Santerin leivokset...onko ohjetta?

Sattuisiko kenelläkään olemaan testattua ohjetta Santerin leivoksiin? Ajattelin tehdä niitä ristiäisiä varten, mutta ohje puuttuu. Ristiäisiin on vielä kuukausi aikaa, mutta haluaisin tehdä testierän ennen juhlia. Voiko niitä muuten pakastaa?
 
Pitihän tää uus osio tulla tsekkaamaan :) Ja mulla on yksi Santerin leivosten ohje, jonka oon muutamaan kertaan testannutkin, ja hyväähän se on :p Oliskohan tämä se mitä kaipaat? :)

Santerin leivokset n. 45 kpl

Pohja:
3½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
175 g margariinia

Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Nypi sekaan margariini. Painele taikina pellille, pistele haarukalla. 175 astetta 25-30 min.

Kinuskitäyte:
125 g margariinia
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ dl siirappia

Keitä aineita paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Täyte on valmis, kun pintaan vedetty viiva jää näkyviin hetkeksi. Levitä kinuski muropohjalle, anna jäähtyä.

Kuorrutus:
185 g taloussuklaata

Levitä vesihauteessa sulatettu suklaa kinuskin päälle. Jäähdytä pakastimessa ja leikkaa neliöiksi.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.09.2004 klo 15:46 Gitta kirjoitti:
Sattuisiko kenelläkään olemaan testattua ohjetta Santerin leivoksiin? Ajattelin tehdä niitä ristiäisiä varten, mutta ohje puuttuu. Ristiäisiin on vielä kuukausi aikaa, mutta haluaisin tehdä testierän ennen juhlia. Voiko niitä muuten pakastaa?
Niin ja voit pakastaa, kun nehän voi jäähtymisen jälkeen vaan jättää pakastimeen ja ottaa sitten kun tarjoilun aika on.
 
Rituli
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.09.2004 klo 16:12 inkatuuli harmaana kirjoitti:
siis tarkoitatko aleksanterin leivoksia? niitä joissa on se pumadakuorrutus?
Millaisia ovat Aleksanterin leivokset ja mitä on pumadakuorrutus??? Onko sinulla ohjetta?
 
Pumada: on leipomoissa käytettävää vaaleanpunaista kuorrutusta.
Kotioloissa samantyylistä kuorrutusta voi tehdä tomusokeriusta ja vedestä.
Aleksanterinleivos on suorakaiteen muotoinen leivos jossa on välissä hilloa, yleisimmin vadelmahilloa ja pinnalla pumada kuorrutus.
ohje aleksanterinleivoksille:
» Aleksanterin leivokset

Ainekset:

(20 kpl)
200 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 muna tai 2 rkl konjakkia
1 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
kiinteää omena-, vadelma- tai punaherukkahilloa
Tomusokerikuorrutus:
2 dl tomusokeria
1½ rkl kuumaa sitruunamehua tai vettä
(punaista elintarvikeväriä)


Ohje:

1. Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna tai sen sijasta konjakki.

2. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.

3. Anna vetäytyä viileässä puolisen tuntia.

4. Kaaviloi taikinasta suoraan leivinpaperille kaksi suorakaiteen muotoista levyä (20 cm x 30 cm). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

5. Levitä pohjalevylle ohut kerros hilloa ja aseta toinen levy päälle.

6. Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita kuuma sitruunamehu tai vesi pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Lisää karamelliväri vesitilkkaan ja tiputa seosta tippa kerrallaan tomusokerikuorrutukseen, kunnes väri on sopivan vaaleanpunaista.

7. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi (5 cm x 6 cm).

***

Älä laita kaikkia jauhoja kerralla, murenee eikä saa kunnolla kaulittua.

 

Yhteistyössä