitenkin kehittyvät vuosia, ja potilas tottuu niihin, joten sairaus voidaan löytää myöhemmin eikä sen yhteyttä rokotteeseen voi mitenkään todistaa.
   
  #18
 19. HopeaToffee

  HopeaToffee Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2012
  Viestejä:
  21 275
  Saadut tykkäykset:
  6 295
  Lähde

  Kolome: Uskokoot ken haluaa - tai "Miten huuhaasta tuli Suomen suurin uskonto"  23.10.2013

  Uskokoot ken haluaa - tai "Miten huuhaasta tuli Suomen suurin uskonto"
  Internet on hieno asia. Se mahdollistaa lähes loputtoman tietovaraston ylläpidon, kirjaston, joka on avoinna kaikille, joilla on halua siihen tutustua. Internet on myös käytännössä täysin avoin, kuka tahansa voi kertoa mitä tahansa kenelle tahansa.

  Oli aika, kun meillä Suomessakin oli valtakunnallinen totuus. Puoli yhdeksän uutiset kertoivat, miten asiat olivat ja miten maa makaa. Olihan meillä toki salaisuuksia, huhupuheita ja kylähulluja, mutta näille lähinnä naureskeltiin kahvipöydissä tai jupistiin ravintoloissa, joissa oli pakko tilata leikkelelautanen juomansa kanssa. Jos joku asia oli epäselvä, presidentti kyllä oikaisi kansalaisia.

  Enää näin ei ole. Jostain syystä tiedotusvälineiden uskottavuus on rapautunut sitä mukaa, kun yhä useampi suomalainen on päässyt internetin kimppuun. Enää ei uskota, jos uutislähetyksessä sanotaan, että rasvat ovat pahasta ihmisille. Tai jos Suomen suosituin sanomalehti kertoo, että kyllä siellä kuussa kuitenkin käytiin. Tai, mikä parasta, jos Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo tieteellisiin tutkimuksiin perustuen, että rokottaminen on oikeasti hyvä asia.


  "Jos haluat tienata miljoonia, paras tapa on perustaa oma uskonto." - L. Ron Hubbard


  Ketä sitten kuunnellaan ja mihin uskotaan? Ilmeisesti keneen tai mihin tahansa, kunhan se ei ole mikään virallinen, tieteellinen tai tutkittuun tietoon sanomansa pohjaava taho. Yksi Suomen suosituimpia ravintoguruja on Antti Heikkilä. Heikkilä on koulutukseltaan lääkäri, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri, oppinut mies siis. Koska hän on aina valmis kommentoimaan asiaa kuin asiaa, suomalainen media on tehnyt hänestä asiantuntijan. Niinpä Heikkilä on milloin missäkin kommentoimassa, miten suomalaiset syövät väärin, sairastavat väärin, käyttävät lääkkeitä väärin, yleisesti ottaen elävät aivan väärin. Harmi vain, että Heikkilän koulutus ei anna hänelle ammatillista tai tietopohjaa kommentoida näistä asioista juuri mitään.

  Heikkilään uskotaan. Hän on “viisas mies”, hänen oppinsa “ovat auttaneet monia” ja vaikka mitä. Lainauksia löytyy kasapäin. Mutta. Heikkilän “opit” ovat kriittisemmin tarkasteltuna täyttä huuhaata. Hänen “oppinsa” ovat suurimmaksi osaksi nimenomaan uskonasioita, ne eivät pohjaa mihinkään tieteellisesti tutkittuun tietoon. Heikkilä jopa erosi lääkäriliitosta, kun liitto ei antanut hänen julkaista omaa propagandaansa liiton lehdessä.

  "Paranin noudattamalla kirjaimellisesti Antti Heikkilän oppeja" - Maria Tainio

  Heikkilä uskoo ja väittää vakaasti, että mikroaaltouuni tuhoaa ruoasta kaikki vitamiinit, entsyymit ja antioksidantit. Hänellä on tietysti näyttää aiheesta jonkinlaista tutkimusta? No, itse asiassa ei sinne päinkään. Hän perustaa väitteensä yhdysvaltalaistytön, 6-luokkalaisen Arielle Reynoldsin koulutehtävään, jossa Reynolds kasteli kahta kasvia, toista vesijohtovedellä, toista mikroaaltouunissa keitetyllä. Keitetyllä vedellä kasteltu kasvi kuoli.

  Karmivaa! No, itse asiassa ei lainkaan. Koe ei ollut millään muotoa pätevä, eikä mitään muuttujaa oltu vakioitu. Kasvi saattoi kuolla mihin tahansa, mutta mikrotettu vesi ei sitä tappanut. Mistäkö tiedän? No, vaikkapa siitä, että sama koe on toistettu sittemmin lukuisia kertoja, eikä ainoassakaan kokeessa mikrotetulla vedellä kasteltu kasvi ole kuollut.

  Kivunhoitoon Heikkilä ehdottaa parannuskeinoksi “omien tunteiden kohtaamista, kehon rentoutumista ja luonnollista liikettä”. Ihan ilman tutkimuksiakin voin sanoa, että minä luotan enemmän kipulääkkeeseen. Lisäksi Heikkilä on intohimoinen rokotusten vastustaja, viimeisimpänä hankkeenaan hän yrittää estää HPV-rokotusten aloittamisen.

  HPV eli ihmisen papilloomavirus on virus, jonka suurin osa ihmisistä elämänsä aikana sairastaa. Osalla se jää täysin oireettomaksi, mutta osalla se aiheuttaa syövän esiasteita, joista voi kehittyä syöpä. Varmaa tietoa on kohdunkaulansyövistä, joista HPV aiheuttaa yli 70%. Myös suun ja kurkun alueen syövistä suuren osan epäillään olevan HPV:n aiheuttamia. Pelkästään kohdunkaulan syöpään kuolee Suomessa vuosittain 140 naista.

  Ja nyt meillä on käytännössä rokote syöpää vastaan. Kyllä, vasta muutamaa varianttia vastaan, mutta silti. Mitä tekevät “asiantuntijat”, kuten Heikkilä ja Nina Bjelogrlic-Laakso, neurologian erikoislääkäri ja Rinnekotisäätiön ylilääkäri, itsenimitetty “luontaislääkinnän asiantuntija”. Varoittavat ihmisiä antamasta rokotetta lapsilleen. Laittavat Facebookiin varoittavia viestejä ja linkkejä (parempi linkittää keskustelualueella olevaan samaan viestiin, Facebookista tällaiset viestit tuppaavat katoamaan). Millä perusteella? Ilmeisesti ei millään perusteilla. Näitä lainattuja “tutkimuksia” kun ei löydy, eikä se pelottava kuolemantapauskaan johtunut millään lailla rokotteesta. Maailmalla pelotellaan jopa sadoilla kuolemilla, mutta niillekään ei löydy totuuspohjaa.

  "MAGNEETTI ON ANTANUT MIELENKIINTOISEN HAASTEEN VIRALLISELLE TOTUUDELLE EIKÄ KUKAAN VIELÄ OLE VOINUT OIKEESTI TODISTAA SEN MIELIPITEIDEN OLLEEN ENEMMÄN VÄÄRÄSSÄ KUIN VIRALLINEN TOTUUS." - kommentti YLE:n keskustelusivulla 18.12.2011

  Miksi nämä lääkärit ja monet muut tahot (kuten vaikkapa Huuhaa-palkinnon voittanut Magneettimedia, jonka omistaja tuomittiin juuri kiihotuksesta kansanryhmää vastaan… ) haluavat pelotella ihmisiä? Koska se on kannattava business. Heikkilän omat sivut ja vastaanotto Eiran lääkäriasemalla ovat maksullisia. Jos haluat tietää, miten kaikki elämäsi ongelmat ratkaistaan, tai päästä hoitoon, se maksaa. Ja jos vaivasi pelottaa sinua, tulet paljon todennäköisemmin hakemaan siihen apua. Voit toki ostaa Heikkilän kirjoittamia ja kustantamia kirjoja, jos haluat hänen mielipiteitään lukea. Luonnollisesti Heikkilän blogikirjoitusten kommentointi on estetty, etteivät "väärät" mielipiteet tai - glup - tosiasiat pääse vääristämään opinkappaletta. Magneettimedia taas saa lukijoita, lukijat tuovat mainoksia ja mainostajat rahaa. Jopa MTV3:n tuottama Studio 55 sortuu jatkuvasti esittelemään ainoastaan omia näkemyksiään jakavia “asiantuntijoita” ihan oikeina asiantuntijoina, joihin ihmisten tulisi luottaa. Valitettavasti lääkärikin on vain ihminen ja lääkäri voi olla väärässä siinä, missä kuka tahansa meistäkin. Tutkinto ei tee kenestäkään pätevää, varsinkaan aiheissa, joita tutkinto ei edes koskettanut!


  "Ihmetyttää tosin, että nyt kun on rokote SYÖPÄÄ vastaan, palataan mieluummin johonkin 1600-luvulle ja luotetaan siihen, että jumala, enkelit tai suoneniskentä ovat loistavia vaihtoehtoja." - KaksPlussan keskustelu

  Sanon tämän mahdollisimman yksinkertaisesti. Rokotteet pelastavat ihmishenkiä. Enkä puhu nyt vain HPV-rokotteesta vaan kaikista rokotteista. En ymmärrä vanhempia, jotka jättävät lapsensa rokottamatta. Se on kuin kirjoittaisi heille valmiiksi reseptin kärsimykseen ja mahdolliseen kuolemaan tai elinikäiseen vammautumiseen. Käsittämätöntä.

  Taliban on Pakistanissa kieltänyt rokotusten antamisen ja siellä polio on yleistymässä kovaa vauhtia. "Pahimmillaan epidemia voi tuhota kaiken sen edistyksen, mikä polion nujertamisessa on tähän asti saavutettu – ei vain Pakistanissa, vaan koko maailmassa", sanoo Elias Durry kansainvälisestä poliontorjuntaohjelmasta. Eikä tämä tauti ole ollenkaan niin kaukana, kuin voisi kuvitella. Todistettavasti Tampereella joku sairastaa poliota ja THL on yrittänyt löytää häntä jo vuosien ajan.

  YLE:n keskustelussa nimimerkki Vastarannanrastas kiteytti: “Rokote on Darwinin työkalu. Järjellä ajattelevien lapset kasvavat todennäköisemmin lisääntymisikäisiksi. Hyvä niin, pakkoja ei tarvita.”. Suomessa rokotustalibaneja johtaa edellä mainittujen lääkäreiden lisäksi viattomalta ja uskottavalta kuulostava Rokotusinfo ry - Yhdistys rokotuspäätöksen tueksi, joka muuten voitti Skepsiksen Huuhaa-palkinnon jo vuonna 2009. Rokotusinfon jäsenistöön ei kuulu rokotusten asiantuntijoita eikä kenelläkään hallituksen jäsenellä ole lääketieteellistä tutkintoa, mutta homeopatiakytköksiä kyllä löytyy.


  "Kyllä silmäni ovat avautuneet, jo sieltä ensimmäisistä lintuinfluenssauhkista. Ja nyt kun olen tutustunut Suomen Luontaisterveyden Liiton kautta näihin homeopaatteihin ja kuullut heidän tarinoitaan, niin olen tullut kovin kriittiseksi." - neurologian erikoislääkäri Nina Bjelogrlic-Laakso


  Puhutaanko vielä lyhyesti homeopatiasta ja sen vaikutuksista? Homeopatiahan on 1700-luvulta peräisin oleva uskomus, jonka mukaan tauteja tulisi hoitaa antamalla potilaalle pieniä määriä sellaista ainetta, joka suurina määrinä tuottaa tautia muistuttavia oireita. LääkeTIETEELLÄ ja homeopatialle ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Se lisäksi, että koko homeopatian perusajatus on pielessä (“sillä se lähtee, millä on tullutkin!”), koko juttu (kirjamellisesti) vesitetään oudolla laimennusopilla. Laimennus perustuu siihen, että homeopaattisia “lääkeaineita”, joista osa on oikeasti hyvinkin myrkyllisiä yrttejä ja yhdisteitä, laimennetaan esim. 1/99, 1 tippa ainetta 99 tippaan vettä. Tätä laimennettua liuosta laimennetaan erilaisten kaavojen mukaan vielä lisää, ravistetaan ohjeiden mukaan ja lopputuloksena on joko puhdasta alkoholia tai puhdasta vettä. Tieteellisillä tutkimuksilla ainoastakaan ohjeiden mukaan tehdystä homeopaattisesta “lääkkeestä” ei ole löytynyt jälkeäkään “vaikuttavasta” aineesta. Tarkkuudesta tutkimusta ei voi syyttää, sillä tutkimuksessa löytyi mm. käytetyn lääkepullon lasista liuenneita lasimolekyylejä. Silti monet ihmiset vannovat homeopatian tehoon.

  Homeopaattisen “lääkinnän” mukaan myös taudin tartuntatapa vaikuttaa hoitoon. Flunssaa hoidetaan eri tavalla riippuen siitä, onko sen saanut kävelemällä märillä kengillä, nukkumalla liian kylmässä tai paleltumalla metsässä. (Unohdetaan nyt se tosiasia, että tosiasiassa kyseessä on virus, eikä kylmettyminen tai kastuminen vaikuta tartuntaan mitenkään.) Sorry, mutta ei putoa minulle. Plasebo toimii vähintään yhtä hyvin. Hyvin todennäköisesti homeopatian teho perustuukin plasebo-vaikutukseen. Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Homeopatia voi siis toimia, mutta ihan eri syistä, kun sen kannattajat haluavat uskoa. Sen neljän viikon aika, jonka homeopatiset lääkkeet kuulemma ottavat, ennen kuin toimivat, moni tauti ehtii parantua jo itsestään.

  Facebook on mahdollistanut sen, että yhdellä klikkauksella miljoonat ihmiset kykenevät jakamaan virheellistä tietoa kritiikittömästi eteenpäin. Ketjukirjeet ja -viestit, jotka aiemmin pysähtyivät ensimmäiseen kriittisesti ajattelevaan jatkavat nyt matkaansa loputtomasti, vuodesta toiseen, noussen aina välillä jopa valtamedian otsikoihin. Tieteelliset, todistetut tutkimukset ja läpimurrot jäävät huomiotta, koska ne ovat “tylsiä” ja “vaikeita”. Niinpä me uskomme, että kananugetit ovat teurasjätettä, vaikka esim. Suomessa Evirankin mukaan ne tehdään rintafileestä tai reisilihasta. Tai että liha mädäntyy suolistossa. Ei mätäne. Tai että geenimuunnellulla soijalla syötetty sika voisi jotenkin vaikuttaa sen syöneen ihmisen terveyteen. Ei vaikuta. On niin paljon helpompaa uskoa kaveria ja olla peloissaan kuin oikeasti etsiä se tutkimustieto ja selvittää itselleen, mistä oikeasti on kyse.

  "Älkää missään nimessä uskoko akateemikoihin jotka yrittävät esiintyä tieteen edustajina. Sensijaan nettihörhöt ja rokoteskeptikot ennustivat rokotteiden turvallisuudessa olevan puutteita. THL/Skepsis poppamiehet ovat aina väärässä." - Suomi24.fi-keskustelu

  Tieteellinen tutkimus on objektiivista, toistettavissa olevaa ja mahdolliset muuttujat vakioivaa tutkimusta. Tiede muuttaa kantaansa sitä mukaa, kun jokin asia on toistettavasti todistettavissa. Kyllä, aikoinaan uskottiin, että maapallo oli litteä tai että aurinko kiersi maata. Kun asia pystyttiin todistamaan, käsitys vaihtui. Näin toimitaan myös nykyään. Jos joku lääkäri väittää jotain, hänen pitää pystyä se tieteellisesti todistamaan. Muuten kyseessä ei ole tavallisen pulliaisen mielipidettä parempi kannanotto. Harmittavasti sillä "lääkäri"-tittelillä tuntuu pääsevän mielipiteineen kritiikittömästi läpi mediasta riippumatta.

  Olemassa olevaa tietoa pitää kyseenalaistaa. Kaikkea ei todellakaan pidä uskoa. Mutta kritiikittömästi ei pidä uskoa myöskään tiedon kyseenalaistajia ja vaihtoehtoisen “tiedon” levittäjiä. Internetin kautta kaikki tarvitsemasi tieto on käsiesi ulottuvilla. Tee itsellesi palvelus, äläkä usko mihinkään ennen kuin olet tiedon tarkistanut. Opettele tunnistamaan tieteellinen tulos huhupuheista. Opettele kyseenalaistamaan, opettele erottamaan uskottava tieto epäuskottavasta. Opettele medialukutaito.Tulet hyötymään siitä paljon.

  Ja aina, kun joku asia askarruttaa, käytä hakukonetta. Myös muutama nettiosoite on hyvä muistaa. Snopes.com on vienyt pohjaa huuhaalta jo vuodesta 1995.

  Jokainen saa uskoa mihin tahansa, mutta tosiasioita ei kannata kiistää. Tärkeätä onkin erottaa se, milloin joku uskoo johonkin ja milloin joku tietää asiasta jotain. Usko on uskonasia, tieto on valtaa.
   
  #19
 20. No eikö Hopeatoffee ihmiset osaa itse etsiä tietoa Internetistä, varmasti ilman sinun lähestulkoon kiihkomielistä sopustusta rokotteiden turvallisuudesta.
   
  #20
 21. HopeaToffee

  HopeaToffee Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2012
  Viestejä:
  21 275
  Saadut tykkäykset:
  6 295
  En kiihkoile, teksti ei ole minun ja lähdekin on mainittu. Jutussa aika hyvin käydään läpi nämä lähteet, joita ihmiset lukevat tietoa hakeakseen. Pointtina olisi, että se mikä netistä löytyy, niin siihen pitää suhtautua varauksella.
   
  #21
 22. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Olen myös tonkinut tietoa rokotteista.
  Saamani informaation persteella olen päättänyt antaa rokotuttaa lapseni ja itseni. Nähtyäni rotavirusvauvan sairaalassa letkuissa ostin lapsilleni itse rokotteet (eivät olleet ohjelmassa silloin). Nähtyäni tuberkuloosiin sairastuneen ja pian kuolevan suomalaisen lapsen pari vuotta sitten, päätin, että yleisen rokotusohjelman laiminlyöminen on hyvin, hyvin pahasta. Lapseni on ollut myös rokotustutkimuksessa mukana.
  Viikon päästä saan itse syksyisen influenssarokotuksen. Jos minulla olisi tyttäriä, saisivat he kohdunkaulansyöpärokotteen.
   
  #22
 23. "vieras"

  "vieras" Vieras

  "Jos minulla olisi tyttäriä, saisivat he kohdunkaulansyöpärokotteen. "

  Ei syöpään ole rokotetta.
   
  #23
 24. chef

  chef Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2005
  Viestejä:
  47 400
  Saadut tykkäykset:
  12
  Kuopuksemme (ikää 7 viikkoa) saa ensi viikolla rotavirusrokotteen.

  Pohdin ensin, josko olisin lykännyt rokotteen antoa kuukaudella, koska en halua tehdä mitään sellaista, mikä saattaisi muuttaa vauvan rytmiä, tai aiheuttaa hänelle vatsakipuja ennen, kuin hän on 3 kk ikäinen ja "koliikkivaara" alkaa olemaan ohi. Ajattelen asiaa siis niin, että jos koliikki loppuu siinä 3 kk iässä, saattaa se myös samalla olla ikä, jolloin lapsen elimistö on jo selvästi vahvistunut, eikä enää niin herkästi siis kipuile jne.

  Mutta lääkäri sanoi, että epidemiahuippu osuu marras-joulukuulle, jolloin hän suosittelee ottamaan rokotteen heti, kun se on mahdollista.

  Koen, että tästä syystä rokote on nyt kuitenkin järkevämpi antaa heti, eikä vasta kuukauden päästä.

  Rokottamatta en olisi missään nimessä jättänyt. Muistissa on vielä liian hyvin se, kun perheemme toisiksi nuorin oli vauvana sairaalassa osastohoidossa juurikin ripulista johtuvan kuivumisen vuoksi.
   
  #24
 25. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Olen ottanut, ei tullut mitään muita oireita kuin parin päivän pieni ripuli. (josta vauva itse ei edes tuntunut olevan moksiskaan).

  En jättäisi ottamatta, ilman painavia syitä.

  Ja todellakin, kukaan ei ole todistanut että rokotteet aiheuttaisi autoimmuunisairauksia esim. Voi olla kyse pelkästä epäonnisesta sattumasta, että sairastuminen ja rokote osui samaan aikaväliin - vaikka niillä ei ole toistensa kanssa MITÄÄN tekemistä. Muistetaan kuitenkin, että suurin osa meistä rokotetuista on ihan yhtä terveitä (ellei terveempiäkin kun ollaan vältytty vakavilta taudeilta), kuin ennen rokottamistakin!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti