Osaako joku kertoa velkaneuvonnasta??

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja p.a., 30.07.2012.

 1. p.a.

  p.a. Vieras

  Meillä on tilanne nyt sellainen, että rahaa ei ole yhtään eikä oikeastaan sitä ole uuri tulossakaan. Laskuja on maksamatta (kun sitä rahaa ei vain ole millä maksaa) paljon. Lisäksi lainaa on paljon. Nopeasti myytävää ei oikein ole, eli sellaista mikä liikkuisi nopeasti ja saisi siitä rahaa äkkiä.

  Pankkiin varmaan pitäisi mennä asiasta keskustelemaan, mutta meillä on pankkineuvoja ihan puosta. Olemme tästä tilanteesta jo useamman vuoden keskustelleet hänen kanssaan, mutta minkäänlaista neuvoa/kokonaisvaltaista ratkaisua ei sieltä taholta oikein tule ja tilanne tosiaan huononee koko ajan (johtuu miehen työstä).

  Nyt sit olen alkanut miettiä velkoneuvojaan yhteydenottoa, mutta tietääkö joku miten asia etenee siitä ja minkälaista apua sieltä on mahdollista saada?
   
  #1
 2. nhghjnh

  nhghjnh Vieras

  No ensinnäkin selvität milloin teille on rahaa tulossa? Miksi tilanne on tuollainen? Millä tavalla sen saa korjattua? Millaisella aikataululla pystyt laskuja maksamaan? Pyydät lykkäystä, otat yhteyttä pankkiin, etsitte lisätöitä, pistätte kaikanelaisen turhan kulutuksen minimiin ja lopetatte velaksi elämisen heti. Säästätte ruuassa, vedessä, bensassa, lehtitilauksissa, puheluissa, sähkössä jne. Nuukaillette hartaasti.

  Mistä velat ja laskut ovat tulleet? Millaiseen tilanteeseen velkaa on otettu ja millä se on ajateltu maksaa? Miten tilanne on muuttunut.
  Hankitte lisätöitä, poimitte ja myytte marjoja ja sieniä, keräätte pulloja jne.jne.

  Pankkihan ei ole velvollinen teidän asioita millään tavalla järjestämään vaan kyllä sen täytyy lähteä teistä itsestänne. Jos olette jo vuosia odottaneet pankkineuvojalta ratkaisua niin olisikohan aika ryhtyä itsellä työhön? Sanot että johtuu miehen työstä. Entäs sinun työt? Voisiko mies hakea jotain muuta työtä? Kouluttautua uudelleen?

  Velkaneuvontaan on alkaen n. parin kuukauden jonot. Kerää sitä varten kansioon tiliotteet, palkka-, eläke-, päiväraha ym. tositteet, laskut, lainat, velat, maksurästit ym. Asiat etenee hitaasti, ei sieltäkään sormia napsauttamalla mitään saa vaan menee kuukausia. Takuusäätiöltä voi hakea takausta kun on käynyt velkaneuvonnassa. Myöskin velkajärjestelyä on mahdollista hakea joko vapaaehtoista tai lakisääteistä, niihin on sitten omat ehtonsa voiko niihin päästä.

  Käytännössähän se on niin että velat on maksettava tavalla tai toisella ja se ettei niitä maksa/pysty maksamaan tarkoittaa sitä että elämä muuttuu aika hankalaksi jossain vaiheessa kun tulee maksuhäiriömerkinnät yms. Mutta niitä on tässä maassa sadoilla tuhansilla ja tärkeintä on tarttua toimeen ja halu saada asiat selvitettyä ja ennenkaikkea halua maksaa velkansa ja ottaa opikseen tästä tilanteesta.

  Kaikkea hyvää teille.
   
  #2
 3. Isämies

  Isämies Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2008
  Viestejä:
  5 610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä minulla ole "nhghjnh":n viestiin oikeastaan mitään lisättävää. Surullinen olo näitä lukiessa tulee. Sitä miettii, että miten joku voi päästää taloutensa noin kuralle? Miten tuollainen tilanne voi syntyä täysin ennakoimatta? Eikö todellakaan mitään merkkejä ole ilmassa ennen sitä törmäystä?
   
  #3
 4. "vieras"

  "vieras" Vieras

  ei jumalauta,olis kannattanu oikeesti jo aiemmin tilanne huomata ja alkaa tekemään asian eteen jotain!!
   
  #4
 5. "vieras"

  "vieras" Vieras

  sitä minäkin oon miettinyt kun tuttavat on velkajärjestelyssä että miten siihen tilanteeseen on oikein päädytty,no näillä tyypeillä ei ole meininkikään maksaa velkojaan vaan sama meno jatkuu edelleen,ostetaan siis mitä huvittaa eikä makseta lainoja/velkoja!!!
   
  #5
 6. p.a.

  p.a. Vieras

  Ensiksikin: kiitos asiallisesta vastauksesta. :)

  Rahan tulosta ei ole tietoa. Ollaan molemmat yrittäjiä, tosin minä olen ollut nyt lasten kanssa kotona viimeisen vuoden, tehden samalla osa-aikaisesti töitä (illat ja vloput). Mies on maatalousyrittäjä ja tilanne on huonontunut viime vuosina siksi, että sää ei ole sallinut töitä. Mies on ehkä ollut tässä turhan optimistinen eikä ole suostunut myöntämään ongelmaa, vaan on luottanut siihen, että aina "seuraava vuosi" korjaa tilanteen.

  Velkaa on siis syntynyt pääosin siksi, että miehen työssä on paljon kuluja, jotka täytyy maksaa ensin, että voi ylipäätänsä tehdä töitä. Näitä on mm. polttoaineet, koneiden korjaukset, siemenviljat, apulannat, yms. Isoja laskuja niistä tulee ja normaalissa tilanteessa ne maksetaan sen vuoden "sadolla" eli sillä rahalla, mikä saadaan tehdystä työstä. Nyt on kuitenkin muutamana viime vuotena käynyt niin, että työt on tehty, mutta "satoa" ei olekaan sään takia tullut niin kuin olisi pitänyt. Sinnillä on menty vuosia ja minä olen yrittänyt taikoa sitä rahaa elämiseen.

  Lykkäyksiä olen myös pyytänyt, mutta tilanne on nyt vain se, että vaikka kuinka paljon saataisiin lykkäystä, niin rahaa ei tule silti. Viime vuonna tulos jäi alle puoleen normaalista, tänä vuonna ei tule sitäkään vähää mitä viime vuonna saatiin.

  Miehen kanssa olen jo puhunut ja hän on luvannut hakea palkkatöihin syksyllä, kun saa nyt nämä kesähommat pakettiin. Siltikin jo laskupino on niin suuri, että tuskin vuodenkaan palkka riittäisi sitä kuittaamaan, kun ottaa huomioon, että jollain on elettävä.

  Itselleni ei oikein ole palkkatyötä tällä alueella ja muuttaakaan emme voi. Lisäksi tulisi lisäkuluja päivähoitomaksuista, joten välttämättä ei jäisi paljoa voitolle siltikään. :/

  Tilanne on todella hankala, mutta halu hoitaa asia on kova.
   
  #6
 7. vicy

  vicy Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  17 703
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ainut mikä tulee mieleen on, että teillä ilmeisesti on maatila? Sen vois myydä pois niin saisitte laskut maksettua ja ostettua ehkä jonkin pienemmän kodin itsellenne...
   
  #7
 8. p.a.

  p.a. Vieras

  Ei voida myydä vielä neljään vuoteen tilaa/maita, sillä niistä tulee niin isot veromätkyt, että velkavuori vain kasvaisi, ei lyhenisi. :/ Maita myymällä tän homman kuittaiskin helposti, mutta kun sitä pitää vielä odottaa ainakin se 4 vuotta. Lisäksi on miehen sukutila, josta mies ei ole luvannut lähteä kuin jalat edellä eli hautaan.. :(

  Siksipä siltä pankilta on neuvoa kyselty, mutta sitä ei tosiaan ole tullut. :/
   
  #8
 9. nhghjnh

  nhghjnh Vieras

  Hmmm... olisiko mahdollista myydä jotain maatalouskoneita, sellaisia jotka eivät ole aivan aivan välttämättömiä.
  Jos ei maita voi myydä niin voisiko metsää myydä? Nämä maa- ja metsäasiat eivät ole minulle tuttuja.
  Neuvoni olisi että mies tosiaan yrittäisi etsiä muita töitä ainakin talvikuukausille, aloittaisi kyselemään jo nyt. Useinhan maatalon isännillä on esim. rekkakortti, olisiko ketään tuttua jonka kautta voisi töitä saada? Ihan rekkahommia, maitoauton, karja-auton tai sika-auton ajoa, tukkirekkaa ajamaan tms? Onko siellä suunnalla miten lomitushommia? Grillityötä, siivousta?

  Varaa ehdottomasti aika velkaneuvojalle heti huomenna ensitöiksesi jos et ole jo varannut. Velkajärjestelyyn ja takuusäätiön takaukseen täytyisi tosiaan olla jonkinlaisia tuloja. Takuusäätiön kautta takaussumma on maksimissaan 34 000€ ja maksuaika 5v.
  Velkajärjestelyssä maksuaikaa voi saada jopa 10v, tosin elämä on silloin todella, todella tiukkaa eikä ylimääräisiin ole varoja eikä mahdollisuuksia. Jos tienaa enemmän kuin mitä on alkuun laskettu tai tosiaan vaikka sadosta saisikin jossain vaiheessa paremman tuloksen niin sillä ylimääräisellä lyhennetäään suoraan sitä velkaa. Näin toki maksuaikakin pienenee.

  Uskoisin että teillä olisi todellakin mahdollisuus päästä velkajärjestelyyn tai saada takuusäätiöltä takaus koska velat ja vaikeudet eivät ole syntyneet silkasta holtittomuudesta ja makean elämän halusta. Useinhan maatalon isännät on "hieman" jääräluonteisia ja varmasti siinä on monenlainen ajatusten kirjo käynnissä kun ei pärjääkään sillä omalla työllään ja kovakaan työ ei tuota tulosta sateiden ym. vuoksi. Säillehän me ihmiset emme voi mitäään ja sama tilanne on monilla, monilla muilla.

  Mutta suosta voi nousta ja selvitä voittajana. Ja jos järjestelyyn pääsee niin ei ala ulosotto ym. juoksemaan ja tärkeää olisi kuitenkin että saisitte pitää kotinne tässä vaiheessa ja miettiä sitten sen neljän vuoden jälkeen että mikä on paras ratkaisu teidän kannaltanne. Tilan myyminen vai jatkaminen, tilannehan voi sitten olla täysin toinen ja ehkä niitä hyviäkin satoja on siinä vaiheessa jo tullut =)
  Kenenkään etuhan ei ole se että myytte tilan nyt ja saatte siitä lisää velkaa niskaanne. Koko homma menee silloin nurin ja saamamiehiä on useampia ja se jo tarkoittaisi sitä että kukaan ei saisi rahojaan missään vaiheessa. Kaikkien etu on siis järjestely.

  Mutta tosiaan töitä kannattaa etsiä ja kysellä heti, ystävien, sukulaisten ja tuttujen kautta myös.

  Nyt vain riuskasti toimeen vaikka kuinka ottaisi voimille ja velkaneuvojan kanssa nenäkkäin jutellessa voi tulla sitten lisääkin neuvoja ja vaihtoehtoja.

  Tsemppiä matkaan! Kyllä se vielä iloksi muuttuu! <3
   
  #9
 10. ..

  .. Vieras

  oletteko hakeneet kaikki tuet mitä voisitte saada. peltoihin, asumiseen yms.?
  voisiko peltoja vuokrata? pystyisitkö tekemään kotona lisätöitä? leipoa, ommella tms.. ota tuttujen lapsia hoittoon korvausta vastaan.. mites karja? onko sitä ja mitä laatua? lehmät pois ja jos haluaa jotain vaikka lihakarjaa tilalle jää lypsy pois ja pärjäävät vähemmällä hoidolla?? lampaita, kanoja?? saisitte omat munat..
   
  #10
 11. Vietas

  Vietas Vieras

  En maatalousjutuista mitään tiedä mutta olettehan tehneet tarvittavat korvaushakemukset menetetyistä sadoista? Vai onko se mitä viljelette korvausten piirissä?
   
  #11
 12. :((

  :(( Vieras

  [QUOTE="vieras";26797228]ei jumalauta,olis kannattanu oikeesti jo aiemmin tilanne huomata ja alkaa tekemään asian eteen jotain!![/QUOTE]

  Minulla olisi yksi esimerkkitapaus niille, joita ihmetyttää, miten tällaisiin tilanteisiin voidaan päätyä. Läheisilläni oli sellainen tilanne, että perheen toinen vanhempi masentui vakavasti. Vanhemman itsemurhayrityksen jälkeen masentui myös pariskunnan toinen osapuoli. Kumpikaan ei jaksanut enää maksaa laskuja tai edes avata postia. Kaikki voimat meni perheen hengissä selviytymiseen. Lopulta posteja ei enää edes uskallettu avata. Järjellä ajatellen tuollaisessa toiminnassa ei mitään järkeä olekaan, mutta silloin eivät pystyneet minkäänlaiseen kaukonäköiseen toimintaan. Vakavasti masentunut ei toimi ja ajattele kuten muut, eikä sitä sairautta voi terve ihminen taysin ymmärtääkään :( Nyt räpiköivät massiivisissa ulosottoveloissaan, mikä ei varmasti ainakaan edesauta perheen toipumista, mutta pitää toivoa parasta...
   
  #12
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti