Täytyykö kaalit keittää jos tekee kaalilaatikkoa?

  • Viestiketjun aloittaja kalkal
  • Ensimmäinen viesti
kalkal
Ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni itse kaalilaatikkoa! Semmoinen pikkujuttu vain mietityttää, että onko ne kaalit keitettävä ensin? Vai riittääkö jos niitä pehmentää pannulla jauhelihan seassa? Auttakee! :)
 
"hupsis"
Ei tarvitse tehdä mitään ennen pataan laittamista. Siis saa freesata tai mitä nyt haluaakin mutta ei ole välttämätöntä. Pieneksi pilkot vaan ja pataan lihan ja mausteiden kanssa. Kyllä siitä hyvää tulee. :)
 
Freesaan kaalin ja sipulia öljyssä, laitan 20 minuutiksi kiehumaan veteen (4 dl), sekaan 1,5 dl riisiä ja liemikuutio. Ruskistan jauhelihan ja sekoitan ainekset. Mausteeksi suolaa, valkopippuria ja siirappia. Uuniin pariksi tunniksi. Ei mitään pikaruokaa, mutta hyvää.
 
"hupsis"
On niin kauan siitä, kun viimeksi tein kaalilaatikkoa, että paistoaikaa en muista tarkkaan, reilusti yli tunnin kuitenkin. Tuota Hilpuri Tillin konstia voisi kokeilla.

Joskus teen vain kaalipataa hellalla: paistan jauhelihan ja mahdollisen sipulin ja sekaan sen verran vettä, että liha peittyy. Kun vesi kiehuu, lisää hiljalleen pieneksi pilkottua kaalta ja sekoittelen pohjia myöten. Maustan kun kaikki kaali on kattilassa. Saa siinä porista hiljalleen kunnes kaali on pehmennyt. Välillä pitää sekoitella ja tarkistaa, että vettä on kattilan pohjalla.
 

Yhteistyössä