onko helsingin kallio hyvä paikka asua?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja äiti, 19.07.2010.

 1. vieras

  vieras Vieras

  No mites Hoasin opiskelija-asunnot? Tosin yksin hakeva saa vain huoneen solusta. Sitten Yliopistolla on kai omiakin vuokra-asuntoja, onkos niitä kyselty? Nekin varmaan olisivat hyvän välimatkan päässä.

  Oletan, että tyttäresi opiskelee siis keskustakampuksella eikä Viikissä, Kumpulassa tai Meilahdessa, silloin tuo Ruoholahti voisi olla yksi vaihtoehto, samoin Arabia tai Hermanni. Ja mistä tahansa junan varrelta pääsee keskustaan maksimissaan n. 20 minuutissa. Eli esim. Käpylä tai Oulunkylä voisivat olla hyviä, junalla n. 10 minuuttia Helsingin keskustaan.
   
  #26
 2. JonnaÄiti

  JonnaÄiti Vieras

  On ja ei. Siellä on myös paljon laitapuolen kulkijoita, narkkareita myös, huorakatuja jne.
  olen asunut.
   
  #27
 3. Kallio

  Kallio Vieras

  Kallio sopisi hyvin tyttärelle. Siellä on hyvin tarjontaa, mutta ei kannata vuokrata asuntoa kaikista rauhattomimmalta paikalta.
   
  #28
 4. vieras

  vieras Vieras

  Helsingin keskusta, Eira, Töölö, Katajanokka, Munkkiniemi,
   
  #29
 5. vieras

  vieras Vieras

  Junaradan varrelta ois myös hyvä. Tai metrolinjan varrelta
   
  #30
 6. vieras

  vieras Vieras

  Kyllä mäkin siis olen sitä mieltä, että Kallio olisi ihan ok nuorelle, paljon opiskelijoita asuu siellä, mielestäni ihan turha pelätä. Kallio on vaan valitettavasti onnistunut saamaan hieman huonon maineen :/
   
  #31
 7. äiti

  äiti Vieras

  millaisia paikkoja Munkkiniemi ja Puotila ovat? entäpä onko tämä hyvä katu asua Torkkelinkatu Kalliossa?
   
  #32
 8. Lode84

  Lode84 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2009
  Viestejä:
  3 986
  Saadut tykkäykset:
  0
  Torkkelinkatu alkaa Hämeentien kulmasta ja niillä seuduin saattaa olla vähän vilkkaampaa. Lisäksi Torkkelinpuistossa istuu välillä spurguja. Katu itsessään kyllä rauhallista aluetta.

  Muoks, tuli muuten mieleen, että ei se ole nimeltään Torkkelinpuisto se puisto siinä kadun varrella. Torkkelinpuisto on se pieni pläntti Torkkelinmäen keskellä. Mutta kuitenkin. :)
   
  #33
 9. vieras

  vieras Vieras

  Mun mielestä Munkkiniemi on kiva (ehkä vähän kallis?) ja Puotilassakin voisin asua, on Itäkeskus kaikkine kauppoineen ja palveluineen ihan vieressä. Torkkelinmäellä asui yksi tuttavaperhe lapsineen monta vuotta ja tykkäsivät kovasti. Hämeentieltä sieltä Arabiasta päin voisit myös katella.
   
  #34
 10. äiti

  äiti Vieras

  eli kaikki nuo paikat ovat hyviä ja turvallisia asua?
   
  #35
 11. V

  V Vieras

  Lisäksi Kulosaari, Jollas, Marjaniemi, Tammisalo.
   
  #36
 12. vieras

  vieras Vieras

  Puotila ja Itäkeskus täynnä juoppoja, narkkejä ja mamuja.
   
  #37
 13. esbå

  esbå Vieras

  Tyttäresi voisi tykätäkin.
  Asukkaat keskimäärin nuorempia ja sinkumpia kuin muualla kaupungissa, samoin opiskelijoiden ja maaltamuuttaneiden osuus on huomattava.
  Tämä on seurausta paitsi vuosikymmenten takaa periytyvästä huonon alueen maineesta, myös pienten vuokra-asuntojen suuresta määrästä.
  suhteellisen halvalla lähelle keskustaa, niin sekös bileikäistä nuorta aikuista ja vanhempaakin maaltamuuttanutta innostaa.

  kaiken tämän seurauksena alue on melko boheemi, se on itsestä kiinni näkeekö halvat juopottelupaikat, erittäin runsaat erotiikkaliikkeet, thaihierontapaikat, jne hyötyinä vai haittoina.
  Jos päihteidenkäyttö lähtee käsistä, et jää yksin oneglmasi kanssa vaan röpöttelyseuraa löytyy aina. Toisaalta kuivillepyristelijöille on tienoo tulvillaan seksityöntekijöiden tukipistettä, neulanvaihtoasemaa ja aa-kerhon toimipaikkoja. Tulee siis nähtyä elämän kirjoa aika tavalla monipuolisemmin kuin vaikka Rymättylässä.

   
  #38
 14. vieras

  vieras Vieras

  joo siis kallio tuolalista
   
  #39
 15. äiti

  äiti Vieras

  mistä päin sitä asuntoa kannattaisi alkaa hakemaan?
   
  #40
 16. Stadilainen

  Stadilainen Vieras

  Sanoisin, että Kallio on yksin liikkuvalle nuorelle naiselle loppujen lopuksi turvallisempi kuin joku Puotila tai Munkkiniemi. Kalliossa on aina liikennettä ja ihmisiä ja siellä uskaltaa hyvin kulkea pimeälläkin. Sinne myös pääsee hyvin yöbusseillakin ja kolmosen spora kulkee suht myöhään, toisin kuin esim. metro, jolla pitäisi Puotilaan päästä.

  Juopot ja narkit keskittyy vahvasti Hesarin tienoille ja etenkin Alkon puolelle katua sekä Vaasanaukiolle (Sörnäisten metris) - ja nehän ei Kalliota enää olekaan vaan Harjua.

  Kalliossa asunnot kallistuu koko ajan ja yhä enemmän lapsiperheitä jää alueelle asumaan. Lähellä asutaan mekin, eikä pois lähdetä :). Sijoitusmielessä on todennäköisesti hyvinkin kannattavaa hankkia asunto Kalliosta ja tyttären viihtymisen kannalta myös.
   
  #41
 17. vieras

  vieras Vieras

  Missään nimessä Kalliosta ei kande ottaa sellaisesta talosta asuntoa missä on kivijalassa baari!:attn:
   
  #42
 18. vieraana

  vieraana Vieras

  aijaa, sanoo ihminen jolla ei parempaa tietoa :) Olin viimeisilläni raskaana kun joku narkkis kävi mun kimppuuni keskellä päivää, kukaan ei jäänyt auttamaan. Että siinä sitä turvallisuutta sulle!
   
  #43
 19. vieras

  vieras Vieras

  Torkkelinkatu on ihana! ja on muuten muuhun Kallioon nähden "hienompi". :)
   
  #44
 20. vieras

  vieras Vieras

  kävin itse lukiota torkkelinmäellä ja on kiva paikka! laitapuolen kulkijaa Kalliosta löytyy, mutta kyllä aikuinen ihminen osaa varoa jos syytä on.
   
  #45
 21. Stadilainen

  Stadilainen Vieras

  Onpa tosi kamala juttu :(. Toki tiedän (ja näen), että Kalliossa tapahtuu karuja asioita, onneksi pääosa on kuitenkin narkkien keskinäistä välienselvittelyä. Mikä ei tietenkään sinua mitenkään lohduta... Tuota en käsitä ollenkaan, ettei kukaan auttanut :(.

  Ei se onneksi ole kuitenkaan Kallionkaan arkipäivää, että ohikulkijoiden kimppuun käydään tosta noin vaan.
   
  #46
 22. PauhaavaSydän

  PauhaavaSydän Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  4 179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä kyllä on varmasti totta. Menee oikeasti hermot. Muuten Kallio on värikästä aluetta, hyvälläkin tavalla.

  Ei Helsinkiin muuttamista tarvitse pelätä! Tämä on ehkä maailman turvallisimpia pääkaupunkeja. Ja missä tahansa paikassa voi tapahtua mitä tahansa muutenkin. Lisäksi yleensä opiskelija-asunnoissa on rajoitettu asumisoikeusaika, joten vuoden-kaksi voi asua melkein missä vain, koska kohta joutuu kuitenkin muuttamaan.

  Yleensä jokaiselta alueelta löytyy kuitenkin joitakin hyviä puolia!

  Jos ap vielä lukee ketjua, niin kiinnostaisi tietää, minne tytär päätyi :)?
   
  #47
 23. MorbidMama

  MorbidMama Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  17 849
  Saadut tykkäykset:
  0
  Peeshi. Keskeinen paikka ja varmasti opiskelijoiden mieleen...siellä tapaa varmimmin kaikkiomalta kotiseudulta stadiin lähteneet opiskelijat. :D
  Urheilumahikset ovatmyös hyvät..ja sieltä pääsee kävellen keskustaan.
   
  #48
 24. Toinen Linja

  Toinen Linja Vieras

  Kallio on aivan upea paikka asua, varsinkin opiskelijalle. Elämää ja energiaa, vireä ja hauska kaupunginosa. Oppii elämästä Kalliossa enemmän puolessa vuodessa kuin monessa vuodessa jossain muualla. Asuin opiskeluaikoina ja sen jälkeenkin monta vuotta Kalliossa, Flemarilla, 2.linjalla ja Sörkässä (Kurvi), parhaimpia muistoja elämässäni.
  Se, että alueella on spugeja tms ei merkkaa mitään. Niillä on omat juttunsa eikä ne häiritse kun osaa niihin suhtautua. Kallio on sopivan matkan päässä keskustasta, hyvät liikenneyhteydet minne vain ja edullinen asua. Kaikki on vieressä, eläintarhanlahdella on hyvät lenkkipolut ja kesäisin kaikenlaista kivaa.
  Kalliossa on elämän maku ja kun siellä hetken asuu, sydän jää aina sinne osittain, takaan sen :)
   
  #49
 25. Öö

  Öö Vieras

  En tajua miksi pitäisi päässä asumaan mahdollisimman viereen keskustaa, pienenpieneen yksiöön ilman suihkua kallioon, kun samaan hintaan voi saada isohkon asunnon vaikka oulunkylästä, kantsusta tms, josta junalla pääsee keskustaan hetkessä. Puhumattakaan metron varresta. Ei se julkisen liikenteen käyttö pitäis olla mikään ongelma. Mieluummin asuu vähän kauempana rauhallisesti ja sopivankokoisessa asunnossa kuin keskustassa/kalliossa jatkuvassa metelissä kalliilla ja kuin sillit suolassa.

  huomaa ettei aloittajalla ole mitään käsitystä helsingin joukkoliikenteestä kun pitäisi saada asunto just kalliosta.
   
  #50
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti