Persut haikailee taas porvarihallitusta kokoomuksen ja kepun kanssa!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 12.11.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Dosentti Luukkanen ja usea muu persu ehdottaa TAAS yhteistyötä kokoomuksen ja kepun kanssa. Syyttävät myös demarijohtoista hallitusta Päivi Räsäsen vihapuhetutkinnasta, vaikka nimenomaan kokoomus toi porvarihallituksessa 2015 jälkimainingeissa Orvon-Risikon-Mykkäsen-Häkkäsen suulla koko vihapuhehysterian ja vihapuhepolpon Suomeen kitkeäkseen tuolloin massahaittamamutuksen pakolaisbisneksiä haittaavaa kasvavaa kritiikkiä.

  Persujen vaalivoitto uhkaa siis synnyttää toisen PersKeKo-täysporvarihallituksen työläiskansaa kikyttämään ja suurpääomaa paapomaan. Ei kiitos, yksi kausi EK:n ja Suomen yrittäjien johtamaa politiikkaa riitti.

  Luukkasen sekoilut:

  Sanan- ja uskonnonvapautta on puolustettava nyt
  https://oikeamedia.com/o1-124806
  "Dosentti Arto Luukkanen esittää Oikean Median tekstissään 7.11.2019 ”Demokratian puolueet – Yhteistyössä isänmaata puolustamaan!”
  https://beta.oikeamedia.com/o1-124406
  erittäin hyviä ja kannatettavia ajatuksia kannustaessaan laajaan yhteistyöhön sananvapauden puolustamisen hyväksi. Luukkanen kirjoittaa muun muassa seuraavasti:

  ”Tilanne näyttää pahalta ja suoraan sanottuna siltä, että jollemme tee mitään, me sukellamme laittomuuden aikaan…Sananvapaus on juuri sellainen arvo. Sitä kannattaa puolustaa. Aina.”

  ”On ilahduttavaa, että kokoomuksessa on noussut esille rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa nykyisen vihervasemmistolaisen mediahegemonian. Kuten Kopra kirjoitti: ’Tuon ajan [suomettuneisuuden aikainen sensuurijärjestelmä] en luullut enää koskaan palaavan, mutta ihmeellistä kyllä, sensuuri vaikuttaa olevan täällä taas…’”

  ”Mutta rohkenen kuitenkin uskoa siihen, että perussuomalaiset, kristilliset, kokoomus ja isänmaalliset keskustalaiset voisivat lähteä yhdessä puolustamaan länsimaisen yhteiskunnan perusarvoja. Me tarvitsemme tätä yhteistyötä muutenkin…Maan tulevaisuus vaatii sitä, että voimme aloittaa yhteistyön niitä voimia vastaan, jotka näyttävät röyhkeästi iskevän demokratian perusarvoja kasvoille. On täysin järjetöntä, että meillä on eduskunnassa reipas oikeistolainen enemmistö mutta me luovutamme vallan järjettömälle ja hupsulle indoktrinaatiolle ja ihmisvastaisuudelle…Me kykenemme yhdessä panemaan hanttiin – kuten professori Timo Vihavainen on todennut – syvätyperyyden ajalle.”

  Kokoomus kääntää kääntötakkiaan itse aiheuttamassa ongelmassa vihapuheesta, ja kosiskelee muita oppositiopuolueita persuja ja kristillisdemokraatteja, ja ainakin persut näyttää menevän halpaan.

  Sebastian Tynkkynen sentään eduskuntaistunnossa kritisoi kokoomuksen osuutta vihapuhehysterian isänä, ja nykyisiä populistisia kääntötakkipuheita. Vanhat persut on varmaan entisiä kokoomuksen äänestäjiä ja nielevät vanhan isäntäpuolueensa vedätykset.

  Muistuttaa kokoomuksen porvarihallituksen hallitusohjelmaan tuomia koulutusleikkauksia, joiden kosmeettisista perumisista kehtasi ottaa vielä kunnian.

  Kokoomustaa valkopestään taas lumivalkeaksi.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Kokoomus Päivi Räsäsen vihapuhejahdin isänä

  Päivi-sensuuri oli alunperin kokkareiden oma projekti minkä ne tuuttas Suomeen buustaamaan niiden omia projekteja.

  Kepu ja kokkareet määritti mitä on vihapuhe= silloin kun joku vastustaa kokkareen laittomia bisneksiä.

  Juuret lienee vuoden 2015 maahanmuuttoaallossa ja
  kansalaisten pyynnöissä keskustella asiasta. Kokkareet, kepu ja EU sanoi ”turvat kiinni”. EU heitti medialle käskyn ”suitsia” keskustelua ja tuli polpo ja sensuuri. Komukat nousi haudasta kokkareena.

  Pitäisikö nyt olla iloinen Päivin saamasta t-huomiosta?
  Eli antakaa poijjaat soittaa.....

  Vihapuheen "isät" Orpo, Risikko, GCM-Mykkänen ja Häkkänen, mikä on heidän vastuunsa Räsäsen jahdissa vihapuhehysterian alullepanijoina?

  Sebastian Tynkkynen, perussuomalaisten fiksuimpia edustajia laukoi eduskuntaistunnossa asiaa:

  Kokoomus ja ”vihapuhekampanja”

  "Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) puolestaan totesi, että viime (hallitus)kaudella kokoomus profiloitui eniten sananvapauden rajoittamisessa.

  – Puheenjohtaja (Petteri) Orpon perustama vihapuhetyöryhmä ja myöhemmin ministerin (Antti) Häkkäsen oikeusministeriön kautta ajama vihapuhekampanja osoittivat pelottavalla tavalla, kuinka julkinen valta voi lainsäätämisen lisäksi aloittaa myös verovaroin rahoitettuja kampanjoita, joissa uhkaillaan kansalaisia epämääräisesti.

  – Ministeri Häkkäsen kampanjan ydinviesti oli: vihapuhe voi olla rangaistavaa. Tällaiset kampanjat ja ydinviestit jättävät kansalaiset hämmennyksen valtaan, Tynkkynen huomautti.

  Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen totesi, että hänen mielestään sananvapautta käytetään silloin väärin tai kyseenalaisella tavalla, jos sitä käytetään tahallaan toisen ihmisen loukkaamiseen, tai pahimmillaan toisen ihmisen tai ihmisryhmän ihmisarvon rikkomiseen tai kyseenalaistamiseen."

  https://www.kansalainen.fi/kyselytu...ai-maahanmuuttopolitiikan-jarkevoittamisesta/
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Tynkkynen on sen verran nuori ettei ole kokoomuksesta lähtenyt käännynnäinen. Puheetkin on tästä syystä järkevämpiä.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Kepu kelpaa kaikille vaikka sdp:tä kaveeraamisesta nyt syytellään?
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  ””On ilahduttavaa, että kokoomuksessa on noussut esille rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa nykyisen vihervasemmistolaisen mediahegemonian. Kuten Kopra kirjoitti: ’Tuon ajan [suomettuneisuuden aikainen sensuurijärjestelmä] en luullut enää koskaan palaavan, mutta ihmeellistä kyllä, sensuuri vaikuttaa olevan täällä taas…’”

  Juu-u, vihervasemmistolaisten mediahegemonia oikeisto-omisteisessa mainosvaltamediassa =)) , kuulostaako uskottavalta? ..no ei. Ennen se on ainakin mennyt niin, että "sen lauluja laulat, jonka leipää syöt".
  Koska esim. valtamediassa on tullut positiivinen juttu Antti Rinteestä, SDP-johtoisesta hallituksesta tai vaikka SAK:sta ja AY-liikkeestä. Ei ole tainnut yhtään näkyä vuosiin ennen tai nyt jälkeen punamullan hsllitukseen tulon. Demlamedia on puhdas vitsi, kun koko valtamediakenttä on porvarillista jotain Seuraa ja Demokraattia ym. lukuunottamatta. Jopa veronmaksajien kustantama Yle jäi Atte Jääskeläisen ja kokoomus-Kivisen kaudella "Sipilä-Gatessa" kiinni porvarihallituksen omistajaohjauksesta.

  Mutta mielikuvillahan meille myydään propagandaa.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Totta turiset. Laura Huhtasaarikin kertoi Maria Veitolan yökylässä ohjelmassa olleensa ennen persuja kokoomuksen äänestäjä. Persuille kyllä kelpaa lepsuun haittamaahanmuuttoon kriittisten entisten SDP:tä äänestäneiden työläisten äänet, mutta ne menevät lyhentämättöminä työnantajajärjestöjä tukevaan porvaripolitiikkaan. Tämänkin PetosJytky!:n jälkeen tulee PetosRytky!, kun persuille annetuilla äänillä saamme toisen PersKeKo-täysporvarihallituksen työläistä kurmottamaan EKokoomuspolitiikalla.

  Takinkääntäjien SinKeKo:n eli syntikekon seuraava aste lienee HellKeKo vuoden 2023 hallituskaudella.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Persuvaikuttajat mm. dosentti Arto Luukkanen haluavat "demokratian pelastavaa" hallitusyhteistyötä kokoomuksen ja kepun kanssa, siis uusi PersKeKo-porvarihallitus! Eikö persut opi koskaan, kohta taas PetosRytkyy.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Demokratian puolueet - yhteistyössä isänmaata puolustamaan!
  https://oikeamedia.com/o1-124406

  Porvaripuolueet pelastamaan demokratiaa, mitä jaskaa=))

  Luukkanen:
  "Sananvapaus on juuri sellainen arvo. Sitä kannattaa puolustaa. Aina.

  Yhteistyötä demokratian puolesta!

  On ilahduttavaa, että kokoomuksessa on noussut esille rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat kyseenalaistaa nykyisen vihervasemmistolaisen mediahegemonian. Kuten Kopra kirjoitti: ” Tuon ajan en luullut enää koskaan palaavan, mutta ihmeellistä kyllä, sensuuri vaikuttaa olevan täällä taas.”.

  Puhun tässä blogissa tietenkin vain omasta puolestani.

  Mutta rohkenen kuitenkin uskoa siihen, että perussuomalaiset, kristilliset, kokoomus ja isänmaalliset keskustalaiset voisivat lähteä yhdessä puolustamaan länsimaisen yhteiskunnan perusarvoja. Me tarvitsemme tätä yhteistyötä muutenkin. Ei ole mitään järkeä siinä, että kaksi näin suurta puoluetta kuten perussuomalaiset ja kokoomus eivät kykene kuuntelemaan toisiansa.

  Isänmaan onni vaatii sitä, että aloitamme dialogin. Mietitään yhdessä ja kuunnellaan toista. Rakennetaan siltoja.

  Maan tulevaisuus vaatii sitä, että voimme aloittaa yhteistyön niitä voimia vastaan, jotka näyttävät röyhkeästi iskevän demokratian perusarvoja kasvoille.

  On täysin järjetöntä, että meillä on eduskunnassa reipas oikeistolainen enemmistö mutta että me luovutamme vallan järjettömälle ja hupsulle indoktrinaatiolle ja ihmisvastaisuudelle."

  Dosentti unohti ensimmäisenä että sananvapauden uhkan eli vihapuhehysterian toi nimenomaan kokoomus porvarihallituskaudella vahvasti Orpon, Risikon, Mykkäsen ja Häkkäsen suulla. Oli vihapuhepoliisia, anonyymin nettikeskustelun rajoittamista jne. Kaiken lisäksi ne tuotiin nimenomaan rajoittamaan persujen massahaittamamutuksen kritiikkiä. Päivi Räsänenkin on nimenomaan tämän kokoomuksen Suomeen tuoman vihapuhehysterian uhri.

  Luukkasen kannattaisi toistamiseen miettiä kuka on demokratian uhka ja miten "vihervasemmistolainen mediahegemonia" jyllää muka oikeisto-omisteisessa valtamediassa, vaikka siellä ei ole ollut yhtään positiivista uutista tai juttua Antti Rinteestä tai SDP-johtoisesta hallituksesta, pelkkää näiden mustamaalaamista.

  "Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt" on ainakin tähän asti pätenyt, tuskin oikeisto-omisteinen uusliberalistinen valtamedia antaa vastustajilleen sananvallan. Vai mitä hyvä Arto?
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Persu-Luukkanen: "On täysin järjetöntä, että meillä on eduskunnassa reipas oikeistolainen enemmistö mutta että me luovutamme vallan järjettömälle ja hupsulle indoktrinaatiolle ja ihmisvastaisuudelle."

  Luukkasen persuille kelpaa ennen SDP:tä äänestäneen työläisen ääni, mutta se annetaan porvariyhteistyölle kokoomuksen ja kepun rinnalla. Työläinen ja porvari ovat jo periaatteelisesti vastapuolia, joten persuille ja oikeistolaiselle porvariyhteistyölle annettu ääni on ääni työläisten vastaiselle toiminnalle. Persuille äänensä antava työläinen toimii siis omaa parastaan vastaan.

  Maahamme tarvitaan uusi maahanmuuttokriittinen työläispuolue, tai hyvinvointivaltiodemokraattien puolue, joka ajaa tavallisen työläiskansanosan asiaa, ei oikeistoporvarien.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Kaikki jotka kokoomuksen kanssa ovat tehneet hallitusyhteistyötä, ovat jälkeenpäin joutuneet Kokoomuksen trolliarmeijan pysyvän maalittamisen kohteeksi niin, että Kokoomuksen kansalle aiheuttamista tuhoista on syytetty sen hallituskumppaneita.

  Urpilainen saa jatkuvasti Kokoomustrolleita täällä ja eri medioissa kuraa niskaansa Kokoomuksen kiristystaktiikalla läpi ajamista tukipaketeista, joita demarit ensin vastustivat.

  Haavisto saa jatkuvasti Kokoomustrolleilta täällä ja eri medioissa kuraa niskaansa Kokoomuksen läpi ajamasta Caruna-kaupasta, kun erehtyi uskomaan Kataisen, Vapaavuoren ja Häkämiehen suoltamat valheet ja myöntyi Kokoomuksen vaatimuksesta kauppoihin. ....Vastavia tapauksia on pilvin pimein isompia ja pienempiä. Kokoomus on syöpä joka pitäisi sädehoitaa pois lopullisesti mahdollisimman pian.

  Jopa presidentti Urho Kaleva Kekkonen sanoi että Kokoomus on pidettävä oppositiossa Suomea tuhoamasta.

  Luukkasen porvaripersu-hengenheimolaisten yhteistyöhaahuilu Kokoomuksen kanssa tulee johtamaan taas persujen tappioksi. Soinilaiseen tapaan hallitukseen ollaan valmiit menemään kenen tahansa kanssa, joka hyväksyy, vaikka se maksaisi taas persiin.
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Kokoomuksen uusliberalismi päinvastoin tuhoaa demokratian. Kohti eliitin monarkiaa tai diktatuuria. Tähänkö joukkoon perussuomalaiset haluaa?
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Se tyyppi on vastenmielinen. Näin yhdessä vaalitilaisuudessa, jossa oli siis muitakin. Yök.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Vaviskaa kokoomusyhteistyötä haikailevat mersupersut! Li on hurjana!

  Vasemmiston Li vetelee persuja alta kölin. Persujen toiminta eduskunnassa on ollut lapsellista.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1146f8e2-fde0-48d2-9834-db0fe4e1a5d4

  "Audi-miesten asemaa ajavat kokoomuslaiset ovat saaneet rinnalleen mersupersut. Hyvinvointipanostusten ja oikeudenmukaisten verouudistusten sijaan halutaan leikkauksia julkisiin menoihin. Yhdenvertaisuuden sijaan halutaan kyseenalaistaa jopa syrjinnän kiellot laissa ja siirtää opetusta kirkkoihin, Andersson sanoi."
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Täyttä asiaahan Li puhui.

  Rinteen hallituksen mustamaalaus jatkuu vaikka maahanmuutto on laskenut 2010 vuoden alhaiselle tasolle, työttömyys on vähentynyt vuoden takaisesta (porvarihallituskaudelta), työllisyys ja talous on kasvanut vuoden takaisesta. 70%:n tulot nousevat pääosin pieni- ja keskituloisten työläisten, eläkeläisten ja perusturvan varassa olevien.
  https://www.tilastokeskus.fi/til/tyti/2019/09/tyti_2019_09_2019-10-22_tie_001_fi.html
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Suomen persut ja Ruotsin persut voivat voittaa vaalit, mutta jos ja kun politiikka on kokoomuslaista tai moderaattien eli Ruotsin kokoomuksen tapaista, niin yhden kauden jälkeen proletariaatti palauttaa heidät takaisin oppositioon. Tietenkin Ruotsin ja Suomen persujen hallitusyhteistyö kokoomuksen ja muiden oikeistopuolueiden kanssa tuhoaa taas maiden hyvinvointia kuten PersKeKossa ja SinKeKossa eli syntikekossa, mutta minkäs teet. Työläispuolueet ovat näitä tuhoja aiemminkin korjanneet kun lyhytmuistinen äänestäjäkunta muistaa taas kuka ajaa tavallisen työläisen asemaa ja ylläpitää hyvinvointivaltiota, eikä kikytä vain ja ainoastaan työläistä
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Pohjoismaisen sosiaalidemokratian ainut pelastus on rajat kiinni politiikka.
  Vai eikö muka ole?
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Suomessa PS ja ruotsissa ruotsidemokraatit suunnilleen samoissa suosio luvuissa, eli noin 24% kannatus. Kumpikin maiden suurin puolue. On aika paluttaa järjestys vuoden 2015 muslimi invaasion jälkeen lieveilmiöineen.

  Ruotsissa se on jo myöhäistä, suomessa saattaa onnistua jos kiirettä pidetään.
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Pitää muistaa että PersKeKo-porvarihallitus maatuinvaasion nimenomaan aiheutti lähes 33.000 kolmannen maan tulijaa vuonna 2015, joista suuren osa porvarihallitus haetutti Pohjois-Ruotsista pakolaisbisnestä turvaamaan ja koko porvarihallituskauden saldo noin 51.000 Suomeen tuotettua turvapaikanhakijaa. Molemmat lajinsa Suomen ennätyksiä, ylivoimaisesti. Lisäksi kokoomus toi Päivi Räsäsen tutkinnankin takaa löytyvän vihapuhehysterian porvarihallituskaudella, sekä "Sipilä-Gate" valtamediaohjailun. Päälle vielä työläisten kikytys ja työttömien aktiivikyykytys. Päälle normitolkunpurku"uudistukset"; taksilaki, kevyautolaki, aktiivimalli, omistuksia piilottava hallintarekisterilaki, apteekkarivähennys ja onneksi kaatunut ja porvarihallituksen kaatanut verirahahoivabisnes-Sote. On tämä kansa sadomasokistista kun haluaa saman p-skan takaisin.
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Pakolaisbisnes on Euroopassa jo huumekauppaa suurempi bisnes, joten ei ihme että sitä tuotetaan ja pyöritetään valtatahojen rahamafian toimesta.
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/14912884/pakolaisbisnes-tuottaa-miljoonia-pakolaisia-euhun

  Kukaan ei ala tutkia 2015 tapahtumia, vaikka kysymyksiä on alkanut heräillä:

  Politiikan toimittaja: "Minkä takia meillä 2015 tuli Ruotsin läpi busseilla 35000 ihmistä?"
  https://kaksplus.fi/threads/politii...otsin-laepi-busseilla-35000-ihmistae.2526248/
  "Minkälainen taakanjakosopimus meillä oli Ruotsin kanssa? Ei sitä vaan kerrota. Se ei ole suoranaista valehtelua, mutta asia jätetään kertomatta."
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Näinhän se on. Hyvinvointivaltiomalli ei voi toimia samassa todellisuudessa avoimien rajojen kanssa. Avoimet rajat on loistava juttu kun ei ole kunnon sosiaaliturvaa ja jokaisen tulijan odotetaan tekevän paljon työtä valittamatta. Parhaimmat sitten saavuttavat sen amerikkalaisena unelmana tunnetun tilanteen, jossa heidän kova työnsä mahdollistaa lapsille kunnon koulutuksen ja sosiaalisen nousun parempaan yhteiskunnalliseen asemaan. Mutta kaikki tämä jää haaveeksi hyvinvointivaltiossa, jossa ei ole pakko tehdä pitkää päivää raskaassa työssä, vaan voi myös jäädä kotiin ja tienata saman työttömyysturvana ja sossurahoina. Lopputuloksena on yhteiskunnan pelisääntöjen mureneminen ja lopulta hyvinvointiyhteiskunnan alasajo pakon edessä.
   
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Nyt alkoi Ruotsin kokoomuskin - Moderaatit kääntää takkejaan populistisesti kosiskellakseen ruotsipersuja

  Ruotsin moderaattien ja Suomen kokoomuksen populistinen takinkääntely alkanut


  Ruotsin Moderaatit katuvat menneisyyttä?
  https://pt-media.org/2019/11/20/94793/

  "Päivän aikana on noussut keskustelun aiheeksi Ruotsin Moderaattipuolueen (vrt. Kokoomus Suomessa) puheenjohtajan Ulf Kristerssonin Facebook-kirjoitus. Kristersson kritisoi Sosiaalidemokraattien puheenjohtajaa ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniä.

  Julkisesti on annettu ymmärtää, että Moderaattien ja Kristerssonin ”silmät ovat avautuneet” ja maahanmuutto nähdään yhtäkkiä monien ongelmien aiheuttajina.

  Lisäksi on annettu ymmärtää, että Löfven olisi se pahan juuri.

  Sanon tämän taas kerran ja uudestaan, että kyseinen puolue Moderaatit on ollut Ruotsin turvapaikkamaahanmuuttoa pahiten edistävä puolue. Jos kilpaillaan Sosiaalidemokraattien ja Moderaattien kanssa niin ykkössija on kyllä jaettu. SDP on tällä hetkellä se keulakuva, mutta Moderaattien ja Fredrik Reinfeldtin hallitus 2006 – 2014 on ollut Ruotsin mittapuussa se kaikkein katastrofaalisin hallitus. Reinfeldtin klassiset lausunnot ”Avatkaa sydämenne” ovat jotain sellaista, että niille ei löydy mitään vastaavaa Ruotsista."

  Sama Suomessa. Orpon ja Sipilän porvarihallitus on ollut Suomen turvapaikkamaahanmuuttoa pahiten edistävä puolue.
  SDP:n Rinteen hallitus on tällä hetkellä se keulakuva, mutta Keskustapuolueen Juha Sipilän ja Kokoomuksen ja Petteri Orpon hallitus 2015 – 2019 on ollut Suomen mittapuussa se kaikkein katastrofaalisin hallitus (maahanmuutossa).

  Kokoomusta kannattavat haaveilevat Rydmanista, Lepomäestä ym. ikäänkuin he olisivat jokin avain puolueen suunnankäännölle. Eivät ole. Ovat pahimmat jäsenet jotka valehtelevat kansallismielisten ääniä puolueelleen kalastellakseen. Ovat ihan määrätyssä tehtävässään. Kokoomus ei ole eikä siitä tule kansallismielistä puoluetta ikinä. Suomen etu on globaalin edun vastaista -Kokoomus.
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti