Parvekelasien pesuongelma, vinkkejä?

  • Viestiketjun aloittaja Sisuuntunut
  • Ensimmäinen viesti
Sisuuntunut
Ongelmani on seuraavanlainen:

Muutettiin juur uuteen asuntoon, jossa on ihana lasitettu parveke. Eilen illalla kävin tomerasti lasituksen pesun kimppuun perinteisin eväin eli pesuveteen astianpesuainetta ja etikkaa. On toiminut aina ikkunoihin hyvin ja puhdasta on tullut.

VAAN

eipä tullut eilen. Kirkasta kyllä ja suurin pöly ja paska lähti, mutta edelleen ihmeellisiä tahroja ja pisarajälkiä jostain vuosien takaa, etenkin ikkunoiden alaosissa. Niihin ei auttanut moneen kertaan pesu, ei pyyhkeillä hinkkaaminen, ei ihmesieni. Olen hiukkasen ymmälläni, että kuinka pinttynyttä likaa niissä voi olla, ja millä ilveellä saan sen irti, jos normi pesu ja parit ylimääräiset kikkakolmoset eivät tepsineet?

Onko nyt piruvie ruvettu valmistamaan jotain valmiiksi saastaisia laseja, ettei tartte välittää pesuista????! Käy luonteelle, kun ei saa sellaista jälkeä aikaan kun haluaisi :)
 
"Vieras"
Itse pesen parvelasit ihan Fairylla eli mikrokuitpesin ja lastalalla kuivaus. Tämän jälkeen heti veto mikrokuitupyyhkimellä. Suunnilleen puhdasta tulee. Omat lasti on niin vanhat ettei niitä saa enää täysin puhtaaksi.
 
Sisuuntunut
Hmm.. toi leivinjauhekikka voisi olla kokeilemisen arvoinen. Muuten käytän kyllä tuollaista Sinin mikrokuitupesintä ja lastaa, mutta epäilin kanssa, että kun edelliset asukkaat eivät ehkä ole pesseet kauhean ahkeraan, alkaa lasiin pinttyä tavaraa, joka ei enää normipesulla lähdekään. Ehkäpä tuo leivinjauhe saisi jotain aikaan.

Kaikki vinkit on tervetulleita, koska jäljet on aika pahoja :/
 

Yhteistyössä