päätäi uusii aina vain

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ajan ja rahanhukkaa, 21.05.2007.

 1. Meille tuli ekan kerran joulukuun alussa päätäitiedote koulusta. Tutkittiin päät, eikä mitään löytynyt. Sitten tuli terveydenhoitajalta lappu, ja tytön päästä oli päivällä löytynyt muutama täi. Poika oli kanssa teveydenhoitajalla ja sillä löytyi kanssa muutama. Puolikuun aikaa joulusta elettii silloin.

  Pestiin sitten kaikkien lasten hiukset tuolla täishamppoolla, koska vanhimmaltakin tytöltä löytyi muutama täi. Saivareita ja noita munia, jotka näytti ekaksi ihan hilseeltä.

  Siitä alkoi sitten sellainen ruljanssi. Muovikasseihin vaatteita, osa keitettiin ja loput lyötiin pakastimeen. Täikammat ahkerasti käytössä. Kaksi viikkoa elettiin niin että joka aamu petivaatteet käsittelyyn. Ja iski kolmas viikko ja täit taas takasin. Tässä vaiheessa meinas usko loppua. Mutta samat kuluttavat ja väsyttävät toimenpiteet taas uusiksi. Yhtä siivoamista ja pakastimesta löytyi kaikkea muuta kuin ruokaa. Oli tyynyä, harjaa ja hiustenkoristeita.

  Ja mentiin nyt kolmisen viikkoa, ja luultiin että eroon päästiin. Kunnes tyttöjen päät taas kuhisisvat. Pojille tuli vain tuon yhden kerran. Nää on tullut aina takas, vaikka jokatoinen viikko ollaan joululta asti pesty tuolla shamppoolla välillä merkkiä vaihtaen.

  Nyt yllätys yllätys viis kuukautta on mennyt, ja aina ne uusii. Mutta enää vanhimman tytön tukkaan. Mä alan olla ihan loppu, ei jaksa enää. Isossa perheessä tuo petivaatteiten puistelu ja puhdistus on rankkaa, ja siivoamiset vielä päälle. Ja kaikki on desinfioitu, mitä vaan voi käsitellä.

  Yläasteelta kun ei enää tule niitä infolappuja, niin sanoin tytölle että soitan sinne koululle. Ei halunnut, ettei kukaan saa tietää. Alan vain epäillä että tytön luokalla on joku lapsi, jolla on hoitamaton päätäi ollut jo kuukausia. Tiedänkin yhden, ja epäilykseni on vahva. Tyttö ei pese kunnolla hiuksiaan kun nyppii vain latvoja ja huutelee huonosti. Pehmeällä harjalla kiillottaa vain päällimmäiset hiukset, ja loppu on yhtä takkua. Ja tiedän ettei siinä perheessä vaihdeta ja pestä petivaatteita. Tiedän koska tää tyttö on likan bestiksen ent. kaveri.

  Ei liika puhtauskaan ole hyväksi, muttei varmaan tuollainenkaan edistä jos sillä tytöllä on niitä täitä. Voisiko olla niin, että sillä tytöllä on aina se täikanta tukassa, ja se tartuttaa ton vanhimman tytön aina. Koska nyt ei kahteen kertaan meidän perhessä ole muut saaneet tuota täitä kuin vain likka.

  Osaako joku sanoa voiko jollain olla päätäi hoitamatta kuukausia, niin ettei sille tehdä mitään? Eli voiko se aina tartuttaa toisia, vaikka tuota shamppoota käytetään. Ja voiko noille aineille tulla immuuniksi.

  Ja onko jotain reseptillä saatavia aineita. Alkaa jo kyrsimään kun 5 kuukautta ollut tätä täiteatteria. :'( :'(


  Sori jos tuli pitkä vuodatus, mutta olen niin loppu....
   
  #1
 2. harmaja

  harmaja Vieras

  titysti se on mahollista että jollakin on ja hoitamattomana tartuttaa muita. Onko huomoitia että raapiiko 'epäilty' päätään tms
   
  #2
 3. Miuski

  Miuski Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 863
  Saadut tykkäykset:
  7
  Soita ihmeessä vaan sinne kouluun, vaikka terveydenhoitajalle. Täytyyhän tuo kierre saada loppumaan eikä se lopu, jollei kaikkia tarkasteta ja anneta ohjeita tilanteen hoitoon! Mulla on kokemusta kihomahdoista, joita vaan tuli päiväkodista vähän väliä uudestaan. Mä siivosin ja desinfioin, pakastin ja madotin. Hermot meni, kun parin kk päästä oli uusi tartuna. Uhkasin lopulta soittaa terveystarkastajalle päiväkodissa, kun eivät oikein tiedottaneet asiasta kunnolla edes. Meillä vitsaus loppui kun vaihdettin päiväkotia (muuton takia kyllä)..
   
  #3
 4. Maamikki

  Maamikki Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2004
  Viestejä:
  529
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinuna soittaisin tytön terveydenhoitajalle ja kertoisin koko jutun ja myös sen, että epäilet sitä jotain tyttöä tartuttajaksi. Terveydenhoitaja voi sitten kutsua tän tytön luokseen jollain verukkeella ja samalla tarkistaa sen tytön päänahan. Sit soittaisin myös lääkärille ajan, uskoakseni niillä on ärhäkämpiä aineita täitä vastaan.
   
  #4
 5. Malviina

  Malviina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  13 571
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä oli joskus sama vitsaus kihomatojen kanssa... päiväkodista saatiin aina uusi tartunta, kun vaihtui päiväkoti loppui ongelma.
   
  #5
 6. \

  Pitää tytöltä kysyä, kun eilen aloin vasta ajatella, että miksi se aina uusii vain tytölle. Ja epäilen että on just hoitamaton. Ja mietin että kuinka paha sen täytyy olla, jos se on oikein kauan hoitamattomana? Jos koulua ei olis enää kuin kaks viikkoa niin soittaisin sinne koululle. Mutta lapset on niin raadollisia jos koko luokka joutuis tutkittavaksi sinne terveydenhoitajalle. Onhan niillä salassapitovelvollisuus, mut toiset luokat vois irvailla, jos kyselisivät muilta, et tutkittiinko teitä jne. Odotan tota kesälomaa jos sitten helpottaisi.
   
  #6
 7. sss

  sss Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2004
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  muistele ja tarkasta vielä kerran kaikki mahdollinen. eli esim. onko tytöllä laukussa tai koulussa kampaa, pyöräilykypärä jne. voi olla joku itsestään selvä juttu. ja vie saunaan niitä petivaatteita jos mahdollista ja pehmoleluja ym. helpompaa...
   
  #7
 8. \

  Juu kaikki nää ollaan tarkastettu. ja pehmoeläimetkin olleet pusseissa ja pakastimessa. Ja makuupussissa nukkuu aina kun tuo hoitoaine on laitettu. Kun patja on sitten kans vuorokauden tuuletuksessa. Mut kiitti vinkeistä, vaikka kaiken mahollisen olen jo tehnyt. Pesuvampuista asti pessyt kaiken, jopa kylpytakitkin pari kertaa viikossa. Ja hammasharjatkin vaihdan muutaman viikon välein. Miettii vaan että alkaa tulemaan tuolle aineelle jo immuuniksi. Ja silikonipohjaisia ja korkeempia ph-arvoja sisältäviä shamppoita käytetään, kuulemma kun hiuksen pinta on liukkaampi niin ei pitäis tarttua hiuksiin. No kunhan pari viikkoa menis nopeesti niin alkaa loma. Ja tukkaa tyttö pitää koulussa aina kiinni, ettei tarttuis mihkään kiinni. Jopa repunkin sisältöineen tuulettelen säännöllisesti.
   
  #8
 9. keijunkaveri

  keijunkaveri Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entäs tytön bestis? Ja muut kamut joilla kyläilee? :attn: Ja kouluun kannattaa soittaa!!!!!!!!!! Siis jos tosissaan lopussa olet siivoamisen kanssa!
   
  #9
 10. Piiperöinen

  Piiperöinen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2005
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otan osaa täivitsaukseen ja tiedän tunteen kun aina vain "lemmikkejä" ilmaantuu.Meillä on noin kaks kertaa kouluvuoden aikana sama ruljanssi, ennen joulua ja näin keväällä. Juuri viime perjantaina oli meillä pesupäivä nixillä. Ja viikonloppu meni pyykätessä, jynssätessä ja pakastaessa. Meillä löytyy aina ensin neljäsluokkalaiselta tytöltä niitä. Me todennäkösesti tiedetään tyttö jolta ne on lähtöisin, koska aina kun tyttömme on hänen kanssaan enempi tekemisissä täit ilmestyy. Me ilmoitamme aina kouluun. pistää vaan vihaksi :kieh: kun ite tekee kaikkensa ongelman kitkemiseksi niin jotkut ei välitä yhtään. Ei ne shampootkaan mitään ilmaisia ole, ei todellakaan. Ja se työmäärä mitä joutuu tekemään, aputa.
   
  #10
 11. aapee

  aapee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Lopussa olen. Ollaan kuusihenkine perhe, ja tuo petivaatteiden tuulettelu, pesu, pussittaminen ja osin pakastaminen kun on sitten jokapäiväistä ainakin viikon verran kun noita löytyy. Plus vaatekaapit ja pitovaatteet, nyt osin helpottaa kun ei päällysvaatteita ja pipoja ja hanskoja enää käytössä.Eli vaikka tytöllä nyt parina kertana löytynyt, niin pakko on sitten ollut kaikki kerätä. Ja kun listaan vielä lisää nuo pehmomöllykät, niin kiirettä pitää. Ja pitäisi tuolta bestikseltä kysellä ja kouluun soittaa, kaiken uhallakin. Nää on vain asioita kun häpeillään. Ja tuo päätäi on sellainen, ettei se katso kodin puhtautta, jos sen tartuntana saa.
   
  #11
 12. tasamaan tallaaja

  tasamaan tallaaja Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2005
  Viestejä:
  2 066
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kasnnattaa ottaa yhteys lääkäriin, jos ei hoidot tehoa. Täi tarvitsee kuitenkin tarttuakseen yhteyden. Tytön täytyy siis käyttää samaa kampaa tai hänen päähine tai pää on kosketuksessa kantajan kanssa. Täi elää 2-3 päivää ja se voi olla myös sohvassa (jos kankainen) autonistuimessa jne. Karkoitus pitäisi tehdä yhtäaikaa kaikista ja kaikista mahdollisista välineistä ja tavaroista.
  Minusta vaikuttaa enemmän ettei hoito nyt tehoa. Täi itämisaika on kuitenkin pitkä (oliko viikon) eli kun kerran uusia tulee kokoajan viittaisi siihen ettei hoito pure...
   
  #12
 13. aapee

  aapee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  0
  \

  Joo ei ole halpoja nuo päätäishamppoot. Ja kun meillä käydään koko perhe aina niillä läpi, niin kerrottuna se kuudella, ja sitten kuitenkin se taas tulee. Vaikka kaikki ollaan tehty sääntöjen ja ohjeiden mukaan, ja vielä enemmänkin. Mietinkin kun näitä lappuja tulee, niin laittaako vanhemmat ne vaan syrjään, ja aattelee ettei meillä voi olla kun on siistiä ja puhdasta. Mutta se päätäi tulee kyllä sinne puhtaaseenkin kotiin.

  Nyt on kuulemma ollut sellainen vuodenaika että päätäit ollut oikeen riesana. Olikohan siitä johtuen kun talvi ei ollutkaan kunnon talvi. Ja ne myssyt ja kaikki aina siellä sekaisin muitten pipojen kanssa. Tosin aikoinaan ohjeistin lapset, että hanskat ja myssyt hihaan.

  Ja tuo työmäärä on niin valitettavan totta. Joka aamu menee se pari tuntia kun jokaisen sängyn purkaa, ja pesee ja lajittelee. Ja sitten sama illalla taas toisinpäin. Mä jo pahoin pelkään, että nuo kaks merkkiä mitä ollaan käytetty ettei ne enää tehoa. Se toinen joka pestään vaikutusajan jälkeen pois. Ja se toinen mikä vaikuttaa yön yli. Mietinkin että olisko reseptillä saatavissa joku jytympi aina. Hennois leikata siileiksi noita tyttöjä :'(
   
  #13
 14. aapee

  aapee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  0
  \

  Alan jo uskoa ettei tuo hoito enää pure. Johan noita kahta merkkiä ollaan joululta asti käytetty. Ja noissa kampajutuissa olen sanonut ettei saa lainata kelleen eikä toisinkaanpäin. Ja uskon että tyttö on tän sisäistänyt, koska alkaa olemaan itsekkin kypsä kun niitä aina vain tulee. Kun loma alkaa, niin musta tuntuu että kannan koko huushollin pihalle, tai mennään viikoksi asumaan hotellille, alkaa pian nuo aineet maksaa samanverran kuin täyshoito jossakin. Kun ne tosiaan elää niin monta päivää, ja niitä munia löytyy heti pari päivää pesunkin jälkeen, tosin en tiedä että ovatko kuolleita vai mitä. Mutta joka aamu ja ilta kammataan sillä tiheellä kammalla. Olen jo laittanut yöpymiskiellonkin molemminpuolin ja on tää niin kurjaa rajoittaa normaalia elämää. Kun tuossa iässä nuo yökyläjutut on kuitenkin kivoja. Oletin että täit loppuis kun ilmat lämpenee, ja nuo myssyt ja muut ylimääräiset vaatteet jää pois. Mutta alkaa keinot olla vähissä, ellei tosiaan jätetä kämppää viikoksi autioksi...

   
  #14
 15. Rantakoivu

  Rantakoivu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2007
  Viestejä:
  4 901
  Saadut tykkäykset:
  0
  käytättekö hiuslakkoja ym. jättäkä ne pois niin varmasti täitkin häviävät.
   
  #15
 16. aavevalo

  aavevalo Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2005
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täisampoot ovat myrkyllisiä myös ihmiselle, eikä niitä tulisi käyttää liikaa. Luonnonmukaisempia hoitokeinoja ovat muun muassa täitten tukahduttaminen voitelemalla vaseliinia tai majoneesia päähän yön ajaksi ja suihkuhatun asettaminen tämän jälkeen pään päälle sekä niiden karkottaminen eteerisellä öljyllä kuten laventelilla taikka teepuu- tai bergamottiöljyllä. Näitä hoitokeinoja on kuitenkin käytettävä pitkähkön aikaa (esimerkiksi kolme viikkoa joka toinen yö), jotta kaikki täit varmasti kuolevat. Uudempia hoitoja ovat silikonia sisältävät shampoot, jotka tukehduttavat täit mutteivat ole ihmisille vaarallisia.

  Tuon vaseliinin pitäisi kyllä auttaa, mutta kiva nyt nukkua rasvaisella päällä :ashamed: Pojilla täit on helpompia, täithän ei alle sentin mittaisissa hiuksissa pysty elämään. Mutta kaikkein tärkeintä ois nyt selvittää et mistä ne täit aina vaan tulee. Kun eihän ne tosta vaan pomppaa luokkakaverin hiuksista, tarvitaan pidempi kosketusaika että ne toiseen päähän "pomppaa". Harjat, pipot ja muut, jos niitä vaihtelee niin sillonhan ne siirtyy helposti..
   
  #16
 17. Tammenterho

  Tammenterho Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla itsellä ei ole kokemusta tuosta täiruljanssista.....mutta voin vain kuvitella kuinka uuvuttavaa ja voimia vievää se on :headwall: !
  Oli kuitenki pakko laittaa tietojani tänne mitä vähän aikaa sitten luin kilpailevasta lehdestä,kunn ystäväperheessä täiruljanssi oli päällä.

  Eli niin kuin joku muukin oli kirjoittanut että täithän ei tartu muuten kuin pitempi aikaisesta kosketuksesta.
  Tällainen teksti lehdessä on:

  Täiden kanssa taistelussa ovat kaikki konstit tarpeen.Täishampoiden rinnalle on tullut luonnonmukainen, anis- ja kookosöljyä sisältävä Paranix-suihke,joka lupaa tukehduttaa täit hengiltä.Täit eivät voi tulla mekaanisesti toimivalle tuotteelle vastustuskykyisiksi,toisin kuin täishampoille.

  Toivottavsti tuosta suihkeesta olisi apua,sikäli mikäli vielä täiruljanssi teillä jatkuu!
  Voimia :hug:
   
  #17
 18. aapee

  aapee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Tytöt ei käytä, enkä itsekkään. Kaikki ylimääräiset aineet on ollut joululta asti pois. Jopa hoitoaineetkin, koska ne aiheuttaa sen että hiuksista tulee jotenkin "ravintopitoisemmat" näille täille, ja tarttuvat paremmin kiinni.
   
  #18
 19. Meillä ei ne shampoot auttaneet vaan tuo Paranix-suihke. Sen jälkeen ei oo enää täitä näkynyt eikä toivottavasti näykään. Niin kuin joku jo sanoikin niin noille lääkeshampoille ne voivat tulla vastustuskykyisiksi mutta tuolle Paranix-suihkeelle ei. Tsemppiä!
   
  #19
 20. aapee

  aapee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  0
  \

  Kiitti noista luonnonmukaisista vinkeistä. Olen jo itsekkin ruvennut ajattelemaan noita täishamppoita. Että siinä mielessä nuo muut hoitokeinot, vaikka pää tulisikin öljyiseksi tai tulisi noita tuoksuja. Tuo täishamppoo jo itsessään laittaa kyyneleet silmiin, ja kasvot kirvelemään.

  Ja tosi on etteivät ne yhtäkkiä vain pomppaa hiuksista, mutta kun koulupäivä on pitkät ja saattavat olla lähekkäin esim. tutkia läksyjä ja kuiskia "salaisuuksia", saatikka liikuntatunnit. Ja kun altistuminen on kuitenkin viitenä päivänä viikossa tuntikausia kerrallaan.

  Ja pipoja ei onnksi enää ole, ja harjoja ei kuljeta koulussa mukana. Jos liikuntapäivinä sattuis oleen mukana, niin olen sanonut ettei lainailla.

  Ja syyksi olen laittanut just vanhemman tytön luokan, koska pojilla ei ole ollut noita täitä pitkiin aikoihin. Eikä nuoremmalla tytöllä. Että ne hiukset vain käsitellään keneltä niitä löytyy. Muuten menen nuoremman tytön hiukset aina täikammalla läpi. Jotain kertoo sekin että apteekista ne on aina loppu, eli epidemiaksi asti on ollut. Apteekkari oli viimeksi miehelle sanonut, että niitä on nyt talven ja kevään aikana ostettu todella paljon noita shamppoita, kertoo jotakin että joskus vasta kolmannesta apteekista ne ei olleet loppu. Ja tää kanta on kuulemma niin ärhäkkä ettei nuo hoidotkaan tahdo auttaa. Että onko edes suomesta lähtöisin, vai kauempaako. Mutta pääasia että tuo vitsaus loppuis ja pian.
   
  #20
 21. aapee

  aapee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  0
  \

  Kiitos sulle :flower: . Pitää ottaa selvää tuosta suihkeesta ja käyttää kaikki keinot hyödyksi. Ikinä ennen ei ole ollut täitä, vaikka lappuja on sadellut lasten ollessa päivähoidoissa ja ala-asteella. Että siksi tää on lyönyt koko perheen 10-0. Että kaikkien vuosien täittömyys tulikin sitten kerralla. Mutta jospas ne tän jälkeen katoaisi lopullisesti.
   
  #21
 22. aapee

  aapee Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  0
  \

  Kiitos :flower: . Jonkinlainen uskonpuute vaivannut pitkän aikaa. Mutta tästä ketjusta saa voimia uskomaan, että lannistetaan vielä nuo kutsumattomat vieraat :D .
   
  #22
 23. kulmat

  kulmat Vieras

  Moicca. Meiltä löytyi 9v tytöltä päätäitä. Olivat ehtineet melkein puolen sentin pituisiksi. neljä kertaa on nyt koko perheen päät pesty. Ope on ollut laiska , ei ole koteihin infonnut.
  Mä ajattelin, että seuraavaksi häivytään shampoopesujen jälkeen kotoota vähintään kahdeksi päiväksi.
  Mutta, tärkeää myös että ei saisi uutta tartuntaa koulusta.
  OLETTEKO TIETOISIA PITÄÄKÖ KISSAT PESTÄ MYÖS TÄISHAMPOOLLA? Koirathan pitää,jotka sängyssä nukkuu. Kysyin kolmelta eri taholta ja olivat sitä mieltä, että ei tarvi. Koulun terveydenhoitaja oli sitä mieltä, että pitäisi. Ei suostunut terveydenhoitaja tutkimaan lapsemme luokan lasten päitä. Tukea ei siis koulun puolelta ole tullut
   
  #23
 24. lin

  lin Vieras

  Täit uusii, vaik kuin peset täi shampoolla, jos et kampaa täi kammalla munia pois, ne ei lähde pelkällä shampoolla!!
   
  #24
 25. tyhmäkö

  tyhmäkö Vieras

  Minkäs näkönen se täi sitte oikeastaan on? En ole ikinä tavannut. Meille tullut kotiin lappu jossa varoitellaan niistä, että jos joku vois valaista minkäs näköstä ja väristä oliota alan metsästään. Kiitos
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti