Onko kellään lapsiperheellä sekä ok-talo että mökki?

Viestiketju alueella 'Autot, asunnot ja rakentaminen' , aloittaja taustalla, 14.07.2006.

 1. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 740
  Saadut tykkäykset:
  1
  miten jaksatte hoitaa molemmat?
  tuntuuko edes järkevältä pitää kunnossa molempia paikkoja?

  meillä ukko haluaa välttämättä mökin ja minä omakotitalon.... ei tosiaan tiedetä miten tästä eteenpäin, kun kumpikaan ei anna periksi.
   
  #1
 2. Eleonoora

  Eleonoora Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä on sekä mökki että omakotitalo, ja kyllä joskus järki meinaa mennä, vaikka onhan tässä hyvätkin puolensa. mökki ei ole kokonaan oma, vaan ns.jakamaton kuolinpesä, tosin muut kuin meidän perhe eivät juuri mökkiä käytä - eivätkä myöskään tee elettäkään pitääksen paikkoja kunnossa.

  sellaista säätämistä ja muistamista on ihan älyttömästi, mutta meillä mökki on mahdollisimman yksinkertainen ja siellä on mahdollisimman vähän tavaraa ja siivoamista. ei myöskään muita kuin luonnon omia kasveja, ei siis mitään kukkapenkkejä eikä ajettavia nurmikkoja tms. kyllä siinä on omat puolensa näin heinäkuun helteillä -meillä helpottaa sekin,että välimatkat eivät ole suurin suuria, kolmessa vartissa pääsee perille.
   
  #2
 3. Micosa

  Micosa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2005
  Viestejä:
  19 253
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mökki,omakotitalo(myynnissä) sekä rakenteilla oleva omakotitalo on.
  Ei riitä aika millään eikä tahdo hermotkaan aina kestää.
  Toivottavasti saisin tämän vanhan talon myytyä niin edes joku jää pois.
   
  #3
 4. vie

  vie Vieras

  Vanhemmillani oli ja on edelleen sellainen mummonmökki, johon ei tule juoksevaa vettä eikä sähköjä. Vietimme ja he edelleen viettävät siellä todella paljon aikaa. Juuri laajentavat mökkiä ja viime kesänä rakensivat kokonaan uuden saunan rantaan. Mökki on niin lähellä (alle 45 min. automatka), että siellä voi vaikka iltaseltaan piipahtaa. Onhan suiinä kaikenlaista pientä hommaa, mutta eivät ole ikinä niistä stressiä ottaneet eikä mökki ole koskaan ollut mikään työleiri, vaan rentoutumispaikka.

  Kälyn perhe on rakentanut itselleen mökkiä muutaman vuoden, ja se alkaa nyt ollaan loppusuoralla valmiina. Ovat samalla asuneet omakotitalossa. Nyt sitten suunnittelevat, että kun saavat mökin valmiiksi, niin rupeavat rakentamaan uutta omakotitaloa.
   
  #4
 5. onneton

  onneton Vieras

  Meillä ei ole kumpaakaan, sais joskus ees toisen niin onnellinen oisin :'( mut tuskinpa saahaan
   
  #5
 6. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 740
  Saadut tykkäykset:
  1
  On omakotitalo ja mökki perintönä tullut....
  rahaa saa kyllä uppoamaan ihan kiitettävästi, kun olen
  kova sisustaja....aina jotain uutta vuoronperään kumpankin... :saint:
   
  #6
 7. Jaanuska

  Jaanuska Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2004
  Viestejä:
  10 350
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä on ja hyvin jaksaa, mie hoidan okt siivoukset ja mies mökin sekä okt pihatyöt
   
  #7
 8. carina

  carina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä myös molemmat ja hyvin se sujuu siltikin.kuten jo aiemmin joku sanoi niin meillä myös mökki on rentoutumispaikka ja siellä ei tarvi tehdä "mitään" jos ei jaksa tai huvita. =) silti kun siellä paljon on nii aina tulee jotain tehtyä pihalla tai mökissä ihan ajankuluksi ;)
   
  #8
 9. jane

  jane Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä omakotitalo ja peritty mökki. Emme käy mökillä kuin viikon kesällä ja kaksi viikonloppua muulloin. Vuokraamme mökkiä muulloin, jolloin saamme sähköt yms. kulut katettua. Meillä on kolme tyttöä 2, 4 ja 6v työtä riittää jo omakotitalossa niin paljon, etten suosittele mökin ostoa. Kaksinkertaiset työt ja huolehtimiset. Mökin voisi melkein myydä, mutta sillä on tunnearvoa ja ehkä tulevaisuudessa ehdimme ja jaksamme lähteä sinne useammin.
   
  #9
 10. 77mm

  77mm Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2005
  Viestejä:
  1 308
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä myös molemmat. Mökki on miehen perintönä saama melko pieni (noin 50 neliötä + sauna) mökki saaressa. Mökin laittamiseen ei meillä mene paljoa aikaa vuodessa, koska siellä ei esim. pihatöitä ole, koska sijaitsee kalliolla metsän ympäröimänä. Omakotitalo vie sitäkin enemmän aikaa sillä olemme sen itse rakentaneet/rakennuttaneet ja pihatyöt sekä autokatos ovat edelleen kesken.
   
  #10
 11. tiituli

  tiituli Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  653
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on omakotitalo, mies kyllä haluaisi mökin, mutta en suostu, mulle riittää pihatyöt, en jaksaisi venyä enempää, mies vihaa pihatöitä ja mä taas rakastan niitä, mutta nyt kun on töissä ei kerkee enää, saati et olis mökki vielä.p.s. jos on varaa, ehdottomasti omakotitalo, mutta mökki on halvempi ja pienemmät menot, mutta mökillä on inhottava olla talvella.
   
  #11
 12. meillä on

  meillä on Vieras

  Meillä siis on omakotitalo ja mökki. Ei minusta mitenkään rasittavaa, paitsi tietysti vakuutukset (!). Mökki on ns tyypillinen suomalainen rannalla, ympäristö männykköä ja mustikkaa, ei siinä pihatöitä tarvitse tehdä. Kukat tuon kesäloman ajaksi parvekelaatikossa ja vien kotiin lähtiessä. Ei tule vesi sisään eikä ole sähköä, meillä mökillä otetaan rennosti kun siellä kesäisin ollaan. Talvisin ei ollakaan, ei ole talviasuttava. Kesällä siivotaan normaali siivous siellä missä ollaan, mökillä riittää roskien lakaisu. On se ihanaa vaihtelua olla välillä täysin luonnon helmassa, marjastetaan, sienestetään, saunotaan ja grillataan, uidaan yms. Ja se raikas ilma!!!!!! En ikinä luopuisi, kotityöt ei karkaa kesäloman aikana mihinkään, päinvastoin ovat poissa hetken silmistä ja mielestä!
   
  #12
 13. kati

  kati Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2004
  Viestejä:
  438
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on omakotitalo ja talviasuttava mökki. Eli sähköt ja vedet tulee ja menee. Mökillä ollaan melkein joka viikonloppu ja kaikki lomat. Se on kuitenkin niin erilaista, on kuin olisi vähän väliä pienellä lomalla! Mökillä voi tehdä mitä lystää tai olla tekemättä jos ei huvita. No, siivota nyt tietty pitää aina välillä ja nurmikon leikkuu on molemmissa paikoissa. Kukkia ja kasvimaata on myös molemmissa paikoissa, mutta tykkään niiden hoitamisesta. (Kateviljelyllä ei tartte edes kitkeä). Mökillä on metsää, marja- ja sienimetsät ja järvi. Lapsillekin paljon vapaampaa "riehumista" kun kotona.

  Kummastakaan en luopuisi ja ei tunnu rasittavalta. Paitsi rahanmeno...
   
  #13
 14. kukkerikuu

  kukkerikuu Vieras

  Meillä molemmat. OKT ostettiin valmiina 03 ja mökki rakennettiin. Mökki rakennettiin v. 2000 ensin ennen kun edes oli esikoisesta tietoa ja asuttiin rivarissa. Nyt mökillä on silleen ettei tartte jatkuvasti jotain puuhata. Maalaus pitäs tehdä vielä kertaalleen. Meillä välimatkaa talon ja mökin välillä on jotain 30 km joten siellä kerkeää käydä hyvin päiväseltään jos ei ole mitään muuta. Vähänlaisesti mekin siellä käydään mutta pikkuhiljaa enemmän kun lapset oppii pärjäämään kallioisella rannalla.
   
  #14
 15. aber467

  aber467 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2017
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kalamökki merellä pitää olla ja vähän samalla pakopaikka. Pienen edullisen mökin saa esim. täältä https://www.pihatukku.fi
   
  #15
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti