Spinaalipuudutus!

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja Mivian80, 01.12.2007.

 1. Mivian80

  Mivian80 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä eroa on epiduraalin ja spinaali puudutuksen laitossa?
  Eikös molemmat laita anestesia lääkäri selkään?

  (olen kuullut ett joillekkin voidaan laittaa spiaali, muttei epiduraalia. Mistä tämä johtuu?)
   
  #1
 2. Hemuli-76

  Hemuli-76 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2007
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luulisin että laitossa ei ole mitään eroa. Mulle laitettu kahdessa raskaudessa epiduraali ja kolmannessa laitettiin spinaali. Erona on vaikutusaika. Spinaali vaikuttaa noin 1,5-2 tuntia, epiduraali kauemmin.
   
  #2
 3. anuuu

  anuuu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  3 835
  Saadut tykkäykset:
  0
  olisko se niin etku uudelleensynnyttäjillä epid ei pakosti ehdi vaikuttaa tai vaikuttaa liian kauan? siis ku synnytys etenee nopeampaa ku ensikertalaisilla... että siksi konkareille suositellaan spinaalia joka on kait nopeempi ja lyhytaikaisempi.. oonkohan mä yhtää oikeilla jäljillä?

  ittellä vasta yksi synnytys ja epiduraali takana joten ei kokemusta muusta.
   
  #3
 4. MargeSimpson

  MargeSimpson Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2007
  Viestejä:
  7 539
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulle on yritetty ekassa ja kolmannessa synnytyksessä laittaa epiduraali, en ois kyllä edes halunnut. Ei se neula vaan mene vaikka kuinka runnovat ja survovat ja vaikka mä oisin kuinka hyvin selkä kumarassa. Spinaalin saivat 2 sekunnissa laitettua.
  Luulis että ne laitetaan samaan paikkaan, mutta sen verran mitä siitä hetkestä muistan, niin spinaalia ei laiteta niin syvälle ja oisko tullut eri paikkaankin... En kylläkään muista kovin tarkkaan.
   
  #4
 5. SmileX

  SmileX Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2004
  Viestejä:
  1 600
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selkärangassa on sekä spinaali että epiduraali tilat.
  Epiduraalipuudutuksella saadaan aikaiseksi pidempi aikainen puudute, sillä epiduraalitilaan jätetään katetri ja lääkettä voidaan lisätä synnytyksen edetessä ilman uusia pistoksia. Ensisynnyttäjillä yleensä aina käytetään noista vaihtoehdoista epiduraalia koska ei oleodotettavissa niin nopea synnytys.
  Nopeassa synnytyksessä epiduraalista voisi olla se haitta että äiti ei tunne ponnistusvaihetta ja lapsi on puristuksissa syvemmällä lantiossa suotta.

  Spinaalia käytetään kun odotettavissa on nopeampi synnýtys ja se laitetaan injeltiona kertaluontoisesti spinaalitilaan.

  ks: "MIHIN JA MITEN PUUDUTUSTA KÄYTETÄÄN " http://www.porinlaakaritalo.fi/default.asp?id=142445&artikkeli=642345&Method=Artikkeli&Hakusana=
   
  #5
 6. Carmen

  Carmen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2007
  Viestejä:
  1 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen kuullut epiduraalille ja spinaalille olevan myös sellainenkin puudutusvaihtoehto, joka laitetaan tuolta "alakautta"? Mikäs se tällainen mahtaa olla? Kerran epäonnistuneen epiduraalin kokeneena en tahdo kyllä mitään neuloja selkääni!!
   
  #6
 7. mantana

  mantana Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2006
  Viestejä:
  1 002
  Saadut tykkäykset:
  0
  ...eli meillä tyttö syntyi suunnitellulla sektiolla ja spinaalipuudute laitettiin spinaalitilaan. Neula oli tosi ohut ja ei pahasti sattunut, tuntui kyllä! Hiukka hankala ison masun kanssa saada selkä pyöreäksi, jotta puudutteen sai laitetuksi! Puudutus oli tehokas ja kainaloista alaspäin tunto täysin pois! Eikös se ole jo iso ero tuohon epiduraaliin? Ja myös, että epiduraalissa voidaan puuduteainetta lisätä synnytyksen kestäessä? Spinaalipuudutus on kestoltaan lyhyt, noin pari tuntia kaikkiaan meni, jotta pääsin osastolle tytön syntymän jälkeen! Eli alkoi siis tunto palaamaan jalkoihinkin. Kaikki meni hyvin! Meidän neiti jo 3v! :heart: :wave:
   
  #7
 8. vanessa

  vanessa Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2005
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  eli sillä mihin nikamaväliin spinaalipuudutus laitetaan (usin ln4-4 synnytyksessä) on vaikutus siihen mikä alue puutuu. Laittamalla puudute ko. nikamaväliin saadaan puudute toimimaan voimakkaimmin juuri alaselän ja lantion alueella. Erona täytyy myös muistaa että epiduraalin kanssa voi liikkua, mutta spinaali vie jalat.
   
  #8
 9. HeMa05

  HeMa05 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2005
  Viestejä:
  3 074
  Saadut tykkäykset:
  0
  niin paitsi että myös epiduraali voi viedä jaloista voimat.näin kävi mulla.tuloksena se että en päässyt liikkeelle epiduraalin kanssa vaik olisin halunnut.

  spinaali on tosiaan kertaluonteinen puudutus ja epiduraalia voidaan lisätä.
   
  #9
 10. Dahlia

  Dahlia Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Spinaali alatiesynnytyksessä on eri asia kuin spinaali leikkauksessa! Synnytyksen yhteydessä laitetaan ns. "pikku-spinaali", joka ei vie jalkoja alta (joskus niin voi tietysti käydä, kuten epiduraalissakin).

  Spinaali on tehokas ja erittäin nopeavaikutteinen, mutta sitä ei voi lisätä. Tämän takia epiduraalia suositellaan ensisynnyttäjille; kun synnytys saattaa venyä voidaan lisätä puudutetta.
   
  #10
 11. Hilipatuinen

  Hilipatuinen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  590
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulle laitettiin spinaalipuudutus kun ei voitu enää laittaa epiduraalia, kun olin niin paljon auki. Eli spinaali voidaan laittaa myöhemmin =)
   
  #11
 12. nättitähti

  nättitähti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  4 291
  Saadut tykkäykset:
  0
  mitenkäs kun mun viime synnytys kesti 6 tuntia,käynnistettiin ja laskettiin heti tipanlaitosta. seuraava synnytys on varmasti ainakin yhtä nopee. mun varmasti kannattaa tota spinaalia pyytää? jos käy niin että sen teho kuitenkin loppuu ja on vaan 7cm auki,saako parakervikaalin siihen vielä? auttaakohan se edes mitään..
   
  #12

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti