onko kellään koiraa josta ei lähde karvoja?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja frida, 02.01.2010.

 1. frida

  frida Vieras

  vaan ne trimmataan. Esim villakoira, cotton de tulear, bishon friche...
  Mitä muita tämmöisiä pieniä rotuja on?
  Ja omistajilta kysyisin, että haiseeko ne kovasti koiralle? Ja jos ei mielestäsi haise, niin kuinka usein peset koiran? Itse tiedän vain yhden cottonin ja se ei haise, mutta se pestään joka viikko. Johtuukohan se siitä?

  Haaveilen koiran ottamisesta, mutta koiran haju on aika etova, eli siksi kyselen.
   
  #1
 2. Tämä ei ole ihan pieni rotu (on keskikokoinen), mutta kerrynterrieri trimmataan, karva ei lähde, pestään ehkä kerran kuussa eikä todellakaan turkki haise pahalle. Luonteeltaan ihmisrakkaita ja leikkisiä :)
   
  #2
 3. TriplaIsä

  TriplaIsä Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2008
  Viestejä:
  12 282
  Saadut tykkäykset:
  2
  Meillä on pieni karkeakarvainen portugalinpodengo eikä siitä karvoja juuri lähde vaan ne nypitään.
  Haju taitaa olla subjektiivinen tuntemus mutta ei tuo mielestäni miltään haise vaikka minulla tarkka hajuaisti onkin. Koiran olen pessyt kerran (nyt 8kk ikäinen) kun sotki itsensä oksennukseensa. Meni Maisalta pakki sekaisin kun kokeiltiin toista ruokamerkkiä.
   
  #3
 4. meillä

  meillä Vieras

  australianterrieri. Ihana rotu ja karvaa ei tosiaan lähde ollenkaan. Koiralle haisee märkänä, kuten muutkin koirat. Ei se kuivana haise.
   
  #4
 5. Rokkivosu

  Rokkivosu Vieras

  Oletteko nypittävien omistajat kokeilleet Coat Kingiä?
   
  #5
 6. aikku

  aikku Vieras

  Meillä on 2 vuotias Valkoinen länsiylämaan terrieri. Karvaa ei lähde lainkaan, ainoastaan aina trimmaamisen jälkeen saattaa irtokarvoja tippua päivän pari. Mielestäni koira ei "haise" taitaa enemmän olla isojen rotujen ominaisuus? Itse en kyllä koiraa pesisi joka viikko, ellei ihan hirmuinen pakko ole (on tyyliin pyöriskellyt mudassa tms). Liika peseminen kuivattaa koiran ihoa ja tekee pahaa turkille. Meidän neiti on muistaakseni pesty kokonaan 2 kertaa, tassuja ja mahaa kuitenkin aina kurakeleillä tarpeen mukaan.
   
  #6
 7. Lisään, kerryssä vielä se hyvä puoli että turkki on ihanan pehmeä, vaatii tuon trimmauksen ja pesun ja harjataan kerran viikossa.
   
  #7
 8. Kristen

  Kristen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2009
  Viestejä:
  2 868
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on cairnterrieri, hyvin pitkälti saman tapainen kuin valkoinen länsiylämaanterrieri. Nypittävä rotu ja ei tiputtele karvoja, kunhan muistaa tarpeeksi usein nyppiä :)
   
  #8
 9. piip

  piip Vieras

  Niin sitä luulee, kun karvaisen koiran ottaa ja kappas, just TÄMÄ yksilö on poikkeus sääntöön! Ota kokonaan karvaton, jos et karvoja kestä!
   
  #9
 10. mitä

  mitä Vieras

  Koira joka ei saa haista koiralle? Hitto, kissalleko sen pitäisi sitten haista?!
   
  #10
 11. vieras

  vieras Vieras

  ehkä sun kuule kannattaa ottaa vaan pehmokoira! meillä kolme koiraa, jotka haisevat joskus jopa koirallekin ja tiputtavat karvaa...haisevat myös joskus hevosen lannaltakin... :) mutta en silti vaihtais pois!
   
  #11
 12. kerryt

  kerryt Vieras

  kerryt tosiaanki on parhaita mut jos on vakava koira-allargia niin ei kannata ottaa koiraa ollenkaan mutta jos allergia on pieni kerry sopii hyvin.
   
  #12
 13. "Blushing"

  "Blushing" Vieras

  Myöskään italianvinttikoirasta ei kuulemma lähde pahemmin karvaa.

  Koiran hajuun tottuu. Se iskee vasten kasvoja silloin, kun itsellä ei ole koiraa ja menee kylään johonkin, jossa on. Mutta siihen oman kodin tuoksuun tottuu eikä sitä huomaa :) Ja ihan kodin siisteydellä; pesemällä usein verhot ja matot+ tekstiilit, imuroimalla ja luuttuamalla koti pysyy mielestäni raikkaana. Vaikka meillä onkin koira josta lähtee karvaa. Ja kyllä täällä varmasti on sellainen koiran tuoksu joka tuoksuu vieraan nenään, mutta mun mielestä meillä on ihan hyvä ja raikas tuoksu.

  Tuo karvojen tiputtelemattomuus ja hajuttomuus ei voi tietenkään olla yksin perusteita koiran hankinnalle. Koirat voi sotkea, tehdä tuhoja ym. varsinkin nuorena. Kyllä se kärsivällisyys ja hermot loppuu yleensä jostain muusta syystä kuin hajusta :D
   
  #13
 14. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Heh, vähän nyt asian vierestä mut meillä on koira jolla on karvanlähtö vaan kerran vuodessa... tammikuusta-joulukuuhun.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #14
 15. Poolo

  Poolo Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2005
  Viestejä:
  1 975
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen kyllä kuullu tuosta, että joiltain roduilta ei muka lähtisi karvoja, mutta melkeinpä väittäisin (2 isohkon koiran omistajana) että koirasta lähtee aina karvaa. Hajusta sen verran, että ei turkki kuivana haise juurikaan. Märkä koira haisee tosi kamalalle...:x Jos haluaa koiran, mutta ei siedä irtokarvoja, kuraisia/märkiä tassunjälkiä/hiekkaa joskus lattialla, tms. sivuvaikutuksia koiran omistamisesta, niin kannattaa varmaan harkita pehmolelun ostamista... Oletko ajatellut, että koirasi tarvitsee lenkkiä joka päivä, jopa sateella ja kun tulette sisälle, niin koirasi ihan varmasti kuivuessaan haisee... ja se ravistelee itseään silloin tällöin ja silloin viimeistään niitä karvoja kyllä tipahtelee. Karvaton koira olis ´kiva´. Niin, ja koiraahan ei kannata pestä kuin muutaman kerran vuoteen -turkin alla oleva rasvakerros häviää ja varsinkin isommilla koirilla ei kiva, kun eivät tarkene ulkona sitten.
   
  #15
  Viimeksi muokattu: 06.09.2010
 16. :P

  :P Vieras

 17. "kerry"

  "kerry" Vieras

  On tosiaan olemassa koiria joilta ei lähde karvaa ollenkaan. Ja esim juuri Kerry on sellainen rotu. Karvaa lähtee hieman karstatessa ja kammatessa, mutta nekin jäävät karstaan/kampaan kiinni, joten karvan karvaa ei meiltä löydy, paitsi ehkä juuri trimmauksen jälkeen on saattaa jokunen karva olla jonnekin jäänyt. Mutta nekin karvat ovat leikkaamalla lähteneet.
  Kerryn turkissa ei myöskään ole suojaavaa rasvakerrosta, joten se pitää pestä suht usein. Koirat ovat erilaisia ja tällaisten yleispätevien ohjeiden antaminen ei välttämättä sovi läheskään kaikkiin koiriin.
   
  #17
 18. "hiphei"

  "hiphei" Vieras

  Meillä on kääpiösnautseri eikä siitä lähde karvaa eikä se haise. Joskus ollut coton de tulear eikä siitäkään lähtenyt karvaa eikä ollut hajuja.
   
  #18
 19. äiti*5

  äiti*5 Vieras

  Meillä on kaksi brasilianterrieriä. Ei lähde karvaa, kuin 2 krt/vuosi, keväällä ja syksyllä. Karva lyhyt, ei tarvitse harjailla yms. Helppo kouluttaa ja erittäin lapsirakas, tottelee meidän 4v:tä ja alistuu myös 9kk ikäiselle vauvalle.

  Koira haisee aina koiralle, mielestäni pitkäkarvaiset koirat löyhkää pahiten. Kyllä siihen hajuun parissa viikossa tottuu, mutta koiran hajusta ei pääse minnekään...
   
  #19
 20. "vieras"

  "vieras" Vieras

  löytyy bichon havanese, eli havannankoira, ja siitä ei karvaa lähde,eikä haise koiralle.pesen sen noin 1-2 krt/kk . ihana pakkaus kaikinpuolin :)
   
  #20
 21. Sassykatti

  Sassykatti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2010
  Viestejä:
  2 047
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillon yhtenä rotuna laumassa Lagotto romagnolo eikä kyllä lähde karvaa yhtään, eikä haisekaan. Pesen/kastelen 2-3 viikon välein.
   
  #21
 22. Wandii

  Wandii Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  1 543
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun mielestä nyt on menny ihmisillä puurot ja vellit sekaisin, kun väitetään, ettei esimerkiksi brasilianterrieristä, snautserista tai aussista lähde karvaa... Kyllä niistä lähtee, mutta voi toki olla että vähemmän.
  Mulla on ollut aika montaa rotua ja kokemusta vielä useammasta lähipiiristä, ja nuo ei tosiaan ole mitään karvomisvapaita rotuja.

  Uskon, että ap haki niitä rotuja, joilla ei käytännössäkään sitä karvaa tipu lainkaan. Rodut, jotka on karvan suhteen huolettomampia on justiinsa esimerkiksi villakoirat, pumi ja tuo kerry, joilla karva on villava. Se vaan kasvaa ja kasvaa ja sitä joutuu sitten toisaalta leikkaamaan.

  Ps. Jännä juttu muuten on se, että mitä pidempi turkki, sitä vähemmän ns. irtokarvaa ympäriinsä. Meillä pitkäkarvainen 35 kiloinen karvoo todella paljon vähemmän kuin pieni 5-kiloinen terrieri... Ja kissa karvoo kaikista eniten. :headwall: En tiiä pitääkö niillä sama paikkansa, että pitkäkarvainen kisu ois siinä kohdassa helmpompi.
   
  #22
  Viimeksi muokattu: 12.12.2011
 23. "mamma"

  "mamma" Vieras

  meillä on iso saksanpaimenkoira josta kyllä jonkun verran lähtee karvaa. Harjaan sitä pari kertaa viikossa furminaattorilla joten sisällä ei kauheesti karvaa ole, ja ruuan vaihto vaikutti myös karvan lähtöön. siskolla on lyhyt-ja pitkäkarvainen mäyräkoira, voi jessus sitä karvan määrää mikä lähtee siitä lyhytkarvasesta. eihän ne toki näy samalla tavalla kun pitkät karvat mutta ne on kun neuloja ja jää kaikkialle kiinni.. tämä ei kyllä nyt óikeen aiheeseen edes liittynyt mutta kun yleensä luullaan että lyhytkarvasilta ja pieniltä koirilta ei lähde karvaa..
   
  #23
 24. "Sanna"

  "Sanna" Vieras

  Vehnäterrieri on myös rotu josta ei lähde karvaa. Samantyyppinen kuin Kerry. Karvaa irtoaa vain karstatessa ja kammatessa. Aivan ihana rotu muutenkin:)
   
  #24
 25. Tepadj

  Tepadj Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2010
  Viestejä:
  11 631
  Saadut tykkäykset:
  70
  Ei ainakaan suomenlapinkoira, karvanlähtöaikaan vähän huitaisee ohi niin vaatteet muuttuu turkikseksi. :snotty:
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti