Saako häädön muutaman kuukauden rästeistä

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "kinder", 04.04.2011.

 1. "kinder"

  "kinder" Vieras

  Tilanne siis se että tuttuni; viiden lapsen yh sai juuri häädön vvo:n asunnosta.
  Hän itse sanoo että kela ei uskonut hänen olevan yh ja siksi vuokrat jääneet parilta kuulta maksamatta kun ei tuloja.
  Kuulostaa korvaani hieman heppoiselta syyltä saada häätö, ainakin näin nopeasti. luulisi että prosessi häätää joku vie piiiitkän ajan ja menisi oikeuden tms. kautta.
  Olen vähän huolissani ja epäilen että hän on isossakin kusessa, haluaisin jotenkin auttaa mutta jos kyse oikeasti vain muutamasta vuokrarästistä niin sitenhän tilanne varmasti selviää ja saavat pian uuden asunnon mutta voiko lapsiperheen tosiaan heittää pihalle kodistaan näin heppoisin perustein?
  Pelkään että hän on ihan hirveässä liemessä rahallisesti ja yrittää pitää kulissia, siinähän sekoaa:(
   
  #1
 2. Maira

  Maira Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  18 234
  Saadut tykkäykset:
  4
  Häätö saadaan voimaan melko nopeastikkin, muutamassa kuukaudessa ja kyllä parin kolmen kuun rästivuokrat riittää siihen että heitetään pihalle, ei vuokranantajaa kiinnosta onko sulla lapsia vai ei, se haluaa vaan rahansa.
  Sossua voi tosin sit kiinnostaa et mitä tapahtuu ja miksi.
   
  #2
 3. -

  - Vieras

  Mistä näitä pösilöitä sikiää?
   
  #3
 4. "satu"

  "satu" Vieras

  pystyyhän sen yksinhuoltajuuden todistamaan sinne kelaan. ja kyllä muutaman kuukauden vuokrarästit on syy antaa häätö.
   
  #4
 5. vuokranantaja

  vuokranantaja Vieras

  Kyllä vvo saa häädön varmaan aika nopeastikin, mutta yksityinen vuokranantaja ei kyllä saa. Minulta kesti melkein 9kk saada häätö vuokralaiselle ja oli oikein asianajaja ja kaikki. Koko sinä aikana ei tietenkään tullut vuokratuloja ja menoja oli sitäkin enemmän, joten kyllä otti päähän ja rankasti. Nyt kyllä saan jonkun hikisen 100 euroa kuussa kyseiseltä henkilöltä. arrggg! Parempi tietysti sekin kuin ei mitään.
   
  #5
 6. -

  - Vieras

  Ihan pieni vinkki, laittakaa ne vuokrat menemään vaikka lapsilisistä suoraveloituksella, niin onhan ainakin katto pään päällä.
   
  #6
 7. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Häädön saa varmasti kahden kuukauden vuokrarästeistä, se haetaan oikeudesta. Lapsella pitää kyllä asunto olla, ainakin tilapäinen majoitus sossun kautta.
   
  #7
 8. "mie"

  "mie" Vieras

  Mielestäni vvo:lla vuokrarästit menevät perintäyksikön hoidettavaksi (ja sieltä eteenpäin ulosottoon)kun enemmän kun kahden kuukauden vuokra on maksamatta. Ja häätö saadan hoidetuksi kyllä aika nopeastikin. Ja minusta 2-3kuukauden vuokrarästi ei ole mitenkään hepponen syy, oli sitten lapsia taikka ei.....
   
  #8
 9. "a.p"

  "a.p" Vieras

  Sitten olen varmasti turhaan huolissani, olen jo ehtinyt kehitellä päässäni kauhean kauhukuvan siitä miten on hirveässä liemessä eikä vain kehtaa kertoa ja pyytää apua. Olen ollut siinä luulossa että tilanteen täytyy kyteä pitkään että saadaan oikeudelta lupa häätöön jne.
  Muutenkin elämänhallintansa on niin ja näin joten voisi kuvitella että velkaa voisi olla joka puolelle. Mutta hyvä äiti hän on, hurjaa vaan että lapset ovat vailla kotia. Tilapäisasunnon toki saivat.
  Kiitos tiedosta.
   
  #9
 10. "Heh"

  "Heh" Vieras

  Miten lapsilisällä maksetaan nykyisiä pk-seudun 700-1200e/kk vuokria? Voihan sillä tietysti pienen osuuden suoraveloituksella maksaa.
   
  #10
 11. -

  - Vieras

  [QUOTE="Heh";23507340]Miten lapsilisällä maksetaan nykyisiä pk-seudun 700-1200e/kk vuokria? Voihan sillä tietysti pienen osuuden suoraveloituksella maksaa.[/QUOTE]

  Pois sieltä asumasta, sehän on järjestelykysymys.
   
  #11
 12. "a.p"

  "a.p" Vieras

  [QUOTE="mie";23507333] Ja minusta 2-3kuukauden vuokrarästi ei ole mitenkään hepponen syy, oli sitten lapsia taikka ei.....[/QUOTE]

  Minusta se kuulostaa todella hurjalta jos OIKEASTI on kyseessä pattitilanne kelan kanssa, luulisi vvo:n kaltaisen vuokranantajan tai sossun ottavan tilanteen huomioon ja odottaa päätöstä tuista ennen häätöä.
   
  #12
 13. "nipa"

  "nipa" Vieras

  Viidestä lapsesta saa mielestäni aika paljon lapsilisiä yh-korotuksilla + elatustuet, asumistuki, kotihoidontuki...Huh.
   
  #13
 14. Maira

  Maira Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  18 234
  Saadut tykkäykset:
  4
  [QUOTE="a.p";23507351]Minusta se kuulostaa todella hurjalta jos OIKEASTI on kyseessä pattitilanne kelan kanssa, luulisi vvo:n kaltaisen vuokranantajan tai sossun ottavan tilanteen huomioon ja odottaa päätöstä tuista ennen häätöä.[/QUOTE]

  Edelleen, se vuokranantaja haluaa vaan rahansa, tiettyyn pisteeseen asti joustavat, mut mistä tuostakin tietää kuinka pitkälle ne on jo joustanut/ onko vuokranantajaan edes otettu kunnolla yhteyttä..

  Mut tuo selityskin ontuu minusta..
   
  #14
 15. laskelma

  laskelma Vieras

  [QUOTE="Heh";23507340]Miten lapsilisällä maksetaan nykyisiä pk-seudun 700-1200e/kk vuokria? Voihan sillä tietysti pienen osuuden suoraveloituksella maksaa.[/QUOTE]

  Viidestä lapsesta minimi elarit ja lapsilisät on reilusti yli tonnin, oisko n.1300-1400e
   
  #15
 16. "a.p"

  "a.p" Vieras

  Niin...hänellä kun on jo kymmenen vuotta elämä pyörinyt postimyyntien ympärillä. Töitä ei ole tehnyt, kotona siis 12v ja uutta tavaraa ostetaan kokoajan.
  Pelkään niin pahoin että on totaalisessa kusessa.
  En usko että kela pimittäisi rahoja useita kuukausia, eihän se voi kiikastaa siitä etteivät usko että on yh kun ei lasten isää ole ollut mailla eikä halmeilla yli vuoteen. Kai nyt joku oikeuspykälä estää kelaa mielivaltaisesta toiminnasta. En vaan nyt usko.
   
  #16
 17. "mie"

  "mie" Vieras

  Juuri näin. Ja kyllä esim se vvo:kin saattaisi sitä päätöstä odottaa, jos vaikka kela ottaisi yhteyttä tai edes se vuokralainen itse.... Ja tietääkö ap moneenko kuukauden vuokra on maksamatta? Perintään se menee kahden kuukauden jälkeen ja siitä häätö -> vielä pari kuukautta.... siellä voi äkkiä olla puolenkin vuoden vuokrat maksamatta.. Ja joustaa pitäisi vielä kuinka pitkään?
   
  #17
 18. just joo!

  just joo! Vieras

  Siis täh? kela ei usko? mitä hemmettiä?
  Ettei vaan kaverisi ole elänyt yli varojen, ja jättnyt vuokran vaan maksamatta?
   
  #18
 19. [QUOTE="a.p";23507384]Niin...hänellä kun on jo kymmenen vuotta elämä pyörinyt postimyyntien ympärillä. Töitä ei ole tehnyt, kotona siis 12v ja uutta tavaraa ostetaan kokoajan.
  Pelkään niin pahoin että on totaalisessa kusessa.
  En usko että kela pimittäisi rahoja useita kuukausia, eihän se voi kiikastaa siitä etteivät usko että on yh kun ei lasten isää ole ollut mailla eikä halmeilla yli vuoteen. Kai nyt joku oikeuspykälä estää kelaa mielivaltaisesta toiminnasta. En vaan nyt usko.[/QUOTE]

  Olisikohan sitten ihan oikeutetusti pian asunnoton. Kyllä lapsille löytyy asunto, sossu pitää kyllä siitä huolen.
   
  #19
 20. Karua arkea

  Karua arkea Vieras

  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kasvavat+asumismenot+rassaavat+pienituloisia+yhä+pahemmin/1135265131752

  Aamun uutinen Hesarissa.
   
  #20
 21. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Taitaa tuttusi huijata sinua. Ei Kelalla ole mitään syytä olla uskomatta, että on oikeasti yh. On tainnut humputtaa rahat ja keksiä tekosyyn. Asumistuki maksetaan perheen tulojen mukaan, ei sen mukaan onko yh. Yksinhuoltajuus vaikuttaa vain lapsilisän yh-lisään, joka taitaa olla alle 50e/lapsi.
   
  #21
 22. "a.p"

  "a.p" Vieras

  Näin minä luulen, tuo selitys on niin absurdi että pelkään hänen vaan häpeissään keksineen tuolaisen syyn. Hän on hyvä äiti mutta tuolalinen tilanne, vieläpä yksin kestettynä voi ajaa epätoivoon.
  Hän saattaisi loukkaantua kovastikin jos menen utelemaan raha-asioitaan vaikkakin ihan auttamis mielessä. Voisin käydä hänen kanssaan jossain velkaneuvojalla tms. jos omat voimat ei riitä, tai vaikka hoitaa lapsia jos haluaisi käydä töissä.Kuulostan varmasti vain uteliaalta ja tunkeilevalta mutta aiodtsi on huoli lapsista, pelkään että jotain surullista voi käydä.
  Kyllä isot velat on ennenkin aiheuttaneet tragedioita.
   
  #22
 23. sunniee

  sunniee Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  3 323
  Saadut tykkäykset:
  0
  no huh!! tuossahan menettää rahaa hirveen määrän,jos noin kauaa menee kunnes saa häädön voimaan.. :s
   
  #23
 24. -

  - Vieras

  [QUOTE="a.p";23507422]Näin minä luulen, tuo selitys on niin absurdi että pelkään hänen vaan häpeissään keksineen tuolaisen syyn. Hän on hyvä äiti mutta tuolalinen tilanne, vieläpä yksin kestettynä voi ajaa epätoivoon.
  Hän saattaisi loukkaantua kovastikin jos menen utelemaan raha-asioitaan vaikkakin ihan auttamis mielessä. Voisin käydä hänen kanssaan jossain velkaneuvojalla tms. jos omat voimat ei riitä, tai vaikka hoitaa lapsia jos haluaisi käydä töissä.Kuulostan varmasti vain uteliaalta ja tunkeilevalta mutta aiodtsi on huoli lapsista, pelkään että jotain surullista voi käydä.
  Kyllä isot velat on ennenkin aiheuttaneet tragedioita.[/QUOTE]

  Kukas ne velat on tehnyt? Joku toinen, tuskin?

  Mene hyvä ihminen auttamaan, äläkä täällä ruikuta, jos tunnet sen elämän tehtäväksesi.
   
  #24
 25. "sama"

  "sama" Vieras

  Niinhän siinä menettää ja varsinkin jos vuokralainen tietää miten "toimia" eli vetkutella ja venytellä ja tietää "oikeutensa" niin kyllä siinä voi vuosikin mennä ihan mukavasti ennen kuin yksityinen vuokranantaja sen häädön saa. Valitettavasti minulle kävi juurikin niin. :(
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti