Tällainen on tyypillinen MV-LEHDEN lukija

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Profiloija, 04.02.2016.

 1. Profiloija

  Profiloija Vieras

  Olen profiloinut Mitä Vittua!!??-lehden lukijoita ja lehteen kirjoittavia. Profilointi perustuu suureen määrään tuntemiani Mitä Vittua!!??-lehden lukijoita, lisäksi olen analysoinut lehden keskustelupalstoille kirjoittavia ihmisiä heidän kirjoitustyylinsä ja mielipiteidensä perusteella, sekä lehteen kirjoitettuja artikkeleita, joiden kirjoittajat edustavat tyypillisiä mitävittulaisia.

  - Suurin osa lukijoista ja kirjoittajista on miehiä, n. 95 %. Naisia on selvä vähemmistö, n. 5 %.

  - Keskiverto MV-läinen on 18-28 -vuotias ammattiin opiskeleva tai ruumiillisen työn tekijä, siis matalasti koulutettu eli sivistymätön. Toinen, yhtä suuri ryhmä ovat 45-55 -vuotiaat ruumiillisen työn tekijät ja työttömänä olevat, joihin luettakoon myös sairaseläkeläiset.

  - MV:n lukijat ovat enimmäkseen väkivaltaa ihannoivia. Joukossa on monia entisiä, nykyisiä ja tulevia väkivaltarikoksista tuomittuja. Nämä lehden lukijat ihailevat vapaaottelua, nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä ja väkivaltaisia itämaisia taistelualajeja. Myös hormonibodausta ihaillaan.

  - Lukijoissa on paljon uusnatseja, keskusteluosiossa on jopa oma osasto uusnatseille. Myös juutalaisia vihaavia vasemmistolaisia liikkuu palstoilla. Juutalaisviha on merkittävää ja se on esillä usein sekä artikkeleissa että keskustelusnavauksissa.

  - Osa MV:n kannattajajoukosta on, luonnollisesti, kuten monien muidenkin niinsanottujen vaihtoehtomedioiden kannattajajoukosta, salaliittoihin uskovia ja paranoidisia.

  - Perusuomalaisia liikkuu joukossa yllättävän vähän. Päin vastoin, persuja halveksivia kirjoituksia on Mitävitussa usein. Perussuomalaisiin pettyneitä ja ääritiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa kannattavia entisiä persujen äänestäjiä kyllä on lehden kannattajakunnassa sitäkin enemmän. Uutta, kiihkokansallismielistä puoluetta vaaditaan perustettavaksi vähän väliä.

  - Monet lukijat ovat valmiita jopa tarttumaan aseisiin laillisen esivallan kukistamiseksi ja äärikansallismielisen vallankumouksen tekemiseksi. Lehdessä on myös oma, aseiden maailmaa esittelevä kirjoitussarjansa.

  TIIVISTETTYNÄ siis: Keskivertoa edustava Mitä Vittua!!?? -lehden lukija on nuori tai vanhuutta lähestyvä kiihkokansallismielinen, natsismia ja väkivaltaurheilua ihaileva sivistymätön työväenluokkainen mies. Hmmm. Taidanpa tehdä tästä aiheesta Pro gradun...
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistön taannoinen puhe maahanmuutosta oli se laukaiseva tekijä, joka sai jonkun rasistisen suomalaisen miehen humalassa soittamaan yöllisen raivoisan vihapuhelun kansanedustaja Ozan Yanarille ja uhkailemaan häntä ja hänen perhettään.

  Soittaja koki humalaisessa mielessään, että tässä nyt toimitaan oikein tasavallan presidentin antamilla valtuuksilla. En pidättäisi henkeäni, jos pitäisi arvata, oliko soittaja MV:n lukija vai ei...

  Kantaako tasavallan presidentti Sauli Niinistö, ja hänen vihapuhettaan levittäneet vaihtoehtomediat, täyden vastuun kokonaisvaltaisesti, vastuusta mitään lisäämättä, tai siitä mitään pois jättämättä?

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454564169985.html
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Ja ylpeä siitä. Pääasia ettei ole ituhippi ja tissiposki. Mitä ne kylällä ja kirkollakin sanoisivat, jos sitä alkais mies pukeutumaan essuun kuten ämmät. Mies on mies, eikä mikään marjanpoimija.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Kannattaa pitää mielessä, että suurin osa kyseistä lehteä lukevat eivät kommentoi suvaitsevaisten leimaamisen pelossa tai siksi, että he eivät näe tarvetta kommentoida. Yllä mainitsemasi henkilöt eivät luultavasti välitä mitä heistä ajatellaan. Nyt kun oikein gradua ajattelit alkaa vääntää, niin vastaa muutamaan kysymykseen: minun sukupuoli, ikä, koulutustaso, työ, perhe?

  Annan vinkin, että luen kyseistä lehteä omilla aivoillani. En kirjoita kommentteja MV-lehteen. Olen tolkun ihminen ja en itsekään pidä kaikesta mitä kyseisessä lehdessä kirjoitetaan. Olen maahanmuuttokriittinen, mutta minulla on muutamia muslimi ystäviä. Kannatan tasa-arvoa sekä raiskaus- ja väkivaltarikoksista annettavien tuomioiden koventamista tuntuvasti.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei poliitikkojen uhkailu ole mikään uusi ilmiö Suomessa, itseasiassa ennenvanhaan kielenkäyttö oli jopa rajumpaa, jatkuvasti uhattiin milloin turpaanvedolla ja milloin tappamisella, eduskuntatalo on uhattu polttaa useaan kertaan jne..

  Todella ikäviä juttuja, mutta ei suinkaan mitään uutta ja ihmeellistä, suomalaiset halveksii poliitikkoja kautta linjan ja heidän ammattinsa sijoittuu listan häntäpäähän joka kerta kun ammatteja pistetään arvostusjärjestykseen.

  Ja on tuomittavaa, toivon että tekee rikosilmoituksen, sairasta sakkia tuntuu jotkut olevan.
   
  #5
 6. vierailija222

  vierailija222 Vieras

  No et sä ap itsestäsikään kovin fiksua kuvaa anna kun kuvittelet matalasti koulutetun olevan sivistymätön. Eihän se sitä automaattisesti tarkoita. Ei anna kovin sivistynyttä kuvaa susta itsestäsi tuollainen ajattelu.

  Ei, en lue itse tuota lehdeksi väitettyä julkaisua koska pidän sitä täytenä soopana. Eihän niissä jutuissa ole mitään totuusperää ja tuolla tavalla vain lietsotaan muukalaisvihaa valheellisin jutuin.

  En myöskään ole matalasti koulutettu joten ei tarvitse tulla sitä tähän huutamaan. Olen ylioppilas, lähihoitaja ja sairaanhoitaja. Vaikka varmasti ap:n mielestä ammattikorkeakoulun käynyt on matalasti koulutettu. :D
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Taidat olla todellinen profiloija ;) Minä kun en tunne kuin yrittäjiä/koulutettuja, jotka lukevat mv:tä, tosin ihan varmasti sitä lukee muutkin, kuten esim hesaria tai iltapaskalehtiä.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Onhan se kammottavaa, kun presidentti ilmaisee kansan enemmistön mielipiteen, joka ei ole hyysäävää. Ja on inhottavaa, että se kansanedustaja syyttää Niinistöä. Olisi itse ajoittanut kritiikkinsä toiseen ajankohtaan, koska se oli mautonta. Mutta pakko oli alkaa ruikuttamaan koska säikähti, niin kuin muutkin hyysääjät, presidentin jämäkkää otetta.
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Aloittajalla ihan hyviä havaintoja lukijatyypeistä. Tuskinpa nuo kuitenkaan keskivertolukijaa edustavat?
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

 11. vierailija

  vierailija Vieras

 12. Luen MV-lehteä, koska sieltä saa helposti tietoa Euroopassa tapahtuvista asioista suomen kielellä ja lähteistä voi tarkistaa tiedon paikkansa pitävyyden. Suomen valtamedia ei näistä asioista välttämättä uutisoi lainkaan tai jotain uutiset tulevat pari viikkoa myöhässä. Sama pätee Suomen tapahtumiin.

  Uskon, että lukijoista suurin osa on juuri minun kaltaisiani tavallisia suomalaisia veronmaksajia. Olen työssä käyvä kahden lapsen äiti, yli 40 vuotias ja koulutukseltani insinööri.
   
  #12
 13. Eh...

  Eh... Vieras

  Tämä on niin totta. Tosin olen mies, mutta AP:n listassa ei muu sitten osunut. Lehdestä löytyy myös ns. ylilyöviä artikkeleita, mutta välillä tuntuu olevan ainoa jota kiinnostaa uutisoida tapahtumista ulkomailla.

  Suomen valtamedia yrittää peitellä melkein kaikkea maahanmuuttoon liittyvää. Voisin sanoa, että yhtä paljon kuin MV-lehdestä huokuu maahanmuuttokriittisyys, valtamediasta huokuu "vapaa maahanmuutto pelastaa Suomen, muut ovat rasisteja".

  Sinänsä huvittavaa seurata, kuinka media ei uskaltanut leimaamaan Niinistöä puheensa perusteella rasistiksi, vaikka kaikille muille sitä ennen samasta asiasta kommentoineille lyötiin automaattisesti leimat rasisti, fasisti ja natsi-merkki kaupan päälle.
   
  #13
 14. vierailijax

  vierailijax Vieras

  MV-lehti on suunnattu idiooteille joita on helppo johdatella vetoamalla tunteisiin. Täysin samanlaiset nuijat innostuivat Hitlerin puheista aikanaan.
   
  #14
 15. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  14 100
  Saadut tykkäykset:
  2 215
  AP on nyt unohtanut yhden aika oleellisen seikan profiloinnistaan.

  On varmasti totta, että ne MV:n lukijat, jotka ovat sitä julkisesti ovat useimmiten perus työväestöä. Heillä ei ole niinsanotusti tarvetta politikoida. Mitä korkeallekoulutetumpi henkilö on, sitä tarkempi hän joutuu olemaan imagonsa kanssa ja sitä tarkemmin hän joutuu asettelemaan sanansa.
  Eli siis profilointisi saattaa päteä niihin, jotka voivat ja uskaltavat kertoa mielipiteensä julkisesti.
  Mitä korkeammalle on opiskeltu sitä kansaenvälisempää toiminta usein on. Sitä varovaisempi saa olla, ettei astu kenenkään varpaille. Sellainen saattaa torpata uran aika äkkiä. Näinollen vaikka mv- lehteä lukisikin korkealla pallilla, sitä ei välttämättä uskalla tuoda julkisuuteen.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  kuin myös Leninin, Stalinin, Che Guevaran, Maon, Castron...
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Olen 45 vuotias akateemisesti koulutettu nainen, joskin pitkällä sairaslomalla nyt.
  Lapsia, mies, kolme koiraa. Äänestin ennen persuja. Tykkään jääkiekosta ja jalkapallosta, väkivaltaurheilua?

  MV lehdessä häiritsee juutalaisviha, muuten se on luotettavampi uutislähde kuin YLE tai Hesari, joka on vihavasemmistolaista propagandaa ja samaten juutalaisvastaisuutta täynnä (islamin puolustaminenhan on juutalaisvastaisuutta).
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Profilointisi osuu sikäli oikeaan että ne jotka postailevat ahkerimmin MV:n juttuja mm. somessa, ovat kaikki alemman koulutuksen saaneita, työläisiä, duunareita. En ole koskaan nähnyt kenenkään ylemmän koulutuksen saaneilta nöäitä postauksia. Johtuu varmaan siitä että jo "alkeellisempikin" ylempi koulutus valmistaa opiskelijoita lähdekritiikkiin ja painottaa päättötyössä opiskelemaan miten tuotetaan tieteellistä tietoa. Tällä on vaikutusta siihen miten kriittisesti ihminen osaa tarkastella lukemaansa ja osaa nähdä myös mahdolliset motiivit tuotetun tiedon takana.

  Minua häiritsee eniten se, että kukaan ei kyseenalaista itse MV:n tarkoitusperiä. MV ei ainoastaan ylenkatso uhrien suojelua ilmoittaessaan tekijöiden henkilöllisyyden julkisuuteen, vaan on myös kytköksissä Venäjään ja rikollisuuteen.

  Minulle kuka tahansa joka ei osaa kritiikittä lukea mitään lukemaansa, on yhtälailla hieman vähälahjainen yksilö. Heitä mahtuu niin MV:n lukijoihin kuin niiden vastustajiinkin. Henkilökohtaisesti en lue MV:tä koska journalismia opiskelleena tiedän että kaikki journalismi on kytköksissä poliittisiin tarkoitusperiin.
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Mikään ei ole tunteisiin vetoavampaa höttöä nykyaikana kuin vihervasemmistolainen politiikka!
  Tästä paras esimerkki on ns. "pakolaiskriisi"; pitää olla todella tunnekuohun vallassa voidakseen nähdä maahan tunkevat päänkatkojat hätää ja vainoa pakenevina LAPSINA!
  Jumalauta ettei karvapallisia äijiä muka eroteta lapsista!!?! Täytyy olla tunteet todella helposti johdateltavissa, että tämä valhe menee läpi!

  Näinpä en juuriviitsisi MV-lehden lukemisesta kenellekään vittuilla :D
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Alku meni hyvin, mutta johtopäätöksesi meni pahasti metsään. Lähdekritiikki ei ole ongelma MV-lehdessä, koska siellä on lähteet näkyvissä. Valtamedian suhteen pitää nykyään suhtautua kriittisemmin, koska sen jutut ovat huomattavasti useammin olleet paikkansapitämättömiä tai meitä koskettavista isoista asioista ei uutisoida lainkaan.

  Hyvissä asemissa olevat eivät poliittisen korrektiuden takia voi linkkailla niin suoraa puhetta, kuin MV-lehdessä on tapana harrastaa, vaikka olisivatkin asioista täysin samaa mieltä. Moni ennen Sauli Ninistöä suunsa avannut on saanut tuntea 'väärän' mielipiteensä omissa nahoissaan vainoamisena ja jopa työpaikkansa menetyksenä. Linjan muutos alkoi näkymään heti Teemu Selänteen ja presidentin puheenvuorojen jälkeen. Yhä useampi uskaltaa kertoa, mitä asioista oikeasti ajattelee.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  No nytpä poistetaan sinulta tämä vajavuus ja postaan tähän yhden linkin MV-lehteen.
  Peruskoulutukseni on lääketieteen lisensiaatti, LL. Ihan riittävän korkea koulutus, ettei minua voida lukea rasvanahkaduunareihin tai pelkän kiertokoulun käyneisiin.

  KERTOKAAPA " LÄHDEKRIITTISET ", mikä seuraavassa uutisessa on mielestänne valhetta tai tunteita? Kiistättekö uutisen väitteen? Jos kiistätte, mihin perustatte vastaväitteenne? Pelkkään tunteeseen, että "on ne pakolaisia ja on niillä hätä"?

  Tästä lähtee:

  http://mvlehti.net/2016/02/04/eun-v...suurin-osa-pakolaisista-eivat-ole-pakolaisia/

  EU:n virkamiehet myöntävät, että suurin osa “pakolaisista” eivät ole pakolaisia
  Nyt useat Ruotsin poliitikot ja virkamiehet antavat yleisöä miellyttäviä ja rauhoittavia lausuntoja, että he tulevat ehkä karkottamaan nämä ihmiset, kirjoittaa Uberuutiset.

  Jopa EU:n virkamiehet myöntävät nyt vihdoin, että useimmat niistä, joita olemme kutsuneet “pakolaisiksi” eivät ole pakolaisia.

  [​IMG]

  He ovat siirtolaisia, jotka ovat tulleet paremman taloudellisen tilanteen toivossa, ja joilla ei ole sen enempää oikeutta kutsua itseään Euroopan kansalaisiksi kuin kellään muullakaan Ulko-Eurooppalaisella.

  Jopa Frans Timmermans, Euroopan komission varapuheenjohtaja, sanoi, että hänen kirjanpitonsa mukaan ainakin 60% “pakolaisista” on taloudellisia siirtolaisia, joiden ei pitäisi olla täällä.

  [​IMG]


  He ovat suurimmaksi osaksi Pohjois-Afrikan valtioista, kuten Marokosta ja Tunisiasta.

  Ruotsin virkamiehet tulivat samaan johtopäätökseen, ja sanoivat, että peräti 80 000 niistä, lähinnä nuorista miehistä, jotka ovat saapuneet Ruotsiin pelkästään viime vuonna “pakolaisina”, eivät ole pakolaisia.

  Nyt useat Ruotsin poliitikot ja virkamiehet antavat yleisöä
  miellyttäviä ja rauhoittavia lausuntoja, että he tulevat ehkä
  karkottamaan nämä ihmiset. Mutta eiväthän he sitä tee, eiväthän?

  Uskooko kukaan tosissaan, että Ruotsin viranomaiset valmistautuvat parhaillaan karkottamaan 80000 väärää turvapaikanhakijaa?

  Jos oletetaan, että myös Saksassa 60% ei ole oikeita pakolaisia, se merkitsisi, etta viime vuoden aikana Saksaan saapuneista yli
  miljoonasta “pakolaisesta”, Saksan pitäisi karkottaa 600 000
  väärennettyä turvapaikanhakijaa.

  Tietysti he eivät tee sitä – he eivät edes yritä sitä. Kaikki Euroopassa tietävät sen. Ja kaikki, jotka vielä odottavat Afrikassa ja Lähi-Idässä ja punnitsevat omia mahdollisuuksiaan, tietävät sen.

  Euroopan nykyisiltä johtajilta puuttuu joko tahtoa tai keinoja valvoa omia lakejaan. Sen vuoksi yhä enemmän ihmisiä tulee vuosi vuoden jälkeen. Ja he kaikki tietävät, että kun he ovat Euroopan sisällä, he voivat pysyä siellä. Jos asia olisi toisin, Euroopan maat valmistautuisivat parhaillaan lähettämään satojatuhansia ihmisiä takaisin heidän kotimaahansa.

  Ja niin maahan tulijoiden virta kasvaa ja poliitikot jatkavat
  teeskentelyä ja Euroopan kansat ovat oikeutetusti yhä enemmän ja enemmän vihaisia siitä, että heidän maanosansa otetaan heiltä pois.

  Sosiaalipalvelut, jotka Eurooppalaiset ovat työllään itselleen luoneet, ovatkin yhtäkkiä koko maailman kulutettavissa.

  Käännös: T.W.

  Lähde:Uberuutiset ja Douglas Murray, The Spectator, The oldest continuously
  published magazine in the English language

  http://blogs.spectator.co.uk/2016/01/heres-a-fine-example-of-the-trouble-our-continent-is-descending-into/
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  ja ylen, aamu-ulosteen ja pravdan lukijat. Kukaan ei voi oll niin idiootti, että uskoo näiden julkaisujen propagandaan. Esim ylen propagandasta göbbels olisi kateellinen jos eläisi.
   
  #22
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  ap kunnon rasisti ja 100-varmasti työtön! Ei susta ap oikein ole tuohonkaan.
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  En odota lääketieteen lisensiaatilta minkäänlaista journalistista tietämystä. Onhan tuokin juttu kirjoitettu kadun miehelle sopivalla tyylillä ja sitä on helppo ymmärtää. Jopa lääketieteen lisensiaatin.

  Mutta se ei mitenkään täytä hyvän journalismin kriteereitä. Ei ole toimittajan asia ohjata lukijoiden mielikuvia ja mielipiteitä täytesanoilla ja viihdyttävillä välikommenteilla. Hyvä journalismi on sellaista että se esittää faktat mutta uskoo jokaisella lukijalla olevan riittävä kyky muodostaa asiasta omat johtopäätökset. Tähän pitäisi pystyä myös lääketieteen lisensiaatin. ;)
   
  #24
 25. vierailija

  vierailija Vieras

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti