Suomalaiset ovat hölmöläisiä

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ....., 18.05.2018.

 1. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  15 320
  Saadut tykkäykset:
  3 233
  ... tai niin ainakin kansanedustajat uskovat. Kovaan ääneen meuhkataan sopeutumiseläkkeen poistosta, kun toisaalta yritetään kyniä lisää rahaa miuta kautta.

  Esitys: Kansanedustajien sopeutumiseläke loppuu – tilalle suunnitellaan täysin uusia etuja

  Eduskunnassa ratkaistaan tänään, kuinka kansanedustajien kohuttujen sopeutumiseläkkeiden oikein käy. Puolueiden eduskuntaryhmien johtajat kokoontuvat eduskunnan puhemies Paula Risikon (kok) johdolla keskustelemaan esitystä sopeutumiseläkkeiden muutoksista.

  Mikäli eduskuntaryhmät hyväksyvät esityksen, se esitellään julkisesti.

  Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan näin tuskin käy, sillä kaikki eduskuntaryhmät eivät ole tyytyväisiä esitykseen, sillä se ei vastaa täysin sitä, mistä alun perin puhuttiin.

  Esityksessä kansanedustajille tuotaisiin uusia etuja ikään kuin ”keittiön kautta”.
  MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)


  Ehdotuksena on muun muassa, että ensimmäisen ja toisen kauden kansanedustajien palkkioita nostettaisiin muutamilla satasilla kuussa.

  Se nostaisi palkkioita suurin piirtein niin, että se vastaisi pidempään eduskunnassa olleen edustajan palkkiota.

  Lisäksi entisille, yli 15 vuoden takaisille ministereille tulisi mahdolliseksi hakea harkinnanvaraista, ylimääräistä eläkettä. Nykyään eläke lasketaan viimeisten 15 vuoden ajalta.

  ”Mahdollinen muutosehdotus: kansliatoimikunnalle oikeus myöntää hakemuksesta harkinnanvaraisia ylimääräisiä eläkkeitä, joissa voidaan ottaa huomioon yli 15 vuotta sitten ansaittuja nykyistä korkeampia eläkekertymiä”, esityksessä todetaan IS:n tietojen mukaan.

  Kansanedustajan eläkkeestä ja sopeutumisrahasta annetun lain mukaan eläke lasketaan 15 viimeisen vuoden aikana maksettujen kansanedustajan, valtioneuvoston jäsenen tai Suomesta Euroopan parlamenttiin valitun edustajan palkkioiden mukaan.

  Näin ollen yli 15 vuotta sitten, esimerkiksi ministerin tehtävissä, ansaitut palkkiot eivät ole mukana laskettaessa eläkkeen perusteena olevaa palkkaa.

  Alun perin esityksen piti korjata sopeutusmiseläkkeen valuviat, sillä se on ollut entisille kansanedustajille todella avokätinen tukimuoto. IS:n saamien tietojen mukaan tämä korjataan uudistuksessa niin, että vanhat sopeutumiseläkkeet muuttuvat nykyisenkaltaiseksi sopeutumisrahaksi.

  Jos on aloittanut eduskunnassa ennen vuotta 2011 ja toiminut siellä vähintään seitsemän vuotta, voi nostaa nykymallin perusteella sopeutumiseläkettä kunnes täyttää 65 vuotta.

  Samalla sopeutumiseläkeläiset ovat voineet nostaa mittavia pääomatuloja eläkkeensaannin lakkaamatta. Normaalitapauksissa, esimerkiksi Kelan maksamissa korvauksissa, etuuksien taso laskee tulojen mukaan.

  Vuonna 2011 tai myöhemmin eduskunnassa aloittaneet voivat saada sopeutumiseläkkeen sijaan sopeutumisrahaa, jota saa enintään kolme vuotta.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Eipä ollut ollenkaan yllätys näiltä ahnepaskiaisilta.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  #4
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti