Tämäkö muka sairasta? Kaunistahan tämä on, katsokaa vaikka kuvaa :)

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 15.07.2010.

 1. Lilii lisänimetön

  Lilii lisänimetön Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2008
  Viestejä:
  30 973
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt on pakko mennä nukkumaan - eiku mä taidan jo nähdä unta :xmas:
   
  #526
 2. Vieras

  Luuletko sä tosiaan, ettei kalsiumia saa kuin maitotuotteista ja pilleristä? Apuva :D
   
  #527
 3. vieras

  vieras Vieras

  Ja ihan samaa ilmiö on monella muullakin, vauva voi itsekin vieroittaa itsensä rinnalta saadessaan muuta ravintoa. Luonnotonta sekin on pitkittää imetystä vaikka se ei suju vauvan puolelta, hakemalla hakea sen imetyksen ehtymättömyyteen keinoja vaikka näyttää kaikinpuolin siltä, että vauva raivoaa tissillä ja saa nälkänsä lähtemään ruoalla. Mä olen joskus ajatellut, että se vauvan rintaruokinnan vaikeuskin on ihan sitä luonnollisuutta mitä taas sekin, että toisilla se on helppoa ja toiset lapset tykkää siitä pitkään:) Kuitenkin kun ihmisen keho alkaa olemaan vastaanottavainen jo muullekin ravinnolle muutaman kuukauden vanhana ja se on tietysti osittain hengissäsäilymisen ehto, että syö jotakin. Se on kuitenkin näistä luonnonlaeista se tärkein, että lapsella on näläntunne ja hän haluaa ruokaa. Lapselle tarjotaan ruokaa. Yksi imetys on siinä osassa luontoa yksi itikan paska itämeressä.
   
  #528
 4. Ryysyrannan rinsessa

  Ryysyrannan rinsessa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saa saa, mutta eriasia on jaksaako alle 3 vuotias vetää näitä korvaavia aterioita sellasen määrän että tarve täyttyy?
   
  #529
 5. Turkilmas

  Turkilmas Vieras


  Ehkä se oli niin, että jos imetys jatkuu pidempään lapsen tahdosta, niin äidin kuitenkin se luonnollinen vierottautuminen tapahtuu tuossa kolmen neljän vuoden iässä.

  Äh, ei olis kantsinut ees kirjoittaa koko aiheesta kun en tosiaan muista että mistä luin :ashamed: . Mä vaan juttelin tästä asiasta sille tuntemalleni taaperoimettäjälle kun hän mietti että mahtaakohan isompi tissitakiainen koskaan tahtoa luopua tissistä :).
   
  #530
 6. vieras

  vieras Vieras

  Pieni lapsi ei tarvitse niin paljon kalsiumia kuin vanhempi.
   
  #531
 7. Rieputarallaa

  Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  48 272
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mietiskelin tätä tuossa pyykkejä laittaessani... mulla ei ole mitään itse taaperoimetystä vastaan, En tosin ymmärrä, mihin sitä tarvitaan, mutta samapa se mulle - jokainen toimii parhaaksi katsomallaan tavalla kulloisissakin olosuhteissa.

  Mutta se, mikä saa mun niskavillat nousemaan pystyyn, ja miksi olen tässäkin ketjussa esiintynyt liiankin ärhäkästi on korvikkeella lapsensa ruokkineiden äitien syyllistäminen ja oman aseman esiintuominen, joskus jopa sen sädekehän kiillottaminen. Niin kuin joku sanoi, kukaan ei laita tänne kaksivuotiaasta kuvaa syömässä perunaa - miksi sitten laittaa kuvan imemässä rintaa. Minä en kerta kaikkiaan käsitä, mitä tällä taaperoimetyspropagandalla haetaan. Minulle se näyttäytyy oman itsen (äidin) esiintuomisena - ja samalla, pakko myöntää, niiden syyllistämisenä, jotka eivät ole voineet imettää yhtä pitkään.

  Turkilmas hyvä, jos näitä syyllistäjiä ei olisi, sinäkin olisit jo unohtanut "epäonnistuneen" imetyksesi ja rutistaisit Peikkistä vailla moisia fiiiliksiä. Meihin on liian syvään iskostettu ainoa oikea tapa olla hyvä äiti. Kaavasta poikkeaminen saa kilteiksi ja tunnollisiksi kasvatetuissa naisissa aikaan ihan turhia syyllisyydentunteita.

   
  #532
 8. Kowalski

  Kowalski Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  82 479
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onko tää typeryys ja tietämättömyys enää edes todellista? :eek:

  Jos imettää vain satunnaisesti niin äidinmaidossa ei oo ravintoarvoa, jos ei syö lihaa tai käytä maitotuotteita niin pitää ottaa kalsium yms purkista. Mitähän seuraavaksi? :LOL: :headwall:
   
  #533
 9. ninaTT

  ninaTT Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  18 923
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuka sanoo, että lapsi tarvii lihaa tai maitoa? Miksi ihmeessä hän tarvitsisi lehmänmaitoa ku mulla on ihan ihmisen maitoa tarjolla, ei tarvii korvikkeita...?

  <ja eikös tutkimuksessa todettu, että rasvattomat maitotuotteet edistivät painonhallintaa vs rasvalliset? Juustohan on yks pahimpia, suomessa sentään tiedetään sen olevan epäterveellistä, monessa maassa sitäkin markkinoidaan terveysruokana. Missään en ole nähnyt, että vegaanit olisivat muuta väestöä lihavempia.

  Pridekulkueessa ei ole mitään lapselle haitallista eikä terve ja tasapainoinen parisuhde ole lapselle ongelma. Justhan tutkimuksessa todettiin lesboparien lasten olevan heteroperheiden lapsia sosiaalisempia ja menestyvämpiä ;)

   
  #534
 10. Lunatic

  Lunatic Vieras

  Joo, mun lapsi on 7v ja siitä kyllä pidetään huoli, vaikka nyt yrittikin taannoin ottaa liikaa vapauksia ittelleen.
  Eri asia kun taapero saa huolehtia itsestään koska äiti on joku luomu-guru olevinaan.
  Paskomiset ja nukkumiset täysin lapsen omassa päätöksessä..näin oli vuosi sitten kun se muksu oli jotain 1v.. Mitä lie nyt, en uskalla edes ajatella.
  :/

  Ja sitten kehtaa täällä vielä julistaa.. Menee kyllä yli hilseen ja lujaa, miten on pokkaa.
   
  #535
 11. ap

  ap Vieras

  Mua naurattaa nämä kommentit siitä, että olis pitänyt painella vessaan tai naistenhuoneeseen imettämään. Oliskin ollut ihan helvetin helppo homma keskeltä Turun Linnaa lähtee painelemaan etsimään jotain huussia plus, että oltiin maksettu siitä opaskierroksesta, joka olis taatusti loppunut sillä välin, kun me istutaan vessassa. :D Joo ei tosiaan. En itsekään syö pöntön äärellä eikä lapsenikaan tarvitse syödä. Ne joita häiritsee imetykseni niin ovat ihan vapaita, vaikka siirtämään postinjakelunsakin paskahuussiin. :D

  Mutta miten pitkän ketjun ajattelitte tehdä tästä?

  Ai niin ja sekin kiinnostaa, että keneksi Lunatic luulee minua? Ja jos tosiaan tunnetaan niin ois kiva tietää niin älyän jatkossa imettää usein jossain lähettyvillä. Olis aika herkkua jossain lastenvaatekutsuilla vaikkapa, kun tietäis kuka kyseinen henkilö on. :D

  Mutta ootte te vastatustajat ihania. Teidän takiaKIN tätä kannattaa jo jatkaa. Riittää teillä sitten päiviteltävää jatkossakin. :D

  Ja kun joku kommentoi, että olisipa ollut paikalla näkemässä niin olis taatusti tullut sanomaan jotain. Niinpä! Olisitpa ollut! Olis niin hienoa, kun joku tulis joskus päinnäköä sanomaan niin voisin itsekin sitten sanoa takaisin. Mutta ei... ettehän te vaan pysty siihen.

  Niin ja sekin vielä, että sivukaupalla ensin porukka puhuu insestistä ja muusta tässä yhteydessä ja kun ninatt mainitsee, että samantien vois kieltää mieheltäkin seksin, kun läheisyyttä saa muutenkin niin hän oli sairas kun rinnasti seksin ja imetyksen keskenään. :D :D Voiko enää paljon tekopyhempää olla. :D
   
  #536
 12. Kowalski

  Kowalski Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  82 479
  Saadut tykkäykset:
  5
  Miksi sä laitat usein kuvia pojastasi, hänen leikeistään ja piirustuksistaan esim.?

  Ihan normaaliahan se on, että lapsi leikkii ja piirtää. Sädekehääkö havittelet, haluat tuoda itseäsi esiin? Miten imetyskuva eroaa kaikista muista kuvista?

  Jos sinä syyllistyt siitä, että joku laittaa imetyskuvan tai sanoo olevansa iloinen siitä että pystyi imettämään pitkään, niin olisikohan vika sinussa?
   
  #537
 13. vieras

  vieras Vieras

  Keskustelua? Sitä, että te vauhkoonnutte ja tulee pitkä ketju? Mutta tuo syyllistäminen on kyllä vain ja ainoastaan teidän omassa päässänne.
   
  #538
 14. ninaTT

  ninaTT Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  18 923
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo siis d-vitamiiniahan on ihan luonnollisesti lehmänmaidossa, se on se luonnollinen tapa saada sitä :xmas:

  Siis yritä nyt pysyä asiallisena ku tämmösiä tulee :LOL: Onneks en oo ainoa, Kowalski, pelastit mun kasvot täysin :D
   
  #539
 15. Ryysyrannan rinsessa

  Ryysyrannan rinsessa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tiedätkö mitkä määrät pitää vetää pähkinää seesaminsiemeniä, manteleita, jne että määrä vastaa kasvavan lapsen luuston tarpeita?
  Melkoset määrät saa salaattia vetää että saa sen minkä saisi monipuolisesta ruokavaliosta.
   
  #540
 16. vieras

  vieras Vieras

  Tuntikausia kadoksissa ja pidetään huoli? Ei oikein siltä kuulosta.
   
  #541
 17. Kowalski

  Kowalski Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  82 479
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kai siitä äidinmaidostakin jotain tulee.

  Ja siitä, että NinaTT:n lapsen ruokavalio on erittäin monipuolinen, olen oikeastaan 100% varma.
   
  #542
 18. vieras

  vieras Vieras

  Tiedätkö sinä? ;)
   
  #543
 19. .

  . Vieras

  Voi jestas. Antakaa jo toisen olla ja nauttia imettämisestä. Se on jokaisen henkilökohtainen asia; joko onnistuu tai ei. Ja mahtava kuvahan tuo oli!
   
  #544
 20. Minna

  Minna Vieras

  :O
   
  #545
 21. Katja87

  Katja87 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2007
  Viestejä:
  14 292
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nätti kuva. Ihmetyttää vaan miten joitakin voi kaivella noin paljon toisten imettäminen :LOL: Hitto muuten, meillä sitä muuten pervoja vasta ollaankin, kun "lopetin" imettämisen lapsen ollessa 7kk, ja monta kuukautta menikin etten imettäny ollenkaan, mutta saunassa ollessa aina maito nousee edelleen, niin jätkä alkoi joskus 1½v iässä pyytää ite saunareissuilla tissimaitoa, niin sitä sit nautitaan saunajuomana edelleen, vaikken muuten imetäkkkään :LOL: ;) Laiskana ei tarvii roudata lapselle saunajuomia taloyhtiön saunaan mukaan ;)
   
  #546
 22. Ryysyrannan rinsessa

  Ryysyrannan rinsessa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinaatko imettää vielä 6 vuotiasta kasvavaa lasta? :eek:
   
  #547
 23. Rieputarallaa

  Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  48 272
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ootko sä oikeasti noin dille ettet tajua vai riitaako haastat? Mä en usko, enkä sitä yöten jaksa jauhaa, kun ihan varmasti kaikki tietää, mikä ero näillä on.

   
  #548
 24. ninaTT

  ninaTT Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  18 923
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kai mun lapseni sitten vaa on paljon fiksumpi ku sun, Luna, ku ei oo tarvinnu pakottaa nukkumaan tai mitään sellasta. Johtunee ylivertaisista geeneistä. Like mother, like daughter ;)

  Kerro mikä siinä on niin pelottavaa, että lapsi meni täysin omasta tahdostaan tänä iltana nukkumaan? Miksi mun olisi pitänyt työntää vastahakoista lasta sänkyyn klo 20:30 kun klo 21 hän halusi itse nukkumaan?
   
  #549
 25. Ryysyrannan rinsessa

  Ryysyrannan rinsessa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysymyshän on siitä meinaako nina imettää lasta siihen asti että hänen kasvunsa pysähtyy varmistaakseen tarpelliset ravintoaineet?
   
  #550
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti