On se hyvää ja helppoa tehdä, mutta kun kotona tekee niin huomaa, että se kaupan tavara ei ole hirveän kallista sittenkään. Ensinnäkin kuivaliha pitää tehdä vähän kalliimmasta ruhonosasta. Lihan pitää olla vähärasvaista ja mielellään aika mureaa koska kuivana se on niin sitkeää, että kaikkein sitkeimpiä ruhonosia ei yksinkertaisesti saa purtua osiin. Siis osta fileetä tai sisäpaistia.
Älä jäädytä lihaa. Sen saa riittävän ohueksi ilmankin. Marinoi ilman rasvaa eli älä tee öljypohjaista marinadia, vaan esim. soijakastikkeen pohjalta. Kasvikuivuri varmasti toimii hyvin. Itse olen tehnyt uunissa alhaisimmalla lämpötilalla uunin luukku auki. Alkuun laitoin ohjeen mukaan lihasuikaleista hammastikun läpi ja ripustin lihat tikkujen varassa uuniritilään, mutta se oli aika vaivalloista ja sama tulos tulee ihan ritilän päälläkin kunhan lämpötila on niin alhainen, että paistumista ei tapahdu.
Kuivaus vie lihasta paljon painoa eli lopputulos on alle puolet alkuperäisestä. Siinä kaupan 25 gramman pussissakin on varmaan n. 60-70 grammaa tuoretta lihaa. Siihen vielä mauste-, työ- ja energiakustannukset päälle, niin ei ihme, jos kilohinta on pilvissä. Mutta kuivaliha on hyvä, helppo ja terveellinen välipala ja ennen kaikkea kulkee helposti mukana ja säilyy ikuisuuden (kunhan malttaa olla syömättä heti) eli kannattaa kokeilla.