Osaisiko joku kertoa , maksan kohonneista arvoista.

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
maksavaurioita KASVIöljystä
"An environmental campaigner protesting against GM crops. A study said it can cause organ damage.

Fresh fears were raised over GM crops yesterday after a study showed they can cause liver and kidney damage.

According to the research, animals fed on three strains of genetically modified maize created by the U.S. biotech firm Monsanto suffered signs of organ damage after just three months.

The findings only came to light after Monsanto was forced to publish its raw data on safety tests by anti-GM campaigners.

They add to the evidence that GM crops may damage health as well as be harmful to the environment.

The figures released by Monsanto were examined by French researcher Dr Gilles-Eric Seralini, from the University of Caen.

Yesterday he called for more studies to check for long-term organ damage.

'What we've shown is clearly not proof of toxicity, but signs of toxicity,' he told New Scientist magazine. 'I'm sure there's no acute toxicity but who's to say there are no chronic effects?'

The experiments were carried out by Monsanto researchers on three strains of GM maize. Two of the varieties contained genes for the Bt protein which protects the plant against the corn borer pest, while a third was genetically modified to be resistant to the weedkiller glyphosate. All three strains are widely grown in America, while one is the only GM crop grown in Europe, mostly in Spain.

Monsanto only released the raw data after a legal challenge from Greenpeace, the Swedish Board of Agriculture and French anti- GM campaigners.

Dr Seralini concluded that rats which ate the GM maize had ' statistically significant' signs of liver and kidney damage. Each strain was linked to unusual concentrations of hormones in the blood and urine of rats fed the maize for three months, compared to rats given a non-GM diet.

The higher hormone levels suggest that animals' livers and kidneys are not working properly.

Female rats fed one of the strains also had higher blood sugar levels and raised levels of fatty substances caused triglycerides, Dr Seralini reported in the International Journal of Microbiology.

The analysis concluded: 'These substances have never before been an integral part of the human or animal diet and therefore their health consequences for those who consume them, especially over long time periods are currently unknown.'

Monsanto claimed the analysis of its data was 'based on faulty analytical methods and reasoning, and does not call into question the safety findings for these products'. "
 
niiinhän
Luomutuotteet rasittaa kaikkein vähiten maksaa, jos niihin ei ole lisätty mitään. Luontaistuotteet taas on eri asia: monet lääkkeetkin tehdään alunperin luonnontuotteista, kuten esim sienien aiheuttamat toksiinit ovat myrkyllisiä.
 
Rasvamaksa
Mulla ainaki ylipaino nostanut arvoja. Alkoholia en käytä ollenkaan. Lääkkeitä joudun syömään migreeniin, kolesteroliin ja e-pillereitä, lääkäri ei uskonut niiden kohottavan maksa-arvoja. Itse uskon että nekin voivat kohottaa vaikka ylipaino onkin suurin syy...
 
"huh huh"
tietysti maksa-arvot nousee lääkkeistä. Onpas tietämätön lääkäri sulla. Ylipaino nostaa arvoja sitten, kun niitä kiloja alkaa tippua, Siksi just nopeat laihdutuskuurit on vaarallisia.
 
"suski"
Fruktoosi,jota siis tavallinen sokerikin puoliksi on, metaboloituu maksan kautta. Fruktoosisiirapin, jota enemmän Yhdysvalloissa käytetään, on todettu aiheuttavan alkoholiin liittymätöntä maksasairautta. Varmasti myös tavallista limsaa voi juoda niin paljon, että se kohottaa maksa-arvoja. Lihavuus jo sinällään on riski.
High fructose corn syrup linked to liver scarring, research suggests
Paitsi että toi high-fructose corn syrup HFCS on suomeksi isoglukoosi eikä glukoosisiirappi. Isoglukoosi tehdään muuttamalla osa glukoosisiirapista entsyymien avulla fruktoosiksi (isomerointi).

Glukoosisiirappi taas tehdään pilkkomalla vehnä- tai maissitärkkelys hapolla tai entsyymeillä (hydrolyysi). Eli samalla systeemillä kuin tehdään jouluna perunalaatikkoa. Glukoosisiirappia suositaan sokerin sijasta karkeissa siksi, että se ei kiteydy.

Nimistä sen verran, että Dansukkerin sivuilla isoglukoosin synonyymina on maissisiirappi, mikä on kyllä hassua, koska myös glukoosisiirappia tehdään maissista :D. Eli pysy vain kaukana isoglukoosista/maissisiirapista/high-fructose corn syrup/HFCS:stä, mutta on ihan turha vältellä glukoosisiirappia/tärkkelyssiirappia/glykoosia.

Englanninkielisten artikkeleiden kanssa pitää olla TOSI tarkka termeissä.
 
"huh huh"
[QUOTE="suski";22274918]Paitsi että toi high-fructose corn syrup HFCS on suomeksi isoglukoosi eikä glukoosisiirappi. Isoglukoosi tehdään muuttamalla osa glukoosisiirapista entsyymien avulla fruktoosiksi (isomerointi).

Glukoosisiirappi taas tehdään pilkkomalla vehnä- tai maissitärkkelys hapolla tai entsyymeillä (hydrolyysi). Eli samalla systeemillä kuin tehdään jouluna perunalaatikkoa. Glukoosisiirappia suositaan sokerin sijasta karkeissa siksi, että se ei kiteydy.

Nimistä sen verran, että Dansukkerin sivuilla isoglukoosin synonyymina on maissisiirappi, mikä on kyllä hassua, koska myös glukoosisiirappia tehdään maissista :D. Eli pysy vain kaukana isoglukoosista/maissisiirapista/high-fructose corn syrup/HFCS:stä, mutta on ihan turha vältellä glukoosisiirappia/tärkkelyssiirappia/glykoosia.[/QUOTE]

Kiitos tiedosta! Ilmankos niin moni saa apua myrkytysoireisiinsa karppaamisesta ja vhh-ruokavalioista...niihin ei maissi kuulu missään muodossa, mut kovin hankala on löytää enää ruokaa ilman maltodekstriiniä:
http://koti.utanet.fi/~paula/xyz/maissiallergia.htm
 
"niinpä"
no niinhän se on, mut ei vaarallista sekään, jos perunoissa ei ole solaniinia (vihertyneissä ON) eikä ruotontorjunta-ainejäämiä eikä liikaa glykoalkaloideja eikä rikkaruohontorjunta-ainejäämiäkään:)
 
tiesittekö muut?
Suomessahan sekoitetaan syömökelvotonta (elukat sairastuu, ei sellaista voi edes rehuna käyttää) viljaa parempaan ja kas kummaa, siitä tuleekin kelvollista. Sellaiset on sietorajat nykyään:-(
 
kalliiksi tulee
Niin kauan kun on tehty elinsiirtoja (ja on käytetty niiden hylkimisen estoon solusalpaajia), ei ole kukaan piitannut siitä, mikä niitä elimiä pilaa. Business kun on semmosta, et kaikki irti kun vaan joku maksaa.
 
"vieras"
Mulla ainakin paino nostanut noita arvoja ja painonpudotusvaiheessa nousi entisestään mutta nyt alkanut tasaantumaan.Sitten on ollut kihtiarvo koholla myös ja varpaassa tulehdus,selitä siinä sitten lääkärille että ei en ole alkkis.
 
dfdf
Käytätkö jotain luontaistuotteita tai ravintolisiä? Televisiosta tuli jokin aika sitten ohjelma, jossa kaksi suomalaista oli vähällä kuolla, kun maksa meinasi pamahtaa. Toisen maksa-arvot alkoivat laskea viime tipassa ja toiselle annettiin enää pari päivää elinaikaa. Hän selvisi kuitenkin maksansiirron ansiosta.

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on turvallisin.
 
niinhän
terveellisestä ja monipuolisesta voidaan olla monta mieltä... Kunhan se on lisäaineetonta ja mahdollisimman luonnonmukaista, ei sisällä maksaa eikä munuaisia eikä petokaloja missään muodossa.
 
"vieras"
Käytätkö jotain luontaistuotteita tai ravintolisiä? Televisiosta tuli jokin aika sitten ohjelma, jossa kaksi suomalaista oli vähällä kuolla, kun maksa meinasi pamahtaa. Toisen maksa-arvot alkoivat laskea viime tipassa ja toiselle annettiin enää pari päivää elinaikaa. Hän selvisi kuitenkin maksansiirron ansiosta.

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on turvallisin.
purasruoho (aka. kurkkuyrtti)?
 

Yhteistyössä