Parkettilattia lapsiperheessä?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Lattia vaihtoon, 20.04.2012.

 1. Millaisia kokemuksia teillä on?

  Minkä merkkinen lattia ja millä pintakäsittelyllä?

  Muovi- ja laminaattihirvityksiä en enää halua joten haussa nyt kaunis vaalea lankkuparketti.
   
  #1
 2. Aniit

  Aniit Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2006
  Viestejä:
  1 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parkettilattiasta en osaa sanoa. Meillä on maalattu lautalattia ja on kyl tosi herkkä kolhuille. Pikkuautot lentelee....
   
  #2
 3. ---

  --- Vieras

  Meillä vaalea parketti, ei nyt markkinoiden parasta, mutta hyvää keskilaatua kuitenkin. Ihan reikäinen, koloja ja naarmuja täynnä. Nuo taaperot kun heittelevät leluja lattialle, pöydästä lentää nokkamukit ja parhaimmillaan vielä kaatuilevat lelut kässissään, niin huhhei vaan. Ekan lommon teki mies pudottamalla lasisen mehupullon lattialle, jäi pohjan mallinen kolo. Nätti se on silti, vaaleasta näkyy naarmut vaan valoa vasten. Ja likakin näkyy mielestäni vähemmän kuin tummemmassa.
   
  #3
 4. =)

  =) Vieras

  Meillä on koivuparketit, mutta en tiedä niitten merkkiä tms. sillä ne on edellinen asukas laittanut.
  Ovat muuten yllättävän kestävät, vaikka tokihan niihin kolhuja on tullut, muttei niin paljon kun alkuun pelkäsin! =)
   
  #4
 5. ---

  --- Vieras

  Kyllä niitä kolhuja tulee väkisin, mutta eipä se juurikaan näy. Varmasti täytyy hioa lattia, kun lapset alkaa olla 10v paremmalla puolella. Tuskin merkillä on paljon väliä, merkitystä on lähinnä puulajin kovuudella. Meillä on Upofloorin valkoöljytty tammi ja siihen tulee pintanaarmuja helpommin kuin lakattuun, mutta ne ehkä erottuu vähän vähemmän. Isommat naarmut kyllä näkyy tästäkin ja lommot läheltä katsottuna.
   
  #5
 6. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Meillä on joku vanha tammiparketti, kyllä siinä jotain elämisen jälkiä näkyy, mutta paremman näköinen se minusta on kuin tuttavien uudempi laminaatti.

  Kannattaa mennä johonkin liikkeeseen katselemaan niitä ja selvittelemään kestävyytta ja kulutusluokkia. Kannattaa hankkia vähän paksumpaa, minkä voi sitten myöhemmässä vaiheessa vaikka hioa.

  Silläkin on merkitystä, minkä katsoo normaaliksi elämisen menoksi, toisilla saa pelata sählyä parketilla, meillä taas ei. Samaten joillakin saa kiukuspäissään lattiaa moukaroida vaikka millä, ei se parketti kaikkea kestä.
   
  #6
 7. as if

  as if Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2007
  Viestejä:
  18 085
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä on ihan perus tammiparketti ollut vajaa 2 vuotta. Onhan se ihan hirveen näkönen ja naarmuinen jo mutta en mä sitäkään tajua että lapsiperheessä lattiaa (tai huonekaluja tai mitään) varjellaan niin ettei saa leikkiä ja elää normaalisti.
   
  #7
 8. Tiedän, ettei juuri mikään lattia ihan mahdottomia kestä (mm. marmorilattiasta lähti paloja ihan omia aikojaan ilman pahoinpitelyjä...)

  Tammiparketti on jo päätetty kun muillakin pinnoilla on tammea. Mielestäni puulattiasta saa kyllä näkyä elämisen jäljet, vanhat maalatut kunnon lankkulattiat vasta onkin ihania, sellaista ei vaan harmillisesti meille voi asentaa.
   
  #8
 9. "miiuli"

  "miiuli" Vieras

  Merkkiä tai pintakäsittelyä en tiedä, kun lattiaa ei olla itse tähän laitettu. Kohta kolme vuotta ollaan tässä asuttu ja muuttaessamme lattia oli ihan siisti. Nyt lattia alkaa olla HIRVEÄSSÄ kunnossa, klommoja (syviäkin) siellä täällä, kamalasti naarmuja ja värjäytymiä leluista yms. Lapset ajelleet sisämopoillaan pinnan osasta kohtaa ihan kamalaan kuntoon. Lattiaa kuluttamassa kaksi aikuista, neljä lasta, kaksi koiraa ja kaksi kissaa.

  Oikeasti tämä lattia ei edes harmita, elämistä vartenhan tämä koti on. Vaihdetaan lattia sitten kun lapset ovat hieman kasvaneet ja rajuimmat leikit on leikitty. Parkettilattiaa ei taideta kuitenkaan enää laittaa, ihan noiden eläintenkin takia, joita meillä todennäköisesti tulee aina olemaan :)
   
  #9
 10. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Parketti kyl kolhiintuu tarpeettoman nopeasti lasten kanssa. Laminaatti on hyvä ja kun lapset ovat isoja, vaihdetaan parkettiin.
   
  #10
 11. Tapiontytär

  Tapiontytär Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2009
  Viestejä:
  5 149
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meille laitettiin uusi koivuparketti vanhan tilalle kolme vuotta sitten, puoli vuotta myöhemmin se oli jo karseammassa kunnossa kun se vanha parketti..en oman kokemuksen perusteella suosittele kellekkään..

  Nykyisessä kodissa maalatut, vanhat lautalattiat, niissä onneksi ei paljoa pikku kolhut enää haittaa :)
   
  #11
 12. "vieras"

  "vieras" Vieras

  meillä on parketti enkä kyllä ikinä omaan kämppään tämmöstä ottais, aivan kamalan näköinen ja lapsella kaatui vesilasi matolle joka huomattiin tunti myöhemmin ja nyt parketissa on musta jälki D:
   
  #12
 13. Floppo

  Floppo Vieras

  Onpa hurjia kokemuksia. Meillä tosiaan laminaatti ja hyvänä on pysynyt, ainoan kolhun siihen on saanut aikaan mies. Esikoisella oli joskus yöllä päässyt lattialle pisukin eikä miksikään mennyt
   
  #13
 14. Isämies

  Isämies Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2008
  Viestejä:
  5 610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin noista edellä mainituista syistä me päädyimme nykyisessä talossamme (melko kalliiseen!) laminaattiin olohuoneessa, ruokailutilassa ja lastenhuoneissa. Kaksi vuotta asuttu ja ainakaan omaan silmään ei ole osunut vielä ensimmäistäkään lommoa tai muutakaan vikaa.

  Keittiössä ja aulassa on laatta ja työhuoneessa sekä vanhempien makkarissa parketti. Työhuoneessa työtuolin pyörät ovat jo ehtineet jättää jälkensä parkettiin, joten olisi varmaan kannattanut se laminaatti laittaa sinnekin.

  Lisätään nyt vielä se, että en erityisesti pidä laminaatista (=muovista), mutta kyllä se lapsiperheessa nyt vaan on ihan tajuttoman hyvä ratkaisu. Parketti sitten, kun lapset ovat vähän isompia.
   
  #14
 15. "Pikkusisko"

  "Pikkusisko" Vieras

  Siskon perhe rakensi talon, johon asennettiin parkettilattia. Perheen tuparikutsussa oli maininta:
  Ethän tule piikkikorkokengissä. Tupareiden jälkeen isosisko laski parkettilattiasta x määrän kuoppia.
  Miettikäähän tätä tykönänne.
   
  #15
 16. Tammiparketti, 10 vuotta vanha jo. Kahden lapsiperheen eloa kestänyt ihan hyvin, pyörätuolillakin ajettu, sählyä pelattu, pikkuautoja heitelty ja oikeastaan ihan kaikkea mitä nyt voi kuvitella, että "jonkun perheessä oikeesti saa sisällä tehdä".

  Ei ole siis epäsiisti tai näytä mitenkään kärsineeltä. En sitten tiedä, onko jotain erityishyvää laatua.
   
  #16
 17. "Neiti"

  "Neiti" Vieras

  Meillä on noin 40 vuotta vanha koivuparketti. Tosi hyvänä on pysynyt, toki se on välillä hiottu ja lakattu. Tietenkib parkettiin tulee naarmuja ja kolhuja, mutta on kovassa laminaatissakin huonot puolet. Ainakin lasten ja aikuisten vaatteet pysyy parempana, kun on parketti. Nythän on ollut paljon puhetta siitä, miten laminaatti kuluttaa vaatteita, erityisesti sukkia.
   
  #17
 18. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Meillä on lämpökäsitelty koivulauta ja hionnan ja lakkauksen tarvii sitten ennenkuin lapset ripille pääsevät.
   
  #18
 19. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="Pikkusisko";26115323]Siskon perhe rakensi talon, johon asennettiin parkettilattia. Perheen tuparikutsussa oli maininta:
  Ethän tule piikkikorkokengissä. Tupareiden jälkeen isosisko laski parkettilattiasta x määrän kuoppia.
  Miettikäähän tätä tykönänne.[/QUOTE]

  Hyvää ja halpaa ei saa samassa paketissa...
   
  #19
 20. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Kolme vuotta olemme tässä asuneet ja kamalaan kuntoon on parkettilattiat menneet.Olivat kyllä parhaat päivänsä nähneet jo tänne muuttaessamme,mutta nyt on kamalilla naarmuilla ja kuopilla.Meillä onkin nyt remontti alkamassa ja aiomme laittaa vinyylikorkkia .Kallista on,mutta toivottavasti myös kestää meidän perheen kulutusta, ettei tarvitse ihan heti uusia.
   
  #20
 21. "vieras"

  "vieras" Vieras

  meillä on nyt 4vuotta vanha tammiparketti, ja hyvin on kestäny 3 pojan autoleikit ja muut tiputtelut. Otettiin parempikestonen kun perustammi mut en kyl muista mikä. Onhan tossa jälkiä tullu mut ei mitään isompia. Kannattaa tosiaan vertailla niitä kovuuksia tms.
   
  #21
 22. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Meillä ei ole parkettia. Haluaisin vain kysyä, kun täällä kehutaan laminaatin kestävyyttä. Olemme asuneet 2 vuotta asunnossa johon edellinen asukas oli asentanut laminaatin. Muuttaessamme laminaatti oli tosi hyvässä kunnossa. Nyt se aivan kamala, täynnä naarmuja ja kolhuja. Onkohan tämä nyt vain jotain keskimääräistä huonompaa laminaattia sitten?
   
  #22
 23. Micosa

  Micosa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2005
  Viestejä:
  19 254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli entisessä torpassa parkettia,vaahteraa muistaakseni. Ei mitään erityisen mainittavia naarmuja tai kolhuja tullut (huushollissa silloin lapsi+ 2koiraa)
   
  #23
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti