Tää on se oikeasti paras
ja helppotekoinen kun sähkövatkaintakaan ei tarvita.
Lämpimänä tuoreeltaan syödään vaniljakastikkeen kanssa ja seuraavana päivänä kymlmänä sellaisenaan, ja on järjettömän hyvää niinkin. :heart:
Maisemakahvilan raparperipiirakka
muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
* VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla. Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.
* OHJEEN ANTOI Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy.
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/maisemakahvilan-raparperipiirakka