Synnyttäneiden virtsankarkailusta pitäisi puhua Neuvolassa...

Viestiketju alueella 'Synnytys' , aloittaja pikkulohari, 31.10.2018.

 1. pikkulohari

  pikkulohari Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2017
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  ***** kun ottaa päähän tällä hetkellä.

  Synnytin 5kk sitten ja minulta repesi siinä syssyssä emätin vain "2. asteen repeämän"

  Ekoina viikkoina en pystynyt pidättämään ollenkaan ja jouduin käyttämään housuvaippoja.
  Kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen jouduin ostamaan edelleen Tena-ladyja kaikkein paksuimpia tihuttamisen jälkeen.

  Kolme kuukautta synnytyksen jälkeen pystyin siirtymään normaaliin yösiteisiin.

  Viisi kuukautta myöhemmin mun pitäisi edelleen käyttää normaaleja päiväsiteitä tai vaihtoehtoisesti vaihtaa pikkuhousuja jokaisen vessakäynnin jälkeen kun en kehtaa haista virtsalta. Jatkuva siteiden käyttö kuivaa alapäätä.

  Tämä on tosi iljettävää ja noloa.

  Tää vaikuttaa ihan kaikkiin elämän osa-alueisiin ulkona liikkumiseen, seksuaalisuuteen yms. Koko ajan saa miettiä, että enhän haise tai eihän mun vaatteet haise jos en ehtinyt juosta vessaan juuri h-hetkellä (koska kun tulee vessahätä mulla on se 5 sekkaa aikaa juosta vessaan tai lirahtaa).

  Minulle sanottiin, että joo kyllä se paranee ja aika parantaa.

  Vaan kun ei paranna.

  Kun vähän googlettaa niin ne naiset joilla on virtsankarkailua lapsen saannin jälkeen kärsii siitä vielä 10 vuoden päästä.

  Jälkitarkastuksessa ihmettelin vielä kun tuli jotain "keltaista töhnää" vielä tiputtelemalla housuihin ja lääkäri ei kehdannut/viitsinyt ehdottaa mahdollista inkontinenssia.¨

  Oon käynyt jumpassa kuntouttamassa lantion pohjaa ja saanut tiputtelua vähän kuriin, mutta ei se kokonaan poistu vaan sitä pitäisi omakustanteisesti kuntouttaa vielä kuukausikaupalla. Kunnallinen terveydenhuolto ei auta tässä asiassa ellei sulla oikeesti oo mennyt kokonaan pidätyskyky.

  Miksi tästä ei puhuta riittävästi? Äidin mielenterveys pahimmillaan kärsii tällaisesta nolosta ja iljettävästä vaivasta. Melkein käy mielessä, että äidit halutaan vaan laittaa synnyttämään miettimättä seurauksia.

  V*tuttaa.

  p.s. Tää viesti toimii siis varoituksena raskaana oleville äideille. Kuntouttakaa sitä lantionpohjaa aktiivisesti ennen synnytystä ja synnytyksen jälkeen sitten kun lääkäri näyttää vihreää valoa... Mulle ainoan varoituksen antoi työkaveri, joka vihjasi tähän asiaan epäsuorasti ja ymmärsin sen vasta nyt jälkikäteen.
   
  #1
  Viimeksi muokattu: 31.10.2018
 2. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 917
  Saadut tykkäykset:
  4 339
  Ihan hirveää. Voimia sinne.

  Ja joo, neuvoloissa ja synnytysvalmennuksessa pitäisi enemmän kertoa raskauden ja synnytyksen mahdollisista jälkiseurauksista. Keneltä karkaa pissa, keneltä laskeutuu kohtu ja keneltä repeää jotain muuta.
   
  #2
 3. Poppie

  Poppie Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  29
  Voimia ja tsemppiä. Mulla karkaili virtsaa kaaaauan, vaikka tehtiin sektio. Tämä tapahtui yleensä aina wc:ssä käynnin jälkeen. Nyt ongelmaa ei ole, kun synnytyksestä on liki kaksi vuotta, eli vaiva ei välttämättä jää 10 vuodeksi.
  Jälkitarkastuksessa kysyttiin onko karkailua ja todettiin, että menee ohi. Muuten siitä ei puhuttu missään mitään.
  Muutenkin esim. synnytysvalmennuksessa voitaisiin edes myöntää, että jotakin voi mennä pieleenkin. Siellä käytiin tyyliin oppikirjojen mukaan menevä perussynnytys läpi, ei edes mainintaa esim. siitä, että supistella voi todella kivuliaasti viikonkin ilman, että kohdunsuulle tapahtuu mitään.
  Kaikki vaan eteni normaalisti siinä kätilön 1,5 tunnin puuduttavassa sepostuksessa. Joo pelotella ei tarvitse mutta ongelmat lienee yleisiä, mitä ne kelläkin sitten on.

  Toivottavasti pääset vaivastasi eroon!
   
  #3
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti