Pitkä automatka vauvan kanssa

Viestiketju alueella 'Matkailu' , aloittaja Tirlittan, 08.04.2006.

 1. Tirlittan

  Tirlittan Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2004
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olemme lähdössä puolivuotiaamme kanssa pitkälle automatkalle (yli 12 tuntia). Etenemme pääosin yöaikaan, joten vauva varmasti/todennäköisesti/toivottavasti nukkuu suurimman osan ajasta. Aion muutaman tunnin välein nostaa vauvan istuimesta ylös verryttelemään ettei peppu ja jalat puudu istuma-asennosta. Tottakai myös maitoa ja ruokaa tarjoillaan jos uni ei maitakaan.

  Onko muilla kokemusta näin pitkistä autoilumatkoista? Onnistuuko yksi yö nukkuen turvaistuimessa, vai tuliko unesta rauhatonta ja sen jälkeen matkanteosta pelkkää huutoa...
   
  #1
 2. autoilija

  autoilija Vieras

  Vauvan kanssa voi hyvin matkustaa pidemmän aikaa, paljon helpompaa kuin vanhemman lapsen kanssa! Lasta ei kuitenkaan kannata herättää syömään kesken ajon; meillä ainakin on nukuttu ihan normaalisti. Se vaan kannattaa ottaa huomioon, et autotuolissa ei tule liian kuuma. Meidän tytöt kun tuppaavat aina hikoilemaan. Hyvaa reissua!
   
  #2
 3. Tirlittan

  Tirlittan Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2004
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  kuinka pitkän aikaa ovat nukkuneet? 4 tuntia? 6 tuntia? Itsellä paikat puutuu istuessa jo muutamassa tunnissa... :/ Aattelin vaan että onkohan turhaa ottaa lasta istuimesta "verryttelemään" muutaman tunnin välein ja huonossa tapauksessa hän virkoaa kunnolla ja tulee sitten voi tulla SUURI parku. Kai tuo havahtuu itse kun tulee tukala olo...
   
  #3
 4. SeJokaToivoo

  SeJokaToivoo Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2005
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  lapset on tietty erillaisia, mutta meillä oli vähän huono kokemus 6kk vauvan kanssa Lapin reissusta (Etelä-Suomesta lähdettiin). Vaikka yövyttiinkin välillä hotellissa, niin vauva väsyi silti kaukalossa oloon ja loppu matka oli tosi vaikeeta...tuntu, että hän ei lopulta enää löytänyt hyvää asentoa kaukalossaan ja huusi lopulta suoraa huutoa. Muuten tykkäsi/tykkää matkustaa. Meidän lapselle vaan sopi/sopii kulkuvälineeksi paljon paremmin mikä muu tahansa auton tilalle(lentokone, laiva, juna, linja-auto), koska niissä on enemmän liikkumistilaa.
   
  #4
 5. Mulla on kokemuksia lyhyemmistä 5-6 tunnin ajoreissuista vuoden ajan useasti. 2-viikkoisena mielettömän hyvä ratkaisu oli vuokrata Mannerheimin Lastensuojeluliitosta autoon koppa (verkollinen), jossa poika sai maata selkä suorana eikä ylimääräisiä verryttelytaukoja tarvittu. Oman kokemuksen mukaan lasta ei kannata väkisin ottaa 2 tunnin välein kopasta ylös, ellei hän sitä vaadi. Mikäli lapsi nukkuu niin antaa nukkua (usein normaalista säännöllisestä ruokailurytmistä joutuu joustamaan, jotta matka joutuu. Mikäli siis lapsi nukkuu tai on muutoin tyytyväinen). Oman kokemuksen mukaan lapset ovat hyvinkin joustavia matkustaessa.
   
  #5
 6. Tirlittan

  Tirlittan Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2004
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haettiin eilen kaukalo vauvallemme, jossa saa matkata makuuasennossa. Olis ollut tarjolla myös turvaverkkoa vaunukoppaan, mutta se olis vaatinut kovan kopan ja meillä on pehmeä. Enää ei siis ongelmia puutumisen kanssa - toivottavasti hän saa unen makuuasennossa ja matka sujuu joutuisasti...
   
  #6
 7. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 740
  Saadut tykkäykset:
  1
  Matkasimme autossa 10 h 1,5 v kanssa ja hyvin meni, vaikka nukkuikin vaivaivaiset 1 h. Pysähdyimme kerran reiluksi tunniksi jotta lapsi sai touhuta huoltoasemalla ja toisen kerran kahville.
  Hyvän automatkan edellytys on että aikuinen jaksaa hermojaan menettämättä viihdyttää lasta koko ajan kun lapsi sitä tarvitsee. Laulut (ja niihin liittyvät leikit) ja kirjat on parhaita. Viimeisellä 100 km annettiin rusinapaketti.
   
  #7
 8. Lissukka

  Lissukka Vieras

  \
  Kannattaa vaikka vuokrata semmoinen turvavuode. Siis semmoinen jossa vauva on ihan makuu asennossa selällään. Siinä ei selkä väsy eikä paikat puudu. Suosittelen!
   
  #8
 9. Lissukka

  Lissukka Vieras

  \
  Ei minun kyllä tuota tekstiä pitänyt lainata :ashamed: :whistle:
   
  #9
 10. HennariikkaT

  HennariikkaT Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on matkustettu useaan otteeseen, lasten kanssa autossa puol vuorokautta.Itse en missään nimessä herättelisi välissä, mahdollisimman vähän pysähdyksiä, kun niihin ne tuppaa heräämään. Vauvana jos havahtui annoin äkkiä pullosta maitoa "lennossa", joten masu täynnä jatkoi unia. Ajetaan noi pitkät matkat yö aikaan, ja melkeesti vois sanoa, että jos kaks tuntia ovat yhteensä hereillä, niin hyvä on.
   
  #10
 11. ollaan tultu suomeen lomalle 4 kk vauvan kanssa, ajaen ja laivalla matkaten pàtkissà neljà-viisi pàivàà, sama takaisinpàin. pysàhdytty nukkumaan majapaikkoihin (usein lòytyy lapselle retkisànky), kun itse vàsyy. hyvin on mennyt mutta tietenkin pitàà varustautua myòs hyvin ja ottaa mukaan hieman tavallista enemmàn kàrsivàllisyyttà ja huumoria peliin.
   
  #11
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti