Sofi oksanen haastaa Melanian

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 12.10.2017.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Sofi Oksanen arvostelee Melania Trumpia avoimessa kirjeessä –”Olet parasta, mitä itätyttöbisnekselle on tapahtunut aikoihin”

  Kirjailijan teksti julkaistiin useissa pohjoismaisissa lehdissä, myös englanniksi.
  Kirjailija Sofi Oksanen on kirjoittanut Yhdysvaltojen ensimmäiselle naiselle Melania Trumpille avoimen kirjeen, jossa hän syyttää tätä itäeurooppalaisiin naisiin liittyvien ennakkoluulojen vahvistamisesta.

  Kirje julkaistiin keskiviikkona ruotsalaislehti Expressenissä ruotsiksi ja englanniksi sekä torstaina Helsingin Sanomissa suomeksi. Myös norjalaislehti Aftenposten on julkaissut tekstin jo viime viikolla.

  Kirjeessä suomalais-virolaisessa kodissa kasvanut Oksanen muistelee lapsuuttaan, josta osa kului Neuvostoliittoon kuuluneessa Virossa ja osa Suomessa. Hänen mukaansa Neuvostoliiton romahdettua länteen Itä-Euroopasta muuttaneille naisille oli muodostunut jo neuvostoaikana tietynlainen maine, ja heitä katsottiin usein lännessä kieroon.

  ”Kotimaassaan he olivat olleet tavallisia tyttöjä, rajan ylityksen jälkeen heistä tuli itätyttöjä, joiden aksentti riitti kertomaan miehille, että tässä on tyttöjä kaupan, ja halvalla”, Oksanen kirjoittaa.

  Hän kertoo uskovansa Sloveniasta Yhdysvaltoihin muuttaneen Melania Knavsin (myöhemmin Trump) kokeneen myös vastaavaa. Oksanen kutsuu Melania Trumpia ”itäeurooppalaisen unelman ruumiillistumaksi”, jolla olisi tilaisuus korjata itäeurooppalaisista naisista syntynyttä mielikuvaa, mutta joka jättää tämän tilaisuuden käyttämättä.

  ”Vaikka täydelliselle vartalollesi voisi ripustaa vaatteen kuin vaatteen, kukaan ei säntää ostamaan käyttämääsi huulipunaa tai leninkiä. Sinä et ole muoti-ikoni, et idoli. Et voi olla, koska kasvosi saavat aikaan passiivisen uhrin, sen klassisen itätytön tarinaan sopivia hashtageja: #FreeMelania, #SadMelania, #SaveMelania”, Oksanen toteaa.

  ”Sinä et saa naisia ostamaan mekkoja, mutta sinä olet parasta, mitä itätyttöbisnekselle on tapahtunut aikoihin”, kirjailija kiteyttää.

  Oksanen viittaa tekstissä presidentti Donald Trumpin naisia vähätteleviin ja naisten kourimisella kehuskeleviin puheisiin, joista keskusteltiin paljon vaalikampanjan aikana. Oksasen mielestä Melania lähinnä nielee hiljaa miehensä seksistiset kommentit.

  ”Juuri sellaisia morsioita idästä haetaan. Tyttöjä, jotka näyttävät supermalleilta, mutta ovat isoäitiensä kasvattamia, kuten erään toimiston sloganissa todetaan”, Oksanen kirjoittaa.

  Hänen mukaansa jokainen Melania Trumpin kokemia nöyryytyksiä käsittelevä artikkeli tuo lisää asiakkaita itätytöille tai vaientaa sellaisen, ja sekä pönkittää mielikuvaa itätytöistä että ”myy lisää poikamiesmatkoja”.

  ”Siksi sinun hiljaisuutesi ei ole yksityisasia. Se vaikuttaa lukuisten muiden naisten elämään ja mahdollisuuksiin, heidän oikeuksiinsa ja kykyynsä puolustautua. Sinä olet kasvot kokonaiselle elinkeinolle”, Oksanen syyttää.

  Oksanen toivottaa Melania Trumpin tervetulleeksi naisten oikeuksia ajavien ihmisten joukkoon.

  ”Silloin sinusta voisi tulla meidän kaikkien sankari”, hän päättää kirjoituksensa.

  Johannes Kotkavirta
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005405385.html

  Mua ärsyttää Melaniassa ihan sama asia :mad:
   
  #1
 2. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  12 997
  Saadut tykkäykset:
  2 749
  Onko nyt aaaaika kaukaa haettua o_O
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei ole, itätytöt ovat postimyyntivaimoina aika suosittuja Amerikassa tällä hetkellä. Miehet kaipaavat alistujia ja nykyamerikkalaisnainen ei suostu enää alistumaan.
   
  #3
 4. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  12 997
  Saadut tykkäykset:
  2 749
  Joo, venäjän ilotytöt ovat kaikille tuttuja, mutta ilmiön yhdistäminen ja sen ylläpitämisestä melaniaa syyttäminen on hiukan höpsöä.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Googlaile melanian taustat. Lisäksi kysymys on siitä, että melania on alisteinen sen sijaan, että ensimmäisen naisen vaikutusvallalla muuttaisi asioita.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Näin juuri!
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Eihän tuossa Melaniaa mistään ilotyttöilmiöstä syyllistetä, vaan siitä, ettei hän ota itse kantaa asioihin ja vaikuttaa vain alisteiselta vaimolta, joka on tyytyväinen, kun on rikas mies elättämässä. "Saat hankittua nöyrän vaimon, kunhan rahaa riittää tarpeeksi."

  Jotenkin tulee tuosta Oksasen itätyttö kuvauksesta eräs palstalainen mieleen :whistle:
   
  #7
 8. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  12 997
  Saadut tykkäykset:
  2 749
  No mutta, jos venäläiset (ilo)tytöt ovat sellaisia, ja ovat kautta aikojen olleet, niin miksi yhden heistä vastuulla olisi muuttaa kuvio?
  Ehkä eivät edes halua?
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #8
 9. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  12 997
  Saadut tykkäykset:
  2 749
  Aika moni venäläinen (venäläisen mentaliteetin omaava) nainen nimen omaan on tyytyväinen, kun löytää rikkaan elättäjän itselleen. Miksi ihmeessä alkaisi taistelemaan jonkun sellaisen asian puolesta, jonka kokee toimivaksi/hyväksi ratkaisuksi?
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  typerä otsikko haastaa... ei haasta millään tavalla.
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Tynnyrissä kasvaneena tutun ja turvallisen kokee toimivaksi. Ihan yhtälailla useat hunnutettuna elävät kokevat sen toimivaksi/hyväksi ratkaisuksi, toimittavat tyttärensäki mitään kyseenalaistamatta ympärileikattavaksi, kun niin on aina tehty. Oman kulttuurinsa itsestäänselvyyksistä voi olla vaikea päästä eroon. Ihan yhtälailla suomalaisilla tasa-arvoon tottuneilla on vaikea ymmärtää, että jotkut eivät elämältään muuta halua.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Tyypillinen aivopieru Sofi Oksaselta. En ymmärrä, miksi tätä typerystä hypetetään.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #12
 13. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  12 997
  Saadut tykkäykset:
  2 749
  Näinhän se on.
  Mutta se, mikä itseäni tässä eniten ärsyttää, on tuollainen hyökkääminen yhtä ihmistä kohtaan.

  Sofi saa viestinsä helposti mediaan. Kirjoittaisi saman tyyppisen syyllistävän ja hyökkäävän kirjoituksen jollekulle muslimipoliitikolle/julkkikselle, että miksi ei tee huntuasialle mitään.
  Olisi hauska nähdä, millainen paskamyrsky nousisi.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Aika hyvä kirje, vaikken tuota Oksasta voikaan persoonana sietää.

  Sääliksi käy Melania, sellanen vahanukke. Voisi tosiaan tehdä jotain suurta asemassaan, mutta pelkää hullua miestään, niin että pysyy vain nöyränä koristeena. Kunpa vielä joskus murtaisi kahleensa.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Sillä pääsee otsikoihin.
  Paljonhan Amerikassa on hyväksytty kaikenlaista hiljaa. Nyt rupeaa riittämään juttuja hyväksikäyttäjämiehistä, kun monet uskaltavat vihdoin avata suunsa.

  http://www.iltalehti.fi/pinnalla/201710122200455993_iq.shtml

  -Ikivanhan perinteen, jonka mukaan he, joilla on rahaa ja valtaa voivat käyttää hyväkseen haavoittuvaisia ja heikkoja, on muututtava, hän kirjoittaa ja huomauttaa, että kyse ei ole vain Hollywoodin ongelmasta, vaan vastaavaa hyväksikäyttöä tapahtuu kaikkialla maailmassa ja kaikilla aloilla.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Vähän tyhmää Sofi Oksaselta. Ehkei Melania ole persoonana sellainen, että se kykenisiä rikkomaan mitään rajoja tai astumaan esiin.
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Niin Sofia kun katsoo, niin ei varmaan paneta tai tee mieli. Kateuttahan se on, kun itä-eurooppalaisista naisista on tullut seksikkyyden symboli. Mutta Sofi saanee olla rauhassa, hän voisi rauhoittua. Yhtäkään keskiverota heteromiestä ei tuollainen liisa ihmemaan kaalimato kiinnosta.
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Kuka ois itä-euroopan naisille kateellinen, oletko sinä? :eek:
   
  #19
 20. Ärsyttävä tyyppi

  Ärsyttävä tyyppi Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  305
  No vastaan omasta puolestani tähän: jos mä alkaisin hirveästi haukkua, mollata ja panetella vaikkapa nyt Hunks-tanssijoita, niin mitä sinä ajattelisit. Että siinä se aidosti pelkää jotain suurta kohtaloa miehille, vai ettei nyt vain olisi oikeasti kateellinen?

  No offence! Mutta katsokaapa näitä feministejä ja ei-feministejä. Heissä on ulkonäöllisesti joku ero. Se ero ei ole se, että seksipommi tahallaan lihottaisi ja rumentaisi itsensä, jauhaisi nuuskaa ja puhuisi likaisesta vitusta. Ei kun se on sen alku. Ne ketkä on rumia, lihavia, nuuskaa jauhavia, miehisiä, fyysisesti vahvoja naisia ja tahallaan koulun vessan lattialle kusevia tyttöjä -> niistä tulee niitä feministejä.

  Ok. Ole mitä olet.

  Mutta kun niitä juuri vituttaa se, kun miehiä sitten kuitenkin kiinnostaa se pinkkiin, korkkareihin ja minihameeseen pukeutunut nainen. Joka haluaa miehiä ja miehet sitä. Se sitten harmittaa.

  Tässä Sofi kirjoittaa juuri siitä. Miehet haluavat seksuaalisesti itä-eurooppalaisia naisia. Ei saisi haluta. Piste! Pitäsi leikata kulli pois, pistää hame päälle ja antaa naisten hoitaa ne "miesten työt".
   
  #20
 21. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  12 107
  Saadut tykkäykset:
  1 864
  Äh. Edustustehtävissä presidentti tekee työtään. Vaimo on mukana edustamassa, eikä hänen oikeastaan kuulukkaan olla muuta kuin hiljaa rinnalla. Olishan se kerrassaan hupaisaa, jos virkaansa hoitavien presidenttien vaimot olisivatkin valokeilassa ja muuta kuin koristeena. Ihan yhtälailla naispuolisten presidenttien miehet ovat hiljaa rinnalla, silloin kun esiintyvät puolisonsa kanssa, joka hoitaa virkaansa.
   
  #21
 22. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  12 107
  Saadut tykkäykset:
  1 864
  Ihana ajatus, mutta tuskin tulee tapahtumaan. Asia nyt vaan on siten, että usein sellaiset ihmiset ovat aallon harjalla, jotka pystyvät häikäilemättömästi käyttämään muita hyväkseen ja kävelemään heidän ylitseen.
   
  #22
 23. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  12 107
  Saadut tykkäykset:
  1 864
  Mitä tulee Sofi Oksaseen, niin en ole koskaan pitänyt häntä minään naisten oikeuksia ajavana henkilönä. Lähinnä tyyppinä, joka haluaa olla esillä esittäen mitä erikoisempia ja kärjistetympiä kommentteja ties mistä.
  Toki, näitäkin ihmisiä tarvitaan, jotta keskustelua syntyy, mutta se, että hän pitää itseään jonkinlaisena tien viitoittajana on ehkä hieman harhaista.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  Usan pressan puoliso on siinä asemassa, että voisi tehdä paljon hyvää. Kaikkien presidenttien puolisot ovat olleet mukana erilaisissa hyväntekeväisyysjärjestöissä ja puhumassa mm. ihmisoikeuksista, huumeiden vastaisessa työssä jne jne. Sääli, että Melania heittää tämän mahdollisuuden hukkaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #24
 25. Echo

  Echo Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  19 852
  Saadut tykkäykset:
  1 312
  Aika yhtäkkinen ja puskista tullut ryöpytys Oksaselta, mutta toisaalta hyvä pointti hänellä.

  Michelle Obama oli/on lämmin, maanläheinen ja osallistuva, Melania kuin söpö nukke, mut pinnallinen ja kolkko.

  Sofi Oksanen haluaa ehkä itse tehdä pesäeron muihin perusslaavilaisiin naisiin, pukeutumalla ei-kauniisti ja goottilaisittain: matonkuteista kyhätty kasa hiuksissa, pyöreät rillit vaikka piilareita löytyisi jne. Hän haluaa, että slaavilaisillakin naisilla on aivot.

  Kyllä mä kallistuisin Oksasen puolelle.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti