Syyskuiset 2019

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja Jeppis92, 30.12.2018.

 1. Daisy85

  Daisy85 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  59
  @topis Pahoittelut ja tsemppiä! Kokemuksesta tiiän ettei heti tuoreeltaan lohduta sanoa että ”seuraava raskaus menee sitte loppuun asti” ym, alkuun on vaikea tuntea muuta ku pettymystä ja surua. Mutta toivon kovasti että uusi tärppi tulisi teillekin pian!

  Mulla oli tuo verikoe viikolla 9+ ja nt-ultra on 11+4 ja hyvin voi la siirtyä siitäki eli saa nähdä onko liian aikasta nähdä edes kunnolla mitä pitäs o_O ja voi kuulemman tulla lisäultra jo siksi ku mun ekan raskauden keskenmenon syy oli trisomia. En myös tiiä tuleeko vielä lähempänä vko 12-13 toinen verikoe mutta muistelen ettei viimeks ollu. Hassua että se oli niin aikasin.

  Tsemppiä kaikille myös pahoinvoinnin kans! Eikö sen pitäs teoriassa olla pian ohi ainaki enimmillä meistä ;) mullon lähinnä väsymystä, yöllistä vessassa ravaamista ja satunnaista vatsakipua sekä kauheeta iltaturvotusta.

  Ai niin ja mulla on kans se kotidoppleri mutta ku älysin että olin kuullu vain omia ääniä niin lopetin nyt kuulustelut siihen asti että oikeasti vois jo kuulla jotain :whistle:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #901
 2. Tupuli

  Tupuli Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2019
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  10
  @Lukka Jep, just tuo lisääntynyt verimäärä kävi mullakin mielessä.:)

  Onpas täällä monella edelleen kurjat olot. :oops: Sympatiaa! Tehnyt tänään mieli avautua näistä (suomalaisen) raskausajan ruokavalion rajoituksista, mutta taidanpa jättää sen tilityksen siihen aikaan, kun muillakin on ruokahalut parantuneet. Jos tää projekti onnellisesti jatkuu, niin mulla muutaman viikon sisään todennäköisesti napsahtaa raskausdiabetes, ja sit lienee vähän toisenlaiset murheet.

  @Helmiina90 No onpas eri paikoissa erilainen suhtautuminen veritulppariskeihin: että vasta rv32:lla olisi aloitettu Klexane? (n) Vai onko sulla siis jo vakituisena pohjalla jokin verenohennuslääkitys?

  En nyt tietty tiedä sun tromboositaustaa sen tarkemmin (eikä sun tartte alkaa sitä erittelemään), mutta jos nyt kerron oman stoorini: mulla on siis vuosien saatossa ollut kahdesti alaraajan laskimoverotulppa (käsittääkseni olivat pinnallisia, ehkä toinen syvä). Eikä mulla siis normaalisti ole mitään verenohennuslääkitystä näiden takia päällä. Mutta siis sen lisäksi, että tietyissä ivf-hoidon vaiheissa mun on pitänyt piikittää Klexanea ennalta ehkäisevästi (annos on sen 4000-6000 (en nyt muista mittayksiköitä), kai koostasi riippuen) silloin kun on ollut tromboosiriskiä kohottava lääkitys päällä, niin nyt olen ivf-lääkärini määräyksestä piikittänyt Klexanea joka ilta kutakuinkin plussauksesta lähtien. Ja tämän pitäisi jatkua muistaakseni kuusi viikkoa synnytyksen (jos sinne asti päästään:barefoot:) jälkeen, jolloin ilmeisesti riskit on korkeimmillaan. (Tietty sit kai just synnytyksen ajaksi/just sitä ennen täytyy pitää paussi vuotoriskin takia.)

  Tähän liittyen oli siis mulla vielä sellainenkin miniepisodi tässä toissa viikolla, kun julkinen terveydenhuolto osoitti kykynsä nopeahkoon reagointiin: nämä mun tromboosit tuli tietysti ekalla neuvolakäynnillä kätilön kanssa puheeksi. Tuli kyllä Klexanenkin käyttö, mutta rikkinäisellä puhelimella oli sitten ilmeisesti pelkkä tromboosipuhe mennyt neuvolalääkärin kautta äitiyspolille saakka, josta soittivat perään, että pitäisi heti alkaa piikittää Klexanea, johon pääsin toteamaan, että hoidossa oli jo.

  Mutta siis tätä taustaa vasten @Helmiina90 JOS sulla ei muuta lääkitystä tulppariskeihin liittyen tällä hetkellä päällä ole, niin kannattaisikohan soittaa terveysasemalle/neuvolaan ja pyytää ihan lääkärin kanta siihen, missä vaiheessa sun tausta huomioiden se Klexane olisi hyvä aloittaa? Jokainen on yksilö ja sun kohdalla on varmaan tehty toisenlainen riskiarvio, mutta jos et ole asiasta vielä kysynyt keneltään ammattilaiselta, niin ehkä nyt kannattaisi varmuuden vuoksi.
   
  #902
 3. Helmiina90

  Helmiina90 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2019
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  9
  Joo siis en ole saanut keltään lääkäriltä tähän epäilyyni vahvistusta koska yleislääkärit ei tiedä enkä oikein tiedä mihinkä erikoistunut pitäisi olla että tietää tästä. Eli en tiedä onko siinnä varmasti perää että korkea hemppa 157 tosi matalat paineet liittyisi laskimotukoksiin mutta mulla kuitenkin se tuli melko nuorena 26v nä ja suvussa meillä ei oo ollut kellään. Kuitenkaan tukos geenivirhettä multa ei oo löytynyt.
   
  #903
 4. Helmiina90

  Helmiina90 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2019
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  9
  Joo kysyin tätä naisten taudeissa mutta kukaan ei ottanut kantaa. Ilmeisesti kun tukos geenivirhettä ei ole löydetty ei haluta ohennusta kovin aikaisin aloittaa mutta kyllä käynyt mielessä ettei edelliseen kkm olisi voinut olla syynä esim tämä paksu veri
   
  #904
 5. Tupuli

  Tupuli Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2019
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  10
  Mielenkiintoista. Mä oon omassa pienessä kuplassani luullut - sekä lääkärien aiempien puheiden perusteella että myös joidenkin aiempien seuraamieni odotus-/lapsettomuuspalstojen keskustelujen perusteella - että Klexane määrätään kaikille tromboositaipumuslaisille patenttiratkaisuna heti alusta alkaen.

  Mutta joo, onhan sulla jo erilainen profiilikin kuin meikäläisellä, esim. ”vain” yksi aiempi tulppa ja 10 vuotta vähemmän ikää. Kaikki se varmastikin vaikuttaa noihin riskiarvioihin.

  Ja joo, jos ne meinaa neuvolasta laittaa lähetteen vielä erikoislääkärille, niin eiköhän tuohon sun tapaukseenkin sitten ihan asiantunteva kanta saada. (y) Oon huomannu, että tässä(kin) asiassa asiaan perehtyneillä lääkäreillä on vähän vaihtelevuutta noissa kannanotoissaan, minkä selittänee sekin, että tosiaan käsittääkseni näistä hyytymistekijäjutuista ei edelleenkään tiedetä ihan kaikkea.
   
  #905
 6. Lukka

  Lukka Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2015
  Viestejä:
  409
  Saadut tykkäykset:
  91
  Meinaa kyllä iskeä jo masis kun tää pahoinvointi on niin vaikeaa :( Eilen illalla oksensin lopulta pitkän vellomisen jälkeen ja sain kasvoihin kauttaaltaan pientä pilkkua, ne on jotain verenpurkaumia. Näytän kauhealta. Olokin on hirveä. Akupunktiokaan ei tunnu enää auttavan :cry: Sain koko viikoksi sairaslomaa mut en ymmärrä miten selviän ees normiarjesta. Huoh jos tää kestää taas kauan :( Nyt rv 7+6.
   
  • En tykkää En tykkää x 2
  • List
  #906
 7. Hannaah

  Hannaah Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2018
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  10
  Multa löytyy tukostaipumus, tukoksia ei kylläkään ole itsellä ollut, mutta lähisukulaisilla on. Esikoisesta oli ohjeistus pistää Klexanea 6 viikkoa synnytyksen jälkeen, koska tukosriski on silloin suurin. Tässä raskaudessa ohjeistus on sama. Selvittelin jo aiemmin, kun tosiaan monta keskenmenoa on ollut, että olisiko tämä tukostaipumus voinut olla niihin syynä. Asiasta konsultoitiin gynekologia, joka oli sitä mieltä ettei olisi syyllisenä, koska keskenmenot tapahtuneet kuitenkin varhaisilla viikoilla. Käytäntö verenohennuslääkkeen aloitukseen taitaa vaihdella paljonkin, esimerkiksi siskoni jolla on sama tukostaipumus ja asuu eri paikkakunnalla on muistaakseni pistänyt joka raskaudessa Klexanea noin rv. 28 lähtien.
   
  #907
 8. Helmiina90

  Helmiina90 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2019
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ihanaa ku ootte vastaillut tähän aiheeseen. Tää on ollu itselle kauhee stressi aihe kun tuntuu ettei tietämystä tarpeeksi. Siksi itse kehitellyt varmaan tämän etten uskalla lisärautaa kovin ottaa ellei hemppa lähellä oikeesti laskuun en ilman mittausta uskalla ottaa. Käytännöt tosiaan tuntuu vaihtelevan ja lääkärien mielipiteet. Mullahan siis tukostaipumus geeniä ei ole. Ihana kuulla myös tuo ettei alkuraskauden keskenmenon syy olisi tuo tulppa asia kun sekin on itsellä mieltä kaivellut <3
   
  #908
 9. lillium

  lillium Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2018
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  157
  @Lukka Tsemppiä kurjaan oloon! Kuulostaa hurjalta noi verenpurkaumat kasvoissa. :confused: Samanlaisia tuntemuksia täällä suunnalla. Koko päivä taas yökitty, yölläkään en saanut rauhaa huonolta ololta, onneksi ei kuitenkaan sängystä tarvinnut nousta. Toivottavasti menee todella pian ohi. ❤
   
  #909
 10. fiuh

  fiuh Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  5
  Olin liian aikaisin iloinen pahoinvoinnin helpottamisen suhteen. Tänään menin töihin mutta puolessa välissä päivää jouduin luovuttamaan ja lähtemään kotiin. Siitä asti onkin koko ilta taas halailtu pönttöä...:notworthy:
  Yritin mennä jo pari tuntia sitten nukkumaan mutta en saa unta oksentelun takia. Huomenna jään kotiin ja ke taas uusi yritys.

  Sori kauhea valitusvirsi taas. Tää on vaan tällä hetkellä ainoa paikka mihin voi purkaa tuntoja miehen lisäksi. Lupaan olla positiivinen heti kunhan olo paranee(y)

  Fiuh ja Pätkis 11+2
   
  • En tykkää En tykkää x 2
  • List
  #910
 11. Miina-

  Miina- Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2011
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  398
  Tänään oli sekä neuvola että varhaisultra. Yksi syke löytyi ja pari refleksisätkyäkin nähtiin :LOL::love: pienet kädet ja jalat oli hänellä, selkäranka ja kuulemma silmätkin :barefoot:
  Vastasi n. päivää pienempää tällä hetkellä, odotellaan kolmen viikon päässä olevaa ultraa ja sitten muutellaan LA tarvittaessa :love:

  Miina & Pätkis 7+3
   

  Liitetyt tiedostot:

  • Ihana! Ihana! x 8
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #911
 12. lillium

  lillium Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2018
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  157
 13. Miliani

  Miliani Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2019
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  4
  Täälläkin paha olo. Närästää, ällöttää,ummettaa ja turvottaa. Mitään ei voi syödä, kun kaikki närästää, ja toisaalta pakko syödä koko ajan jotain! Sallitut närästyslääkkeet oksettaa.

  Lisäksi väsyttää. 9 h työpäivästä tulee taas tuskaa. Mietin, pitäiskö vain kertoa asiasta töissä niin ei tarvis väkisin "tsempata". En kyllä jaksaisi vastata mihinkään kysymyksiinkään asiaan liittyen :D

  Toisaalta, selviän kyllä jotenkuten arjesta, voimia teille jotka voitte tosi pahoin ! Kevät tulee ja valo lisääntyy, ehkä paha olokin väistyy pikkuhiljaa ...
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #913
 14. tintti19

  tintti19 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2019
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään käyty ensimmäisessä ultrassa ja siellä se pikkuinen köllötteli <3 Oli vihlonut oikealta puolelta välillä aika kovastikin niin oli niin ihanaa nähdä, että kaikki on hyvin!

  Te joilla on kotidoppler, niin ootteko kokenut hyödylliseksi (aikasemmissa raskauksissa)? Itse mietin, että pitäisikö tilata.

  9+6
   
  #914
 15. Ninnu118

  Ninnu118 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2015
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  34
  @Miina- Voi että mikä pötkylä :love: Mulla tasan viikon päästä eka neuvola + ultra iik!! Jännittävää! Sitten tietää vähän paremmin noi viikot :love:

  @tintti19 Ihania kuulumisia sielläkin! Oliko hän minkä kokoinen jo?
   
  #915
 16. Saippuakupli

  Saippuakupli Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2018
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  43
  Vastaan vaan nopsaa kun täällä on ollut puhetta kotidopplerista. Mulla on mutten ole ikinä kokeillutkaan. Joku sanoi että se, että saa sydänäänet kuuluviin ei kerro mitään siitä, onko masussa kaikki hyvin. En siis oikein tiedä mihin sitä käyttäisin.

  Ihania ultrakuulumisia teillä :love: Itellä vielä tasan 3 viikkoa odoteltavana...:eek:
   
  #916
 17. lillium

  lillium Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2018
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  157
  @tintti19 Ostettiin kotidoppler viime raskaudessa. Muutaman kerran tuli käytettyä ennen kuin tunsin potkut. Onhan se ihanaa kuunnella sitä pientä pumpsutusta kotonakin. ❤ Omaksi iloksi siis, miksei. Mutta jos kokee olevansa yhtään stressaavaa sorttia, niin jättäisin ehkä ostamatta. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #917
 18. Olivia_

  Olivia_ Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2019
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  28
  Onnea ultrakuulumisista! :love:
  Mulla oli molemmissa raskauksissa doppler, oli kyllä tosi iso pelastus aina kun panikoi että onko kaikki ok.

  http://soundcloud.com/unbornheart/fetal-heartbeat-18672 Tässä ääninäyte eiliseltä rv 9+0. :love::love::love: Huomenna ultraan.
   
  • Ihana! Ihana! x 6
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #918
 19. Emmae

  Emmae Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  77
  Taidan tilata siis tuommosen dopplerin! Täällä nimittäin pyörähtää käyntiin 11. viikko, joten kohta varmaan tällainen noviisikin voisi sydänääniä sillä koittaa hakea :barefoot: Ainakin siitä saa sen tiedon että vauvalla sydän hakkaa, vaikkei sitten muuta :)❤️
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #919
 20. Ninnu118

  Ninnu118 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2015
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  34
  Ootteko kokeillu seabandejä pahoinvointiin? Tuli vain mieleen te joilla ihan jäätävää se? Itellä kkm raskaudessa pidin niitä, mutta kun yrjötauti iski niin eipä siihe auttanut :confused: vai oliko silmänlumetta?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #920
 21. Olivia_

  Olivia_ Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2019
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  28
  Mulla oli käytössä, vieläkin aina silloin tällöin laitan ne jos on kamalan paha olo. Mulla ainakin auttanut. :)
   
  #921
 22. Ninnu118

  Ninnu118 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2015
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  34
  Mä tilasin niitä seabandejä kiinasta 1 € kpl muistaakseni. Otin kivan värisiä :) Kannattaa kokeilla! Mulla laatikossa odottamassa jos kovin paha olo iskee, mut mä huomasin, aiemmin kun niitä käytin ettei kannata ottaa kesken pois. Tulee muuten niin järkky olo. Mä muistan, että suihkut piti tehä sika nopeeta, että selvisi jälkimainingeista. Saa niitä Suomestakin, ovat vaan ihan törky hintasi.
  Kyllä muakin ne autto kyllä , mutta kyllähän yrjötauti tietty eri kuin perus pahoinvointi. @Olivia_ kiitti kommentista!
   
  #922
 23. Lukka

  Lukka Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2015
  Viestejä:
  409
  Saadut tykkäykset:
  91
  Niiden vaikutus perustuu samaan ku akupunktio niin oon testannut, pidän niitä päivittäin ja välillä nukunkin ne kädessä mut hyöty on sen verran vähäinen etten osaa edes sanoa auttaako ne vai ei. Kunhan pidän niitä kaiken mahdollisen avun saamiseksi... Eilisen akupunktion tehokaan ei näytä olevan sen isompi ku ennenkään toki en tiedä miten pahaksi tää olis menny ilman sitä, kyllä se siis auttaa mut tosi paljon pahoinvointia tässä vielä jääkin, rajoittaa elämää tosi paljon. Liikunta jää ihan täysin, hyvä kun kotona saa edes vähän kotitöitä tehtyä välillä. Nyt on iskenyt myös uupumus ja huimaus, olo on ihan voimaton. Lääkäri poissulki sen että oon pahemmin kuivunu mut käski tulla uudestaan heti jos vointi heikkenee. Toivottavasti tää menis pian ohi... Pitää yrittää ajatella että oon sentään hengissä, oon ollu koko päivän ihan järkyttynyt kun Olli Lindholm kuoli viime yönä :cry:
   
  #923
 24. lillium

  lillium Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2018
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  157
  @Ninnu118 En oo kokeillut, mutta pohtinut oon, että pitäisikö. On nää olot jotain ihan järkyttävää. :confused:

  @Lukka Oli kyllä surullinen uutinen tuo Lindholmin kuolema. Itselläkin tuli ihan kyyneleet silmään, kun luin. :(

  Iso tsemppi kaikille olojen kanssa painiville! ❤
   
  #924
 25. fiuh

  fiuh Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  5
  Minä jouduin lääkärin määräyksestä loppuviikoksi vuodelepoon. Jos ei maanantaihin mennessä helpota nii sit tippaan...:sick:

  Fiuh ja Pätkis 11+3
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #925
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti