Suolioireinen allergia?

Viestiketju alueella 'Lapsen sairaudet ja allergiat' , aloittaja vilioskari, 06.10.2015.

 1. vilioskari

  vilioskari Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2015
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  3,5kk poikamme on oireillut mahaansa lähes syntymästään saakka. Nyt olen alkanut epäilemään allergian mahdollisuutta ja olenkin nyt viikon ajan ollut maidottomalla, munattomalla, viljattomalla ja soijattomalla dieetillä (+nauta). Iho pojalla on hyvä, poislukien toisinaan vaippaihottuma ja näppylät suun ympärillä. Kakka on ollut nyt useamman viikon aivan vettä ja limaista (välillä vihreää), ilman ryynin ryyniä. Ja haju muuttunut aikaisemmasta ryynikakasta pahemman hajuiseksi. Aiemmin kakkaa oli lähes joka vaipassa, mutta nykyisin tekee kerran pari päivässä sellaiset syöksykakat, että poika ui siinä kainaloitaan myöten. Selvästi näkee miten tuskissaan toinen yrittää kokoaika kakkaa/pieruja ähistää. Puhumattakaan päivistä jos kakkaa ei tule nimeksikään. Yöt ovat menneet koko aika huonommaksi, tällä hetkellä poika herää ähistelemään ja vääntelehtimään puolentunnin-tunnin välein.yrittää selvästi tehdä pieruja/ kakkaa, mutta mitään ei tule. Tätä toki tapahtuu myös päivisin, mutta varsinkin pitkin yötä. Alkuaikoina nukkui kuitenkin hyvin jopa 5-6 tunnin pätkiä.
  Myös pulauttelu on lisääntynyt ja voimistunut. Lisäksi tulee takaisin virtauksia suuhun, joita nieleskelee takaisin.
  Poika on kasvanut tähän asti hurjaa vauhtia pelkällä rintamaidolla, painoa jo reilut 9 kg. Yöllä on kokoaika rinnalla, selvästi aina hetkellisesti helpottaa tukalaa oloaan. Myös päivisin syö tiheään. Nyt tosin painoa ei ole enää tullut entiseen malliin.
  Vyöhyketerapiaa kokeiltiin kolmesti, ilman hyötyä.
  En ole vielään ollut kovin huolissani tilanteesta, sillä poika muutoin on iloinen ja hyväntuulinen. Mutta nyt kun tuota ripulikakkaa yms. on jatkunut jo niin pitkään, ja kaikki mennyt kokoajan vaan huonompaan, niin koen että jotain on vinossa.
  Olen siis ollut nyt viikon tuolla välttämisdieetillä, mutta en ole vielä huomannut vaikutuksia. Mitenkä nopeasti oireet alkavat parantua jos syy olisi jokin mainitsemistani ruoka-aineista? Neuvolalääkäri on parin viikon päästä. Jatkan siis ainakin siiheksi dieettiäni.

  Miltä tämä tilanteemme kuullostaa?
   
  #1
 2. TätiKoodari

  TätiKoodari Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2018
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ihan selvä suolisto-oireinen allergia, oireet olivat kuten vauvallani, tosin hän ei kasvanut kunnolla. Tarvitaan tarkempia tutkimuksia allergian syistä, ruokavaliossa on ilmeisesti päivittäin jokin aina, josta tulee oireita. Pidä kirjaa ruuista , joita syöt ja myös oireista. Jos sinulle herää epäily siitä, että jokin ruoka aiheuttaa oireita, syö sitä todella paljon, jos oireilu pahenee, on kyseinen ruoka sen aiheuttaja.
   
  #2
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti