*Paulan terveysketju (ja kaiken muunkin mikä häntä kiinnostaa)*

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Eka jakso löytyy tuon ohjelman "alta". Tuossa jaksossa kerrottiin, kuinka neonikotinoidit tappavat lintujen ruoat tai jopa ne linnut, kun peitattuja siemeniä on käytetty - samoja mitä meilläkin POIKKEUSLUVALLA on myyty. Syy poikkeuslupaan oli se, että varastoissa oli niin paljon sitä myrkyllä pilleröityä siementä, että olis tullut kalliiksi kieltää se ja hävittää ongelmajätelaitoksella:confused:

2/2. Katoava maisema. Tuhansien vuosien ajan lukemattomat muuttolinnut ovat tehneet uskomattoman matkan mantereiden ja valtamerien yli. Muuttuva maailmamme kuitenkin uhkaa niiden olemassaoloa. (U)"
Näkyy arenalla
 
vierailija
https://yle.fi/uutiset/3-9705431
"Kirpat ovat todellinen ongelma viljelyssä, ja niiden torjuntaan ei ole käytettävissä toimivia varteenotettavia vaihtoehtoisia keinoja

– Minusta tässä koko systeemissä on jotain tavallaan vialla. Viljelyjärjestelmää on kehitetty ihan väärään suuntaan. Painotuksena on aina ”mikä aine korvaisi tämän aineen, joka ei ollut hyvä, joka korvaisi taas seuraavan aineen.” Pitäisi kokonaisvaltaisemmin lähestyä tätä ongelmaa. En usko, että vaikka toinen aine löytyykin, niin sekään ei ratkaisisi tilannetta, Hokkanen sanoo.

Professorin mukaan kirppojen torjunnassa ei pitäisi keskittyä toisen aineen etsintään.

– Tätä pitäisi lähteä purkamaan vähän eri suunnasta. Luomuviljelijäthän pärjäävät niiden [kirppojen] kanssa oikeastaan aika hyvin, ja öljykasvien sadot lähenevät jo tavallisten öljykasvien satoa. Että jotain he osaavat sitten tehdä eri tavalla kuin tavanomaiset viljelijät."
Kyllä'hän ne asiat on tedetty kauan, mutta kun systeemi tuottaa sairaita eläimiä, voidaan ne lääkitä: lääketeollisuus tekee omaa businesstaan, vaikka lääkejäämiä on ennestään hanavesissä tolkuttomasti! Kukaan ei todellisuudessa piittaa näistä asioista, eikä luomumaitoakaan saa enää entiseen tapaan ostaa kaupoista: "valitkaa toinen tuote", on vastaus siihen, kun etsitään syytä tyhjiin hyllyihin:censored:
 
vierailija
Minkämerkkinen suolapaketti sulla on kaapissa?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Syanidi
Löytyykö niistä E536 ?
Saat liikaa nitraattia, joka aiheuttaa anemian.
"Vesi, naudanliha (24%) (alkuperämaa Suomi), porsaanmaksa (16%) (alkuperämaa Suomi), porsaanliha (11%) (alkuperämaa Suomi), perunajauho, silava, suola, porsaan sidekudosproteiini, aromit (muskottipähkinä, mustapippuri), glukoosi, mausteet (basilika, kardemumma), sikaproteiini, hapettumisenestoaineet (E301, E306), säilöntäaine E250."
Edellinen oli snellmannia ja tässä hk:
"suomalainen porsaanliha, vesi, suomalainen porsaanmaksa (22 %), silava, kamara, lisätty suola (1,6 %), sokeri, happamuudensäätöaine (E575), mausteet (mm. sipuli), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), aromit (mm. chili), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 40 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 69 %. LAKTOOSITON. GLUTEENITON. MAIDOTON. PROTEIINIPITOINEN."
Maksamakkarassakin on nitraattia. Sun täytyy syödä vaikka luomulihaa, kun et voi olla muusta varma. Tämä numero nyt kärryyn, kun menet ostoksille.
https://ekoodit.fi/E250/nitraatti/
Eikä ainakaan rucolasalaattia ollenkaan. Maksassa saat kaikki ympäristömyrkyt ja lääkejäämät, joten sun täytyy vaihtaa se LIHAAN, 100% puhdasta lihaa, niin saat sopivasti vitamiineja ja proteiinia - muusta niitä punasoluja ei muodostu, ei hiilareista eikä rasvasta.
Leipä kokonaan pois, koska viljan fytaatit estävät raudan imeytymisen. Ja maksamakkarapois, jos et saa sitä ilman nitraattia. Proteiinia maksalaatikossa on tjuttoman vähän, ei siis vaikuta täyttää mahaa silläkään.
http://www.maldonsalt.co.uk/Jozo/fl/The-Story-a-history-of-Maldon-Salt.html
Tarkista aina, ettei suolaan ole lisätty E635, kuten myllysuol saattaa olla. Nämä on ihmisiltä kerättyä tietoa ja monella käytössä. Muuta suolaa ei kannata käyttää, eikä missään tapauksessa mineraalisuolaa, kun siinä voi olla lysiinihydrokloridia, josta tulee migreeni.
 
vierailija
Kiitos, anemian syitä tuli tuohon muutama. Ei muuten parane rautatabletilla se anemia, vaikka kuinka mainostavat. Suolen saattaa menettää ennen sitä kuin ihminen lopettaa pillerien napostelemisen:mad:
 
vierailija
"Ihmisen elämä on kuin vuoden kierto, että silloin kun on aika oksastaa, juuri silloin täytyy oksastaa".

- Production Housen, Jukka- Pekka Heiskasen tuottamasta ohjelma -

"Carpe Diem on sanonta, joka tulee Horatiuksen yhdestä oodista.

Sehän tarkoittaa oikeastaan melkein niinkuin oksastamista;

että ihmisen täytyy tehdä joku asia juuri otollisella hetkellä,

sillä hetkellä, kun on aika - ei ajatella, et mä teen sen myöhemmin.

Ja tääkin on tämmöinen, niinkuin maanviljelystermi,

niinkuin puutarhan termi,

että silloin kun on puutarhan kierrossa, --- v 2006 ohjelma oli Teemalla. Kopsasin puheesta;-)
Aamulla oli taivaallisen kaunis alakuun sirppi ja siitäkin kaunis kuunsilta, taustalla kirkas tähtitaivas:)
Nyt onkin edessä talven pimein aika, kunnes taas alkaa uusi kuunkierron aika. Aurinko toki saattaa näyttäytyä, jos hyvin sattuu. Mutta linnuille on todella rankka aika, kun ei ne pimeällä tohdi mennä syömään lintulaudallekaan.
 
vierailija
Nyt on aika köpötellä ulos, et saa päivittäisen annoksen - tosin pilvien kautta ohuena gloriana (miksei?) auringon valoa:)
Aiheesta on enemmän täällä. Mulla on nyt 20 vuoden kokemus asiasta, m utta lampaista sopivasti nuoruusmuistoja, joita en ikinä unohda - taitaa olla pian 4 vuosikymmenen takaa:cool:
 
vierailija
:love:(y)
Nyt tulee haastetta... onneksi kesä on vasta alullaan.
Miten tätä taulukkoa osaisi soveltaa omaan pienilmastoon...:rolleyes:
Just kylvin avomaankurkkuja potteihin... Kasvihuoneeseen ainakin voi viedä, jos liian aikaisin kasvavat.
Kaikenlainen kokeilu vasta onkin jännää:cool:
Leikkelin tänään kaikki vioittuneet lehdet kahvipensaasta ja parin oksan päässä oliihan tuoreet lehdykät:)
Nyt on yläkuun aika, siksi. Em.linkin takan oleva taulukko on päivitetty, joten uusi kierros, uudet opit. Ja jotakin voisi kylvää... Osa siemenistä tarvitsee kylmäkäsittelyn, joten kaikki siemenpussit kaapista täytyy käydä pian läpi ja aloittaa se puuhastelu, lajitella NYt ja Helmikuulla jne.. Valoakin alkaa olla riittävästi.
https://kotiliesi.fi/puutarha/kaytannon-vinkit-hoida-puutarhaa-kuukalenterin-mukaan/
 
vierailija
Terveyttä viimeinkin: hyvin harvinainen ohjelma televisiossa:
"Uudet tutkimukset kyseenalaistavat perinteiset ravitsemusneuvot, joissa suositellaan nauttimaan runsaasti hiilihydraatteja. Tarkoittaako se, että meidän on aika alkaa ajatella ravinnosta uudella tavalla?"
Näkyy yhä arenalla


Sitten vanhaan aikaan, josta luin kirjasta Aika biologiassa, Anto Leikola kertoo:
"Samaa voi sanoa magneettineulan outoa käyttäytymistä huhtikuun neljäntenä 1791 koskevasta kirjoituksesta, jossa poikkeuksellisen upeita revontulia kuvattiin kaunopuheisesti:---! Pitkä kuvaus upeista revontulista sivuilla 142 - 143. SILLOIN keskipäivällä taivaalla on ollut tuollainen "ylösnousemus" vai miksi sitä voisi sanoa? Revontulet tosin ovat yöllä, mutta nakuttele itse kellonaikoja URSAN tähtikartalle, näet lisää.
 
vierailija
En löytänyt Parragen- Maailmanhistoriasta Kopernikusta:eek::confused:
Mutta löysin omaa joulukalenteria plaraamalla yhden kuvan kautta ihanan sivun:
http://blogs.bl.uk/digitisedmanuscripts/science/page/5/
---enkä lukenut vielä, mut ne kuvat siellä---(y)
Latinaa ovat, ainakin nämä mainitut:
http://www.bl.uk/catalogues/illuminatedmanuscripts/record.asp?MSID=8745

Beda Northumbriassa vertaili vuorovesien nousuja ja laskuja kuun liikkeisiin (muutokset ovat niitä vaiheita kuun kierrossa). Se kun ei ilmene kaikkialla yhtä selvästi ja edellyttää, että tarkkailee asiaa samassa paikassa pitkään. Yksi ihmisikä ei ole siinä kamalan pitkä, mutta iittävä. Meillä näkee yhden muutoksen helposti: keväällä päivä valkenee aamusta 4 minuuttia, illasta 4 minuuttia, yhteensä siis 8 minuuttia pidempi päivä, jos samasta paikasta katselee. Mutta vuoristossa ym se on tietysti hankalampi nähdä tai jos kellolla ajan mittaus heittelehtii:cool:
 
vierailija

Yhteistyössä