Omakotitalon putkiremontin hintaa?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Ei rikas, 22.08.2009.

 1. Ei rikas

  Ei rikas Vieras

  Ollaan katseltu vanhempaa omakotitaloa, tod.näk. ennen 60-lukua rakennettua. Ensimmäiseksi pitäis varmaan putket uusia ja laittaa samalla vessaa ja kylppäriä uuteen uskoon. Ei mitään hajua hintatasosta, onko kukaan teettänyt ja mitä maksoi? Siis omakotitaloon, ei huoneistoon. Ilman kotitalousvähennyksiä miten paljon kustansi ja mitä sisälsi?
   
  #1
 2. kiku

  kiku Vieras

  mei tehtiin keski-suomes 3 vuotta st ja hinta oli noin 7 tuhatta..
   
  #2
 3. vieras

  vieras Vieras

  Appivanhempien 1960-luvun omakotitaloon maksoi 1700 e. Tuohon sisältyi vesiputket keittiöön, vessaan ja kylpuhuoneeseen. Ei viemäriputkia.
   
  #3
 4. J

  J Vieras

  Kyllä kaikki on niin tapauskohtaista. Miten vesijohto tulee taloon, onko nousu perustuksista, onko se kunnossa, millainen on luoksepäästävyys, jos sieltä asto on korjattava...miten vesipisteet on sijoitettu, eli millaisilla putkivedoilla selviää - onko kovinkin mutkikasta, monessa eri tasossa jne....jos muuten iselää pysyy työkalut sen verran hanskassa, niin voi säästä aikatavalla, kun määritttä putkien linjaukset valmiiksi ja poraa seiniin aukotukset valmiiksi, ehkä lopa kiinittelee enimän osat putkista itse, jolloin varsinainen liitos ja kytkenä vakn jää lvi-ammattilaisella teetettäväksi....ym. ym.
   
  #4
 5. kannattaa

  kannattaa Vieras

  kysyä ammatikoululta. Meillä rintamamiestalo, mistä levis putket viime jouluna, amiksen pojat teki opettajansa kanssa opetustyönä ja makso putkineen 270e. LVI-liike pyysi vastaavasta työstä 2500e, eli säästettiin 2230e.
   
  #5
 6. ap

  ap Vieras

  Nii. Mutta vähän suuntaa kyselen, yleistä hintahaarukkaa. Jostain netistä katsoin, niin siellä puhuttiin monesta kymppitonnista. Alkoi jo vähän hirvittää. Kun meillä ei todellakaan pysy työkalut itellä käsissä, valitettavasti.
   
  #6
 7. vieras

  vieras Vieras

  Kerrostaloasunnoissa maksaa n. 300-700e/neliö. Omakotitaloissa pääsee näemmä paljon halvemmalla.
   
  #7
 8. J

  J Vieras

  No, ainakin se jo oli hyvä merkki, että sait sentään jotain tolkkua tekstistäni. ;)

  Haarukkaa jo aika hyvin saitkin: 1700 ...7 000 eur.

  Sitten vielä tuo ammattikoulun tjms. "opetusurakointi", tai joku muu keino omana lukunaan. Kaikki niin oikeasti riippuu tarvittavien putkivetojen määrästä, pituudesta, "mutkaisuudesta", vesipisteiden lukumäärästä...
   
  #8
 9. J

  J Vieras

  Niin ja huom. vielä!

  Nyt itse ajattelin vain käyttöveden putkiremonttia. Noissa 7000 eur projektiessa on voinut olla mukana jo esim. keskuslämmityksen uudistamisen vaatimia putkitöitä. Onko ko. kohteessa vesikiertoinen keskuslämmitys? Jos on, saattaa sekin vaatia remonttia.
   
  #9
 10. ap

  ap Vieras

  Siis jos on vesikiertoinen keskuslämmitys, niin onko pakko remontoida se samalla? Ollaan katsottu taloa tietyltä alueelta, jossa lähinnä vanhoja puutaloja. Eli ei tiettyä taloa mielessä. Jossain vaiheessa varmaan joka tapauksessa lämmitysjärjestelmä pitää uusia, mutta oishan se kiva, jos voisi vähän porrastaa noita isoja remontteja. Mietin että putket olisi syytä uusia ekana, jos ikää on jo yli 50 v. Kai ne alkaa olla jo ihan töhnää?
   
  #10
 11. Nalkuttava Talonmies

  Nalkuttava Talonmies Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  28 309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa muistaa, että aina tuo remppa ei sitten koske vain putkia. Jos seinää tai lattiaa joutuu rikkomaan, niin ne pitää myös korjata. Ja se voi tarkoittaa samalla esim kylppärin seinien tai lattian uusimista vesieristyksineen. Paikkakorjaus ei ole mikään hääppöinen. Kylppäriremppa voikin olla sitten 10000e.

  Jos joudut poistamaan lattiamateriaalia niin harvemmin korjaus onnistuu uusimatta koko lattiaa...
   
  #11
 12. ap

  ap Vieras

  Niinpä... Varmaan pitäskin koko kylppäri rempata samalla, laittaa vesieristyksiä ja uudet materiaalit, hanat, kalusteet... Se justiin kiinnostaiskin, että jos joku on vanhan puutalon rempannut, niin mitä tällanen putkisto ja kylppäriremppa tuli kustantamaan. Tietty se hintahaitari saattaa olla melkonen, mutta jos jonkun esimerkin saisin.
   
  #12
 13. koumi

  koumi Vieras

  Meillä on 1977 rakennettu omakotitalo ja kyselin putkiremontin hintaa, tänään sain vastauksen
  meillä on 6 vesipistettä neliöitä on 176 putkiremontin hinta oli 4500 € ja tulee uusi vesivaraaja
  tosin olen itse kaverina poraamassa putkille reikiä.
   
  #13
 14. "Hannes"

  "Hannes" Vieras

  mutta tutun taloon teki tällainen firma: http://www.viemarisaneeraus.info
  Sanoi, että oli melko edullinen eikä niin hurja kokonaishinta kuin yleensä pelätään.

  En tosiaan itse tiedä tarkemmin, mutta ei siis aina ole ihan niin kallista kuin yleensä ajatellaan.
  Ja jos oikein tiedän niin nykyisin putkiremontille löytyy jokin vastinekin joka on halvempi?
   
  #14
 15. Riitta E.

  Riitta E. Vieras

  meille kävi www.lvi-seppanen.fi tekemässä putkiremontin ja maksoi 3500e ja siinä oli suihkuhana vielä mukana,, isäntä kyllä auttoi reikien tekemisessä niin saatiin hieman alennusta vielä
   
  #15
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti