PLIIS AUTTAKAA?! Kotikonsteja tai muita keinoja estää rasvan lentäminen ympäri keittiötä paistaessa?

  • Viestiketjun aloittaja RuokaMama
  • Ensimmäinen viesti
RuokaMama
Aina kun paistan kanaa tai jauhelihaa/pihvejä, mitä vaan, Koko hellan alue ja seinät on täynnä keltaisia tahroja tai rasvaa, miten sen voi oikeen estää? Olen kokeillut käyttää voita, margariinia ja öljyä ja en mitään öljyä/voita, mikään ei toimi.

En omista kantta paistinpannuuni :D
 
Mulla on sellanen pannun kokoinen "rasvasihti".
Yritin ettiä kuvaa mutta ei löytyny.
 
EiooVaikeeta
* Paista pienemmällä lämpötilalla, sulla on hella liian kuuma jos roiskuu
* Osta se kansi, ja hämmentämisen / kääntämisen ajaksi nosta pannu pois liedeltä. Mahdollinen roiskuminen rauhoittuu sekunneissa jonka jälkeen kannen voi avata ilman roiskeita.
 
"mamsi"
Mä käytän juoksevaa margariinia, ja kuten joku edellä sanoi, paistolämpötilan alentaminen varmaan hillitsisi roiskumista. Kyllä mullakin kastike hautumisvaiheessa saattaa roiskia, joten siinä vaiheessa se kansi on kieltämättä näppärä :)
 

Yhteistyössä