ORA -1-2-3 Safe istuin

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja kysynpä vaan, 08.07.2010.

 1. kysynpä vaan

  kysynpä vaan Vieras

  Onko kokemusta kellään? Hyviä ja huonoja puolia? Kannattaako ostaa?
   
  #1
 2. ap

  ap Vieras

  Ei kukaan omista tällasta istuinta?
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Ostettiin juuri eilen .Tosi helppo ja nopea laittaa ja ottaa pois paikaltaan.Myösmonipuoliset säädöt. Olen hinta laatu suhteeseen tyytyväinen

   
  #3
 4. Molleri

  Molleri Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2008
  Viestejä:
  10 680
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kellään uusia kokemuksia???
   
  #4
 5. Ora rocks

  Ora rocks Vieras

  Hei!
  Olemme olleet tähän turvaistuimeen erittäin tyytyväisiä. Nyt ollut käytössä noin 2 viikkoa. Tukee hyvin päätä ja lapsen saa hyvin säädettyä tuolin omilla istuimilla kiinni sekä myöhemmin auton turvavyöllä. Tyttömme kohta kolme vuotias ja pikku veli sai käyttöönsä Two-Way Eliten. Molemmat mielestäni käytössä yhtä hyviä.
   
  #5
 6. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Mitä ihmeen säätöjä? Istuinta ei ole edes otettu mukaan testeihin. Siinä ei ole oikeita
  sivutörmäyssuojia. Ostakaa raukat nyt oikeasti turvallisia, testeissä menestyneitä istuimia.

  Ylläolevan lainauksen kirjoittaja on ostanut eilen istuimen ja vankalla kokemuksella osaa sanoa istuimen olevan hyvä ja olevansa tyytyväinen. No ehkä juuri se halpa hinta on tyytyväisyyden tae, kunnes tulee se mahdollinen kolari, jossa laatu punnitaan ja tyytyväisyys saattaa loppua siihen. Silloin ei ostokuitin loppusummaa enää katsella.
   
  #6
 7. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Varmasti ainakin aika harva omistaa, koska ihmisillä on tapana näissä asioissa katsoa myös turvallisuutta, lukea testejä ja perehtyä edes hiukan siihen, mistä turvallisuus muodostuu.
   
  #7
 8. "Vieras2"

  "Vieras2" Vieras

  [QUOTE="vieras";22248938]Mitä ihmeen säätöjä? Istuinta ei ole edes otettu mukaan testeihin. Siinä ei ole oikeita
  sivutörmäyssuojia. Ostakaa raukat nyt oikeasti turvallisia, testeissä menestyneitä istuimia.

  Ylläolevan lainauksen kirjoittaja on ostanut eilen istuimen ja vankalla kokemuksella osaa sanoa istuimen olevan hyvä ja olevansa tyytyväinen. No ehkä juuri se halpa hinta on tyytyväisyyden tae, kunnes tulee se mahdollinen kolari, jossa laatu punnitaan ja tyytyväisyys saattaa loppua siihen. Silloin ei ostokuitin loppusummaa enää katsella.[/QUOTE]

  Luuletko, että testeihin pääseminen on jotenkin turvallisuuden ja laadun tae? Kannattaa lukea myös muita kuin suomalaisia testejä. Myöskään testien puolueettomuus ei todellakaan ole mitenkään taattu. "Ostan aina vain testivoittajia!"

  Millaiset ovat "oikeat sivutörmäyssuojat"?

  Lisäksi on täysin perusteetonta olettaa, että korkea hinta merkitsee aina laatua ja turvallisuutta. Halpa ei aina ole huono, vaikkka tätä käsitystä yritetään aina viljellä.

  Turvaistuimen lisäksi kolaritilanteessa auton turvavarusteilla on myös huomattava merkitys. Turvaistuintesteissä ei oteta millään tavalla huomioon autojen turvavarustelun tasoa ja sen vaikutusta.
   
  #8
 9. sps

  sps Vieras

  [QUOTE="vieras";22248938]Mitä ihmeen säätöjä? Istuinta ei ole edes otettu mukaan testeihin. Siinä ei ole oikeita
  sivutörmäyssuojia. Ostakaa raukat nyt oikeasti turvallisia, testeissä menestyneitä istuimia.

  Ylläolevan lainauksen kirjoittaja on ostanut eilen istuimen ja vankalla kokemuksella osaa sanoa istuimen olevan hyvä ja olevansa tyytyväinen. No ehkä juuri se halpa hinta on tyytyväisyyden tae, kunnes tulee se mahdollinen kolari, jossa laatu punnitaan ja tyytyväisyys saattaa loppua siihen. Silloin ei ostokuitin loppusummaa enää katsella.[/QUOTE]

  Se että jokin on halpa ei tarkoita että se on huono, myös kalliit istuimet voivat olla testeissä huonoja! Lasten turvaistuimet - Autoliitto
   
  #9
 10. haah

  haah Vieras

  Aika hassuja vastauksia. Sitten esim. gracoa ostetaan hulluna vaikka silläkin useasta tuotteesta välttäviä arvosanoja.
   
  #10
 11. Nostan

  Nostan Vieras

  Ja kysyn edelleen (vaikken ole ap) että onko tästä istuimsesta käyttökokemuksia?
   
  #11
 12. up

  up Vieras

  kaipaan myös kokemuksia!
   
  #12
 13. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Entä turvallisuus??? hinta/laatusuhteen lisäksi. Sehän on testattu usealla eri merkillä ja kelvottomaksi likimain todettu. Yleensä kannattaa kuitenkin turvallisuustuotteissa hankkia sellainen tuote, jolla on tunnettu valmistaja, ei vain joistain muista tuotteista tunnettu tuotemerkki kuten tässä tuotteessa.
   
  #13
 14. ok.

  ok. Vieras

  eli ei kannata hommata.......
   
  #14
 15. eil

  eil Vieras

  Meillä tämä on ollut jo yli vuoden kakkosistuimena. Ihan ollaan suht tyytyväisiä oltu. Istuimen omat vyöt ovat hiukan kankeahkot laittaa lukkoon. Nyt olisi tarkoitus laittaa tyttö omilla vöillä kiinni.
   
  #15
 16. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  Voisko tämä pään aukoja etsiä tähän ketjuun ne testit joissa ko istuin on ollut. Ihan faktaa kiitos.

  Meillä on ja jopa kaksin kappalein, ei mitään huonoa sanottavaa ole.
   
  #16
 17. "vierailija"

  "vierailija" Vieras

  Meilläkin on tämä istuin ja hyväksi olen kokenut! ei mtn vikaa ja sivusuojat on hyvät!
   
  #17
 18. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Varmasti molemmat yhtä huonoja. Tuota ORA istuinta myydään ties kuinka monella merkillä Itä-Euroopasssa. Autoliittojen testeissä se sai "huono" arvosanan, tosin juuri toisella halpismerkillä varustettuna.

  Kahden viikon kokemuksella siinä on varmasti kelvollista istua, mutta turvallisuudesta se ei kerro mitään.

  Edellisen mainitsemat ominaisuudet on lähes kaikissa muissakin turvaistuimissa, jotka sentään on testattu ja oikeasti hyviksi todettu ja jotka ovat oikeiden turvaistuinfirmojen kehittämiä, suunnittelemia ja valmistamia. Niihinkin saa lapsen kiinni turvavöillä tms. ja myöhemmin auton turvavyöllä ja ne sentään on testeissäkin menestyneet.

  ORA ei tee minkäänlaisia turvaistuimia, vaan ostaa niitä kaikkein huonoimpia Kiinasta.
   
  #18
 19. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="vierailija";28821035]Meilläkin on tämä istuin ja hyväksi olen kokenut! ei mtn vikaa ja sivusuojat on hyvät![/QUOTE]

  Se on hyvä, ettei siihen ole tullut mitään vikoja. Turvaistuimen hyvyys tai huonous tulee vastaan silloin, jos tapahtuu kolari. Autoihin voitaisiin myös asentaa lapsille nojatuoleja ja ne olisivat varmasti mukavia käytössä, mutta ei niilläkään juuri olisi kolaritilanteessa mitään virkaa. On melko omituista, että käyttäjillä, jotka ovat jonkun tuotteen ostaneet, on poikkeuksetta vain perusteluja, jotka ovat täysin kestämättömiä.

  Itse pidän huonoksi törmäystesteissä todetun turvaistuimen suosittelemista lähes rikollisena, varsinkin kun istuimen TURVALLISUUDESTA ei heillä ole mitään käsitystä.
   
  #19
 20. ''vieras''

  ''vieras'' Vieras

  Me ainakin ollaan tyytyväisiä tuohon Oran 1-2-3 Safe istuimeen, on ollut pojalla käytössä pari kuukautta. Turvavyöt toimii hyvin ja on muutenkin tukeva istuin. Kolarissa ei kylläkään olla oltu. Kysyisin nyt samaa mitä joku tuolla aiemmin kyseli mutta mihin ei ole vastausta kuulunut eli millaiset on ''oikeat'' sivutörmäyssuojat?. Niin ja meidän auto on vm -95 eli jos kolariin joutuu niin tuskin käy kummoisesti kun on auton kori kestävää tavaraa, toisinkuin näissä uusissa nykyajan muoviautoissa ;)
   
  #20
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti