Paras kakkupohja reseptinne!

  • Viestiketjun aloittaja "kiki"
  • Ensimmäinen viesti
"kiki"
Mulla aina pohjat lässähtää keskeltä ja niiden kolmeen osaan leikkaaminen on vaikeaa. millä ohjeella teette pohjan jos sellaisen teette? Ajattelin tehdä sellaiseen irtopohjavuokaan, halkaisija varmaan sellainen 24cm. entäs voisiko sen pakastaa ja leikata osiin hieman kohmeisena, olisiko se helpompaa? kun juhlat on sunnuntaina, niin ajattelin että jos jotain vois tehdä etukäteen se helpottais.
 
Vesikakkupohja, tai vesisokerikakku.

Taikinaan tulee kiehuvaa vettä.

Mutta a ja o on se, että vatkaa munia ja sokeria tarpeeksi kauan, eikä yritä leikata kakkupohjaa heti, vaan tekee esim aamulla ja leikkaa illalla.
 
Googleta sienikakku resepti. Sillä tavoin tehden oon onnistunut. Ja leikkaa vasta tunteja myöhemmin, hyvä tulee jos seuraavana päivänä( leikkaan sahateräisellä leipäpuukolla pyörittäen kakkua ympäri että puukon kärki pysyy kakun keskustassa...).
 
paistaja
BRITAKAKKU

Vaahdota valkoiseksi vaahdoksi
125 g voita tai margariinia (pehmeää)
1 dl sokeria

Lisää varovasti vatkaten
2 munan keltuaista

Lisää hyvin sekoittaen
1 dl maitoa

Sekoita joukkoon
2 dl jauhoja (joihin sekoitettu mukaan)
2 tl leivinjauhetta

MARENKI

Vatkaa kunnes vaahto ei tipu kiposta
2 munan valkuaista
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Levitä kakkutaikina leivinpaperisille pellille hyvin tasaisesti! Sen jälkeen levitä marenki tasaisesti koko taikinan päälle. Jätä reunoihin pari senttiä tilaa koska marenki leviää.

Ripottele päälle desin veran mantelirouhetta.

Paistetaan 25 minuuttia 175-asteisessa uunissa keskitasolla. Päältäpäin ei näe koska on kypsä, eli on vain luotettava että 25 minuuttia on tarpeeksi.

Leikkaa kahteen osaan ja laita täytteeksi esim. mussattua banaania ja/tai viipaloituja mansikoita, kermavaahdon ja rahkan sekoitusta, ja päälle kermavaahtoa ja mansikoita.
 
tämä se on
Mulla on parhaiten toiminut se sokerikakkuresepti, johon tulee kaikkea saman verran. Eli otat 2 lasia ja rikot haluamasi määrän munia siihen. Sitten kaadat toiseen lasiin sokeria sen verran että on pinnat tasassa. Kaadat sokerin vatkauskulhoon. Mittaat siihen sokerista tyhjenneeseen lasiin pottujauhoja vajaa puolet määrästä ja vehnäjauhoja loput (siis että taas on saman verran kuin munia), päälle 1-1½ tl leivinjauhetta. Sitten munat sokerin kannsa ja vaahdotus. Ja lopuksi käännellään sekoitetut jauhot joukkoon.
 

Yhteistyössä