Sen voi tehdä ihan hyvin itse. Tässä pari ohjetta jotka löysin reseptihaulla:
perus tsatsiki:
Tsatsiki
Ainekset:
1 kpl Kurkkua
2-3 dl Jogurttia valutettuna
2 kynsi/kynttä Valkosipulia
1 rkl Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Suolaa
Mustapippuria
Tilliä
Minttua
Ohje:
Silppua tai raasta kurkku. Valuta kurkkusilppu esim. suodatinpaperissa.
Hanki tähän ruokaan joko kreikkalaista tai Bulgarian jugurttia. Jos joudut
valuttamaan jugurtin, siihen sopii myös suodatinpaperi.
Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjolle korista oliivilla
ja mintun oksalla.
Tsatsikin käyttömahdollisuudet ovat moninaiset.
Se sopii mezepöydän herkuksi, kastikkeeksi kalalle kuin friteeratuille
mustekalanrenkaille (saa meillä pakasteena), vihannesruokien seuralaisena
ja tietysti etenkin sitä nautitaan leivän kera.
ja sit pari muunnosta:
Minttutsatsiki
(6 annosta)
300 g kurkkua
1/2 tl suolaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 - 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
3 dl ruoanvalmistusjogurttia
Raasta kurkku karkealla terällä. Sekoita joukkoon suola ja
kaada 15 minuutiksi siivilään valumaan. Painele käsin neste
pois. Sekoita murskattu valkosipuli ja hienonnettu tuore minttu
jogurtin joukkoon ja lisää valunut kurkkuraaste. Sekoita ja anna
maustua kylmässä. Tarjoa lampaanpaistin lisäkkeenä. Minttutsatsiki
maistuu myös paistetun kalan kanssa ja sellaisenaan leivän päällä.
Porkkanatsatsiki
(8 annosta)
4 dl maustamatonta luomujogurttia
3 (n. 200 g) luomuporkkanaa
2 luomuvalkosipulinkynttä
1-2 tl luomuhunajaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl omenaviinietikkaa
1 tl kuivattua minttua
Valuta jogurttia kahvinsuodattimessa noin 15 minuuttia. Kuori
ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita jogurtin joukkoon
porkkanaraaste, puristetut valkosipulinkynnet, hunaja, suola, etikka
ja minttu. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.