Tilaus tulli 2013

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "vierailija", 15.01.2013.

 1. "vierailija"

  "vierailija" Vieras

  Hei kysyn vaan etku tuli tuo uus tulliraja 22€ nii kärsiikö vielä tilata mitään jääkö tulliin vaikka jos 40€ tilaa vaatteita tai jotain..??
   
  #1
 2. ..

  .. Vieras

  Kantsii varmistaa, että myyjä laittaa tilauksen mukaan kauppalaskun! Jos joutuu tulliselvittämään, niin silloin tulli ja alv menee todellisen hinnan mukaan. Jos tulli alkaa arvailla tuotteen hintaa, niin sitten kulut voivat olla mitä vain, jos tulli arvelee tuotteen kalliimmaksi kuin mitä se onkaan.

  Tulliselvityksen voi tehdä itse netissä.
   
  #2
 3. "sasa"

  "sasa" Vieras

  [QUOTE="vierailija";27881548]Hei kysyn vaan etku tuli tuo uus tulliraja 22€ nii kärsiikö vielä tilata mitään jääkö tulliin vaikka jos 40€ tilaa vaatteita tai jotain..??[/QUOTE]

  No mistäs täällä tiedetään, paljonko olet mistäkin valmis maksamaan. Ei tullaus estä tilaamasta mitään.
   
  #3
 4. Neuvoja

  Neuvoja Vieras

  [QUOTE="vierailija";27881548]Hei kysyn vaan etku tuli tuo uus tulliraja 22€ nii kärsiikö vielä tilata mitään jääkö tulliin vaikka jos 40€ tilaa vaatteita tai jotain..??[/QUOTE]

  Ja koskee vain EU:n ulkopuolelta tulevia paketteja. EU:n sisällä ei rajoja.

  Tullit ja verot - mitä on maksettava?
  Kun ostat tavaraa
  1. Toisesta EU-maasta
  Toisesta EU-maasta Suomeen ostetusta tavarasta ei tarvitse maksaa tullia. Kun EU-maasta myydään tavaroita toisen EU-maan kuluttajille, myynti verotetaan pääsääntöisesti myyntimaassa, ts. tavaran hintaan sisältyy myyntimaan arvonlisävero. Poikkeuksen muodostaa ns. kaukomyynti EU-jäsenvaltiosta toiseen, josta lisätietoa löytyy verohallinnon Internet-sivuilta vero-ohjeista.

  Valmisteverojen alaisten tuotteiden maahantuonnista peritään valmistevero, vaikka tavarasta olisi jo maksettu vero toisessa jäsenvaltiossa.
  Maahantuonti ja tulliselvitys


  Kuinka pian minun pitää tullata saapunut lähetys?

  Postipakettien tulliselvitysaika on 20 päivää tavaroiden saapumisesta. Huom! Postilla on myös oma 20 päivän säilytysaika. Jos tulliselvitystä ja tullauspäätöksen maksua ei ole suoritettu 20 päivän kuluessa lähetyksen saapumisesta, Posti palauttaa lähetyksesi automaattisesti. Huomioi myös, että jos maksat tullauspäätöksen muuten kuin nettituontipalvelun kautta, maksutiedon tuleminen Tullin tilille voi kestää 2-3 päivää.
  Jos 20 päivän raja paketin saapumispäivästä alkaa lähestyä etkä ole vielä tulliselvittänyt lähetystä, ota yhteys Itellaan/ Posten Ålandiin ja pyydä että tavaraa ei palauteta.
  Muiden kuin postipakettien tulliselvitysaika on myös 20 päivää, paitsi merikuljetusten osalta 45 päivää. Jos et ole tulliselvittänyt lähetystä määräajassa, tulli kantaa ylimenevältä ajalta tullinkorotusta tai virhemaksua.
  Sain Itellalta saapumisilmoituksen, jossa sanotaan että teille on saapunut tulliselvitettävä postilähetys. Mitä tämä tarkoittaa? Mitä minun pitää tehdä?

  Lähetyksesi on varastoituna Itellan ulkomaanpostin terminaalissa Vantaalla ja odottaa tulliselvitystä. Vaihtoehdot tulliselvityksen tekemiseksi on selostettu alempana.
  Sain Posten Ålandilta saapumisilmoituksen (Ankomstavi), jossa kerrotaan erilaisista tullaustavoista. Mitä tämä tarkoittaa? Mitä minun pitää tehdä?

  Lähetyksesi on varastoituna Posten Ålandin ulkomaanpostin terminaalissa Maarianhaminassa ja odottaa tulliselvitystä. Vaihtoehdot tulliselvityksen tekemiseksi on selostettu alempana.
  Mitä vaihtoehtoja minulla on tulliselvityksen tekemiseen?

  Voit tullata itse netissä (ilmainen).
  Voit valtuuttaa Itellan/ Posten Ålandin Postihuolinnan tekemään tullauksen puolestasi. He veloittavat palveluistaan hinnastonsa mukaan. Ohjeet löytyvät saapumisilmoituksesta.
  Voit pyytää siirtämään pakettisi itseäsi lähimpänä olevaan tullitoimipaikkaan ja käydä itse toimipaikassa. Siirtopyynnön jälkeen et enää voi hoitaa tullausta netissä.
  Ks. Lista postipaketteja hoitavista tullitoimipaikoista.

  Mihin soitan kun mielestäni pakettia ei pitäisi joutua tullaamaan lainkaan? Olen saamassa lahjan, miksi joudun tullaamaan sen?

  Jos olet saanut saapumisilmoituksen, jossa edellytetään tavaran tulliselvittämistä, mutta mielestäsi kyseessä ei ole tullattava lähetys (kyseessä esim. vähäarvoinen alle 22 euron lähetys), voit soittaa Tulliin, puh. 040 332 6711 (ma-pe klo 8-16). Ahvenanmaan asiakkaita palvelee Tullin numero 020 690 804 (ma-pe klo 8-16). Tulli selvittää antamiesi lisätietojen perusteella, onko lähetyksesi tullattava vai ei. Jos kyseessä ei ole tullattava lähetys, Tulli ilmoittaa postille, että lähetyksen saa toimittaa eteenpäin ilman tulliselvitystä.
  Verottoman lahjan arvoraja on 45 euroa. Saadessasi arvokkaamman lahjan, joudut maksamaan siitä maahantuontiveroja.
  Mistä löydän lisää tietoa tuonnista? Mitä pitää selvittää ennen kuin tilaan tavaroita EU:n ulkopuolisista maista?

  Paras lähde on Tullin Ostaisinko Internet-kaupasta -ohje, katso Netistä ostaminen
  Kuluttajaviraston nettisivut, katso Usein kysyttyä verkkokaupasta.
  Mitä ovat maahantuontiverot? Milloin niitä maksetaan?

  Tulli kantaa arvonlisäveroa sekä eräistä tuotteista tullia. Tietyistä tuotteista kannetaan myös valmisteveroja, esim. alkoholi ja tupakkatuotteet (näitä tuotteita ei saa ilmoittaa nettituontipalvelussa).
  Arvonlisäveroa kannetaan lähetyksen sisältämien tavaroiden arvon ja lähetyskulujen ylittäessä 22 euroa.
  Tullia kannetaan, kun lähetyksen sisältämien tavaroiden arvo ylittää 150 euroa. Arvonlisäverossa on 5 euron minimikanto ja tullimaksussa 10 euron minimikanto.
  Katso myös sivu: Verotus/Tulli ja arvonlisävero

  Onko maahantuonnissa jotain rajoituksia?

  Selvitä maahantuonnin rajoitukset lukemalla esim. Netistä ostaminen.
  Esimerkiksi lääkkeitä ei saa tuoda EU:n ulkopuolelta.
  Mitä teen kun minulla ei ole mitään laskua/tilausvahvistusta postipaketista?

  Ota yhteyttä tavaroiden lähettäjään/myyjään ja pyydä häneltä tullauksessa vaadittava tavaroiden ostohinnan / arvon osoittava asiakirja. Se voi olla joko paperinen tai sähköinen dokumentti. Tavaroiden maahantuontiverotus perustuu tavaroista maksettuun hintaan tai niiden arvoon.
  Mihin soitan, kun olen tehnyt tulli-ilmoituksen ja vahvistanut tullauspäätöksen, mutta en haluakaan vastaanottaa tavaraa?

  Soita Tulliin, puh. 040 332 3755 (ma-pe klo 8-18), ja ilmoita, ettet halua vastaanottaa tavaraa. Tulli peruuttaa tekemäsi tullauspäätöksen, jota et vielä ole maksanut ja ilmoittaa Postille, että haluat lähetyksesi palautettavan.


  Etämyynnissä verovelvollinen on pääsääntöisesti myyjä. Valmisteverotuksessa etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yhdessä EU-jäsenvaltiossa jo verotettuja tuotteita myydään toisessa jäsenvaltiossa olevalle yksityishenkilölle siten, että tuotteiden lähetyksen tai kuljetuksen hoitaa myyjä tai joku tämän puolesta. Tyypillistä etämyyntiä on posti- ja Internet-myynti.

  Yksityishenkilö on velvollinen maksamaan valmisteveron Suomeen, jos hän ostaa valmisteveron alaisia tuotteita toisesta jäsenvaltiosta ja itse järjestää niiden kuljetuksen Suomeen toisen yksityishenkilön tai kuljetusliikkeen välityksellä ilman, että myyjä on mitenkään osallistunut kuljetusjärjestelyihin. Tällöin kyse ei ole siis etämyynnistä. Ostajan lisäksi verovelvollinen tässä tilanteessa on tuotteet Suomeen kuljettanut kuljetusliike tai se yksityishenkilö, joka toisen puolesta tuo tuotteet Suomeen ja se, joka pitää tuotteita hallussaan Suomessa.

  2. EU:n veroalueen ulkopuolelta
  EU:n veroalueen ulkopuolelta tuotavat tavarat on tulliselvitettävä, ja niistä on maksettava arvonlisävero ja valmistevero EU:n veroalueelle tuotaessa.

  3. EU:n tullialueen ulkopuolelta
  EU:n tullialueen ulkopuolelta tuotava tavara on tulliselvitettävä silloinkin, kun tuoja on yksityishenkilö. Kun rahdinkuljettajalta on saatu ilmoitus tavaran saapumisesta ja noutopaikasta (esimerkiksi postipaketteja luovuttava tullitoimipaikka), tavarasta on annettava Tullille tulli-ilmoitus.

  Tulli-ilmoitukseen on liitettävä kauppalasku. Jos tavaran tuontiin tarvitaan lupia tai tuontitodistuksia, on ne liitettävä mukaan.

  EU:n tullialueen ulkopuolelta ostetuista tavaroista maksetaan

  mahdollinen tulli
  arvonlisävero
  mahdollinen valmistevero - esim. alkoholijuomat, virvoitusjuomat ja tupakkatuotteet
  alkoholijuomista ja virvoitusjuomista lisäksi juomapakkausvero.
   
  #4
 5. 2+2

  2+2 Vieras

  Ja tänään sitten eräältä Jerseyn saarilla sijaitsevalta kosmetiikka yritykseltä tilattu paketti jäi ensimmäisen kerran useiden vuosien asiakkuuden jälkeen tulliin.

  Sain Itellan kirjeessä tulliselvityslapun ja kehoituksen mennä esim. tullin sivuille tekemään selvityksen.

  Luottokorttimaksu oli 40,70.

  Eli uusi raja ainakin toimii.
  Esimerkin vuoksi, mitä kustannuksia ja vaihtoehtoja odotettavissa? Kyseessä on yksittäinen kosmetiikkatuote.

  A) Jos en tee mitään, toimitus palautuu lähettäjälle? Voin siis perua kaupan näin? Uskon nimittäin, että palautusoikeus on voimassa.

  B) Jos kirjaudun tullin sivuille ja teen selvityksen, niin mitä maksuja tulee?
  - alv 24% ? = tässä tapauksessa noin 9,77 jos laskin oikein?
  - tullimaksu? paljonko tämä on?
  - käsittely/muita kustannuksia?

  Täytyy sanoa, että uusi raja ainakin toimii. Tuote tulee edullisemmaksi ostaa suomesta.
  P.S. toinen paketti arvoltaan 12,10 tuli perille.
   
  #5
 6. mnjoo..

  mnjoo.. Vieras

  A: Palautuuhan se noinkin lähettäjälle. Eri asia sitten mikä on lähettäjän hyväksymä palautusaika,kannattanee tarkastaa lähettäjän sivuilta.
  B: Tulli ei peri käsittelykustannuksia tms, huolitsijat kyllä taitavat sen. Tullimaksu on tuoteryhmäkohtainen,löytyy tullin sivuilta. Ja se alv 24% maksetaan summasta johon sisältyvät ostohinta,rahtikulut ja tulli.
   
  #6
 7. "äåäå"

  "äåäå" Vieras

  Maksat alvin tullia menee vasta 150 euroa arvoisesta lähetyksestä.
   
  #7
 8. 2+2

  2+2 Vieras

  Hei kiitos mnjoo hyvästä vastauksesta!

  Oho, alvi koko paketista saattaa joissain tapauksissa viedä kokonaan kilpailukyvyn nettikaupalta. Ainakin kyseiseltä nettikaupalta. Toisaalta auttaako meidän yhteiskuntaa kun englannissa sijaitsevat puljut pystyvät kuitenkin volyymilla pitämään hinnat nilkoissa, kilpailuun sopeutuminen ei ainakaan työllisyysluvuissa luulisi näkyvän... Silti, kai se on parempi, että Jerseyn tapaiset saaret saadaan "kuriin", EU:n sisällä kai verotkin tulee yrityksiltä paremmin maksettua.

  Niin tai näin, taidan ottaa tuon tuotteen, koska netistä löytämäni tullilaskuri antoi kometiikalle 0% tullimaksuksi (tulli itse sanoo, että 0% tai 6,5% ??) ja rahtikuluja ei ollut.
  http://tullau.tuu.fi/
  http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/tullit_ja_verot/esimerkkeja/index.jsp

  En tee kuitenkaan tullausta nyt heti, 20 päivää tuossa on aikaa toimia, päivitän tänne kun lopulliset kustannukset ovat selvillä. Teen vaikka vertailun vielä kivijalkakauppaan suomessa.
   
  #8
 9. 2+2

  2+2 Vieras

  Kiitos vielä äåäå:kin, sillä jos oikein ymmärsin niin tullirajat eivät ole muuttuneet, ja EU:n ulkopuolelta ei kosmetiikasta peritä tullia (googletin lisää), alv vaan hyökkää kehiin nyt jo n.22 euroa ylittävissä ostoksissa.

  Eli karkeasti 40 euron ostokseen tässä tapauksessa noin 10 euroa lisää...
   
  #9
 10. 2+2

  2+2 Vieras

  Jep, näin siinä lopulta kävi, 9,50 eur lisämaksua ja pakollinen visiitti tullin toimipisteeseen (pääkaupunki seudulla vain hki-vantaalla, Jerseyn saarilta tulevia ei voi selvittää netissä).
   
  #10
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti