Rv 38 tuntemukset

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Rv 38, 28.04.2013.

 1. Rv 38

  Rv 38 Vieras

  Itsellä raskausviikko 38 ja esikoisen loppuajasta poiketen kummallisia tuntemuksia. Särkee alamahaaja alaselkää ja vähän väliä TODELLA kova paineen tunne alakerrassa.

  Esikoisesta meni siis vedet (40+ 5) eikä siis sitä ennen ollut mitään tuntemuksia.

  Tiedän, että menkkamaiset säryt saattavat olla supistuksia, mutta mielenkiinnosta: kuinka monella synnytys on sitten ollut ko lähellä?

  La siis vasta vajaan 3 vkon päästä, enkä ihan heti usko, että tässä olisi lähtö lähellä. Saapi nähdä, saanko nauttia näistä jomotuksista montakin viikkoa :)
   
  #1
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Mulla on ollut ihan kunnon supiselua ja kaikenlaisia jomotuksia, vihlomisia ja muita tuntemuksia pari viikkoa ennen kuin synnytys käynnistettiin (viikoilla 39+3 ja 40). Mulla myös vatsa tyhjeni ainakin viikon ennen käynnistyksiä ja limatulppa irtosi, mutta siltikään ei synnytys alkanut itsestään vaikka oireet siihen vahvasti viittasivat. Oli tylsää odotella :)
   
  #2
 3. Vielä ap

  Vielä ap Vieras

  Vatsa on kanssa ollut kyllä hieman sekaisin, limatulpasta ei tietoakaan, mut vuoto muuttunut parin pvn aikana limaiseksi ja jopa hieman vihertäväksi. Äskenkin tuli sellainen n 30 sek jomotus alamahaan/pakaroihin. Oikeastaan sanoisin poikkeavan menkkakivuista vain siinä, että näiden kohdalla hengitys jotenkin automaattisesti tihentyy tosi paljon.

  Itsellä ei ole vielä mikään kiire synnyttämään, vaikkei tämä olotila nut ihan herkkuakaan ole :) mutta en myöskään usko mihinkään kolmen s:n kikkailuihun - eiköhän se vauva synny juuri silloin, kuin lunt niin päättää :)
   
  #3
 4. hophop

  hophop Vieras

  Kyllä alamahalla ja -selässä tuntuvat kivut + voimakas paineentunne on sellasia tuntemuksia, et kävisin ainakin näytillä.
   
  #4
 5. Vielä ap

  Vielä ap Vieras

  Ei nyt sentään niin voimakas paineentunne, että se vauva sieltä olisi puskemassa :) Lienee vain laskeutuu kunnolla. Ja säryt ei myöskään todellakaan ole kovia. Itsellä on ymmärtääkseni todella lievät menkkakivut, joten vertaisin astetta niihin. Kiinnostaa vain kuulla, että kuink a monella vastaavanlainen on lähipäivien aikana johtanut synnytykseen.
   
  #5
 6. "muuan"

  "muuan" Vieras

  Eihän se vihertävä vuoto vaan oo lapsivettä, johon vauva on kakannut.
  Sit on nimittäin hätä.
   
  #6
 7. "klö"

  "klö" Vieras

  Kannattais kyllä mennä näytille. Nimittäin tuo vihertävä vuoto voi olal juurikin lapsivettä ja väri kertoo, et vauvalla on hätä. Ei mutu eritteet (valkovuoto, lima jne) oo vihreitä.
   
  #7
 8. Vielä ap

  Vielä ap Vieras

  Eikös lapsevesi ole kuitenkin ihan vetistä? Itsellä nimittäin hyvinkin limaista?
  Vauva potkii reippaasti ja muuten kaikki tuntuisi olevan ok. Pe kävin vielä äitipolilla, jossa ultrattiin (muista syistä) ja kaikki silloinkin hyvin.
   
  #8
 9. "Muuan"

  "Muuan" Vieras

  Joka tapauksessa vihertävä vuoto ei ole ok. Jos kyse ei ole lapaivedestä, sulla voi olla tulehdus. Soittaisin kyllä ihan nyt sinne synnärille. Jos tilanne sattuu olemaan huono, aamulla voi olla myöhäistä.
   
  #9
 10. "eräs"

  "eräs" Vieras

 11. Vielä ap

  Vielä ap Vieras

  Eilisen aamun jälkeen vuoto onollut ihan normaalia valkoista, joten en usko sen olleen mitään vaarallista. Mutta varmasti kannattaa kyllä soittaa, jos muuttuu taas vihertäväksi. Kiitokset siis kaikille ko vastanneille ja puolestani holestuneille <3

  Mutta alkuperäiseen: kuinka monella tuollaiset menkkasäryt (joko pitkäkestoisena tai aaltoilevana, kuten supistus) ovta ennakoineet synnystä?

  Tämä on hauskaa näin toista lasta odottaessa, kun ei yhtään muista, miltä suoistus edes tuntuu :) siis ne alkuvaiheen - varsinaišet synnytysupistukset eivät kyllä varmasti poistu koskaan mielestä :)
   
  #11
 12. "jaaha"

  "jaaha" Vieras

  Ap:na menisin näytille vaikka vuoto on palautunut normaalin väriseksi. Jostain se vihreä tuli enkä leikkisi lapsen hengellä jättämällä selvittämättä asiaa.
   
  #12
 13. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  Juu, näytille minäkin menisin jos vuoto ollut vihertävää! Mieluummin sitten turha käynti kuin menetetty vauva.

  Itsellä esikoisen synnytys alkoi rv 40+3 supistuksilla, sitä ennen ei ennakoivia oireita. Toinen synnytys lähti käyntiin vesien menolla rv38+3, ei ennakoivia oireita.
   
  #13
 14. "klö"

  "klö" Vieras

  Suosittelen minäkin soittamaan synnärille ja kyllä ne pyytävät sitten käymään. Se vihertävä väri kuulostaa huolestuttavalta, jostain se tosiaan tuli vaikkei enää olekaan.

  Oma synnytys käynnsity nimenomaan noilla menkkajomotuksilla, jotka sitten pikkuhiljaa kovenivat "kunnon" supistuksiksi.
   
  #14
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti