Tammirinteen vastaanottokoti

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja tiedon janoinen, 14.09.2011.

 1. Onko kellään kokemuksia paikasta? Onko siellä korkeet aidat pihassa? Minkä ikäiset sinne vauvalaan menee ja minkä ikäiset sitten alle kouluikäisten puolelle? Kiinnostaa tietää, kun tunnen eräät lapset, jotka olleet siellä, mutta ei ole mahdollista kysyä heiltä. Kuinka kauan lapset yleensä on tuolla tai tuollasessa paikassa??

  Haluan tietää mahd paljon tietoa ks.paikasta. :)
   
  #1
 2. "viiraska"

  "viiraska" Vieras

  Jaa nyt kiinnostaa. Aiotko siepata jonkun sieltä? Hypätä vauva kainalossa aidan yli?
   
  #2
 3. Joo niin ihan Lapinlahdelta käsin meinasin vaavin kaapata. :D Yhet tutut oli pari vuotta sitten siellä, kiinnostaa se paikka, et miten siellä kohdellaan lapsia. Sen takii kysyin, että onko korkeet aidat, kun ne lapset jäivät aina itkemään sinne aidan taakse, kun heidän sukulaiset lähti sieltä.
   
  #3
 4. ex hoitsu

  ex hoitsu Vieras

  Moi! Tammirinne on lastensuojelulapsille tarkoitettu paikka. Usein kyseisiin paikkoihin joudutaan, ei päästä, joskus tosin toisin päin. Korkeat aidat on myös tarkoitettu suojaamaan lapsia itseltään koska monet näistä lapsista pyrkii pääsemään esim. vanhempien, sukulaisten luo hinnalla millä hyvänsä, vaikka se tarkoittaisi itsensä vahingoittamista auton alle juosten. Tottakai lapset jäävät itkemään, vaikka saavatkin varmasti hyvää huolenpitoa, jääväthän lapset usein myös päiväkodin pihalle itkemään. Jos sua kiinnostaa niin ryhdy tutkailemaan aihetta huostaanotto niin olet paremmin perillä missä mennään.
   
  #4
 5. "vierailija"

  "vierailija" Vieras

  Siellä lapsia hoidetaan jopa paremmin kuin joissain päiväkodeissa. Sen todistaa lasten kiintymys heitä siellä hoitaviin aikuisiin.
   
  #5
 6. "minä vain"

  "minä vain" Vieras

  Paskapuhetta tuo, että siellä hoidettais lapsia paremmin, kuin päiväkodissa. Tammirinne on laitosmainen ja kylmä paikka. Hoitajat olivat julmia, muutamaa lukuunottamatta. Lapsille ei annettu syliä tai haleja, jos he niitä kaipasivat. Maailman hirvein paikka, sen voin sanoa. Totta tietty tuokin, että kyllä ne lapset muulloinkin vanhempiensa perään voivat itkeä, mutta itse olisin ollut missä tahansa muualla kuin siellä. Kun sieltä PÄÄSIN lastenkotiin, tuntui kuin olisin taivaassa...
   
  #6
 7. Lasten olot on ko. paikassa kauheat. Joko siellä on väsyneitä ihmisiä töissä, tai sitten he eivät enää välitä mitä tapahtuu. Lapset kiroilevat, hakkaavat toisiaan, meluavat ja juoksevat. Ei mitään kuria. Seinät on piirrelty ja rei'itetty. Aivan ala-arvoinen paikka. Wc-tilat olivat saastaiset, ulostetta joka paikassa. Onko tämmöinen paikka lastensuojelua? Hoitajat tekevät mitä itseä kiinnostaa ja lapset remuavat.
   
  #7
 8. as

  as Vieras

  siitä on jo kyllä aikaa mutta muistot paikasta ovat kauheat, osastojen ovet pidettiin lukossa ja aidattupiha jolta ei saanut poistua. hoitajat olivat vanhoja piikoja jotka lähes hakkasivat jos et totellut heitä.
   
  #8
 9. "Maya"

  "Maya" Vieras

  Olen vieraillut alle kouluikäisten osastolla noin vuosi sitten ja siellä ainakin oli jokaisen hoitajan syli täynnä lapsia, koska nämä kovasti läheisyyttä tuntuivat kaipaavan. Jäi oikein hyvä tunne lastenhoidosta ja huolenpidosta, ehkä asiat parantuneet viime vuosina? Voihan se olla, että joskus on meno aika hurjaa, kun sinne osa lapsistakin on tullut aika hurjista oloista. Kuinka kauan sitten Järkyttynyt ja Minä vain ovat siellä käyneet/olleet?
   
  #9
 10. Tuttu

  Tuttu Vieras

  Tiedän paikan, koska lapseni oli siellä pientenpuolella joitakin vuosia sitten. Kyllä paikka oli aika ankea, huoneet pieniä ja kylmiä ja ilman ruokaa lapsi jäi jos kiukutteli ruokapöydässä. Sitten oli hoitajia ketkä omivat lapset, niinkuin ne olisivat niitten omia, ei päästetty omien vanhempien luokse, koska heillä oli käsitys, että ne ovat huonoja vanhempia. Lapseni jäi usein itkemään kovasti perääni, niin ei siinä hoitajat ehtiny lasta lohduttaa. Eli kyllä tästäkin paikasta varmaan jää lapsille traumoja, vaikka kuin pitäisi olla lapsen edun mukaista.
   
  #10
 11. "sijaisäiti"

  "sijaisäiti" Vieras

  Kävin eilen Tammirinteessä monen vuoden tauon jälkeen. Kokemus oli sama kuin silloin. Siistit, puhtaat paikat, mutta vähän ankeaa. Hoitajat ystävällisiä, suhtautuivat lapsiin arvostavasti, kiinnostuneesti ja ystävällisesti. Tammirinteessä on palkatut ammattisiivoojat, joten myös vessojen siisteydestä voi siitä jotain päätellä.
  Osa lapsista pyrkii karkailemaan, joten ovien lukitseminen on turvallisuuden varmistamista. Myös osa vanhemmista käyttäytyy uhkaavasti, joskus on tarpeen suojella lapsia heiltäkin. Siksi lukot. Lapsille, joilla ei ole ollut rajoja aiemmassa elämässään, tämä on varmaankin rajua. Toisille se tuo turvaa.
  Tässäkin viestiketjussa on tärkeä muistaa, että lastensuojelun toimenpiteitä tai huostaanottoja ei tehdä kevyin perustein ja asia nostattaa tunteita. Jos joku on sitä mieltä, että Tammirinteestä jää lapsille tramoja (mitä en ole havainnut siellä olleissa, tuntemissani lapsissa), ei taida tunnistaa niitä olosuhteita, joista lapset huostaanotetaan. Eivätköhän ne traumat ole syntyneet jo ennen Tammirinteessä oloa!
   
  #11
 12. Light25

  Light25 Vieras

  Olin itse Tammirinteessä 5 vuotiaana ja puolen vuoden reissu siitä tuli vaikka mulle lupailtiin että pari viikkoa.
  Suoraan sanottuna järkyttäviä muistoja,ne mitä muistan.
  Lapsi herkässä iässä muodostaa itselleen puolustaumiskeinon trauman kohdatessaan, näin tein itsekin ja olen salannut koko asian kavereilta ja kävin koulua normaalisti. "Suodatin" asian.
  Muut lapset puhuivat seksijuttuja eli varmaan olivat hyväksikäytettyjä.
  En muista että olisin hirveästi lämpöä tai syliä saanut paikassa, pelotti olla siellä ja traumat kyllä jäi joita olen vasta alkanut työstämään tämän suodattamisen takia.
  Rankkoja muistoja. Toivon ettei kukaan joudu kokemaan samaa
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

   
  #13
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti