Pärjääkö kani viikonlopun yksinään kotona?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja auttakaa, 14.11.2013.

 1. "kanitus"

  "kanitus" Vieras

  me käytiin 2 päivän reissulla eli 2 ytä pois. ani oli tottunut muutenkin olemaan vapaana joten lisäsin vain ruoka ja juomapaikkoja kuten vessojakin kanille ja hyvin pärjäsi :)Ja nyt tulee se mutta, miksi knisi on häkissä, kani ei ole häkkieläin ja laita vaikka yhteen huoneeseen se kani tupla juomien heinien ja pellettien kanssa :) kyllä kani juuri ja juurisen 2yötä pärjää ;)
   
  #26
 2. vviieras

  vviieras Vieras

  Meilllä nyt jo edesmennyt kani pärjäsi hyvin yhden yön itsekseen. Jos kaksi oltiin pois niin järjestettiin naapurista joku tsekkaamaan. En muista olisiko kerran tai kaksi ollut tuon kaksi yötä.
  Varsinkin kanin ollessa nuorempi otettiin usein mukaan reissuun mutta ei varmaan erityisemmin nautinnut matkoista.
  Runsaasti vaan ruokaa ja heinää ja tarpeeksi vettä. Meillä kani sai olla ihan vapaasti kuten muulloinkin (paitsi silloin kun itse oltiin kotona laitettiin yöksi häkkiin nukkumaan).
   
  #27
 3. ap.

  ap. Vieras

  Epäilisin, että kämpästä olisi listat jyrsitty 2 senttimetrin välein jos tuon yksinään tänne jättäisin. Aina poissa ollessani laitan kanin häkkiin. Palattuani kanilla on taas koko kämppä käytettävissä ja siitähän se vallan tykkää :D Jännää, miten paljon iloa tuosta onkaan, vaikka melko jästipää tuo toisinaan onkin.
   
  #28
 4. "sipsi"

  "sipsi" Vieras

  Onko paikkakunnallasi Dogsittereitä? Jos kävisivät vaikka kerran-kaksi/pv katsomassa, että kaikki kaniinilla hyvin :) Luinkin, että jänö lähtee mukaan tällä kertaa, mutta vastaisen varalle?

  Meillä marsuja, ja eivät ole olleet itsekseen. Pelkään juurikin, että esim. vesipullo jumii tms. Naapurin pikkutyttö on käynyt hoitamassa, olen sitten parista päivästä antanut kympin ja esim. namipussin palkaksi.
   
  #29
 5. Lahti

  Lahti Vieras

  Missäpäin Suomea asut :) tee pikaisesti joku vaikka luukku.con s.posti.os jossa voi vaihtaa yht.tietoja jos saisit hoitajan täältä kautta :)
   
  #30
 6. hyvä juttu

  hyvä juttu Vieras

  Oikea valinta, lemmikin ottaminen vaatii paljon vastuuta. Toki voi aina naapurin tai kaverin pyytää käymään kerran illassa niin että pärjää. Hyvä että kuitekin välität lemmikistäsi! Kaikkea hyvää tulevaisuuteen teille.
   
  #31
 7. "miemie"

  "miemie" Vieras

  Itse laitoin sekä häkin että kanin vessaan ja vessanoven kiinni mutta häkinoven auki kun olin poissa kaksi yötä. Juomapulloon vettä, ruokaa ja heinää yms. Hyvin tuo oli pärjännyt :)
   
  #32
 8. "wieras"

  "wieras" Vieras

  Miten oot saanut opetettua sen niin ettei kaki muualle? Meidän kani aina päästeli papanoita kun loikku asunnossa :(
   
  #33
 9. ap.

  ap. Vieras

  [QUOTE="wieras";29216046]Miten oot saanut opetettua sen niin ettei kaki muualle? Meidän kani aina päästeli papanoita kun loikku asunnossa :([/QUOTE]

  Tuo on jo toinen kani, jonka olen opettanut sisäsiistiksi. Meillä kani ei siis tavallaan koskaan ole saanut edes häkkiin tehdä tarpeitaan sinne tänne. Alusta asti nostelin kaikki kanin papanat sen nähden vessalaatikkoon (joka on siis häkin kulmassa). Samoin tein myös pisuille eli laitoin pissaiset muhat vessalaatikkoon.

  Tuosta se kani sitten pikkuhiljaa tajusi, että "Aijaa, minun siis pitää käydä vessanurkassa tarpeillani". Siitä se sitten lähti. Tottakai kani vielä tuonkin jälkeen pissasi ja papanoi irti ollessaan, mutta tein samalla tavalla eli pisut imin sanomalehteen ja nostin sanomalehden kanin nähden kissan hiekkalaatikolle ja papanoille tein samoin. Noin kani tottui myös käymään kissanlaatikolla. Tosin kissanlaatikon olen jättänyt sitten pois ja kani käy häkissään vessakulmauksessa tarpeillaan =).
   
  #34
 10. Meillä kani ollut useamman kerran viikonlopun yksin isossa häkissään. Häkki täyteen evästä ja iso juomapullo täyteen vettä. Hyvin on pärjännyt, kun enimmäiseen muutenkin on häkissä, eikä vapaana.
   
  #35
 11. ap.

  ap. Vieras

  Itse päätin ottaa kanin mukaan sillä tuo ei varmaan pärjäisi edes kahta päivää pelkästään häkissä, vaikka olisinkin kotona. Olen ehkä vähän ylihöösännytkin tuon hoidon kanssa jos rehellisiä ollaan :D. Mutta mitäpä tuosta, pääasia lienee, että kanilla on hyvä olla.
   
  #36
 12. jarri8

  jarri8 Vieras

  hahah kunnon kukkahattutäti taas. kyl se kuule pärjää siellä jos on vaa ruokaa ja vettä. liikunta nyt jää vähän vajaavaiseks mut ei se sinne halvaannu tai kuole.!! sitä paitsi onkos ihmisillä aina nii mukavaa. jouvutaanhan myökin nyt kärvisteleen ties missä asioissa. se on eläin eikä niitäkään luonnossa silitellä eikä ruokita. mee ihtees hippi!
   
  #37
 13. Pupufani

  Pupufani Vieras

  Meidän kanilla on tilava häkki.
  Joten aina kun me mennään reissulle kanille jätetään reilusti raikasta vettä ja tuoretta heinää ja pellettejä.Kanilleni järjestän tekemistä.Häkin siivoan ennen lähtöä.Kanilleni rajataan jaloittelu alue kpmpostiaidoista,ettei sille satu mitään.
  Kanini selviää aina kaksi yötä.En ole koskaan kauempaa poissa.
   
  #38
 14. "Mindy"

  "Mindy" Vieras

  kani voi olla kaks päivää kotona jos sillä on vettä ja ruokaa.
   
  #39
 15. "Mindy"

  "Mindy" Vieras

 16. miettiä

  miettiä Vieras

  Mietin kun olen lähdössä viikonlopuksi reissuun ja ajattelin ottaa kanin mukaan mutta kanillani on niin iso häkki että ei mahdu mukaan enkä kerkeä enää tilaamaan onko vinkkejä?
   
  #41
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  ...
   
  #42
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Ja perehtyisitkö ennen kuin vastaat
   
  #43
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Me syötiin meidän kani, kun se oli reissun jälkeen kuollut.
   
  #44
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti