"PIKKUPITSAT" - ohje

  • Viestiketjun aloittaja anli
  • Ensimmäinen viesti
anli
Tällä ohjeella tulee noin 25-30 kpl riippuen minkä kokoisia tekee

Pohja:
3½ dl vettä tai maitoa
50g hiivaa
1½ tl suolaa
250g sulaa rasvaa
n. 9dl vehnäjauhoja

Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisätään suola ja vehnäjauhot. Ensin puolet jauhoista ja alustetaan, sitten pikkuhiljaa loppuja. Älä laita jauhoja liikaa, tulee kova taikina. Jätä mieluummin aavistuksen löysäntuntuiseksi. Lopuksi lisätään rasva. Sitten kohoamaan.

Kun kaadat taikinan pöydälle, lisää nyt siihen jonkin verran jauhoja, niin että siitä tulee kiinteämmän tuntuinen. Taikinasta leivotaan pikkupullia, jotka kohotetaan vielä. Kohotuksen jälkeen pulliin painellaan syvennykset keskelle esim lasilla.

Siihen tulee täyte:
n. 400 g jauhelihaa ruskistetaan ja maustetaan mielen mukaan. Vinkki: ketsuppi tuo makua tosi paljon, ei pizzamausteita välttämättä (itse en käytä, pilaa makua)
Täytteenä voi käyttää myös kasviksia tai kinkkusuikaleita.

Täytteen lisäämisen jälkeen kannattaa voidella munalla. Sitten lopuksi päälle juustoraastetta. Sitten uuniin paistumaan 225 astetta ja noin 15-20 min kauniin vaaleanruskeiksi.

Suuri suosikki lasten ja aikuisten juhlissa!
 

Yhteistyössä