Terassista tikkuja, apuja kaivataan!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Avusta kiitollinen, 11.06.2010.

 1. Meillä on vain neljä vuotta vanha, suuri terassi. Kaksi vuotta sitten kun muutettiin nykyiseen kotiimme, käsittelimme terassin suoja-aineella. Aikaisemmin sitä ei oltu käsitelty ja olikin jo ihan harmaa.
  Viime kesänä terassilaudoissta alkoi irtoilemaan pitkiä tikkuja jalkoihin. Jotenkin se olisi saatava kunnostettua. Hiominen näyttäisi vain nostavan lisää tikkuja pystyyn, ei siis taida auttaa. Onko jollain kokemusta? Onko olemassa jotain ainetta, joka "sulkee puun" niin, ettei tikkuja tulisi?
   
  #1
 2. vieras

  vieras Vieras

  eilen just jossain ohjelmassa tekivät terassia ja öljysivät sen,mutta en tiedä auttaisko tuo öljyäminen enää
   
  #2
 3. g

  g Vieras

  Maalaaminen siloittaa pintaa, tosin maalaus on uusittava usein kun sadevesi kuitenkin vaurioittaa maalia.
   
  #3
 4. ap

  ap Vieras

  Juu, mäkin näin sen ja siinähän sanottiin juuri, että EHKÄISEE tikkuuntumista... Eli taitaa olla myöhäistä. :(

  Oisko muita ideoita?
   
  #4
 5. ap

  ap Vieras

  Luuletko/tiedätkö, että nuo tikut sillä myös "peittyisivät"?
  Ei oo pitkäaikaisesta ratkaisusta muuten väliä, kunhan tämä kesä päästäis ilman terassilautojen vaihtamista.
   
  #5
 6. murkku

  murkku Vieras

  paksulti maalia pintaan voisi kuulostaa siltä ratkaisulta että olisi edes jotain apua. Tommosesta paikasta kun saan tikun jalkaan niin ne on ihan hirveitä "halkoja", kokemusta on...
   
  #6
 7. g

  g Vieras

  En ole omaa terassiamme maalannut, mutta naapuri maalaa omansa joka kesä. Pinta-alaa tosin ei ole paljoa, joten ei ole työläs homma. Sileältä ja kiiltävältä se naapurin puoli näyttää, ei yhtään tikkuiselta kuten omamme. Kun ei pihistele maalin määrässä, niin tekeehän se laudan pintaan sileän kerroksen, ja varmaankin liimaa aika hyvin tikut kiinni.
   
  #7
 8. ap

  ap Vieras

  Täytynee varmaan käysä ostaan maalia ja testata.
  Osaakohan kukaan kertoa, millaista maalia sen pitäisi olla? Niitä kun on joka lähtöön...
  Tikut oli kyllä sellaisia 2-3cm pitkiä ja muutaman millin paksuisia... oli siinä homma poistaa omalta nlivuotiaaltakin... huh huh! Tänä kesänä ei moiseen haluta joutua ja tosiaan tikkuja alkoi tulla viim kesänä ihan loppupuolella, eli silloin vain ajateltiin, että uusitaan nyt koko terassi, mutta kun ei oliskaan nyt varaa... tommoinen 30neliötä vie aika monta metriä lautaa ja rahaa palais...
   
  #8
 9. deb

  deb Vieras

  Entäs jos käyt ostamassa jotain halpoja mattoja terassille? Lähinnä niille kulkuväylille. Kirppareilta ja kierrätyskeskuksista löytyy tosi halvalla, ja ehkä teidän omalta vintiltännekin? Sellaisia, jotka saisivat olla paikoillaan tämän kesän, ja syksyllä nakkaisi matot roskiin. Sade toki kastelee matot, mutta jos löytyisi jotain nopeasti kuivuvia? Ensi kesänä sitten uusi terassi.
   
  #9
 10. ap

  ap Vieras

  On kyllä käynyt tuokin mielessä. Ostaisin jotain oikeaa terassimatoa, joka olisi hlppo rullata pois. Ainoa vaan on, että sitten pitäisi muistuttaa lapsia ja kaikkia jotka käyvät kylässä, että muistavat varoa sitten kun menevät paljaalle terassille, jossa olisivat tietenkin esim. pöytä ja tuolit, grilli jne.
  Ajattelin niin, että jos en voi koko terassia peittää matoilla (ihan mahdoton tehtävä) niin on varmaan parempi sitten opettaa kaikki kulkemaan terassilla kengät jalassa.
   
  #10
 11. mää

  mää Vieras

  TILA ohjelma

   
  #11
 12. qwer

  qwer Vieras

  Entä jos peittäisit koko terassin sellaisella muovisella ruoho- tms. matolla? On myös sellaisia huopatyyppisiä terassimattoja (ihan mittatavarana rullassa), jossa on muovinäppylät alla ja sadevesi menee siis maton läpi ja matto kuivuu nopeasti.
   
  #12
 13. ap

  ap Vieras

  Noita terassimattoja olenkin harkinnut, mutta ei nekään hurjan edulliseksi tule. Terassi on tosiaan n. 30m2 ja matto maksaa 7,90?/m2...
   
  #13
 14. qwer

  qwer Vieras

  Meillä kolme vuotta vanha terassi, joka on öljytty joka kevät, ja on katoksen alla, eli vain reuna kastuu sateella tai peittyy talvella lumeen. Silti lähtee isoja tikkuja. En kyllä tiedä mikä auttaisi. Vinkkejä otetaan täälläkin vastaan.
   
  #14
 15. qwer

  qwer Vieras

  No se on kyllä totta. Maalitkaan eivät tosin aina ole halpoja. Mutta jos aiotte lähivuosina uusia koko terassin niin sitten investointi mattoihin ei ehkä kannata. Mutta niinkuin joku ehdotti, jos vain kulkuväylille? Vai tuleeko sitten ihan ristikkoa...? :)

   
  #15
 16. eräs

  eräs Vieras

  Ensin hiotaan kunnolla ja käsitellään öljyllä tai esim. valtti colorilla...
   
  #16
 17. nöppäri

  nöppäri Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2004
  Viestejä:
  6 552
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bauhaussissa painekyllästetty alle euron metri (se vihreä) ja pikkasen päälle euron (se ruskea sävy)
   
  #17
 18. vieras

  vieras Vieras

  Entäs paksu lakkaus päälle?
   
  #18
 19. nakki19

  nakki19 Vieras

 20. nakki19

  nakki19 Vieras

  mikset kysy ammatti apua ongeliis oon oppinut tohon ratkaisun jo koulussa siis alakoulussa joten jos et omista aivoja niin ei kannatta osataa taloakaaan
  nii et niii
   
  #20
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti