Traaginen trampoliini onnettomuus, 2 vuotiaan Akselin onnetomuus kuva facebookissa..

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ???, 12.06.2013.

 1. "Emmi"

  "Emmi" Vieras

  Minä taas en voi käsittää ettei joku helkkarin törppö tiedä että trampoliini onnettomuus on yhdyssana.
   
  #26
 2. TriplaIsä

  TriplaIsä Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2008
  Viestejä:
  12 282
  Saadut tykkäykset:
  2
  [QUOTE="Vieras";28600988]Meidän trampoliinissa on reunapehmusteessa teksti, että vain yksi kerrallaan, lisäksi mukana oli A4 kokoinen muovitettu lappu, jossa sama teksti. Eikö kaikissa ole samat ohjeet vai eikö ihmiset lue ohjeita tai ymmärrä lukemaansa? Yksin hyppiessäkin voi vahinkoja sattua mutta isolla porukalla riski on suurempi.[/QUOTE]
  Juu meidänkin trampassa on sama ohje siinä pehmusteessa että vielä lappusissakin. Mutta ehkä tässä ketjussa viitataan niihin sääntöihin joita vanhemmat asettavat trampoliinin käytölle. Se trampan teksti on vain ohje/varoitus eikä varsinainen sääntö.
   
  #27
 3. "lailai"

  "lailai" Vieras

  Ja meillä on ollut trampoliini ainakin seitsemänä kesänä pihalla, ja ikinä ei ole mitään onnettomuuksia sattunut.. Ja meilläkin hyppii yleensä vähintään 2, maksimissaan 3 siinä samaan aikaan. Ja vasta tänä keväänä , kun ostimme uuden trampan, meille tuli myös turvaverkko. Joten, sumsummarum; ei se välttämättä mikään luunmurtaja/tappokone ole.. Tosin meilläkään ei kovin pienet ole sinne muiden sekaan päässeet, vaan jonkinlaista valvontaa olemme harrastaneet..
   
  #28
 4. kokeillut

  kokeillut Vieras

  Mä hypin serkkuni kanssa, ja serkku hyppi niin että mä lensin aivan hirveän korkealle, pelotti. Jos olisin sivuun hypännyt, olisin pudonnut ja jalka olsii ollut poikki tai pahempaa. Ei todellakaan 2-vuotiasta isompien kanssa hyppimään.
   
  #29
 5. voi taivas

  voi taivas Vieras

  trampoliinille valvomatta!!
  Ja useampi lapsi siellä pihalla, missä aikuiset?
   
  #30
 6. "mami"

  "mami" Vieras

  [QUOTE="lailai";28601250]Ja meillä on ollut trampoliini ainakin seitsemänä kesänä pihalla, ja ikinä ei ole mitään onnettomuuksia sattunut.. Ja meilläkin hyppii yleensä vähintään 2, maksimissaan 3 siinä samaan aikaan. Ja vasta tänä keväänä , kun ostimme uuden trampan, meille tuli myös turvaverkko. Joten, sumsummarum; ei se välttämättä mikään luunmurtaja/tappokone ole.. Tosin meilläkään ei kovin pienet ole sinne muiden sekaan päässeet, vaan jonkinlaista valvontaa olemme harrastaneet..[/QUOTE]

  Tietenkään kaikille ei satu onnettomuuksia trampoliinilla: eiväthän kaikki rattijuopotkaan aja kolaria. Sinun mainitsemallasi tavalla se onnettomuus vaan on paljon todennäköisempi kuin silloin, jos trampoliinia käytetään ohjeen mukaisesti.
   
  #31
 7. justjust

  justjust Vieras

  Meillä on ollut trampoliini jo vuosia ja sääntö, että yksi kerrallaan hyppii. Ei mitään ongelmia ole ollut asian kanssa koskaan. Lapsia siinä käy ikähaarukassa 1-15-vuotiaita.

  Hieman tosiaan saa maalaisjärkeä käyttää näissäkin asioissa.
   
  #32
 8. ööpä

  ööpä Vieras

  Ennenkaikkea, kuka päästää 2-vuotiaan valvomatta ulos, varsinkin jos pihalla on trampoliini?
   
  #33
 9. ---

  --- Vieras

  Kuka idiootti jättää 2v:n valvomatta trampoliinille tai ulos ylipäätänsä. Ottakaa tästä opiksenne.
   
  #34
 10. -annukka

  -annukka Vieras

  Meillä tramppa ollut 7v ja alkuun sääntö, että vain 1 kerrallaan. Kouluikäisten poikien hypyt oli sitä luokkaa, ettei tosiaankaan lupaa saaneet enempään. Nyt kun on pienempiä lapsia saa 2 samankokoista hyppiä keskenään. Pienin 4v keijukainen rakastaa hyppiä isompien kanssa, kun lentelee metrien korkeuteen ja menee aina väkisin muiden mukaan, mutta todellakin se on niin hurjan näköistä, ettei lupaa siihen hommaan saa.
   
  #35
 11. "a.p"

  "a.p" Vieras

  kärsin lukihäiriöstä joka vaikeuttaa kirjoittamisen tarkistamista.. olen pahoillani kirjoitusvirheestä!
   
  #36
 12. ..

  .. Vieras

  No jaa..meillä sellainen sääntö on. Yksi kerrallaan. Tidän toisenkin perheen, mutta tiedän toki monta muuta joilla tätä sääntöä ei ole.. Ja lapseni kevätjuhlassa oli kaksi lasta joilla kipsi trampoliinionnettomuuden takia.
   
  #37
 13. öd,ödh

  öd,ödh Vieras

  Mikähän tässä nyt on niin hemmetin traagista että on oikeen joku valtakunnan ykköspuheenaihe? Ei se lapsi kuollut tai vammautunut pysyvästi. Jatkakaa elämäänne, täällä ei ole mitään nähtävää
   
  #38
 14. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Olen jonkun kesän saanut aitiopaikan katsoa naapurin trampalla pomppivia lapsia, koska heidän vanhempansa eivät voi sietää lasten meteliä terassinsa läheisyydessä. Olettavat, että minä taas siedän mieellläni :S Ja kyllä se täytyy sanoa, että pienikokoiset lapset lentävät komeasti ilmaan painavamman lapsen antaessa siihen lisäpontta. Mukana on myös aina niitä tyyppejä, joiden kehon hallinta on kömpelömpää ja tällöin vahintotönimistä tulee jatkuvasti. Joillakin isoilla lapsilla on oikein into saada riepotella pienempiää, jolloin huimaavin suoritus oli se kun yhtä tyttöä kieputettiin jaloista muun jengin pomppiessa siinä ympärillä edelleenkin miten sattuu.

  Katsoin velvollisuudekseni ilmoittaa trampan menosta, sillä en pystyisi elämään jonkun lapsen vammautuessa siitäkin huolimatta että olen vain "kyttäävä naapuri".Vanhemmille oli yllätys, etteivät heidän kasvatusohjeensa päteneetkään trampalla ja muutenkin trampan meno ei ollutkaan heidän kuvitelmiansa tasalla. SEn jälkeen tuli tiukempi valvonta, että isot ja pienet pomppivat erikseen. Kiljuminenkin vähentyi puolella, koska uskon osan kiljuneen jo henkensä puolesta....
   
  #39
 15. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Elämän jatkaminen trampalla pomppivien lapsien naapurissa ei ole elämän arvoista. Olen aina innolla tukemassa kaikkea, mikä lisäisi kielteistä asennetta tarmppoja kohtaan. Ne ovat rumia, huonosti hoidettuja, natisevat ja lapsille aiheutuneista onnettomuuksista tulee ihan turhaa lisäkulua yhteiskunnalle.
   
  #40
 16. viiden äti

  viiden äti Vieras

  Kiitos tuolle rohkealle äidille joka julkaisi kuvan lapsestaan varoittavana esimmerkkinä muille. Hän välittää enemmän pienistä (jopa tuntemattomista) lapsista kuin mahdollisesta huonon äidin maineesta, jonka ainakin tämän ketjun mukaan on saanut.

  Tramppa on arkipäivää niin monelle, että lasten valvominen on yleensä olematonta. Yleensä reagoidaan kun kiljuminen on liian äänekästä tai kun joku itkee. Tämä kuva muistuttaa ainakin minua teroittamaan lapsille tramppasäännöt. Meillä säännöt on että kolme kaverusta saa pomppia yhtäaikaa. Jos pieni (3v) tulee trampalle niin isot istuu laidalla koko sen ajan kun pieni pomppii.

  Täälläpäin kellään ei ole tuota "yksi vain pomppii" sääntöä, vaikka se on se oikea oppinen tapa pomppia.

  Kiitos. Ja voimia pienen Akselin perheelle. Toivottavasti he eivät lue näitä ketjuja, olo on varmasti kurja muutenkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #41
 17. dfg

  dfg Vieras

  Meillä pomppii keskenään 3v 4v ja 7v. Tai siis vahdin kyllä, mutta enhän mä mitään ehtis tekee jos jotain sattuis. Jotain riskejä on vaan elämässä otettava, niillä on niin superkivaa keskenään, että en halua kieltää. Kun ei se kuitenkaan varmaa ole että jotain pahaa sattuu! Pahiten meillä on sattunut kahden lapsen kohdalla, kun ovat pyörällä kaatuneet. Ja yksi tippui kiipeilytelineestä (joka oli korkeampi kun trampoliini ja trampoliinissa on suojaverkot).
   
  #42
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti