Paistatteko lihapullat uunissa vai pannulla?

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
ap
Mä kun teen uunissa niin ne on vielä paistamisen jälkeenki vähän mössöä sisältä tai ainakin liian pehmeetä mun makuun. Tuleeko uunissa vain sellasia vai mistä johtuu?
 
jeps
Pidätkö ap liian vähän aikaa uunissa? Tai liian kovalla asteella, ettei kerkee sisältä kypsymään kunnolla. Tai teetkö liian isoja pullia, että sen takia ei kerkee?

Ite teen usein laiskuuttani uunissa, mutta toisinaan paistan ensin ja sitten vielä vartiks uuniin.
 
ap
En kyllä tiiä miten se siihen sisukseen voisi vaikuttaa jos tiputtaisin lämpötilaa kun nyt pidin 200 astetta ja puoli tuntia. Luulisi että olisi vain entistä mössömpää.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Oli kyllä kananmuna ja korppujauhot, vaivasin taikinaa kyllä ihan tarpeeksi. Voiko olla että vaivasin sitten liikaa? En vain ymmärrä. Onkohan meillä sitten huono uuni :(
Vai olisiko kysymys siitä, että liha on jauhettu liian mössöksi tai muuten heikkolaatuista?
 
vieras
Kun paistaa lihapullat uunissa, ne vaativat hieman enemmän ja taitavampaa maustamista kuin pannulla paistetut. Pannussa makua tulee voista ja pulliin tulee paremman makuinen paistopinta. Tosin pannulla paistaminen on sen verran työlästä, etten usein itsekään viitsi sitä tehdä.
 

Yhteistyössä