Tietääkö joku jotain "perhekuntoutuksesta" sossut ehdotti meille sellaista

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja hoomoilanen, 24.01.2009.

 1. työntekijä

  työntekijä Vieras

  Anteeksi, noin se olikin:(
   
  #26
 2. helminkäinen

  helminkäinen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2008
  Viestejä:
  1 116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eksä ole törmännyt kun kumpikin kauan täällä jo olette olleet? Älä vaihda
   
  #27
 3. Elämänlähde

  Elämänlähde Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 689
  Saadut tykkäykset:
  0
  mustana ei pitäisi olla kuin yksi. eli mä, ja multa ei ole kuollut lasta.
   
  #28
 4. Elämänlähde

  Elämänlähde Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 689
  Saadut tykkäykset:
  0
  en mää muista kaikkia nikkejä, jotkin vain jotka tunnen muutenkin. joten olen voinut vaikka jutellakkin, ilman että olen painanut mieleen, että kenen kaa... :headwall: sama pää kesät talvet :whistle:
   
  #29
 5. helminkäinen

  helminkäinen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2008
  Viestejä:
  1 116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se välii. Mutta älä vaihda nikkiä:)
   
  #30
 6. Boogyman

  Boogyman Vieras

  Tässä on nyt yksi paikka....samalla periaatteella kaikki vähän toimii
  http://www.lauste.fi/index.php?gclid=CNL2_57SppgCFQoi3godSD1dnQ
   
  #31
 7. hmmm

  hmmm Vieras

  Täytyy olla jokin selkeä, konkreettinen peruste, miksi perheen pitäisi mennä tuonne tukikuntoutukseen "kytättäväksi".

  Yleensä ajatellaan, että sosujen tarkoitusperät ovat vain ja ainoastaan hurjan hyviä ja ns. oikeita, mutta kuten tuolla ketjussa joku kirjoittelikin, on myös toisenlaista toimintaa. Perusteita ei ole, mutta niitä keksitään.
  Tervettä kohtaa ei nähdä missään toiminnassa.
  Eli tekipä niin tai näin, tekee aina väärin ja virheellisesti a nähdään vikaa ja virhettä lapsi-vanhempi-suhteessa että myös vanhemman toiminnassa.
  Ja jos oikein ei ole mitään kirjattavaa, keksitään !! Kirjataan siis valeheellista tietoa. Esim. kun keskustelet, turvakodin täti tai sossu väittää sinun sanoneen jotain ihan muuta. Jos heität vitsinä jotain, ja "vastapuoli" ymmärtää vitsin, nauraa mukana, mutta kirjaakin sen että olisit suunnilleen silmät päässä pyörien puhunut sekavia, vitsi kirjataan todeksi ja oikeaksi.

  He siis tulevat sinun tasollesi, hakevat luottamuksen, jolloin avaudut, kerrot - ja aivan kaikkea käytetään sinua vastaan !!

  ongelma on siinä, että kun toiset työntekijät tulevat turvakotiin tai perhekuntoutuskeskukseen työvuoroon, heille kerrotaan se, mitä on kirjattukin, ja he myös näkevät sen. Eivät muuta.
   
  #32
 8. kukkanen

  kukkanen Vieras

  Tämä on totta, kaiken olen omin silmin nähnyt kun alalla olin. Mutta en ole enää, koska moni asia sosiaalialan ammattilaisissa laittaa oksettamaan.
   
  #33
 9. Perhekuntoutus on oikeusturvaongelma

  Perhekuntoutusnimikkeen alla tietämättömille asiakkaille tarjoillaan runsaasti oikeusturvaongelmia sisältävää perhetyötä ja perheiden kallista laitosvankeutta.
  "2000 -luvun ilmiö on erilaiset perhekuntoutusta tarjoavat yksiköt, joihin lastensuojelun työntekijä saattaa velvoittaa perheen muuttamaan saamaan ”kuntoutusta”. Kyseessä ei siis ole esimerkiksi päihdehoitoa tarjoava yksikkö, vaan tavallisesti vain erilaisin menetelmin perhe-elämään kajoava yksikkö. Perhe siirtyy tällaista palvelua tarjoavaan paikkaan, saa sieltä usein vain oman huoneen käyttöönsä tai oman huoneiston. Työtapoina käytetään erilaisia keskusteluja, osallistumista ryhmiin, retkiä ym. Asiakkaille ja usein myös kuntoutuksesta maksavalle lastensuojelulle on usein epäselvää, mitä pitäisi kuntouttaa ja mitkä ovat tavoitteet.

  Työssä käyville vanhemmille saattaa olla vaikeata järjestää tällaista ”perhekuntoutusjaksoa”, kun sellaiseen osallistuminen merkitsisi pois jäämistä työelämästä tai työn laiminlyöntiä. Päivähoito- ja kouluikäisille lapsille ”kuntoutuksesta” saattaa aiheutua paljon hankaluutta, kun he joutuvat joko kokonaan lopettamaan tutussa päivähoitoryhmässä käynnit ja koululaiset jopa vaihtamaan kouluaan.
  Tämä taasen voi johtaa perheen todelliseen syrjäytymiseen ja ”kuntoutuksen” jälkeen tuen tarve voi olla jopa suurempi perheen palautuessa normaaliin arkeen.

  Päihdehoidon kärsiessä niukoista resursseista tällainen tavallisten päihteettömien perheiden ”kuntouttaminen” on vähintäänkin kyseenalaista. Kun tällaista toimintaa harjoitetaan verovaroilla, pitäisi maksavan tahon olla kiinnostunut työn tuloksellisuudesta. Näyttää siltä, että usein näiden ”kuntouttajien” ja ”arvioijien” päätarkoitus ei olekaan auttaa ja vahvistaa perhettä selviytymään omillaan, vaan tehdä lastensuojelulle sellainen lausunto, että lapsi voidaan sen perusteella saada huostaan otetuksi.

  Lapsen syrjäyttäminen sijaishuollossa tapahtuu seuraavasti. Lapsi, joka on otettu huostaan esimerkiksi koulunkäyntiongelmien takia, ei saakaan laadukasta opetusta. Usein käy niin, että lapsi joutuu käymään peruskoulunsa laitoksen keittiössä kotikoulussa laitoksen lähihoitajaopiskelijan ohjauksessa. Lapsi, joka on otettu huostaan psykiatrisin perustein, ei saakaan psykiatrista hoitoa. Voi käydä niin, että laitoksen hoitajana oleva sosionomi tai lähihoitajaopiskelija toimivat hänen ”terapeutteinaan”.
  Lapsiin kohdistetaan sijaishuollossa pakkoa, eristämistä ja epäasiallisia kasvatuskeinoja, simputusta, jotka aikaansaavat uhmaa, vihaa ja epäluottamusta viranomaisia kohtaan. Lapset sairastuvat, kun heidät erotetaan vanhemmistaan ja läheisistään. Kun lapsi ahdistuu koti-ikävässään, hänen sanotaan oireilevan ja hänelle syötetään psyykenlääkkeitä. Kelan tutkimusten mukaan vain murto-osa nuorista selviää lastensuojelun toimista. Tutkimuksen mukaan teini-iässä sijoitetuista pojista 80 % oli vielä 23-24 -vuotiaina ilman peruskoulun jälkeistä koulutusta.
  Sijoitustoimintaan liittyy erityinen piirre; kunnat ovat valmiit maksamaan huomattavia summia (jopa yli 20 000 euroa kuukaudessa) siitä, että lapsi syrjäytetään. Valtio suostuu jopa maksamaan valtionosuuksina tukea kunnille tästä toiminnasta.
  "http://www.knuutilaki.net/node/42

  Perhekuntoutukseksi nimetystä toiminnasta on tullut myös lastensuojelun puhdistautumiskeino. Kun (jo alun alkaen laiton) huostaanotto vihdoin vuosien jälkeen vahvistetaan laittomaksi, HO ja lastensuojelu vapauttavat aiheetta huostatun lapsen takaisin perheeseensä yleensä perhekuntoutuksen kautta, vaatimalla koko perhettä oleilemaan kalliissa, useita kymmeniä tuhansia euroja kuussa maksavassa laitoksessa . Oikeudenmukaisempaa olisi maksaa perhekuntoutuksen hinta perheelle korvauksina kivusta ja laittoman huostaanoton aiheuttamista muista haitoista. Mikä onkaan pakollisen perhekuntoutusoleilun todellinen tarkoitus? HO:n ja lastensuojelun haluttomuus myöntää tehtyjä virheitä? Tarve määritellä perhe kuntoutuksen tarpeessa oleviksi? Yritys säilyttää auttajuusstatus kuntoutuskäsitteen varjolla? Perhekuntoutuslaitosten lihottaminen? Vai viimeinen keino etsiä jo laittomaksi todetulle huostalle uudet perusteet ja leimata jo syyttömiksi todetut vanhemmat uudelleen epäilyksenalaisiksi?
  Keskustelua "perhekuntoutuksista":
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/9339040
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/8901295
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/9797805
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/9098848
  Mielenkiintoinen keskustelu Lausteen perhekuntoutuskeskuksesta ja sen tarjoamasta " erityisestä huolenpidosta":
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/943858
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/10153432
   
  #34
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Perhekuntoutus on aina vapaa ehtoinen. Sosiaaliviranomainen ei voi siihen pakottaa.
  THL lastensuojelun käsikirjassa lukee näin:
  Kuntouttava sijoitus voidaan toteuttaa esimerkiksi lastensuojelulaitoksessa tai päihdehuollon hoitolaitoksessa, jossa on mahdollisuus monipuolisiin perhekuntoutuspalveluihin. Koko perheen sijoittaminen perhehoitoon on myös mahdollista. Perhekuntoutusta voidaan antaa myös raskaana olevalle päihteitä käyttävälle naiselle syntyvän lapsen terveyden turvaamiseksi. Sijoitus hoitoon ja kuntoutukseen perustuu vapaaehtoisuuteen.
  Perheen tulee aina lähteä tähän mukaan omasta tahdostaan.
   
  #35
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti