onko 8 kk ikäisen pääasiallista ruokaa vielä rintamaito?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "mama", 14.07.2013.

 1. "mama"

  "mama" Vieras

  Tarjoan kiinteitä neljästi päivässä, mutta menee vain muutamia lusikallisia kerrallaan. Mietinkin pitääkö hätäillä tuon syömisen kanssa vai riittääkö rintamaito jota syö kyllä hyvällä ruokahalulla? Kasvukäyrät neuvolassa hyvät, välillä +1 käyrällä.
   
  #1
 2. Karenina

  Karenina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä.
  Meillä kaikilla kolmella lapsella pääravinotna on ollut 8 kk iässä ja vielä 9 kk iässäkin rintamaito. Kiinteitä on mennyt aika nihkeästi. sitten pikkuhiljaa kiinteidenkin määrä on kasvanut.
  Lapsesi kuitenkin kasvaa ja voi hyvin joten huolta ei ole. Jatka edelleen kiinteiden tarjoamista, vaikka määrä olisikin pieni. Pikku hiljaa määrät alkavat kasvamaan. Ja anna edellenkin rintaa/korviketta aina kun lapsi sitä haluaa.
  Jos kasvussa tulee muutoksia(paino ei nouse tms), niin sitten kannattaa olla neuvolaan yhteydessä.
   
  #2
 3. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Imetetyllä vauvalla yleensä joo. Jotkut hoksaa puolivuotiaana, että kiinteä ruoka vie nälkää, toisilla se tapahtuu lähempänä vuoden ikää. Eikä aiemmin ole sen paremmin kuin myöhemmin :) Eli ihan normaalia ja ei huolta! Mun mielestä meillä alkoi joskus 9-10kk iässä ruoka kiinnostaa enemmän, mut sit pian tulikin taas kuukauden semi-ruokalakko kun tuli hampaita.
   
  #3
 4. normia

  normia Vieras

  On. Meillä oli ihan samaa 11kk ikään saakka, just jätin päiväimetyksen pois (vain aamu ja iltatissi) ja nyt vasta on kiinteiden ruokien määrä SELVÄSTI lisääntynyt.
   
  #4
 5. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  Ei ole huolta, mutta tarjoaisin kyllä suosituksen mukaan sen viisi ateriaa päivässä. Lisäksi sormiruokaa esim keitettyä porkkanaa, perunaa, makaroonia jne.
   
  #5
 6. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Meillä poika jo 1v 2kk ja edelleen tisu vaan kelpais. Satunnaisesti jotkut ruuat uppoaa parhaimmillaan n. 1/2 purkin verran mutta edelleen on usein niin, että vaan muutamia lusikallisia ja sitten kärtetään tissiä. Tästä en tiedä onko enää normaalia?
   
  #6
 7. "Kifa"

  "Kifa" Vieras

  Ei ole. Ei vuosikas enää saa kaikkea tarvitsemaansa maidosta plus että suun motoriikka ei harjaannu jos vain tissiä lutkutetaan. Eli itse jättäisin kylmästi pois muut paitsi lapselle tärkeimmät imetyskerrat, vaikka aamu ja ilta. Kyllä se kiinteä ruoka sitten alkaa kelvata kun oikeasti tulee nälkä.
   
  #7
 8. ..

  .. Vieras

  Miksi te sabotoitte lastenne syömistä täyttämällä mahan maidolla? Kyllä se napanuora kuuluu katkaista jossain vaiheessa. Lapsen kuuluu syödä ruokaa eikä lipitellä tissiä äidin mieliksi loppu ikäänsä.
   
  #8
 9. Itseään arvostava ja naisellisena pitävä aikuinen nainen ei sano rintojaan tisuiksi. Meni ohi aiheen, mutta pakko oli vaan mainita asiasta.
   
  #9
 10. "sanna"

  "sanna" Vieras

  meillä ei enää tainnut tuossa iässä olla..esikko oli 1v ja kakkonen 1,5v kun lopetin imetyksen kokonaan,8kk iässä saivat aamupuuron,pienen purkin lounasta,väipalasoseen ja päivällisssoseen ja vielä iltapuuron.Aamulla,ennen päiväunia ja illalla tisumaitoa.
   
  #10
 11. mitään muuta kuin äidinmaitoa, sillä äidinmaidon kuuluu olla lapsen ainoa ruokavalio aina 1½-vuotiaaksi asti, kunnes lapselle ruvetaan antamaan nisujauhoista ja juuri lypsetystä lehmänmaidosta annettua velliä!
   
  #11
 12. Minun esikoiseni sai rintaa aina halutessaan 1,5-vuotiaaksi saakka. Lisäksi oli legendaarisen hyvä syömään kiinteitä. Aloitti kiinteät 6 kk iässä, söi valtavat määrät kotiruokaa, ei kakistellut koskaan, söi lusikalla alle vuoden vanhana.

  Painoon tuo rintamaito totta kai vaikutti. Kaksivuotiaana painoi noin 15 kg. Mutta siitä sitten hoikistui leikki-ikäisenä ja tuli upea, lihaksikas, terve lapsi.
   
  #12
 13. "mammanen"

  "mammanen" Vieras

  Meidän 7 kuukautta vanha tyttösemme on päättänyt että äidin maito on parasta ravintoa hänelle. Kun aloitimme kiinteiden antamisen söi niitä hyvällä halulla ja vähensi maidon imemistä mutta nyt on kolmen viikon ajan "närpinyt" kiinteitä ja samalla lisännyt rinnan imemistä, imee nykyään taas kahden tunnin välein kuten teki pienenä vauvana ollessaan, siis aikana ennen kiinteitä.

  Eiköhän tämä taas jossain vaiheessa lisää kiinteiden syöntiään, mennään nyt tällä tavalla kun kerran maitoa minulta tuntuu tulevan ja vauva on tyytyväinen oloonsa.

  Samaa suosittelen aloittajalle, aika aikaansa kutakin ; )
   
  #13
 14. "mama"

  "mama" Vieras

  Hyvä ettei meillä siis ole kiirettä. Joinakin päivinä menee kiinteitä ihan hyvin, joinakin vaan ehkä kymmenen lusikallista koko päivänä...
   
  #14
 15. Aurinkoisia ajatuksia

  Aurinkoisia ajatuksia Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  1 547
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän kuopuskin oli alkuun huono syömään kiinteitä. Rintamaidolla mentiin lähelle 9 kk ikää. Tämä oli neuvolan terveydenhoitajan ja lääkärin ohjeistus. Jos ei kiinteät uppoa, niin pari viikkoa taukoa ja vasta sitten uusi yritys. Tosiaan neiti oli 9kk, kun vasta pystyin sanomaan, että kiinteitä syö. Kasvukäyrässäkään ei tapahtunut notkahdusta. Rintamaitohan sisältää kaiken sen, mitä alle vuoden ikäinen tarvitsee. Ja vaikka lapsi söisi hyvin kiinteitä, niin siltikin rintamaito on pääasiallinen ravinto. Korvikkeet saattavat sitten olla eri asia. En mene mitään vannomaan kuitenkaan, koska siitä ei ole tietoa.
   
  #15
 16. "äitinä"

  "äitinä" Vieras

  Minä höpöttelen ainakin meidän 5kk vauvalle, että haluuko vauva titukkaa/ tisukkaa :D En kyllä muuten nimitä rintojani tisuiksi ;)
   
  #16
 17. Viikate

  Viikate Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2011
  Viestejä:
  4 079
  Saadut tykkäykset:
  1
  Totta puhut, minä olen aina korostetun huolellinen sanavalinnoissani vauvalle puhuessani ja kysyn, tahtooko lapsi maitorauhasen eritettä :)
   
  #17
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti