Palstatohtorit! Mikä kurkkua vaivaa?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja .., 18.06.2011.

 1. ..

  .. Vieras

  [​IMG]

  Mun kurkku näyttää siis tältä.:X On ollut tuon näkönen ainakin viikon. Nielurisa turvonnut (isohko se on ollut ennenkin) mut nyt siihen on tullut jotain ällöttäviä valkosia läikkiä. Ehkä kuukauden olut "pala kurkussa", välillä oli kipeä mut se meni ohi. Lääkäri ei oikeen tiennyt mitään mut siihen en luottanut yhtään, jostain syystä ne anto mulle päivystysajan ja kunnolla ei ehditty katsomaan ja ei kuulemma ollut välineitäkään kun oli vieraassa huoneessa..
   
  #1
 2. ..

  .. Vieras

  [​IMG]

  Vielä isompana jos ei ollut tarpeeks ällöttävä pienenä.:D
   
  #2
 3. no juuuh

  no juuuh Vieras

  No otettiinko siitä viljely? kannattaisi ottaa, voi olla bakteeri. Sinänsä näyttää suurelta nielurisalta, jossa paljon kraatereita ja niissä proppuja. Suosittelen sua hakeutumaan läkärille uudestaan, joka laittaisi lähetteen nielurisojen poistoon jos tää on jatkuva ongelma. jos nyt vaan väliaikainen, niin sitten tosiaan voi riittää että ottaa näytteen ja jos bakteeri, hoitaa sen antibiooteilla. Voi olla kyllä virustulehduskin. Suu ilmeiseisti aukeaa kunnolla jne, joten paiseesta ei kyse varmaankaan.
   
  #3
 4. ..

  .. Vieras

  Joku pikatesti otettiin ja jotain "pahinta" streptokokkia ei ainakaan ollut. En oikeastaan tiedä mikä testi se oli mutta lääkäri sanoi et tuskin mitään vakavaa mut ei osannut sit sanoa kuitenkaan mitä toi on. Juu mitään ongelmia ei suun aukeamisen kanssa ole, ainoa oire on toi palan tunne kurkussa. Kipukin meni jo ohi, kesti muutaman päivän. Tää on ensimmäinen kerta kun tuommosia tulee. Oon käsittänyt, että proppujen pitäisi haista ja maistua järkyttävän pahalle? Itse en ole mitään erityistä huomannut..

  Lääkärille on jo aika kun mulla on tuota sappivaivaa myös. Ajattelin kysyä uudestaan tuota kurkkuhommaa samalla..
   
  #4
 5. öekfv

  öekfv Vieras

  Ei sitä maista ja hajunkin tajuaa vasta kun kaivaa sellaisen ulos
   
  #5
 6. ..

  .. Vieras

  Ookoo. Noi proput kävi itelläkin mielessä mut sit hylkäsin ajatuksen kun luin et ne haisee karmealle eikä voi olla huomaamatta.. Ehkä ne on niitä..
   
  #6
 7. no juuh

  no juuh Vieras

  Eli tosiaan, ne haisee vasta kun niitä irrottaa tuolta. Pikatestissä otetaan angiinabakteeri, eli a streptokokki. Vieläkin neuvoni on siis se, että menet lääkärille, varaat ihan kiireettömän ajan siis, ja pyydät päästä nielurisaoperaatioon, mikäli toi haittaa sua, tai jos esim usein kurkku kipeänä. Noita proppuja monet irrottelee itse jollain tikuilla tms.... ei siitä mitään haittaa ole... Ne on vaan ällöttäviä. Guuglaa proput.
  Kurkkukipu voi johtua virustulehdfuksesta, tai esim vaikka siitä että hapanta mahanestettä nousee nieluun. Jos ei ala kipu helpottaa, niin menet vaikka ensi torstaina ennen juhannusta uudelleen vastaanotolle. Voit kurlata suuta esim desinfektioaineella (laimennettuna veteen).
   
  #7
 8. "tytsy"

  "tytsy" Vieras

  mun mielestä noi ei kyllä näytä propuilta. ei näytä tarpeeksi "kovilta". itsellä myös joskus tullut valkoista "mönjää" risoista, mutta mennyt ohi itsestään.
   
  #8
 9. tyytsy

  tyytsy Vieras

  niin ja propuista vielä, että kyllä mulla on ainakin henki haissut ja suussa maistunut pahalta jos on proppuja ollut. mutta kai se on yksilöllistä.
   
  #9
 10. tuota

  tuota Vieras

  Oliko noin pullea jo kun olit lääkärillä? Seuraa, jos tulee kuumetta tai et voi niellä, niin tuohon voi tulla paise.
   
  #10
 11. ..

  .. Vieras

  Oli juu. Mut jotenkin tuntu et lääkäri ei kerinnyt yhtään keskittymään. Oli vartin päivystysaika ja tavarat hukassa kun oli vieraassa huoneessa ja vaikutti aika vastavalmistuneelta.. Niellessä toi kyllä tuntuu mut ei nyt varsinaisia vaikeuksia oo ollut..

  Vois koittaa jos pystyisin kaivella tuolta jotain. Jos en siltikään huomaa mitään karmeaa hajua niin ei ne varmaan sit proppuja oo. Mä kyl vähän luulen et en saa kaiveltua mitään oksentamatta..
   
  #11
 12. "Ninsku"

  "Ninsku" Vieras

  Huomasin just itselläni samanlaisen jutun kurkussa ja kurkkua kuristanut jo useamman viikon.. Sellviskö sulla mikä kyseessä?
   
  #12
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti