Tammi-Helmikuun Taaperot 2014

  • Viestiketjun aloittaja miss_piggy
  • Ensimmäinen viesti
paivih- meillä toimii porkkanana kävelylle että saa kantaa auton avaimia joka on siis suuri kunnia ;) Toisinaan jos matka muualle kun autolle niin tarjoon kotiavaimia tai puhelinta. Rappu käytävällä saa kävellä ite mut kun mennää ulko-ovelle ja jos matka on johonkin tiettyyn suuntaan niin poika tietää heti mitä se tarkoittaa kun tarjoon avaimia= toisinaan vetää ne kilarit sit jo rappukäytävässä kun tietää et joutuu kävelee käsi kädessä. Kun raivarit tulee niin kannetaan kunnes rauhottuu ja sit ehdotetaa uudelleen. Ulkoillaan tietty toisinaan ns pojan ehdoilla jolloin saa vaeltaa oman mielen mukaan.
 
Täytyypä testata tuota. Meillä autolle matkaa on vain ulko-ovesta ulos, että siinä kannan autoon monesti. Mutta kaupan parkkipaikat on esimerkiksi sellaisia jossa ois ihan hyvä pitää kädestä kiinni. Yleensä joudutaan kantamaan huutava ipana :D Täytyynyt alkaa harjoittelemaan tuota, niin kyllä se joskus oppii :D

Meillä on tänään taas ihan surkea ilmq. Vettä tulee ku esterin ahterista, joten taitaa tulla sisäpäivä. Olihan tuossa jo pari päivää toki hyvät ilmat, että millompa tämä suomen kesä olisi koko aikaa hyvä ilmanen?? :D Ois vaan kiempi olla tuon lapsen kans ulkona. Jos outuu koko päivän olemaan kotona ja sisällä niin näky on myös sellainen, kun KAiIKKI lelut on lattialla.
Nyt kun mieskin olisi kotona, niin voisi toki pojan vaatekaapin räjäyttää ja katella taas pienet vaatteet sieltä pois ja tehdä vähän inentaariooo seuraavan koon vaatteista ja kesävaatteista. Myös voisi järkkillä fiksumman järjestyksenkin tuonne pojan huoneeseen, niin jossain vaiheessa saisi sinne sen "isojen poikien" sängyn laitettua ja alkaa opetteleman siinä nukkumista. :)
 
Meidän sälli onneksi ei ainakaan vielä ole keksinyt vetää herneitä nenään käsi kädessä kulkemisen vuoksi, oikein mielellään pitää isiä tai äitiä kädestä kiinni. Ei tuo muutenkaan ole sellainen järin itsenäinen tapaus vaan tarvii paljon läheisyyttä ja tukea äidiltä/isiltä. Leikkipuistoissakin seuraa tarkkaan missä minä tai isänsä on ja hätä tulee jos hävitään näköpiiristä.
Taannoin loukkaantui kun jätin tätinsä syötettäväksi vessareissun ajaksi. Ei mitään hätää kun olin pois näköpiiristä, mutta sitten alkoi kova huuto kun tulin takaisin keittiöön... :rolleyes:

Yöt menee vaihtelevasti. Viime yönäkin heräsi vain kerran, mutta aamulla sitten heräsikin jo 04.30.
Miehelle totesin, että hänen kesälomansa aikana kokeillaan jättää yöimetykset pois ja mies hoitaa nukutuksen silloin. Illalla saa siis nukahtaa tissille normaalisti, mutta yöllä en sitten enää rintaa anna. Mulla on valvomiskiintiö täynnä, ei vaan jaksa enää katkonaisia öitä ja puolen tunnin tissittelyitä keskellä yötä. :confused:
 
miss_piggy
Meillä jäbä ei kanssa kädestä kiinni pitämistä ja kävelyttämistä tajua ollenkaan, haluaa siis kävellä itse. Kannan autolle ja tien yli puistoon, mutta turvallisissa paikoissa annan kävellä ulkona itse. Ja meidän rappukäytävässä haluaa aina itse kiivetä portaat ylös, kauhea huuto jos meinaa kantaa. Ja sitten meinaa jatkaa vielä ylempään kerrokseen meidän kotiovelta jolloin on pakko napata kainaloon ja kantaa sisälle, ja silloin yleensä suuttuu :D

Meillä on poika mennyt nukkumaan kahtena iltana klo 20:30, silti on aamulla ollut hereillä jo ennen 06, tänäänkin heräsi joskus 05:30, ja ekoille päikyille mentiinkin sitten noin 07 ja nukuttiin pojan kanssa 09 asti. Omituinen rytmi jätkällä, ei voi muuta sanoa.
 
Reissusta kotiuduttu. Oli ihana loma ja kaikki meni loistavasti ! Harmitti vaan palata arkeen ...
Meillä yöt on yleensä 21.30-8.30. Yleensä herää kerran syömään, viipyy rinnalla noin 5 minuuttia ja jatkaa unta.
Hauskinta tällä hetkellä on varpaillaan sipsuttelu ja kiipeily. Osaa kyllä onneksi peruuttaa alas sohvilta ym.
Ulkona ollessa tykkää pitää kädestä kiinni, ojentaa käden myös itse ja odottelee jos on kynnys, pudotus tms.
Hampaita on nyt sen 16 enää viimeset poskihampaat uupuu. Hampaidenharjauksesta tykkää ja avaa suun isosti heti kun näkee harjan !
 
miss_piggy
Täällä taas hampaiden pesu on ku pahinta kidutusta ja oonkin nyt pessyt vain iltaisin, silloinkin taistelun ja itkun kanssa. Päivisin ja ruokailun jälkeen ollaan vaan annettu herra hakkaraisia.

Meilläkin poika peruuttaa sohvalta ja sängystä alas, mutta pari kertaa on kyllä sohvalta meinannut syöksyä pää edellä lattiaan kun roikkuu miten sattuu.

Puistossa kiipeää itse liukumäkeen ja laskee sieltä makuullaan mahallaan ja pää edellä :D
 
Meillä on pojalla puhjennut nyt 14 hammasta, ihan hetkessä putkahti kolme hammasta lisää esiin. Ylös on tulossa lisäksi vielä toinen kulmahammas läpi ihan hetkenä minä hyvänsä.

Käytiin juuri neuvolassa ottamassa mitat, hyvin on kasvua tullut. Paino 10 130 g -> 10 765 g ja pituus 76.2 cm -> 78.8 cm, ihan hyvin on kahdessa kuukaudessa kasvanut.
Seuraavaksi sitten puolitoistavuotisneuvolaan elokuussa.
 
miss_piggy
Ootteko jossain facebook-ryhmässä? Kun tein itelleni sellasen kämäsen profiilin etu-ja toisella nimelläni, niin ajattelin että mistä teitä sieltä löytäis :D En oo edes kavereita ottanut itselleni siellä kun oon vähän facebook-vastainen, pari vuotta sitten lähdin sieltä veks. :ninja::whistle:
 
Mitähän margaretalle mahtaa kuulua? Joko esikoisesta on tullut isoveli? :)

Meillä oli taas ihan mahdottoman huono yö. Poika kävi nätisti nukkumaan klo 20, mutta joskus klo 23 lähtien alkoi levoton hyörintä ja heräily. Kahdentoista jälkeen nukahdettiin, kunnes kolmelta kissa päätti alkaa huutamaan. Heivasin katin pihalle ja jatkettiin unia, kunnes ennen neljää poika heräsi ja roikkui taas tissillä puoli tuntia ennen kuin sain uudestaan nukahtamaan. 05.20 sitten noustiin ylös. Poika oli väsy ja kiukkuinen, mutta silti ei voi nukkua. :cautious:

Nyt koitan saada känkkiksen nukkumaan, jotta pääsisin itsekin vähän torkahtamaan. Miljoona asiaa tänään hoidettavana kun huomenna heti aamusta lähdetään kohti pohjoista ajamaan, olo on vaan ihan tööt!

Poika suoltaa uusia sanoja ihan mahdottomasti. Mitähän uusia on tullutkaan... Ainakin rekka, harakka, katto, kukka, kukko, hanska, kenkä, ota ja vaikka mitä muita. Niin ja koiran nimen on oppinut sanomaan omalla tyylillään "Nitto". :)
 
Minäkin mietin yksi päivä margaretaa. Jos ei vielä ole vauva syntynyt, niin ainakin lähellä on :love:

Hirveesti sanoja Hortensia. Meilläkin on uusia tullut muutamia, mutta enemmäm tuolla pikkuherralla on tuo oma selityskieli :LOL:

Onko mitä juhannussuunnitelmia? Meille on luvattu niin kylmää ja sateista ilmaa; että varmaan menee sisällä möllöttäessä.:(

Vähän on huono omatunto tällä hetkellä kun olen väsynyt ja pahoinvoiva.Ei ihan ylettömoä määriä jaksa touhuilla pojan kanssa. Onneksi en niin pahoinvoiva kun viime raskaudessa. Mutta kokoajan on etova olo. Jospa tämä loppuisi joskus....:censored:
 
miss_piggy
Täällä jätkä ei puhu sanoja mutta kovasti yrittää opetella. Useampana päivänä meni yöt että 18:30-07, ja y ksillä päikkäreillä klo 11-13 noin suurinpiirtein, mutta nyt eilen joutu taas ottaa kahdet unet ku heräs klo 06 ja tänäänki heräs 06, tosin päikyille ei suostunu vasta ku klo 11 pintaan. Alas näköjään tullut yksi uusi hammas, yläikenessä mustelma..
 
Hurjaa miten aika vaan rientää, tuntuu että päivät vaan alkaa ja loppuu. Miehen kesäloma on nyt vietetty, ei mennyt ihan niin kun ajateltiin, vauva on ja pysyy masussa. la oli 15.5, poikakin synty 42+2 joten kyllä sitä vielä ehtii. Olisi ollut vaan mukavaa jos ois ollut muutaman ylimääräisen viikon yksi käsipari enemmän.

Meillä rytmi ollut 3vk tosi hyvä, kunnes tänään päätti että 5 on hyvä aika herätä joten nyt klo 7 on jo päikkäriellä kun eihän se ollut muuta kun kiukuttelemista.

Ruokailuihin yritetty nyt satsata, pyritään saamaan päikkärimaito pois, juo nyt n. 50ml/ateria, tavoitteena keskimäärin joku 80-100 ml ni sit ei tarvitsis antaa ennen unia tuttipullosta. Lisäksi saanut aina tutkia, touhuta ruokapöydässä koska ruokaillt ollut huonoja ja ollut niin vilkas niin samalla kun poika touhunnut pöydässä ollaan saatu lapikoitua enemmän ruokaa suuhun mutta lopetettiin se pelleily n. 2vk sitten. Yleisesti ottaen mennyt hyvin mut toisinaan saa 5 krt tarjota samaa ruokaa kun ei ehdi syömää ja kiukuttelee sit lattialla nälkäänsä...

Koira jouduttiin antamaan uuteen kotiin, ressaantu ihan liikaa pojan touhuista ja lopulta ei voinu nukkua misään vaikka poika ei edes häiriköinyt. Harmittaa kun tuntuu että koko elämäntapa on muttunut mutta toisaalta on ihanaa kun ei tarvii kokoajan vahtia ja varoa. Ei sitä edes tajunnu miten paljon aikaa meni päivässä lenkeillä. Koira sai siis uuden kodin mun vanhalta työkaverilta joka jäi nyt kesällä eläkkeelle. Asuvat puolet vuodessa lapissa. Voiko parempaa toista kotia löytää? :)
 
Ilmeisesti porukka viettää kesälomia kun on niin hiljaista? :)

Meillä ei mitään ihmeellistä, mies on lomilla ja arki on mukavan helppoa. Poika kävelee, kiipeilee, höpöttää, leikkii, tutkii ja seikkailee kuten taaperot tuppaa tekemään. Yöt menee edelleen kovin vaihtelevasti. Joskus nukkuu läpi yön klo 20-05/06 ja välillä heräillään useampi kerta.

Reissu Ouluun meni oikein kivasti, poika nautti uusista maisemista ja mummin, tädin sekä serkun seurasta.

Hampaita sällillä on suussa kaiketi 16, en ole ihan varma kun ei tuonne suuhun niin helposti katsota.
Huh, kohta on siis kärsitty tuskainen hampaidentekovaihe (joka on kestänyt jo pitkälle yli vuoden)! (y)

Enää reilu 2 kuukautta hoitovapaata jäljellä. Syyskuun alussa palaan työelämään ja poika lähtee päivähoitoon. :cry:
 
miss_piggy
Ite en oo tänne kirjotellut kun ei kukaan muukaan ole :D Varasin pojalle parturiin ajan viikon päästä perjantaille. Komiat on nuo luonnonkiharat mutta alkaa muistuttaa pelle hermannia kun on niin pitkät.
Yölliset vedenjuonnit on loppuneet, nyt on kolme yötä menty ilman vettä. Otin vain sen asenteen että en anna vaikka herää kitisemään, tuttia suuhun ja harsoa kainaloon vain. Ekana yönä oli vähän kärtyinen mutta nyt on tosiaan menty jo kolme yötä niin että on vasta aamulla joskus 06 jälkeen saanut maitoa tai vettä.

Sanoja ei puhu, mutta kukka=ka, vettä=tä, kakka=kaakaa, leipä=pääpää, auto=prumprum, eli tavuilla puhuu ja sormella osoittelee joka puolelle :) Autot ja traktorit kiinnostaa kamalasti, kiipeilee joka paikkaan ja kerjää jatkuvasti jotain ruokaa.
 
Meillä miehellä alkaa loma vasta kolmen viikon päästä. Joten pojun kanssa tällä pöivät ollaan keskenämme. Ja kotona siuvo on miyä karmein, kun otse ei vaan kykene pitämään siiteyttä kovin yllä näillä oloilla jospa nää helpottaisi pian. Tänään toki olen saanut paljon aikaiseksi ja enää imutointi on tekemättä. Mutta teen sen sitten kun poju herää päikkäreiltä, hän nimittäin rakastaa inurointia.:love:

Meillä on myös suussa 16 hammasta, ollut jo pitkään. Toki hampaidentekoa ei ole huomannut, kuin hampaita pestessä ja syönnissä. Muuten eivät ole vaivanneet. :barefoot:

Yöt ovat edelleen samallaisia. Toki nyt on vähän lipsunut nukkumaanmeno, kun illat on niin valoisia, että saattaa olla vasta 10 kello kun malttaa mennä nukkumaan. Nukkuu sitten 22-10 heräämättä. :sleep:

Sanoja on jonkun verran puhe=puhelin, pie=pieru :ROFLMAO:, mummu, pappa= kaikki muumit, äiti ja ihi.. siinä ainaki osa, mutta kun alkaisi miettiä niin tulisi enemmän.. Ja sitten on tavuja joilla kans puhuu ja oma kieli. :)
 
Heippa pitkästä aikaa tänne ja ihanaa kesää kaikille!

Meidän arki muuttuu kertaheitolla kun lähden viikon päästä töihin ja isä jää tytön kanssa kotiin vielä elokuun puoleen väliin asti. Tytölle saatiin paikka perhepäivähoidosta. Hyvillä mielin olen töihin lähdössä, alkaa jo kotona oleskelu riittää. Ja helpompi lähteä kun tyttö saa jäädä vielä kotiin.

Tyttö puhuu kuin papupata. Kaikki sanat toistaa perässä ja melko selvästi. Tietty joitain sanoja sanoo niin että vain me vanhemmat ymmärretään
mutta suurimmaksi osaksi ulkopuolinenkin ymmärtää. Mukavampi viedä hoitoonkin kun osaa jo kertoa mitä haluaa. Sanoja on jo lähemmäs 100.

Yöt menee hyvin kun jätettiin tutti pois. Nukkuu 20-6.30 heräämättä. Yhdet päiväunet nukkuu 11-14.
 
miss_piggy
Me valvottiin viime yönä kolme tuntia pojan kanssa, ei vain nukahtanut millään vaan oli hereillä 01-04 :( Rauhoittui viimein kun sai panadolia eli varmaan hampaat vaivaa, kun ei maitoakaan uponnut muuta kuin jotain 40ml. Tulis nyt vaan kaikki hampaat niin päästäis siitäkin vaivasta.
 
Meidän pienestä tuli sunnuntaina isoveli. Poika 4600g ja 55cm. Nyt alkaa uuden arjen opettelu. Saa nähdä tuleeko mustasukkasuutta ja miten ylipäätäänsä pärjään kahden kanssa joista kumpikaan ei käytännössä puhu ;)

Esikoinen ollut su aamusta asti poissa, isovanhempien luona ja mulla on kova ikävä! (kotiuduttiin siis vasta eilen).

Ei ole oikein mitään päiviteltävää, sanoja tulee alle 10, hampaita edelleen se 8. Tutti ja pullo vielä käytössä, tiedän että niistä pitäisi luopua. 1,5v nla on elokuun lopussa, eka hoitajalle ja sit toisella kertaa lääkärille.

Nii ja mies opetti pojalle vahingossa sanan hitto.. Poika puras ja sit lipsahti. No eiköhän se tarttunu heti? En tiedä onko parasta vai pahinta et osaa käyttää voi etuliitteenä ja et käyttää oikeissa tilanteissa. Jos ei onnistu, kaatuu jne. Ei yhtään poskia kuumottanu junassa tässä yhtenä päivänä ku poika riisu kenkiään ja toinen ei lähtenykään ni potkas jalalla ja sihisten sano kovaan ääneen voi hitto! Oltiin tietty vaumuparkissa ja vieressä 4 muuta äitiä..

Megabloksit on kova sana, niistä tekee itsekseen pieniä torneja, dubloja yrittää yhdistellä. Eläimiä ja kirjoja rakastaa. Ei kylläkään malta jurikaan leikkiä vaan riehu, heittää ja lyö niillä...
 
  • Tykkää
Reactions: Hortensia MacAnkka