Paras perunamuusin ohje? Maitoa vai ihan oikeaa kermaa?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
ap
Täytyypä sitten ostaa vaikka tuota kevytmaitoa. Yleensä olen tehnyt siis rasvattomaan maitoon ja margariiniin, mutta ajattelin tällä kerralla tehdä vähän "parempaa" muusia. :)
 
perunamuusin voi tehdä veteenkin (ainakin meillä on pakko eikä se pahaa ole). Eli kaadan keitinvettä sopivasti pois, muussaan survimellä (en halua vatkata ilmaa sekaan) ja sekaan nokare margariinia ja ripaus valkosipulisuolaa. kerran valkosipulisuola oli loppu ja laitoin tavallista ja tenavat ihmetteli muusin outoa makua.
 
"Muusi"
Vanha ketju ja uusi lukija... Mutta...
Siis ei h...tti jos puhutaan HYVÄSTÄ perunamuusista, kyllä siihen kuuluu punaista maitoa, paksua (kuohu) kermaa... melko paljon suolaa ja kenties jopa hieman kananmunaa.
Jos halutaan tehdä terveellistä ruokaa, on kyseenalaista käyttää lainkaan perunaa... mutta kaikki pelkkään keitonveteen tehdyt muusit... tukkivat kyllä vain vessanpytyn.
Kyllä oikeassa ja kunnollisessa perunamuusissa on maitoa, kermaa ja suolaa... reilusti.
(maustaahan sitä voi tietysti esim. porkkanalla, tomaatilla, mangolla, päärynällä jne.jne.jne.)
 
ilonai
Normaalisti perunat keitetään, toisessa kattilassa keitän/lämmitän maitoa, voita ja sipulia pilkottuna. Keitinvesi pois, ja siivilän läpi tuo seos sinne, vatkaimella vatkataan ja suolaa ja aromisuolaa sekaan ! Nam, aito ja oikea ;)
 

Yhteistyössä