Paras raparperipiirakka?

  • Viestiketjun aloittaja MarjaK
  • Ensimmäinen viesti
taisto@nykanen.fi
Alkuperäinen kirjoittaja tää vieny mut mennessään:
pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
1 rkl kanelia

päällys:
100 g huoneenlämpöistä margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Aivan ehdottomasti paras! Just kävin kaupasta ostaa puuttuvia aineksia, kun illalla väsään vielä piirakan ja vaniljakastiketta päälle...nam, nam.
 
taisto@nykanen.fi
Alkuperäinen kirjoittaja tää vieny mut mennessään:
pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
1 rkl kanelia

päällys:
100 g huoneenlämpöistä margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Aivan ehdottomasti paras! Just kävin kaupasta ostaa puuttuvia aineksia, kun illalla väsään vielä piirakan ja vaniljakastiketta päälle...nam, nam.
 
milla
Alkuperäinen kirjoittaja moona81:
Jostain syystä ei tuo raparperi oikein maistu miulle. Mutta tulipa ihan ohi aiheen mieleen kun täti kerran teki raparperipiirakan. Ison pellillisen kun oli tulossa vieraita. Jätti sen ulkoeteiseen jäähtymään, niin johan se oli hetken päästä mustanaan muurahaisia. No täti päätti ettei hyvää piirakkaa pois heitetä. Laittoi sen pakastimeen hetkeksi sen jälkeen imuroi muurahaiset pois. :LOL: Ja pokkanaan tarjosi sen vieraille.
Tää kuuluu samaan katekoriaan kun kissa/muksu nuolee täytekakun kermat, eli uudet vaan päälle.

Itse en kyllä koskaan pystyisi...
 
Nelli Lintu
Alkuperäinen kirjoittaja mamma makean ystävä:
Tätä olen tehnyt jo monesti kun on niin hyvää. Ja syötävä vasta kylmänä. Eli parasta seuraavana päivänä.

3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
150g margariinia juoksevana
1 muna

Sekoita kuivat aineet ja lisää juokseva margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija24cm) pohjalle ja reunoille.

TÄYTE
5dl raparperipaloja (n300g) puolen sentin paksuisia siivuja
1tl kermaviiliä
1 muna
0,5dl sokeria
4rkl fariinisokeria
1tl vaniliinisokeria

Levitä taikinan päälle raparperit ja fariinisokeri. SEkoita muut aineet keskenään ja levitä raparperien päälle.

paista 200asteessa uunin alimmalla tasolla n.25min. Laita lopussa leivinpaperi päälle jos meinaa tummua reunat liikaa.

Tästä tulee noin 8annosta. Yhdessä annoksessa n.220kcal
 
äiskä
Alkuperäinen kirjoittaja Vepasto:
3 munaa
3 dl sokeria
1dl voisulaa
1½ dl maito-kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 l raparperia

3 dl kerma-maitoa
1½ dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl perunajauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma-maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi voisula. Levitä taikina pellille ja laita raparperit päälle.
Sekoita kuorrutuksen aineet kattilassa ja sakeuta, älä keitä. Kaada kuorrutus raparperien päälle. Paista 200 asteessa.

Ja tään on sit niin hyvää, että se pellillinen katoaa todella nopeasti...
 
Tää on se oikeasti paras :D
ja helppotekoinen kun sähkövatkaintakaan ei tarvita.
Lämpimänä tuoreeltaan syödään vaniljakastikkeen kanssa ja seuraavana päivänä kymlmänä sellaisenaan, ja on järjettömän hyvää niinkin. :heart:



Maisemakahvilan raparperipiirakka

muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

* VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla. Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.
* OHJEEN ANTOI Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy.

http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/maisemakahvilan-raparperipiirakka
 
anu.tola@welho.com
Alkuperäinen kirjoittaja Malviina:
Just tein:

4munaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g marg.tai voita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, lisää joukkoon. Lisää sula rasva.
Päälle pilkottuja raparperejä + fariinisokeria tai kanelia ja sokeria.
Samalla ohjeella myös omena tai mikä tahansa piirakka.

Ohjeesta siis pellillinen. Paista 200c n. 30min
 
anna99
Vaniljainen piirakka

Pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl leivinjauhetta
125 g sulatettua margariinia
1 dl vaniljajogurttia
1 muna

Täyte:
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2-3 dl puna- tai mustaherukoita tai raparperi- tai omenakuutioita

Sekoita pohjan ainekset, älä vatkaa. Levitä voideltuun vuokaan (halkaisija 24-26 cm). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä taikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200° 30-35 minuuttia.
 
vieras
Tiesittehän, että raparperipiirakan kanssa kannattaa syödä jotain maitotuotetta, esim. vaniljakastiketta tai jäätelöä. Varmaan myös raparperikiisselin tms. kanssa. Raparperi kun sisältää runsaasti oksaalihappoa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Raparperi

 
Talipallo
Just tein:

4munaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g marg.tai voita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, lisää joukkoon. Lisää sula rasva.
Päälle pilkottuja raparperejä + fariinisokeria tai kanelia ja sokeria.
Samalla ohjeella myös omena tai mikä tahansa piirakka.

Ohjeesta siis pellillinen. Paista 200c n. 30min
Erittäin hyvä, mutta tein vielä kokeen ja laitoin 3 tl raakaa sitruunamehua, ja sekös teki
raikkaan maun piirakkaan.
 
"kokki"
Vaniljainen piirakka

Pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl leivinjauhetta
125 g sulatettua margariinia
1 dl vaniljajogurttia
1 muna

Täyte:
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2-3 dl puna- tai mustaherukoita tai raparperi- tai omenakuutioita

Sekoita pohjan ainekset, älä vatkaa. Levitä voideltuun vuokaan (halkaisija 24-26 cm). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä taikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200° 30-35 minuuttia.
Tätä voisi kokeilla. Korvaisin jogurtin vaniljapäärynäjogurtilla.
 

Yhteistyössä