Rahkapiirakka
Pohja:
4 juomalasia vehnäjauhoja
1-2 juomalasia sokeria
4 tl leivinjauhetta
( tai 2 tl leivinjauhetta+ 2 tl soodaa, jos käyttää piimää)
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sitten sulatettu voi. Ota kolmasosa taikinasta sivuun. Lisää kahteen kolmasosaan 1 muna ja juomalasillinen maitoa tai piimää. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Täyte:
2 prk rahkaa (250 g) tai 1 iso purkki (500g)
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
Sekaan voi halutessaan laittaa, banaania, vadelmia, mansikoita, vauvan hedelmä mössöjä, mitä vaan.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjalle. Täytteen päälle ripotellaan syrjään otettu murutaikina. Paistetaan 175 asteessa ½ tuntia.
On helppo, nopea ja oikeesti aivan suussasulavan hyvää ja maistuu kaikille
Pohja:
4 juomalasia vehnäjauhoja
1-2 juomalasia sokeria
4 tl leivinjauhetta
( tai 2 tl leivinjauhetta+ 2 tl soodaa, jos käyttää piimää)
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sitten sulatettu voi. Ota kolmasosa taikinasta sivuun. Lisää kahteen kolmasosaan 1 muna ja juomalasillinen maitoa tai piimää. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Täyte:
2 prk rahkaa (250 g) tai 1 iso purkki (500g)
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
Sekaan voi halutessaan laittaa, banaania, vadelmia, mansikoita, vauvan hedelmä mössöjä, mitä vaan.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjalle. Täytteen päälle ripotellaan syrjään otettu murutaikina. Paistetaan 175 asteessa ½ tuntia.
On helppo, nopea ja oikeesti aivan suussasulavan hyvää ja maistuu kaikille