Perus lihapulla-resepti?

  • Viestiketjun aloittaja ei jaksa kirjautua
  • Ensimmäinen viesti
ei jaksa kirjautua
Mikä olis semmmone perus lihapulla resepti siis?
Siitä on niin pitkä aika ku tehny lihapullia ni ei muista niitä ainesten suhteita eikä mtn uunin lämpötilaa tai valmistusaikoja :S

Kiitos jo etukäteen :)
 
LIHAPULLAT,
Yksinkertainen perusohje

500 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaviiliä
1 muna
1 sipuli
1 tl suolaa
½ tl pippuria

Muita sopivia mausteita: paprikajauhetta, jauhelihamaustetta, grillimaustetta, valkosipulia, basilikaa, persiljaa tai muita yrttejä

OHJE: Laita korppujauhot turpoamaan veteen tai kermaviiliin. Pilko sipuli hyvin hienoksi. Jos perheessä on "sipulinnyppijöitä", pehmennä sipulisilppu kuullottamalla hetki rasvatilkassa - muuten sipulisilpun voi laittaa raakana. Sekoita korppujauhoseokseen sipulisilppu, muna, mausteet ja jauheliha. Muotoile taikina pötköksi tai levyksi ja jaa veitsellä saman kokoisiin paloihin. Pyöräytä lihapullat kostein käsin ja kypsennä joko paistinpannulla rasvassa tai uunissa leivinpaperilla 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Yksinkertainen ja helppo perusohje, jota voit muunnella erilaisilla mausteilla. Kokeile esim. tuoreita yrttejä hienoksi hakattuna.
 
puhalilla
Täs on mun lemppari resepti:

400g jauhelihaa
2 kananmunaa
1 dl vettä
1 kpl ranskalainen sipulikeittopussi
valkopippuria hitusen
korppujauhoja sen verran,et tuntuu pysyvän koossa

Paista uunissa 200 asteessa noin 45min
Tulee muuten ihan sairaan hyviä tällä reseptillä
 
tiina.laukkonen@kolumbus.fi
Alkuperäinen kirjoittaja DURACELL:
LIHAPULLAT,
Yksinkertainen perusohje

500 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaviiliä
1 muna
1 sipuli
1 tl suolaa
½ tl pippuria

Muita sopivia mausteita: paprikajauhetta, jauhelihamaustetta, grillimaustetta, valkosipulia, basilikaa, persiljaa tai muita yrttejä

OHJE: Laita korppujauhot turpoamaan veteen tai kermaviiliin. Pilko sipuli hyvin hienoksi. Jos perheessä on "sipulinnyppijöitä", pehmennä sipulisilppu kuullottamalla hetki rasvatilkassa - muuten sipulisilpun voi laittaa raakana. Sekoita korppujauhoseokseen sipulisilppu, muna, mausteet ja jauheliha. Muotoile taikina pötköksi tai levyksi ja jaa veitsellä saman kokoisiin paloihin. Pyöräytä lihapullat kostein käsin ja kypsennä joko paistinpannulla rasvassa tai uunissa leivinpaperilla 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Yksinkertainen ja helppo perusohje, jota voit muunnella erilaisilla mausteilla. Kokeile esim. tuoreita yrttejä hienoksi hakattuna.
 
"Pekka"
Mutta vaihdoin korppujauhot lese/näkkileipä jauhoon ja kermaviilin vesi/maustamaton jugurtti sekoituksen ja sekoitin kaksi pekonia palasina.
Jytkyjä pullia tuli ja hyviä. Uunissa jos tekee niin muistakaa varoa ettei pullat ui nesteessä paiston aikana.
 
tätä kokeilkaa
Hei!Edesmennyt isäni paitsi oli kirurgi,myös keksijä ja hyvä tekemään maittavia aterioita,hänen erikoisuuksiin kuului niin oikeaoppisesti kypsennetyt härän sisäfileet,ankeriaat kuin ravut kaikissa muodoissaan nahkiaisia unohtamatta.Hänen kokkailustaan on pojalle jäänyt muistona isäni "isoäidin lihapullat".Ne vievät kielen mennessään ja ovat kaikkien mielestä maailman parhaita lihapullia.Toivottavasti tässä nyt osaan kertoa teille tuon salaisen reseptin parhaani mukaan.Ainekset:500g jauhelihaa,3sipulia,1,5dl kuohukermaa,1 kananmuna,3 viipaletta ranskanleipää,1,5 lihaliemikuutiota.Freesaa kevyesti öljyssä sipulit,lisää lihaliemi ja kerma,anna jäähtyä,lisää muna ja ranskanleipäviipaleet,sekoita ja tarvittaessa lisää korppujauhoja tiiviin rakenteen aikaansaamiseksi.Anna vetäytyä puoli tuntia.Pyörittele pullat uunipellille.Paista 225 asteessa 25 minuuttia.Monet ovat pelästyneet kolmea sipulia,mutta lopulta ovat "heränneet".Bon Apetit!
 
"vieras"
ei mitään korppujauhoja tai muita härpäkkeitä vaan lihaa!

jauhelihaa 400g
kananmuna
suolaa n. 1 tl
jauhettua maustepippuria vajaa tl
pieni sipuli tai sipulijauhetta reilu tl
vehnäjauhoja 1,5-2 rkl

paistetaan paistinpannulla voissa, eikä missään uunissa, samalle pannulle kastike ja pullat vielä sinne muhimaan. Tämä on ihan perinteinen mummon lihapullaresepti ilman mitään ylimääräistä, vanhassa vara parempi :)
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26249114]Tämä on ihan perinteinen mummon lihapullaresepti ilman mitään ylimääräistä, vanhassa vara parempi :)[/QUOTE]

Miten niin ilman mitään ylimääräistä? Miksi siellä on kananmunaa?
 
"Vieras"
[QUOTE="vieras";26249123]Miten niin ilman mitään ylimääräistä? Miksi siellä on kananmunaa?[/QUOTE]

niin no... tuolla logiikallasi miksi siellä on vehnäjauhoa ja sipuliakaan, saati sitten suolaa ja pippuriakaan..? Vai?
 

Yhteistyössä