Sitä on taas mustat palstalaiset ollu ahkerina

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 12.08.2018.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Ai kun päätön mainitsi siitä...? Vai Hämeenlinnassako?
  ---Ja itse katosi verikokeeseen:eek:
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

 4. vierailija

  vierailija Vieras

  verikokeessako nykyisin selvitetään tarve mennä suljetulle osastolle? :eek:

  näkyihän tuo muutennii :giggle::LOL:
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Mieti sitä.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei ne samaa asiaa olleet, mut mikä siellä Hämeenlinnassa, onhan siellä muutakin kuin tuo:
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/09/11/naisvankien-elamaa-hameenlinnassa

  Sairaalassa oli kuitenkin aikaisemmin ja etsittiin syytä kuumeeseen. No, eihän se kenellekään kuulu, mut outoa, et ei kiinnosta ketään, vaikka varmasti tuntevat toisensa ainakin 15 vuoden ajaltao_O
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Miksi sinä hämmennät tällaisia juttuja?
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  SIKSI, kun söi niitä uusia perunoita ja sai niistä selvästi myrkytysoireet!
   
  #10
 11. r0s

  r0s Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Viestejä:
  289
  Saadut tykkäykset:
  99
  Näinkin pitkään tunteneilla on varmastikin muu kommunikointikanava kuin kakspluspalsta. :)
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Monestakin syystä(y)
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Vie terveisiä, et jonku todella täytyy valittaa siitä myrkytysoireesta. Omalla kohdallani se on ollut joku kaalissa, mutta itse olisi pitänyt maksaa monen tonnin euron kulut aineiden määrittämisessä. Se siis on ihan toivotonta, mutta toisinpäin ajateltuna mahdollista, koska nyt on epäiltynä vain se 1, aluksi ainakin:
  " Torjunta-aineiden toistuvan käytön ympäristöriskit perunanviljelyssä Pentti Ruuttunen ja Pirkko Laitinen MTT (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus), Kasvintuotannon tutkimus, Jokioinen,
  Tiivistelmä
  Toistuvan torjunta-aineiden käytön ympäristöriskit eli TOISTO-hanke toteutettiin vuosina Hankkeessa selvitettiin rikkakasvien torjuntaaineiden metributsiinin ja linuronin sekä kasvitautien torjunta-aine fluatsinamin käyttäytymistä ja vaikutusta suomalaisissa perunamaissa.

  Samalla arvioitiin torjunta-aineiden aiheuttamia ympäristöriskejä. Maanäytteitä kerättiin pitkään perunanviljelyssä olleilta pelloilta. Näytteistä analysoitiin mainittujen torjunta-aineiden jäämiä.

  Mikrobiologisin laboratoriokokein tutkittiin torjunta-aineiden vaikutuksia maaperän mikrobeihin. Standardimenetelmien eli nitrifikaation ja maahengityksen lisäksi mikrobiologisissa tutkimuksissa käytettiin uusia herkempiä menetelmiä.

  Tulosten perusteella mallinnettiin torjunta-aineiden hajoamista ja kulkeutumista sekä arvioitiin torjunta-aineiden ympäristöriskejä ja käytön rajoituksia. Fluatsinamia havaittiin kertyvän suomalaisiin perunapeltoihin jo kolmen vuoden toistuvan käytön seurauksena, ja myös linuronin jäämissä maassa havaittiin lievää kasvua.

  Metributsiinin kertyminen maahan oli vähäisintä. Metributsiini ja linuroni uuttuivat helposti maan pinnalla seisovaan veteen ja kulkeutuivat fluatsinamia helpommin muokkauskerroksen alapuolelle. Metributsiinin ja linuronin puoliintumisajat pellolla vastasivat kirjallisuudessa esitettyjä, mutta fluatsinamin puoliintumisaika oli pitempi ( vrk) kuin aiemmin on esitetty.

  Talvisimulointikokeessa kolmen torjunta-aineen hajoaminen riippui voimakkaasti lämpötilasta. Erityisesti herbisidit lisäsivät maan entsyymiaktiivisuuksia laboratorio-olosuhteissa. Entsyymiaktiivisuus kuvaa maan mikrobien monimuotoisuutta. Mikään torjunta-aineista ei vaikuttanut selvästi maan ergosterolipitoisuuteen, joka kuvaa sienten biomassaa. Metributsiini vähensi nitrifikaatiota laboratoriossa ja fluatsinami osoittautui erittäin myrkylliseksi valobakteeritestissä. Tulosten mukaan nykyiset linuronin ja fluatsinamin toistuvan käytön rajoitukset ja metributsiinin käyttökielto pohjavesialueilla ovat aiheellisia suomalaisilla pelloilla."
  Tuo on tiedetty jo 10 vuotta sitten!
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Tietysti, mut osoittaa sen, ettei niillä puheilla ole mitään merkitystä täällä, kun ei kukaan lue todella, mitä kirjoittaa milloinkin. Mun oma stoori myrkytysoireista oli ihan selvä, mut kun ei ollut luomukaalta se muru, mistä tuli, en tiedä vieläkään, mitä oli. Tässä se vanha juttu tallessa. Ikinä ei löytynyt sitä verikokeen tulosta, niin meni luotto tähän systeemiin totaalisesti!
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti