Paaaaulaa! Roundupin lähtölaskenta alkanee tästä?

vierailija
Niin että lisää syöpiä meille jotta muualla ei kuolla nälkään?

Mä ainakin olen valmis maksamaan enemmän turvallisesta ruoasta. Ja maksankin. Jo nyt.
No siitähän se Sirpa Jalkanenkin kertoi aamutv:ssä, mut se osa pätkittiin pois arenan lähetyksestä: et aina löytyy uudelle syövälle uusi lääke, mitä voi kokeilla:ROFLMAO:

Oikeesti meillä on huono valikoima luomussakin, kun luomumerkkikin maksaa ja siihenkin saa laittaa karrageenia ja askorbiinihappoa, mitä en itse voi sietää ollenkaan.:sick:
 
Ihminen voi syöttää luomutoukkia ja matoja luomukanoille ja syödä niitä munia ja kukkopoikia. Nyt nekin pilataan soijalla ja maissilla. Kana ei haluaisi syödä kumpaakaan, jos saisi valita: etanoita ja matoja tahtoisi vaan, mut kun ei muuta anneta, vaikka vähät viljat voisi syöttää niille jauhomadoille. Periaatteessa tuon vois tehdä jokainen itse, mut se jauhonparanne (maissista tehty!) estää sen. Olette kai huomanneet, et monissa luomujauhopusseissakin on sellaista? Ja sehän tappaa sen maissikoisankin, miksi ei tappaisi muitakin?
Sinulla on harhaiset käsitykset mittakaavoista.
Minä voin tehdä käsin muutaman luomulinnunpöntön kierrätyslaudasta. Mutta en kymmentä miljoonaa.

Suurkanalan kanat popsis päivässä aikamoisen määrän etanoita ja matoja joten vieressä pitäis olla etana- ja matofarmit. Työmäärä kasvaisi kymmenkertaiseksi.

Se mikä sopii pieneen kotitarhaviljelyysi ei oikein toimi jos ruokittavana on miljoonakaupunki.
 
vierailija
Sinulla on harhaiset käsitykset mittakaavoista.
Minä voin tehdä käsin muutaman luomulinnunpöntön kierrätyslaudasta. Mutta en kymmentä miljoonaa.

Suurkanalan kanat popsis päivässä aikamoisen määrän etanoita ja matoja joten vieressä pitäis olla etana- ja matofarmit. Työmäärä kasvaisi kymmenkertaiseksi.

Se mikä sopii pieneen kotitarhaviljelyysi ei oikein toimi jos ruokittavana on miljoonakaupunki.
Yksi vaihtoehto on tietysti se, että ryhdytään kaikki pien(luomu)viljelijöiksi ja tuotetaan oma ruokamme itse... :rolleyes:
 
vierailija
Sinulla on harhaiset käsitykset mittakaavoista.
Minä voin tehdä käsin muutaman luomulinnunpöntön kierrätyslaudasta. Mutta en kymmentä miljoonaa.

Suurkanalan kanat popsis päivässä aikamoisen määrän etanoita ja matoja joten vieressä pitäis olla etana- ja matofarmit. Työmäärä kasvaisi kymmenkertaiseksi.

Se mikä sopii pieneen kotitarhaviljelyysi ei oikein toimi jos ruokittavana on miljoonakaupunki.
Olenkin sanonut moneen kertaan, et en myy mitään eikä niitä sulleasti riittäisi. Sun toisaan täytys itse kasvattaa jauhomatosi vaikka kylppärin lattialla ja syöttää ne omille kanoillesi jossakin MAAN pinnassa. Luomumunia olen tähänkin asti ostanut aina ja maksanut niistä pyydetyn hinnan pelkästään siksi et niiden tutanto ei lopu. Meillä kyllä voitaisiin tuottaa munia, mutta sopivaa sijaista omille touhuilleni en edes yritä etsiä. Tosin kauppias sanoo, et niitä munia ei muut osta.
https://www.bmj.com/content/328/7447/1083.1.extract
Mitä tuossa olikaan:sneaky:
 
Mä en ole Paula mutta jos pakko on, niin muutos tulee, on kustannustehokasta vaihtoehtoa tai ei.

Viljelykierto tietysti. Nurmirehu ja laidunnus. Jep, vaatii rakennemuutosta ja vaikka mitä toimenpiteitä. Luomuviljelykin toimii tosin sadot ovat pienempiä eikä tulos siis niin suuri. Mutta entä jos samantien lisättäisiin alkuviljojen viljelyä? Sato on kiloissa pienempi mutta ravinnepitoisuus suurempi. Ja meillähän ongelmana alkaa olla ylipaino. Pakkoko maata on siis "tuhlata" nykymäärin sokerin- tai vaikkapa alkoholiin käytettävän viljanviljelyyn?

Tietenkään muutosta ei pidä jättää yksin viljelijän harteille ja muutokseen on varattava tukirahoja.
Surettaa nuo 99% ihmisistä, jotka ei näe muuta vaihtoehtoa kuin aina vaan MYRKYT, MYRKYT, MYRKYT :(

Kyllä keinoja on, mutta kun ne on niin halpoja, niin ei niitä kauheasti mainosteta, miljardeja kun yritysten aina pitää olla tienaamassa.

Tuholaistorjunnan niksit maito, mäntysuopa ja vesi – katso tästä vinkit luonnonmukaiseen tuholaistorjuntaan
Aamu-tv:n kesäpuutarhuri kertoi parhaimmat luonnonmukaiset niksit tuholaistentorjuntaan.

https://yle.fi/uutiset/3-9703639

Eikä myrkyllisiä pesuaineita tarvitse käyttää, 10x tehokkaampi on ruokasooda. Ihmiset ei vaan tajua, kuinka näillä säästää terveyden ja rahaa!

Ja lisää ilmaisia vinkkejä:

https://puutarha.net/artikkelit/70/luonnonmukainen_tuholaistorjunta.htm
 
vierailija
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4866614/#__ffn_sectitle

"Combining these results with recognition of the methodological weaknesses of the small number of existing studies and an overall body of literature that is not strong, consistent, temporally unambiguous, or indicative of a positive biological gradient, we determined that no causal relationship has been established between glyphosate exposure and risk of NHL, HL, MM, leukemia, or any subtype of LHC."

https://academic.oup.com/jnci/article-abstract/doi/10.1093/jnci/djx233/4590280?redirectedFrom=fulltext

"Among 54 251 applicators, 44 932 (82.8%) used glyphosate, including 5779 incident cancer cases (79.3% of all cases). In unlagged analyses, glyphosate was not statistically significantly associated with cancer at any site. "

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0273230012000943

" Seven cohort studies and fourteen case-control studies examined the association between glyphosate and one or more cancer outcomes. Our review found no consistent pattern of positive associations indicating a causal relationship between total cancer (in adults or children) or any site-specific cancer and exposure to glyphosate."
 
Oppia elämään liian vähällä ruualla?

Yhä vain lisääntyvä nälkä tulee olemaan todellisuutta kehitysmaissa sekä myös Suomessa kriisitilanteessa jos meillä ei ole riittävää omaa ruuantuotantoa.
Ruokaa menee älyttömät määrät suoraan jätteeksi. Pelkästään hävikin minimoimisella voitaisiin huoleti korvata iso osa myrkkyjen poisjätön aiheuttamasta sadon pienenemisestä.
 
  • Tykkää
Reactions: r0s
vierailija
vierailija
OT ehkä jonkun mielestä, mut selvis tuossa ihan äsken tautitehtailija, tuttuhan tuo kaikille:
https://thl.fi/documents/10531/124365/Opas 2012 17.pdf
"Kussakin ryhmässä on yksi tai useita kolmen koodimerkin tarkkuudella ilmaistua luokkaa. Eräät luokat kuvaavat yksittäistä selkeästi määriteltyä sairautta tai vammaa (esimerkiksi E54, askorbiinihapon puute), kun taas useimmat luokat kuvaavat yhteisiä ominaisuuksia sisältäviä tauteja tai vammoja, jotka on edelleen luokiteltu neljän merkin tarkkuudella ilmaistuihin alaluokkiin (esimerkiksi E55, D-vitamiininpuute; E55.0, aktiivinen riisitauti; E55.9, määrittämätön D-vitamiininpuute).":ninja:
 

Yhteistyössä