Toukokuiset 2020

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja Melsaelsa, 26.08.2019.

 1. Eloveera-79

  Eloveera-79 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  63
 2. satsuma13

  satsuma13 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2015
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  99
  @Karvakorvat pahoittelut :( jaksamista sinulle.

  Eilen oli varhaisultra, kaikki näytti olevan ok! Pieni sydän siellä sykki ja alkio vastasi viikkoja 7+0 :love:. LA siirtyi siis 22.5.

  Täällä oireina pahoinvointi, pitää olla jatkuvasti syömässä jotain. Ja kamala väsymys :sleep:
   
  • Ihana! Ihana! x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #302
 3. Hempuliini

  Hempuliini Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2018
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  9
  Hei teil joil on toi terveyskylä systeemi minkä kautta varataan ultrat ja verikokeet niin ootteko päässy sisälle? Mulla edelleen herjaa et jotain häikkää.
   
  #303
 4. Mimmistina

  Mimmistina Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2019
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  22
  Pahoittelut @Karvakorvat :( Voimia !

  Onnea Satsuma13 ultrauutisista :love:

  Mulla on nyt jotkut piinaviikot. On siis kaks aikasempaa keskenmenoa ja jotenkin tälleen kahdeksannella viikolla ne aina muistuu mieleen. Aamulla oli hiukan rusehtavaa tuhrua pikkareissa, niin eiköhän siitä jo paniikki jo melkeen päässyt valloilleen. Oli pakko käydä lukemassa vanhoja päikkyjä miten ne km:t meni, eikä kyllä nyt onneks oo semmosia oireita silti toistaseksi.

  Että tää alkuraskaus on ihan kakkaa, kun ei osaa luottaa yhtään mihinkään :poop:

  7+1
   
  #304
 5. Eloveera-79

  Eloveera-79 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  63
  Ultrassa käyty. Viikkoja n. 7+2 :whistle::whistle::whistle:.
   
  • Ihana! Ihana! x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #305
 6. Marsikka

  Marsikka Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2013
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  9
  Nyt ois aika varattu ens viikon perjantaille "neuvolaan". Mäkin oon ulkosuomalainen niin menee vähän eri lailla nää. Edelleen niin epätodellinen olo tästä, suorastaan jännittää! Mut arvelen että käynnillä ultrataan joten ehkäpä sitten tulee asiasta vähän konkreettisempaa.

  Mua paleltaa jatkuvasti ja muistelisin et mulla ei oo aiemmissa raskauksissa ollut tätä että joka päivä etoo useamman kerran ja silloin joutuu ottamaan aina jotain syötävää että helpottaa.

  Täällä 6+4.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #306
 7. VihreeTee

  VihreeTee Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2019
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  3
  @Marsikka hauskaa, toinenkin ulkosuomalainen! Oletko saanut lapsesi Suomessa vai nykyisessa asuinmaassasi- onko systeemi sulle tuttu ennestaan? Mulla nuorempi syntyi taalla, joten periaatteessa tiedan meiningin... Mies tosin valaytteli etta jos kaikki menee hyvin, ma voisin synnyttaa Suomessa. En tieda oikein miten suhtaudun ideaan. En ota viela mitaan miettimisia liian tosissaan, kaikki on niin aikaista!

  Ma olen joka toinen paiva tuhannen vasy, ja joka toinen paiva saan jostain energiapiikin. Tanaan on ollut se energinen paiva. Katotaan miten huomenna...

  Mites se menikaan, jos listaan lisataan... voi lisata. Voihan sen sielta poistaakin jos huonosti kay.

  VihreeTee/3.lapsi/38v/la06.05
   
  #307
 8. kaktus-

  kaktus- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2019
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  25
  @Hempuliini mulla ainakin toimii toi terveyskylä, sain ultran varattua sieltä. Tosin neuvolan jälkeen meni reilu vuorokausi, että tuli ne omat polut sinne.

  Ekassa neuvolassa tosiaan kävin viime torstaina, laskeskeli hedelmöittymisen mukaan että viikkoja olis ollut sillon 9+3, eli tänään 10+0. :) laskettu aika tällä hetkellä 4.5.2020. Eka ultra 22.10.
  Mulla kans sellasta pientä etovaa oloa koko ajan, joka helpottaa sit kun syö. Paino jo noususuunnassa, nyt pakko yrittää napostella sit hedelmiä yms. ettei ihan överiksi mene :S kestovitutus on ja pysyy, en tiedä kauan tattiotsasena pystyn nykystä hoitotyötäni tekemään, ennenku tulee potkut :D lähinnä siis tuntuu että idiootteihin potilaisiin tulee purettua sitä vitutusta, vaikka se on väärin, tiedän sen, mutta vaikka kuinka yritän hillitä itseäni, välillä tulee sanottua vähän liiankin suoraan ja kärkkäästi :unsure: ennen raskautta oli kyky sanoa suoraan nätisti. Jos tää ei tästä ala helpottaa, pakko käydä työterveydessä jos sais korvaavaa työtä, ettei tarvis olla potilaiden kanssa tekemisissä...
   
  #308
 9. Mimmistina

  Mimmistina Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2019
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  22
  Soitin äsken neuvola-ajan. Nousi ketutuskäyrä ihan tappiinsa heti. Mun mielestä uudelleensynnyttäjien ei tarvis käydä neuvolassa ku kaks kertaa ja sit vois omatoimi-mitata paineet ja sticksata pissit jne. muuten. Mä niin inhoon mennä sinne mitattavaks ja käymään läpi niitä iänikusia asioita joka kerta. Ja jotenkin inhottaa jakaa kaikenmaailman intiimiasioita jollekkin random"tädille", joka meijän tapauksessa ei oo ees täti, vaan tyttö. Yhyyhy. Just kun olin tyytyväinen kun kuopuksen neuvolat on enää kerran vuodessa, niin nyt tätä sitte saa taas kärsiä urakalla.

  Tää on nyt ihan valitusviesti, mut arvatkaa oonko meinannu kuolla täällä, kun toisella koiralla on kakspäivää ollu ripuli ja sitä ihteään ollu sitte siellä sun täällä. Tällä hajuherkkyydellä, ei oo ihan hirmukivat olot olleet :sick:

  7+2
   
  #309
 10. Kiira29

  Kiira29 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  19
  Kanattaa ottaa puheeksi jos huomaat jo ite ettet pysty käyttäytymään asiallisesti potilaille, ei olis hirveen kiva menettää työpaikkaa raskauden takia ku ei noille hormooneille oikein mahda mitään :poop:. Toivottavasti helpottaisi toisella kolmanneksella, itellekki varmasti rankkaa jos on kestovitutus, kovasti tsemppiä ja pitkää pinnaa vaikeisiin tilanteisiin :love:

  Tää alkuraskaus on vähän tällästä oottelua, ei oikein oo mitään sanottavaa tai kirjotettavaa. Välik unohtaa koko raskauden ja sit taas pahaolo muistuttaa asiasta :LOL:
   
  #310
 11. Hempuliini

  Hempuliini Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2018
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  9
  Siis onpa outoo oon viime viikosta asti yrittäny kirjautuu sinne niin heittää vaa tunnusten jälkee tyhjälle sivulle.‍ Huoh!
   
  #311
  Viimeksi muokattu: 08.10.2019
 12. kaktus-

  kaktus- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2019
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  25
  @Kiira29 kiitos :love: kyllä mä yritän vahvasti luottaa siihen, että tää helpottaa tästä. Joskus.

  @Hempuliini mä ainakin sain neuvolasta sellasen lapun mis oli ohjeet kirjautumiselle ja sit teknisen tuen numerot. Kannattaa soitella johki jos tolleen tekee. Tai ootko koittanu toisella laitteella kirjautua?

  Tänään sit tuli ihan romahdus töissä, työkaverille onneks. Se pakotti olemaan huomisen pois töistä ja soittaa neuvolaan/työterveyteen/ta:lle. Helpotti, kun sai itkeä ja puhua. En tiedä miks tää elämä on nyt niin vaikeeta.

  Verikokeissa kävin tänään, sano, että noin viikko menee niissä tuloksissa - siis myös niissä missä ne tutkii niitä kromosomi-juttuja tai mitä lie. No kuitenkin, et onks kohonnu riski et tää oliski down-lapsi. Ootteko te miettiny, et mitä tekisitte, jos selviäis, että lapsella on downin syndrooma tai muu kehityshäiriö?
   
  #312
 13. Mymmeli27

  Mymmeli27 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2019
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ollaan miehen kans puhuttu että jos selviis varhaisessa vaiheessa et olis vammainen lapsi, niin varmaan keskeytettäisiin. Työskennellään molemmat paikassa jossa näemme kehitysvammaisen elämää ja itse näen varsinkin laidasta laitaan; niitä joilla on aina hauskaa ja ihanaa, ja niitä jotka makaa porkkanana sängyssä ja ovat maanneet jo vuosikymmenet, ja valitettavasti olemme liian tietosia mimmoista se on :(

  Tosin nyt vaan jännätään että pysyykö kaveri matkassa kun olen saikulla uhkaavan keskenmenon vuoksi. Tää on jotain niin kamalaa, mieli on ihan nollassa koko ajan, kauhuskenaariot pyörii päässä eikä osaa ajatella positiivisesti tästä raskaudesta ollenkaan, kun pelottaa niin paljon. Perjantaina on seurantaultra jossa katsotaan onko vauva pysynyt mukana maanantain verenvuodon jälkeen :( oli hän kasvanut 7mm viikossa ja sydän siellä pampatti, mutta eipä se ole tae millekään
   
  #313
 14. Mimmistina

  Mimmistina Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2019
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tsemppiä @Mymmeli27, täällä peukut pystyssä, että kaikki on hyvin !

  Mulla on tullu kahtena päivänä pyyhkiessä ihan hailukkaa verta hiukan paperiin ja oon siitäkin aika säikkynä. Mulla ei oo noissa kolmessa onnistuneessa raskaudessa tullut ikinä mitään vuotoja, ne mitkä on vuotaneet on menny kesken. Aika pelottavaa, vaikka tietääkin et voi olla ihan normaalia. En tiiä pitäskö sitä sittenkin varata ultra-aika....

  Mut jotain positiivistakin, meillä ei haise enää koirankakka :LOL:
   
  #314
 15. Kiira29

  Kiira29 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2017
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  19
  Jos ilmenee kromosomipoikkeavuuksia niin keskeytys.
  Ihailen ketkä jaksavat ja haluavat kasvattaa kehitysvaimmaisen lapsen, itsestä ei olisi siihen :cry:
   
  #315
 16. Taivaanvuohi

  Taivaanvuohi Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2019
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ihan kamalaa edes ajatella, että joutuisi tekemään päätöksen raskauden keskeyttämisestä kromosomipoikkeavuuden vuoksi. En osaa sanoa mitä tekisin, varmasti riippuisi myös löydöksestä. Toivon ettei tarvitse sellaista päätöstä tehdä.

  Onkohan täällä muita jotka ovat huolissaan keskenmenosta tai esimerkiksi tuulimunasta? Itsehän en mennyt varhaisultraan ja ensimmäinen ultra onkin ensiviikon perjantaina (silloin viikkoja 11). Mulla raskaisoireet väheni huomattavasti viikon 7 jälkeen ja mietin jatkuvasti sitä voisiko olla kkm. Pahoinvointia ei juurikaan ole sen jälkeen ollut, ainoastaan hieman ongelmia syömisen kanssa. Ei ole tarvinnut ravata yhtään vessassa, rinnat eivät ole enää kipeät ollenkaan.. Olenko vain onnekas vai jakaako joku muu samanlaisia huolia?

  Kävin alkuviikosta otattamassa raskausajan verikokeet ja olinkin aika puulla päähän lyöty kun hemppa oli tippunut aivan viitearvojen alarajalle. Sattumalta olin käynyt hedelmöityksen aikoihin muista syistä verikokeissa elokuussa ja silloin hemoglobiini oli tullut 150 korvilla. Mulla on aina ollut korkea hemppa ja noin raju pudotus tässä ajassa tuntuu aika hurjalta. Muilla kokemuksia? Ei ole vielä puutosta, mutta tällainen muutos pistää mietityttää olisiko syytä seurata..
   
  #316
 17. kaktus-

  kaktus- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2019
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  25
  Me ollaan kans miehen kanssa juteltu, että keskeytykseen päädyttäisiin, jos näyttäisi siltä, että lapsella ei ole kaikki ok. Juurikin, kun on nähnyt mitä se voisi olla..

  @Taivaanvuohi sama täällä, pelkään myös keskeytynyttä keskenmenoa älyttömästi. Joskus kuukausi sitten tuli hiukan rusehtavaa paperiin pyyhkiessä, sen jälkeen raskausoireetkin alkoi lieventyä. Kahden viikon päästä ensimmäinen ultra, täytyy vaan sinne asti yrittää sinnitellä. Nyt oon yrittänyt ajatella, että kaikki raskaudet on yksilöllisiä ja ehkä sitä itse pääsisi noiden fyysisten oireiden suhteen helpommalla..
  Eikös alhainen hemoglobiini ole yksi ns. raskausoireista, jotkut voi joutua lisärautaa syömään?
   
  #317
 18. Taivaanvuohi

  Taivaanvuohi Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2019
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  4
  @kaktus- hui, uskon että on pelottavaa kun ynnäilee päässä yhteen juuri noita oireita ja vielä vuotoa, todella ahdistavaa! Mulla ei ole ollut mitään vuotoa koko aikana, mutta juuri tuo raskausoireiden yllättävä väheneminen.. Ensiviikolla sitten näkee. En tiedä mitä ajatella jos ei olekaan hyviä uutisia :/

  Olin kyllä lukenut hempan tippumisesta raskausaikana ettei ole mitenkään harvinaisuus, mutta näin lyhyessä ajassa korkea pudotus tuntuu vaan hurjalta! Toivottavasti ei tipu paljon tästä enempää. En haluaisi joutua syömään lisärautaa kun olen kuullut siitä huonoja kokemuksia.
   
  #318
 19. kaktus-

  kaktus- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2019
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  25
  @Taivaanvuohi joo, stressaavaa tämä kyllä on ollut. Mutta onneksi vuotoa ei tosiaan ollut paljon. Ja mulla kyllä mielialat vaihtelee ihan hulluna, itken kaikelle ja liikenteessä oon ihan rattiraivo, keskisormet viuhuu :ROFLMAO:
  Suurin osa raskauksista kuitenkin menee ihan hyvin, niin toivotaan, että on sun pikkunen pysynyt matkassa :love:
  Mitä huonoja kokemuksia oot kuullut rautalisästä? Mä joskus söin rautatabletteja, ei oikeestaan muuta tullut kuin tummempaa ulostetta.
   
  #319
 20. Mymmeli27

  Mymmeli27 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2019
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  9
  Juu pelkään kyllä keskenmenoa ihan älyttömästi, oonkin välillä vollottanut hysteerisesti. Viimeyön näin painajaisia ja kaks kertaa juoksin vessaan kahtoo että tuliko verta unessa vai oikeasti.
  Huomenna ois se kontrolli ultra, pelottaa vietävästi!
   
  #320
 21. addison

  addison Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2019
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  43
  Hei, tutun kuulosta juttua täällä.
  Mä oon ollu muutaman päivän poissa, sain todella voimakasta alaselkäkipua ja siihen päälle hieman ruskeaa limaista vuotoa pyyhittäessä. Pelästyin, olin varma että keskenmeno. Tänään ultrassa kuitenkin sydän sykki ja jalat potki. Helpotti, mutta tosi pelottavalta tuntuu, ihan ettei uskalla edes aivastaa ettei mitään käy. Pitäis vaan uskoa että ei sille itse sitten mitään voi jos kesken menee. Ihanaa kuitenkin oli pieni nähdä. Mulle sanottiin ettei tässä ole nyt mitään uhkaa tai uhkaavaa, liekö halusi vain rauhoitella ja säästää stressiltä.

  9+4
   
  #321
 22. Mymmeli27

  Mymmeli27 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2019
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mulla se ultratäti oli päivystäjä, venäläinen hoono soomi nainen. En meinannu saada ees selvää mitä se sano. Sanoi asiat töksäytellen ja tuntu et olisin ollu vaan sarjatuotantoo ja äkkiä ulos. Eka hän sanoi että sydän sykkii, näetkö. Sit huokaisin ja sanoin että mistä veri tulee, niin sanoi vain "uhkaava keskenmeno. Sairaslomalle. Kysymyksiä?" sit olin vaa hämmentyneenä niin sanoi että menkää oottaa aulaan. Ei antanu ultrakuviakaan mukaan vaikka tulosti 3. Mä toivon että ei oo kyseinen nainen huomenna mun lääkärinä, niin saidin kyseltyä asioita mitkä mietityttää, jos tämä kaveri on vielä matkassa!
   
  #322
 23. Hempuliini

  Hempuliini Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2018
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  9
  Soitin seulontayksikön kautta kun ei mul se sivu toimi vielkää.
   
  #323
 24. Hempuliini

  Hempuliini Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2018
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  9
  Usein hempan ei kyl pitäs alkuraskaudes tippuu jos tippuu niin voi olla et on hematoomaa tai jotain et vuodat sisäsesti jos yks kaks romahtanu. Mul yhes km oli hematoomaa vaik en edes erityisesti vuotanu verta. Mul oli itellä anemia edellises raskaudessa sain suonee rautaa lopulta. Ei lisä raudas kyl oo mitään jos sitä pystyy syömään mä taas oksensin niin en voinu.
   
  #324
 25. jemppero

  jemppero Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2009
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  19
  https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00882

  Mulla siis myös aneeminen olo, oireet viittaavat alhaiseen ferritiinitasoon. Selvinnee ensi viikon perjantain labroissa. Alkuraskaudessa hemoglobiinin lasku on aika tavallista, sillä kun verimäärä kasvaa niin hempglobiinin määrä vähenee. Kannattaa kokeilla rautalisää.

  Me käytiin viime viikon perjantaina ultrassa, kaikki oli hyvin :love: Pieni vastasi 7+6 eli täysin viikkoja ja päiviä.
  Pahoinvointi, väsymys ja suolisto-ongelmat ovat tällä hetkellä avainasemassa. Aikamoista päivästä toiseen kahlausta ollut tämä viikko.

  Ensi viikolla pitäisi kertoa lapsille raskaudesta ennen kuin lähdetään reissuun, sillä reissussa tulisi äidilleni kertoa että hänelle on syntymäpäivälahja luvassa - LA on siis hänen syntymäpäivänään :D Jännittää lasten ja äitini reaktiot :geek:
   
  #325
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti