palleatyrä

Hei vaan!
Saimme eilen tietää rakenneultrassa, että tulevalla pienokaisellamme on palleatyrä. Mikä sitten ei olekaan ihan pieni juttu, uhkaa keuhkoja jne. Olemme menossa maanantaina perinnöllisyysklinikalle kuulemaan aiheesta lisää, vasta ensitietoa saatu, jossa myös tehdään lapsivesipunktio, koska usein näihin liittyy kromosomihäiriöitä. Tunteet ovat aika sekaisin. Olisin huhuillut, onko täällä muita, jotka ovat kokeneet saman asian joko saaneet tiedon ennen syntymää tai vasta lapsen syntymän jälkeen. Kakista tiedoista ja kokemuksista olemme kiitollisia!
 
Hei.
Minulla on kokemusta vauvan palleatyrästä, valitettavasti:( Tuntui kamalalta lukea viestisi ap. kun teilläkin on vauvalla ollut yhtä uskomattoman huono tuuri kuin meillä. Vain muutamalla vauvalla vuodessa löytyy palleatyrä eikä sen syytä tiedetä. Mitä ultrassa näkyi? Oliko sydän siirtynyt paikaltaan? Voisin kertoa paljonkin palleatyrästä, sillä hankin kaiken mahdollisen tiedon siitä sen jälkeen kun maaliskuussa -05 rakenneultrassa se huomattiin.

Meidän vauvalla suolisto oli työntynyt palleassa olevan reiän kautta keuhko-onteloon ja sydän oli työntynyt oikealle puolelle rintakehää. Voisin kirjoittaa sinulle vaikka sähköpostin kautta oman tarinamme jos haluat?
 
Hei Lumi!
Enpä meinannut uskoa, että joku löytää meidän viestin. Ja aivan samat asiat kuulimme tänään eli sydän työntynyt oikealla puolelle, maksa toistaiseksi vatsaontelossa, kuitenkin suolistoa näkyy jo sydämen vieressäja vatsaontelon "tavarat" tulee työntymään keuhko-onteloon. Lapsivesipunktion tuloksia nyt sitten odotellaan ja lastenkirurgin tapaamista lastenklinikalla; ensi viikolla. Olisin todella kiitollinen jos jaksaisit kirjoittaa maílina teidän taronan. Pane jokin kuittaus tänne niin panen sitten mailiosoitetta. Kiitos!
 
Moi Lumi!
Voisitko panna mulle yktyisviestin ja mailiosoitteesi, kun en haluaisi et oma osoite näkyy kaikille täällä, kun sulle en voi panna yksityisviestiä, kun sä et ilmeisesti ole rekisteröitynä käyttäjä. Kyseessä on toinen raskaus, esikoinen-03. Kovasti kaipaisin kertomustasi.
 
Moi

Täällä myös palleatyrä lapsen äiti. Meillä palleatyrä huomattiin sattumalta rv 30. Lapsivesipunktioon en suostunut, koska en halunnut lisää huonoja uutisia. Lääkäri kertoi meille, että palletyrä vauvoista 2/3 tai 3/4 jää henkiin. Ei kuitenkaan voinut mitään varmaksi luvata ultrakuvien perusteella. Tyttömme syntyi sektiolla ja vauva nukutettiin mahaan ennen syntymää. Itse näin vauvan vasta seuraavana päivänä, koska heti syntymän jälkeen vauva viedään kiireesti teho-osastolle. Teholla vauva pidettiin parisen viikkoa nukutettuna ja viikko syntymän jälkeen korjattiin pallea. Sairaalassa olimme kaiken kaikkiaan kuukauden ja nyt meillä kotona maailman ihanin pikku prinsessa 4kk. Toivotan teille voimia! Hyvää kesää kaikille palleatyrä lasten vanhemille!

 
Hei! Meillä kokemusta, pojalla joka nyt on reipas ekaluokkalainen, oli syntyessään palleatyrä. Se huomattiin vasta syntymän jälkeen,kun vauva hengitti huonosti.. Vauva siirrettiin toiseen sairaalaan ja leikattiin heti, koska mahalaukusta suolet olivat työntyneet toisen keuhkon paikalle, eikä keuhko päässyt kehittymään normaalisti. Suolet oli sullottu mahaan ja piti vain odotella toimiiko ne kunnolla. Meillä oli onnekas tapaus, kun selvittiin kahden viikon sairaalaeissulla, toinen viikko teholla ja toinen menikin jo syönnin opettelussa...
 
Hei. Meillä on 8 kuukauden ikäinen vauva jolla todettiin vasemanpuoleinen palleatyrä vasta heti syntymän jälkeen. Vauvalla oli mm. sydän ja ruokatorvi siirtyneet oikealle (nyt ok). Sairaalareissumme kesti noin kuukauden. Nykyisin vauvamme voi oikein hyvin.